Dondurulmuş embriyo transferi yaptıracak ve yaptirmis olanlar yardım!!!

serenci

hadi insallahh
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2015
1.852
1.244
Arkadaslar ben ilk tüp bebekte basarısız oldum 3 ay önce,sonra normal devam etmek üzere özel Dr umu ve hastaneyi değiştirdim...sorun yok dendi ama yinede bekleyemedim ve dondurulmuslarımı kullanmaya karar verdim...Şimdi emriyo ların %5riski var deniyor başka merkezde cözdürülünce ama göze aldım inşallah güzel sonuç olur...Dondurulmuş transferi olanlardan tecrübelerini bekliyorum şimdiden teşekkürler

merhaba.ben ocak ayında dondurulmuş embriyo transferi ile hamile kaldım.bende aynı korkuyla doktoruma sordum. embriyoların çözünürken bozulma riski yüzde kaç dedim. o da yüzde iki dedi. tüp bebek merkezinin teknolojik imkanları bu riski en aza indiren faktör dedi.hangi tüp bebek merkezinde yaptıracaksın onu belirtmemişsin ama embriyolarını eski yaptırdığın yerden almadan önce çok iyi düşünmende fayda var. embriyolar için türkiyede sayılı merkezde olan embriyoskop makinası bu alanda en ileri teknoloji.Allah yardımcın olsun hayırlı zamanda evladını kucağına almayı nasip etsin.açıkçası bu konularda fazla da araştırmaya da gerek olmadığını anlamış bulundum.çünkü Allah verirse olacak.ben hep Allah ım hayırlı zamanda ver diye dua ettim.rabbim nasip etti.inşallah sanada nasip eder.ayrıca ben eurofertil altunizade de yaptırdım.bunu da belirteyim.iyigeceler...

merhaba.ben ocak ayında dondurulmuş embriyo transferi ile hamile kaldım.bende aynı korkuyla doktoruma sordum. embriyoların çözünürken bozulma riski yüzde kaç dedim. o da yüzde iki dedi. tüp bebek merkezinin teknolojik imkanları bu riski en aza indiren faktör dedi.hangi tüp bebek merkezinde yaptıracaksın onu belirtmemişsin ama embriyolarını eski yaptırdığın yerden almadan önce çok iyi düşünmende fayda var. embriyolar için türkiyede sayılı merkezde olan embriyoskop makinası bu alanda en ileri teknoloji.Allah yardımcın olsun hayırlı zamanda evladını kucağına almayı nasip etsin.açıkçası bu konularda fazla da araştırmaya da gerek olmadığını anlamış bulundum.çünkü Allah verirse olacak.ben hep Allah ım hayırlı zamanda ver diye dua ettim.rabbim nasip etti.inşallah sanada nasip eder.ayrıca ben eurofertil altunizade de yaptırdım.bunu da belirteyim.iyigeceler...
Öncelikle hamile kalmana çok sevindim Allah sağlıkla kucağına almayi nasip etsin:)
Bende önceki merkeze çok guvenemedigim için degistirdim ve acibademe karar verdim...4 tane dondurulmusum var 2 tane koyulacak...Size kaç tane transfer edildi ve surecinizi ve nelere dikkat ettiğinizi çok kısa yazarsanız sevinirim

