Dubai Turu! Yardiimmmm!

gzddmrlli

You can if you think you can
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2015
3.047
3.041
Oncelikle konuyu dogru yere mi açtım bilmiyorum ama zaten sitenin yüzde sekseni bir derdim var'da takıldığı için yine en doğrusu buraya açmak. Başka türlü seri Yardımlaşma olmuyor o yüzden mumkunse lütfen konumu tasimayin :KK43:
Konuya gelicek olursak; Ekim ayı doğum günüm, doğum günlerinde insan sadece hediye beklememeli kendi kendinide ödüllendirmeli mantigiyla yola çıkarak yurt dışı turuna çıkmaya karar verdim. Daha önce dil okulu sebebiyle Chicago'ya gitmistim o yüzden bi cekincem yok. Tek başıma bir tür sirketiyle (isim vermiyim şimdik) 3 gece 4 gün Dubai'ye gitmeye karar verdim. Tur ücreti uygun ama ülke hakkında çok bilgim yok. Sadece Burj El Arab'i uzaktan da olsa görme fikri, Dünyanın en büyük AVM'si olan Dubai Mall'u görmek için delirebilirim. Fakat Dubai hakkında tek bildiğim "Yaz aylarında gitme sıcaktan Otelden dışarı 1 adım atamazsin" dan öteye gitmedi. Bilgisi olan, giden ve ya tanidiklarindan giden veya duyumlari olanların yorumlarini 4 gözle bekliyorum. Orta Doğu merak uyandiriyor!

Nerdesiniz A dostlar bilgisi olan yok mu? :KK43: Google'da çok yardımcı olmuyor herkes başka bir şey yazmış. :KK43:

Ben gitmiştim. 5 yıl kadar önce Nisan ayıydı. Evet sıcaktı ama dışarıya çıkılmayacak derecede değildi.. Ekim ayı da muhtemelen aynı olur. Yaz ortası olsaydı evet gerçekten daha çok sıkıntı olabilirdi.
Turla gitmemiştim. İş seyahatiydi benim. Elbette biraz Dubai gecelerine de aktım.:cool: Eğlence hayatı görülmeye değer. Barlar, discolar, gece klüpleri herşeyiyle çok kaliteli.
Çöl safarisi yaptım. Bedevi çadır eğlencelerine de katıldım. Deveye bindim.:KK53:
Avm leri de dolaştım.
Şimdi siz sorunca düşündüm de neden benim aklımda çok fazla bir şey kalmamış ki dubai ile ilgili.
Bir kaç fotoğraf karesi var gözümün önünde. O kadar. Fotoğraflara bakayım belki hatırlarım. :KK64:
Siz turla gideceğiniz için daha eğlenceli ve dolu dolu geçirebilirsiniz. 3 4 gün de olsa.
Ben 15 gün kalmıştım. İş dolayısıyla olduğundan aklımda pek bir şey kalmamış herhalde :)

Ekim ayında sıcak olabilir ben Şubat Ayında gitmiştim en az 25 dereceydi. Biz çok beğendik çünkü Şubat'da denize girip güneslendik. Alışveriş sanırım sadece elektronik eşya için uygun orada olan markaların hemen hemen hepsi Türkiye'de de var ve aynı fiyat. Hediyelik eşya alacaksanız herhangi bir Carrefour marketinden alın çok daha ucuz ve aynı ürünler (Çikolatalı hurmada dahil)

Aralık ayında gittim ve denize girdim o derece sıcak, yazın asla!

Ay harikasiniz herkese bu alıntı altından cevap vereyim! Yalnız aralık ayında sıcak ve Şubat ayında denize girildigini öğrenince şaşırdım biraz yazın çok sıcak olduğunu biliyordum ama kış aylarinda bile sıcak olduğunu hiç duymamistim. Ben ekim ayı olduğu için Jumeriah değil de media city'le ilgilendim. Radisson Blue'da kalmayi düşünüyorum seceneklerde mevcut ve şehir merkezi olduğu için,ama deniz Kum güneş olayı kesintisiz devam ediyorsa başka yerleride dusunebilirim!

Ekim ayında sıcak olabilir ben Şubat Ayında gitmiştim en az 25 dereceydi. Biz çok beğendik çünkü Şubat'da denize girip güneslendik. Alışveriş sanırım sadece elektronik eşya için uygun orada olan markaların hemen hemen hepsi Türkiye'de de var ve aynı fiyat. Hediyelik eşya alacaksanız herhangi bir Carrefour marketinden alın çok daha ucuz ve aynı ürünler (Çikolatalı hurmada dahil)

Elektronik eşya değil ama Turkiyeye göre Michael Kors Prada vs.benzeri markalar amerikada resmen sudan ucuzdu. Türkiye de 1200 tl küçük boy çantası, Amerikada 500 tl büyük boydu. Şayet alışveriş içinde bu fiyatlar gecerliyse alışverişi gitmeden buradan değil, gidince oradan yapayim???? Yoksa elektronik harici diğer şeyler Türkiye ile doğru orantılı mi?

