Doktor sorumsuzluğu

Bir daha aklınızda olsun test sonuçlarını aldığınızda doğru özel doktorunuza gidin.
Hem siz strese girmez istediğiniz gibi muayene olursunuz, hem de onca zaman beklemezsiniz.

Ultrasonla baksa kalp sesi icin diretmezdim. Sadece sorardim. Bi aciklama beklerdim. 2Li yarama icin ultrasonla baktiginda bize bi aciklama yapmadi ense kaliniligi olmasi herektigi gibi yada kotu gibi vs.
ben sizi anliyorum. Ne yazik ki devlet hastanelerindeki doktorlarimiz o kadar yogunlar ki olmasi gerektigi vakti ayiramiyorlar kimseye. Doktora kuzmayin, sistem bozuk en basindan. Durumunuz uygunsa iki haftada bir ozele gidin derim ben.

ben sizi anliyorum. Ne yazik ki devlet hastanelerindeki doktorlarimiz o kadar yogunlar ki olmasi gerektigi vakti ayiramiyorlar kimseye. Doktora kuzmayin, sistem bozuk en basindan. Durumunuz uygunsa iki haftada bir ozele gidin derim ben.
Zaten birazdan gidicem sanirim sonuclari gostermeye

Yalnız yurt dışında oyle her ay ultrasona almıyorlar, hatta amerikada 3 defa 9 ay boyunca bize cok şaşırıyorlar. 12. Haftadan sonra ayda bir bakiyorlar zaten, 15 gün önce gitmişsiniz sonucu göstermeye bakmayabilir

Sizi çok iyi anlıyorum her gidişimizde bebeğimizi görmek kalbinin sesini duymak istiyoruz. Neden gerek görmedi bilmiyorum ama genelde ultrasonla bakarlar her kontrolde.Ben de özel de takip ediliyorum testler için devlete gidiyorum orda baksınlar istemiyorum bile fazla oluyo diye.Zaten 2 dakika bakıyolar devlette sıra o kadar çok ki.

Ben en cok aciklama yapmamasina sasiriyorum. Hic bi sekilde bize bisey soylemiyo. Tibbi yorumlar yapiyo sekreterine o da not tutuyo o kadar

Bende hep oyle gordum. Her kontrolde bakildigini gordum. Bende sasirdim oyle diyince. Hatta cinsiyetle ilgili belki bi yorum yapar diye bile dusunmustum.

Ben en cok aciklama yapmamasina sasiriyorum. Hic bi sekilde bize bisey soylemiyo. Tibbi yorumlar yapiyo sekreterine o da not tutuyo o kadar

Anladim malesef evlet öyle , hele kadin doğum bölümü üst üste, yazin çocuğumu kedi çizdi aşıyi sadece devlet hastanesi yapiyor. Gittiğimiz hastenede kadin dogumda vardi ayni hizada , doktor henüz gelmemiş kadin hamile ve sancilari vardi epilepsi hastasıymış ve oda kilitli hemsireler oyle koridorda bekletti cok kötüydü neden orda durdu anlamdim doktoru beklediler.

Tabii ki de kontrol etmesi gerekirdi.
Neden kontrole gidiyorsunuz, amaç ne zaten?
Siz bu şikayetinizi kendisine dile getirdiniz mi?
Getirmediyseniz, o an da söylemeliydiniz.
"ultrasonla bakmanızı rica ediyorum, bebeğimin durumunu merak ediyorum, verdiğiniz tarihe kadar şüphe içinde kalmak istemiyorum" demeliydiniz.

Şikayet etme imkanınız var ise (nasıl bir şikayet olur onu da bilemediğim için) edin tabii ki.
Anne olarak en doğal hakkınız bebeğinizin kalbini duymak, ultrasondan görmek...

Sağlık Bakanlığı ve BİMER'e ayrıntılı şikayette bulunun günü ve saatiyle tam olarak. Sizinle tam olarak ilgilenmediğinden, hamile pek çok insanı saatlerce beklettiğinden bahsedin. Görevinden falan alınmaz elbette ama savunma yazdırılır diye düşünüyorum. Memnun olduğunuz hekiminiz ile devam edin, hekim seçmek zaten hakkınız.

2 li test yorumu almaya gittiyseniz ultrasonda bakmayabilir zaten siz 15 gün önce ikili test yaptırmaya gitmediniz mi? o zamana bakmadı mı? mecburen baktı değil mi burun kemiğini, ense kalınlığını ölçtü öyle değil mi? sürekli ultrasona girmenize gerek yok ki 2 hafta önce iyiyse zaten sorun yoktur eğer 2 li test için gitmeseydiniz zaten randevunuz 1 ay sonra olacaktı kontrol için.

Bende 2 li testi yaptırdım ultrasona da o zaman girdim sonra 10 gün sonra sonuçlar için gittim benim doktorum da bakmadı yani. Kanama, anormal ağrılar falan olmadığı sürece de gerek yok. Kaldı ki doktorunuz işlemde de olabilir. Bizde çok bekliyoruz beklemeyen kimse yoktur kadın doğuma gidince illa bekleniyor bu kadar büyütmeye gerek yok ayrıca özele zaten gidiyorsunuz ayda bir bakılıyor oraya zaten test için gidiyorsunuz ee özelde de bakıldığında sorun yoksa bu telaş niye? şikayet etmeye yer arıyorsunuz.

15 gün önce ultrasona girmişken tekrardan bakmaması normal bence. Sürekli ultrasona maruz kalmak da bebek için sıkıntı yaratır. Kaygılarınız çok normal hepimiz yaşadık bunları. Ancak bu kadar çok gerilip de bebeğinizi yormayın, onlar her şeyi hissediyorlar :) Olumsuz bir şey olsa mutlaka vücut sinyal verir zaten kafanıza takılanları diğer doktorunuza sorarsınız.

Şikayet konusuna gelince kendi tercihiniz ama pek sonuç çıkar mı bilemiyorum. Maalesef sistem çok kötü, bu ne doktorun ne de hastanenin suçu. Yine de sizin tercihiniz tabi. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah

ikili test sonucu göstermişsiniz. problem yok demiş.
iki haftada bir usg gerekmiyor.
özele gittiğinizi de anlamıştır.
doktorları suçlamak ne kadar kolay..

sistem o kadar kötü ki.. kimse o şartlarda çalışan insanlardan güleryüz anlayış beklemesin bence..

Cok kotu gercekten

Ben ilk gittigimden beri ne guler yuz goruyorum ne bi aciklama duyuyorum. Bazen bisey yok bile demiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…