DOYMAK BİLMEYEN KOMŞUM

byzrn

Rabbin için sabret.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2014
1.162
887
31
Merhaba kızlar......Benim derdim komşum(aynı zamanda eşimin uzaktan akrabası)
Ben evleneli 8 ay oldu , Yaklaşık 8 aydırda komşuyuz.(dairelermiz karşı karşıya)
İlk zamanlar herşeyi beraber yapardık derdimi ona anlatırdım...Zaten başka da kimsem yoktu Konuşup derdimi anlatabilceğim.....
Neyse gel zaman git zaman ilerledikçe bu komşum denen şahıs sürekli benden ''komşu benim soğanım bitti soğanın varmı? salçam az salçan varmı? patatesim az patatesin varmı? sigaram bitti sigaran varmı.?? ''

Günde en az 3 kere kapımı çalardı birşey istemek için......Bende zengin birisi değilim o kızda değil ama ben elimde ne var ne yok hep verdim.........Bende son 1 patetes varsa yada soğan varsa o istedi diye verirdim.....
EE tabi istekleri bununla kalmayıp Büyük isteklere döndü.....Mesela; Derdiki''',Komşu bugun bana misafir gelicek sandalyelerini ve masanı alabilirmiyim derdi......EEE ben eli açık bi insanım ya direk anında verirdim..
Daha sonra gene misafirim gelicek diye yatak örtüsü takımımı aldı götürdü kendi evine serdi.............
Robot takımım yok diye ağladı sızladı diye dayanamayıp robot takımımı verdim......
Verdimde verdim anlıcağınız...........
Ben ona bukadar yakınken bukadar iyilik yaparken (daha verdiğim çok şey var da aklıma gelen bunlar yoksa yiyeck içeçek buzdolabımda ne varsa yazın buzluğa posetleyip kışın yemeklere koyarım diye ayırdığım domatesten annemin bahçesinde yetiştirdiği ahududu lara kadar istedi verdim )
Ben ondan hiç bi zaman yakınlık arkadaşlık göremedim............

Bana hep eltileri hakkında dedikodu yapardı sonra yarın olur kapısını çaldığımda yok ...nerde ?,eltisinde okadar 2 yüzlü bi insandı...........Doğumgnunde buna hediye sadece ben aldım... O da bana eltim almaadı bende ona almıcam diye dert yanmıştı 1 ay sonra eltisinin dogumgnn sabahı elinde hediye dedimki kime aldın?dedi eltime istediği bişey vardı aldım ....... iyi dedim...

SAADETE GELEYİM....Geçen gün komşum taşındı ve taşınırken ona verdiğim çoğu şeyi de götürmüştü........Ben buna mesaj attım ve lütfen götürdüğün eşyalarımı geri getir dedim........
CEVABIDA ŞU OLDU.........Bi anda sana ne oldu anlamadım zaten getircem eşyalarını dedi...
BENDE:EŞYALARIMI GİDERKEN BIRAKMAN GEREKİRDİ BEN EŞYALARIMIN PEŞİNE DÜŞEMEM
CEVABI:BENİM KİMSENN BİŞEYE İHTYCM YOK GETİRİR BIRAKIRIM
BEN:BİZAHMET LÜTFEN
CEVABI:ÇALIŞINCA ÇOK DEĞİŞMİŞSİN ELİN PARA GÖRDÜ GALBA
BEN:EŞİME DESTEK OLMAK İÇİN ÇALIŞMAK ZORUNDAYIM ÇALIŞIYORUM AYRICA BANA DAHA FAZLA YAZMAZSAN SEVİNİRİM EŞYALARIMIDA GETİR Bİ AN ÖNCE....

dedim VE aradan 2 hafta geçti ve bu sabah yüzüme fırlatır gibi kapının önüne koyup gitti..........Şimdi sadece komşum olup akrabam olmasaydı emin olun umrumda olmazdı ama bu kız sürekli karşıma çıkıcak ve yüzyüze gelicez...Burda kim haklı kim haksız?
UZUN YAZDIM KUSURA BAKMAYIN OKUYANLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM:KK14:

Vallah siz haksizsiniz.... Istediginde hep verip verip en son böyle kaba bi mesaj atmaniz cok sacma... Bastan tavrinizi koyacaktiniz, baktiniz arkasi durmuyor vermiycektiniz yok diycektiniz, yada en gec tasinirken ki gece kacarak gitmediler heralde, komsu alayim bende benim esyalari tasinirken sana fazlalik yapmasinlar, diyecektiniz, o zaman yüz yüze bakmaga haliniz olurdu... Ama hic bisey demeyip en son böyle yapmaniz olmamis... Bastan suc sizde, o nekadar yüzsüzde olsa...:KK14:

Bu işler böyledir. Verirken senden iyisi olmaz isteyince kötü olursun. Ayrıca misafir gelecek diye yatak örtüsü istemek ne alaka. Gorduğun yerde görmezden gel. Mecbur kalırsan selam ver otur kenara. Uç kuruşluk insanlar için kendini uzduğune değmez.

