Dr. Polistikover olduğumu söyledi ama bir tuhaflık var :(

MeG s

Guru
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2010
1.396
558
Merhaba arkadaşlar,

İlişki sonrası kanama ve parça gelmesi üzerine bir de bu ay adetim 13 gün gecikince dr. gözükmeliyim dedim...
Ve ayrıca adetim gecikince 2. çocuk için çalışmalara başlayayım dedim..
Bunun üstüne cumartesi dr. gittim ilk hamileliğimi ve doğumumu her sıkıntımda gittiğim dr. a gittim..
4 senelik dr.m..
Alttan muayene etti polistikover olduğumu ve rahimiçinde et parçası oluştuğunu söyledi.. Et parçası kanamaya yol açıyormuş.. Kürtajla o parçanın alınması rahminin temizlenmesi gerekiyor dedi ama sen hamilelik çalışmalarına başladığın için bir 6 ay bekleyelim 6 ay içinde hamile kalırsan ne ala kalmazsan eğer kürtaj yapmamız gerekir dedi.. Moralim altust oldu ne yapacağım bilmiyorum..

Benim anlamadığım ise ilk çocuğum için 6 ay uğraştım sadece 7.ay güzel haberini aldım.. Adetlerimde bu ay haricinde düzenlidir 31-32 günde olurum bazen 1-2 gün şaşar okadar.. Ve de yumurtlama zamanımı da iyi anlıyorum akıntım çok oluyor çünkü.. Her ay belli oluyor yani.. Oyüzden ister istemez pkolu demesi beni çok düşündürdü.. Hiçbir kan testi vs. bişey de yapmadı sadece alttan muayene yaptı ve smear aldı.

Böyle durumda olan var mı ? Yardımcı olur musunuz ?

Merhaba canım.. ben de pco lu biri olarak şunu söyleyeyim ki: herbirimizin pko porblemleri farklı oluyor.. Kimimizde sadece yumurtalama (çatlama) problemi varken, kimimizde hiç yumurta oluşamayabiliyor. Kimimiz her ay düzenli regl oluyor, yumurtlama vs herşey normal ama hormonel olarak(kıllanma, saç dökülmesi vs) sorunları olabiliyor..
Her bünyede farklı sonuçlar ortaya çıkarıyor maalesef.. Mesela bende, insülin drenci de yüksek. bu yüzden hem yumurtala oluşumunda hemde çatlamada sorun var.. ayrıca saç dökülmesi de var.. :KK43:
Yediğimiz içtiğimiz hemen hemen birçok şey organik olmadığı , içlerinde az da olsa kimyasal olduğu için pcos birçok hatunda tetiklenip, ilerleyebiliyor (doktorumun bana söylediği bu)

Eğer doktoruna güveniyorsan, dediği gibi bekleyip inşaAllah güzel sonuçlar alacağın zamanı bekleyebilirsin bence... Ama aklında soru işaretleri kalmış gibi duruyor.. Bu yüzden farklı bir doktorun da görüşünü alabilirsin bence..
Sakın kafana takma canım, inşaAllah en yakın zamanda yawrun sana gelecektir..

Sağlıkla :)

X