Ben gitmiştim. 5 yıl kadar önce Nisan ayıydı. Evet sıcaktı ama dışarıya çıkılmayacak derecede değildi.. Ekim ayı da muhtemelen aynı olur. Yaz ortası olsaydı evet gerçekten daha çok sıkıntı olabilirdi.
Turla gitmemiştim. İş seyahatiydi benim. Elbette biraz Dubai gecelerine de aktım.:cool: Eğlence hayatı görülmeye değer. Barlar, discolar, gece klüpleri herşeyiyle çok kaliteli.
Çöl safarisi yaptım. Bedevi çadır eğlencelerine de katıldım. Deveye bindim.:KK53:
Avm leri de dolaştım.
Şimdi siz sorunca düşündüm de neden benim aklımda çok fazla bir şey kalmamış ki dubai ile ilgili.
Bir kaç fotoğraf karesi var gözümün önünde. O kadar. Fotoğraflara bakayım belki hatırlarım. :KK64:
Siz turla gideceğiniz için daha eğlenceli ve dolu dolu geçirebilirsiniz. 3 4 gün de olsa.
Ben 15 gün kalmıştım. İş dolayısıyla olduğundan aklımda pek bir şey kalmamış herhalde :)

Muhteşem 15 gün çok iyiymis! Çöl turuyla bende çok ilgileniyorum deve den korkarım ama Jeeple safari mi ne o tarz biseyden bahsedildi ben onu denicem açıkçası. Yılbaşı için de dusunulebilir diye düşünmeye başladım şu an ben eğer her türlü hava sicaksa??? Yılbaşı eğlenceleri var mıdır? Su an resmen hevesim 2ye katlandı :))))) Şehrin çok pahalı olduğunu düşünmüyorum ama yanılıyor muyum? 3 4 gün için 1500-2000 tl geniiiiis geniş yeter diye düşünüyorum?

Ay harikasiniz herkese bu alıntı altından cevap vereyim! Yalnız aralık ayında sıcak ve Şubat ayında denize girildigini öğrenince şaşırdım biraz yazın çok sıcak olduğunu biliyordum ama kış aylarinda bile sıcak olduğunu hiç duymamistim. Ben ekim ayı olduğu için Jumeriah değil de media city'le ilgilendim. Radisson Blue'da kalmayi düşünüyorum seceneklerde mevcut ve şehir merkezi olduğu için,ama deniz Kum güneş olayı kesintisiz devam ediyorsa başka yerleride dusunebilirim!

Eh coğrafi konum olarak takdir edersiniz ki sıcak bir kuşakta yer alıyor o bölge :) Yani yılın her ayı denize girebilirsiniz rahatlıkla. Ben Dubai'den hiç hoşlanmamıştım -tarihi bir geçmişi olmadığı için- ama büyük gökdelenler, şatafat ve avmler görmeyi sevenler adına uygun bir yer. Alışveriş konusunda büyük beklentilerle gitmeyin, bir kaç marka gerçekten çok uygun fiyata outletlerde Armani Exchange, Armani Jeans, Michael Kors, Columbia vs. ama mesela Burberry Londra ve Türkiye'den de pahalıydı. Elektronikse başa baş geliyordu neredeyse, hatta ben garanti belgesi olayını da hesap ederek Türkiye'den almayı uygun görmüştüm.

Elektronik eşya değil ama Turkiyeye göre Michael Kors Prada vs.benzeri markalar amerikada resmen sudan ucuzdu. Türkiye de 1200 tl küçük boy çantası, Amerikada 500 tl büyük boydu. Şayet alışveriş içinde bu fiyatlar gecerliyse alışverişi gitmeden buradan değil, gidince oradan yapayim???? Yoksa elektronik harici diğer şeyler Türkiye ile doğru orantılı mi?
Amerikayla kıyaslamayın sakın fiyatları , o hayallerle gitmeyin daha doğrusu :)

Merhaba 2012 Eylül ayında balayı için gittik.Son derece sıcak ve nemliydi hava, deniz de hamam suyu gibiydi detsem abartmış olmam :-) Ekim ayı da çok farklı olmuyor eşim işi için sık sık Ortadoğuya gittiği için de biliyorum.Bence daha farklı bir ülke deneyin Ortadoğu bu mevsimlerde pek gidilecek gibi olmuyor.Ha derseniz ki ben gideceğim klima açısından sıkıntı yaşamıyorsunuz onu söyleyeyim, otobüs durakları bile klimalı, oturduğunuz kafelerde adım başı klima çalışıyor yoksa yaşanacak gibi değil sıcaklık :-) elektronik aletler evet uygun tl değer kaybetmeden önce çok daha uygundu.Kıyafetlerde aman aman bir indirim söz konusu değil giderseniz elektronik için nassr meydanını öneririm.