Vallah siz haksizsiniz.... Istediginde hep verip verip en son böyle kaba bi mesaj atmaniz cok sacma... Bastan tavrinizi koyacaktiniz, baktiniz arkasi durmuyor vermiycektiniz yok diycektiniz, yada en gec tasinirken ki gece kacarak gitmediler heralde, komsu alayim bende benim esyalari tasinirken sana fazlalik yapmasinlar, diyecektiniz, o zaman yüz yüze bakmaga haliniz olurdu... Ama hic bisey demeyip en son böyle yapmaniz olmamis... Bastan suc sizde, o nekadar yüzsüzde olsa...:KK14:
taşınırken tam karşı karşıya geldik ve dedimki komşu giderken benım yatak ortuyu falanda bırakırsın dedim..
tamam dedı ve bırakmadan gitti......mesajlaşmalarımız aslında uzun ama konuya kısa olarak yazdım.......
ve mesajımda aynen şöyle dedim; benım eşyalarımı niye bırakmadın? taşınırken bunu düşüncek halim yoktu dedi....

Bu işler böyledir. Verirken senden iyisi olmaz isteyince kötü olursun. Ayrıca misafir gelecek diye yatak örtüsü istemek ne alaka. Gorduğun yerde görmezden gel. Mecbur kalırsan selam ver otur kenara. Uç kuruşluk insanlar için kendini uzduğune değmez.
aynen arkadaşım haklısın.. keşke bukadar yüz göstermeseydim.......Emin olun benım gözümde mal para yok ...Öyle bi insan değilim... Benım canımı sıkan tek şey benı kullanmaya çalışmasydı arkadaşlığa gelince hiçbir arkadaşlğnı göremedim ama arkasndan konştgu eltileriyle çok samimiydi....

Siz haksızsınız..O kadar yüz vermişsinizki, en ufak tepkinizde,sizden on kat daha fazla tepki göstermiş..İyilik yapan insanları, kullanmak gibi bi alışkanlık var artık insanlarda,sömürdükçe sömürüyor..Bu kadar yüz verirseniz olacagı bu tabi.
.Malesef her karşılaştığınızda da sizi rahatsız etmeye devam edecek, ben O'nda, o ışığı gördüm zira..

Hepsi neyse de yatak örtüsü almak da ne oluyor.Ya sandalye masa ..Hiç mi birşeyi yok komşunun. Eğer öyleyse verdiysen de isteme şeklin mesajla falan hoş değil. Arasaydın ya.

İhtiyacı yoksa niye almış,bence fazla yüz bulmuş sizden getirme sorumluluğunu bile önemsememiş.

Hepsi neyse de yatak örtüsü almak da ne oluyor.Ya sandalye masa ..Hiç mi birşeyi yok komşunun. Eğer öyleyse verdiysen de isteme şeklin mesajla falan hoş değil. Arasaydın ya.
ben ona yüzyüze istedim ilk taşınırken bırakırsın diye......bırakmayıncada mesaj attım.....

Ayrıca öyle biri sizin de arkanızdan çok konuşmuştur,başkalarına nasıl davranıyosa size de öyle yapmıştır.

İhtiyacı yoksa niye almış,bence fazla yüz bulmuş sizden getirme sorumluluğunu bile önemsememiş.
onun mutfagında saldalyesı varda tabure gibi ayrıca masasıda war ama benımkınden küçük....... oda benımknı ısteyıp aylarca kullandı birşey demedim ama taşınırken uzağa gittiği için bidaha alamam diye soyledım yinede götürdü...

Ayrıca öyle biri sizin de arkanızdan çok konuşmuştur,başkalarına nasıl davranıyosa size de öyle yapmıştır.
bende öyle düşünüyorum.....eltisiyle benimde aram iyi çağırdı haftasonu bana gel diye.... Bu olaylarıda açık ve net şekilde anlatsammı anlatmasammı (komşum zaten anlatmıştır)..........ama ben yinede eltsnn hakknda konuştuğunu söylemem öyle bi yapım da yok zaten sessiz bi insanım ama bu olay beni çok sinir etti.

X