amin canım inşallah.bana 2 adet transfer edildi.ve bu denememde doktorum embrıyoların zarını incelttiğini söyledi.bilmiyordum ne olduğunu sonradan araştırdım ki bu yöntemin adı traşlama imiş.ist.a 3 saat mesafede yaşıyorum.ilkinde merkezden çıktık arabanın ön koltuğunu yatırdık ayaklarımı diktik izmite kadar yavaş yavaş gidip orda bir gece ailemde kaldık.ertesi gün yola çıktık falan filan çok dikkat etmiştim ama olmamıştı.bu seferkinde merkezden çıktık karda kışta ben sadece ön koltuğa oturdum yatmadım bile yola çıkarken.eve geldik 5 kat çıktım.ve yattım. ama öyle aman aman 12 gün yatmadım.kalktım yemeğimi yaptım oturdum uzandım.sınavlarım vardı ders çalıştım.iğnelerim vardı.onlar için hastaneye gitmedim.eve tanıdık birini bulduk o geldi yaptı iğnelerimi.ve 11.gün yaptırdık testimi sonuç pozitif.aklın sürekli orda olmasın.kendini başka şeylere ver.stres yapma.çok klişe bir laf ama doktorum stres yaparsan bebeğe kan gitmez dedi bana.birde ben ilkinde idrara sıkışık gel dedikleri için acayip sıkışmıştım.ağlıycaktım nerdeyse.ve transferden sonra 10 dk bile geçmeden sürgüye yapmıştım idrarımı.ama bunda fazla idrara sıkışmadım.tamam vardı ama öyle dayanamıycak kadar da sıkışmadım.ve transfer sonrası hemen yapmadım idrarımı.yaklaşık 1,5saat sonra yolda mola yerinde yaptım.bu biraz rahatlatmıştı beni yani etkisi varmı bilmiyorum ama ilkinde sanki idrarımı yapmak için ıkındımda o an gittiler benden diye hissetmiştim.transferin 2 yada 3. gününden itibaren de kasığımda pıt pıt bir atma hissettim.göbeğimiz nasıl atar aynı onun gibi ama daha hafifi.o pıt pıt hala devam ediyor hiç kesilmedi.diğer belirtiler ise transferin 8. günü başladı.adet ağrıları şeklinde.resmen adet olacakmışım gibi ağrılarım oldu 5.haftam bitene kadar.göğüslerimde hiçbir değişiklik olmadı 12 günlük sürede.aklıma gelenler bunlar canım.Allah yardımcın olsun muradına erdirsin canım. Allahım hayırlı evlatlar nasip etsin...

amin canım inşallah.bana 2 adet transfer edildi.ve bu denememde doktorum embrıyoların zarını incelttiğini söyledi.bilmiyordum ne olduğunu sonradan araştırdım ki bu yöntemin adı traşlama imiş.ist.a 3 saat mesafede yaşıyorum.ilkinde merkezden çıktık arabanın ön koltuğunu yatırdık ayaklarımı diktik izmite kadar yavaş yavaş gidip orda bir gece ailemde kaldık.ertesi gün yola çıktık falan filan çok dikkat etmiştim ama olmamıştı.bu seferkinde merkezden çıktık karda kışta ben sadece ön koltuğa oturdum yatmadım bile yola çıkarken.eve geldik 5 kat çıktım.ve yattım. ama öyle aman aman 12 gün yatmadım.kalktım yemeğimi yaptım oturdum uzandım.sınavlarım vardı ders çalıştım.iğnelerim vardı.onlar için hastaneye gitmedim.eve tanıdık birini bulduk o geldi yaptı iğnelerimi.ve 11.gün yaptırdık testimi sonuç pozitif.aklın sürekli orda olmasın.kendini başka şeylere ver.stres yapma.çok klişe bir laf ama doktorum stres yaparsan bebeğe kan gitmez dedi bana.birde ben ilkinde idrara sıkışık gel dedikleri için acayip sıkışmıştım.ağlıycaktım nerdeyse.ve transferden sonra 10 dk bile geçmeden sürgüye yapmıştım idrarımı.ama bunda fazla idrara sıkışmadım.tamam vardı ama öyle dayanamıycak kadar da sıkışmadım.ve transfer sonrası hemen yapmadım idrarımı.yaklaşık 1,5saat sonra yolda mola yerinde yaptım.bu biraz rahatlatmıştı beni yani etkisi varmı bilmiyorum ama ilkinde sanki idrarımı yapmak için ıkındımda o an gittiler benden diye hissetmiştim.transferin 2 yada 3. gününden itibaren de kasığımda pıt pıt bir atma hissettim.göbeğimiz nasıl atar aynı onun gibi ama daha hafifi.o pıt pıt hala devam ediyor hiç kesilmedi.diğer belirtiler ise transferin 8. günü başladı.adet ağrıları şeklinde.resmen adet olacakmışım gibi ağrılarım oldu 5.haftam bitene kadar.göğüslerimde hiçbir değişiklik olmadı 12 günlük sürede.aklıma gelenler bunlar canım.Allah yardımcın olsun muradına erdirsin canım. Allahım hayırlı evlatlar nasip etsin...
4 gözle okudum yazdıkları ve her cumlen çok açıklayıcı çok teşekkür ederim öncelikle..Traslama olayını Dr uma danisicam,ilk denemede ki süreçte çok yoruldum aslında bu sefer o kadar olmayacak derken iğne olduğunu okudum tekrar panik oldum:KK43:ben ilk denememde çok sıkışmamıştım ama narkoz istemiştim şimdi onunda etkisi oldu mu diye düşünüyorum,senin iki taneden 1 tanesimi tuttu peki