Merhaba 2012 Eylül ayında balayı için gittik.Son derece sıcak ve nemliydi hava, deniz de hamam suyu gibiydi detsem abartmış olmam :-) Ekim ayı da çok farklı olmuyor eşim sık sık Ortadoğuya gittiği için de bili

Vaay balayı için Dubai! Daha iyisi anca Maldivler herhalde! Bende işte tek başıma böyle.... :))))) Erkek arkadasima annemle gittigimi soylicem üstelik çünkü hem kendi gelmez hemde yoluma taş koyar,gerçekten daha fazla cekemicem. Yazliga gidiyoruz arkadaşlarla diyip antalyada cikmasina saysin. Herneyse orta Doğu çok ilgimi çekiyor. Bundan sonra Tel Aviv'e gitmeyi düşünüyorum. Orta Doğu tatilleri için senin kapını calabilirim umarım? :)

galiba eksik kelime kullanmışım. Elektronik eşya ben almadım fakat fiyatlar Türkiye'ye göre uygundu giyim markalarını düşünmüştüm yazarken , çantalar aklıma gelmedi parfümlerde dikkatimi çeken her yerde olmayan parfümler vardı .

Vaay balayı için Dubai! Daha iyisi anca Maldivler herhalde! Bende işte tek başıma böyle.... :))))) Erkek arkadasima annemle gittigimi soylicem üstelik çünkü hem kendi gelmez hemde yoluma taş koyar,gerçekten daha fazla cekemicem. Yazliga gidiyoruz arkadaşlarla diyip antalyada cikmasina saysin. Herneyse orta Doğu çok ilgimi çekiyor. Bundan sonra Tel Aviv'e gitmeyi düşünüyorum. Orta Doğu tatilleri için senin kapını calabilirim umarım? :)
:-) Tabi ki istediğini sorabilirsin elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.Yazımı güncelledim az önce yanlışlıkla yarım yolladım mesajı.Hazır bekarken gez gezebildiğin kadar yalnızlığın da tadını çıkarmalı insan.Eşiyle de geziyor insan çocuğuyla da tabiki ama tek iken de gezip tozmalı erkek arkadaşın istemez diye hayatını kısıtlama tek tavsiyem bu olabilir nacizane :KK73:

Amerikayla kıyaslamayın sakın fiyatları , o hayallerle gitmeyin daha doğrusu :)

O zaman bi kısmı buradan bi
Merhaba 2012 Eylül ayında balayı için gittik.Son derece sıcak ve nemliydi hava, deniz de hamam suyu gibiydi detsem abartmış olmam :-) Ekim ayı da çok farklı olmuyor eşim işi için sık sık Ortadoğuya gittiği için de biliyorum.Bence daha farklı bir ülke deneyin Ortadoğu bu mevsimlerde pek gidilecek gibi olmuyor.Ha derseniz ki ben gideceğim klima açısından sıkıntı yaşamıyorsunuz onu söyleyeyim, otobüs durakları bile klimalı, oturduğunuz kafelerde adım başı klima çalışıyor yoksa yaşanacak gibi değil sıcaklık :-) elektronik aletler evet uygun tl değer kaybetmeden önce çok daha uygundu.Kıyafetlerde aman aman bir indirim söz konusu değil giderseniz elektronik için nassr meydanını öneririm.

Şehrin genel fiyat durumu hakkında yorumlariniz neler peki? Merak ettiğim bir kaç yerden biri de Cavalli club. Ilk geceden oraya koşup kırmızı halisinda bir boy yürümeyi planlıyorum :KK70: :KK70: Nedense her konuda aydın olan ailem Dubai konusunda cekingen davrandilar.Benim patronum gidiyor Dubai'ye öküz gibi pahalıdır orası sonra bişey yapmak istersin içinde kalmasin dediler garipsedim. Tur uygun konaklama uygun e şehir de cafesi restorani nasıl çok pahalı olsun ki? Yanılıyor muyum? Burj El Arab'tan ibaret saniliyor Dubai. Yıldım!

:-) Tabi ki istediğini sorabilirsin elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.Yazımı güncelledim az önce yanlışlıkla yarım yolladım mesajı.Hazır bekarken gez gezebildiğin kadar yalnızlığın da tadını çıkarmalı insan.Eşiyle de geziyor insan çocuğuyla da tabiki ama tek iken de gezip tozmalı erkek arkadaşın istemez diye hayatını kısıtlama tek tavsiyem bu olabilir nacizane :KK73:

Fark ettim yazıyı sonradan yine Harikasın Teşekkürler! :) O zaman varsa eşinin bir bilgisi ileride Sharm-El Sheikh ve Tel Aviv hakkında bilgi alırım :KK73: Ya da başka bir öneri. Bilgim de yok açıkçası, orta Doğu bilgim bu 3lu etrafında dönüyor :KK23:

X