canım dondurulmuş embriyolarda ilaç daha yoğun olarak veriliyormuş.progestan ve kan sulandırıcı iğnelerimi hergün oldum ve gözünü korkutmıyayım ama hala oluyorum.2 buçuk ay oldu.ama olsun bebiş için değer şikayetlenmiyorum hiç.ve seninde büyük ihtimal iğne verir doktorun.korkma sakın iğne dediğin ne ki anlık bir acı.ama sonunda yaşayacağın o sevinç hepsini unutturacak sana emin ol.ve doktorun ne verirse sakın itiraz etmeden aynen uygula.onların bir bildiği var ki veriyorlar bunca ilacı.benim iki adet transfer edildi ve biri tuttu canım.doktorum ikiz olmamasına hiç şaşırmadı kan değerim yüksek çıkmasına rağmen.değerim 11. gün 366 çıkmıştı.o birşey demedi ama galiba embriyoların birine yaptı traşlama işlemini hani deneme amaçlı.bilmiyorum artık hangisi tuttu.

Anladim tabikide ne verirlerse seve seve kullanacağım:)bende ne bileyim sadece hap kullanicam diye düşünmüştüm oda transfer öncesi rahim hazırlığı için ama demek sonrasında yine tam gaz ilaç vs :)Çok teşekkür ederim yaşadıklarını paylastigin için 5 sayfa olsa nefes almadan okurdum herhalde :)

Rica ederim ne demek arkadasim.sende transfer yapildiktan sonra burda paylasirsan sevinirim.merak ederim.kendine dikkat et...

Merhabalar benim 2.denemem 9 martta dondurulmuslarla oldu 2 embriyo transfer edildi 6.gunum bugun adet olacak gibi agrilarim yok goguslerimde sisme agri falan da yok hic bir belirtinin olmamasi normal mi arkadaşlar

Bende dondurulmus transferi yaptırıcam ama hiçbir bilgim yok kızımda ilk denememde oldu hemen.tüp bebek bile nasıl yapılıyor bilmiyordum oldu bittiye geldi şimdiki tedavimde ohss oldum.nisan adetimle transfer olucak ama ekstradan ne yapıyorlar bilmiyorum.transfer öncesi ve sonrasında iğne olmustum coraspirin bide vajınal jel 3 ay boyunca baska bişey hatırlqmıyorum.traşlamayıda ilk defa sizden duydum:-)

Merhabalar benim 2.denemem 9 martta dondurulmuslarla oldu 2 embriyo transfer edildi 6.gunum bugun adet olacak gibi agrilarim yok goguslerimde sisme agri falan da yok hic bir belirtinin olmamasi normal mi arkadaşlar
Normal bendede olmamişti 8.haftamı doldurdugumda miğde bulantılarim basladi

UOTE="tugceserdar, post: 39957893, member: 353152"]Normal bendede olmamişti 8.haftamı doldurdugumda miğde bulantılarim basladi[/QUOTE]
Inşallah bu sefer olacak diye umut ediyorum Rabbimin izniyle:) dondurulmus embriyo transferinde drum bnm 2 embriyoyu da traslama denilen metodu uyguladi yumurta kabugunu atip daha kolay tutunabilsin diye transfer oncesi ve sonrasi vitamin ilaclarina devam ediyorum jel ve kan sulandirici igne kullaniyorum sabirla beklemeye çalışıyorum 20 marti, Allah kizini sana bagislasin :)

Merhaba canım belirti için daha çok erken zaten emriyo 3 ile 5 gün arasında tutunuyormus rahime...Sen şuanda psikolojik olarak belirti bekliyorsun (hakli olarak)Ama bugün yarın değil gerçekten test gününe kadar sen sen ol hiç bir belirtiyi kötü yönde algılama olur?şuanki halinin keyfini çıkar :)

UOTE="tugceserdar, post: 39957893, member: 353152"]Normal bendede olmamişti 8.haftamı doldurdugumda miğde bulantılarim basladi
Inşallah bu sefer olacak diye umut ediyorum Rabbimin izniyle:) dondurulmus embriyo transferinde drum bnm 2 embriyoyu da traslama denilen metodu uyguladi yumurta kabugunu atip daha kolay tutunabilsin diye transfer oncesi ve sonrasi vitamin ilaclarina devam ediyorum jel ve kan sulandirici igne kullaniyorum sabirla beklemeye çalışıyorum 20 marti, Allah kizini sana bagislasin :)[/QUOTE]
Aynen traşlama derken?bunu 2. Kez duyuyorum Dr uma sorucam benimde transferim yaklaştı banada 1 tanesini traslasinlar,tıp dilindeki adı nedir bu şekilde mi söyleyeceğim?

Inşallah bu sefer olacak diye umuyorum Rabbimin izniyle:) dondurulmus embriyo transferinde drum bnm 2 embriyoyu da traslama denilen metodu uyguladi yumurta kabugunu atip daha kolay tutunabilsin diye transfer oncesi ve sonrasi vitamin ilaclarina devam ediyorum jel ve kan sulandirici igne kullaniyorum sabirla beklemeye çalışıyorum 20 marti, Allah kizini sana bagislasin :)
Aynen traşlama derken?bunu 2. Kez duyuyorum Dr uma sorucam benimde transferim yaklaştı banada 1 tanesini traslasinlar,tıp dilindeki adı nedir bu şekilde mi söyleyeceğim?[/QUOTE]
Bu yontemin adi asistetacing lazerle embriyo duvarina cizim yapiliyor embriyo rahme daha iyi tutunsun diye yasi buyuk annelere, dondurulmus cozulmus embriyolara ve daha onceden basarisiz denemeler oldugunda yapılıyor, bazimizin yumurtasi sert kalin kabuklu olurmus kendini kirip atamazmis o zaman da rahme tutunamiyor bnm ilk denemem negatifti simdi dondurulmuslari kullandigimiz icin embriyolara bu yontem uygulandi, senin de dondurulmus transferin olcaksa drun bunu yapar herhalde

serenci .!.:
Merhaba canım belirti için daha çok erken zaten emriyo 3 ile 5 gün arasında tutunuyormus rahime...Sen şuanda psikolojik olarak belirti bekliyorsun (hakli olarak)Ama bugün yarın değil gerçekten test gününe kadar sen sen ol hiç bir belirtiyi kötü yönde algılama olur?şuanki halinin keyfini çıkar :)
Sabirsiz olmasam bu donem daha guzel gececek :) ilki negatif old korkuyorum, inşallah bu sefer bebisler tutunur Rabbimizin izniyle :)

Sabirsiz olmasam bu donem daha guzel gececek :) ilki negatif old korkuyorum, inşallah bu sefer bebisler tutunur Rabbimizin izniyle :)
Anlıyorum seni canım çünkü negatifi görünce insan bir kere yasayinca hep o korku devam ediyor bu durumu yasayanlarda...İnşallah tutunmuslardir :))bugün nasılsın var mı bi değişiklik

Bugun 7.gun canim,hicbir belirti yok vucudumda dayanamayıp 10.gun kan tahlili yaptircam herhalde, ilkinde 10.gun yaptirmistim negatifi görmüştüm, hayırlı ve saglikli olsun bi tane olsun 2-3 bebiste gözüm yok:) senin transferin ne zaman

X