düğün hakkında nişanlı-evli hanımlar yardım / izmir

undici

Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2015
49
10
36
merhaba hanımlar, sırf görüşlerinizi alabilmek için burdayım :)
benim 1.5 yıllık bir ilişkim var. ailelerimiz artık git-gel içinde ciddi bir yola girdik. yaz sonu gibi sonbahar gibi evleneceğiz nasipse. ben erkek arkadaşımın temiz kalpliliğine ve güvenilir biri olmasına çok hayranlık duyan biriyim. ailesi de öyle. ama ailesinin adetleri alışkanlıkları bizimkilerden biraz farklı, küçük bir ilçede yaşadığından akrabaları da orda. ve aile düğünleri de bizim düğünlerden inanılmaz değişik. piyanist şantör eşliğinde kuru pasta ikramlı plastik sandalyeli düğün adetleri var. ve yaşadıkları semt çok kötü. tutacağı düğün salonunun otel kısmında kamyoncular kalıyor öyle diyim size. maddi durum yetmezliği değil, bu şekilde görmüşler hep. ben de bu şekilde bir düğün asla istemiyorum, ne ailemi davet edebilirim ne iş çevremi ne okul çevremi. bana da çok saçma geliyor zaten bu tarz bir olayın içinde olmak. bizim ailede düğünler hep güzel yerlerde yemekli olur. maddi durumları orta seviyenin üstünde ama 100 bin liralık düğün yapmazlar ben de istemem zaten. bir gecelik eğlence için o kadar para harcamasın yazık ona da. ben düğün istemiyorum dedikçe "babam ilk oğlunu düğünsüz evlendirmez hayatta kabul etmez bizde adet" diyor. yapcağı düğün de düğün olsa. neyse. kuru kuru nikah olmaz dendi. kokteyl yine onların aileye uymaz dendi. arkadaşlarımın düğünlerine bakıyorum herkes istediği gibi, en azından istediğine yakın hoş düğünlerle, nikahlarla evlendiler. ben de anlıyorum sülalesinin eziklik duyacağı bir ortam istemiyor. ben de konsolos çocuğu değilim, vakko'dan gelinlik istemiyorum ama her genç kız gibi benim de bir düğün hayalim var. yok babam izin vermez yok annem istemez yok babaannem eziklik duyar laflarının gölge düşürmesine izin veremem. en sonunda "sen de böyle ortamları sevmiyorsun ailemden para almamaya çalışcam her şeyimizi kendimiz yapcaz diyosun bizim istediğimiz gibi olsun" fikrime sıcak bakmaya başladı. ben alsancakta oturuyorum erkek arkadaşım ilçede oturuyor. kendisine mantıklı bir orta yol fikri sunmam lazım. onun ailesinin tutacağı düğün salonumsu yer 5000 tl civarı. benim istediğim yerler pahalı. ama ben işin pahasında değilim isterse evde olsun ama elit bir şey olsun. bunu da onlar kabul etmez. ne yapacağımı nasıl bir öneri bulacağımı şaşırdım, lütfen bana yardımcı olun :KK43:

Ne diyeceğimi bilemedim. Konu bir yandan fake gibi bir yandan değil gibi. Sen concon musun değil misin anlamadım. 100 binlik düğün abartı mı akıldan geçen mi gerçekten o kısım muamma. Sen alsancaktasın erkek arkadaşın hangi ilçede mesela?
2012 yazında 3 binliraya foçada yemekli düğün yapmış insanım ben, limonatalı pastalı düğüne 5000 çok değil mi?

O zaman siz de aşırı pahalıya kacmadan kokteyli bir nikah yapın. Sonra da onlara uygun olan ama sizin çevremi çağıramam dediğiniz kuru pastalı düğünü yapın. İki tarafa da uygun olur.
Kaldı ki bana İzmirde yaşayan biri olarak yazdıklarınız abartı geldi. O dediğiniz düğün 5000 değil,1000-1500 tl civarı yapılıyor İzmirde. 5000-6000 civarı İzmirde gayet şık düğün yapılabilecek yerler var.
Kaldı ki 100.000 liralık bütçeden bahsediyorsunuz.. Rain club bile o kadar değil.. Umarım konu fake değildir.

Ne diyeceğimi bilemedim. Konu bir yandan fake gibi bir yandan değil gibi. Sen concon musun değil misin anlamadım. 100 binlik düğün abartı mı akıldan geçen mi gerçekten o kısım muamma. Sen alsancaktasın erkek arkadaşın hangi ilçede mesela?
2012 yazında 3 binliraya foçada yemekli düğün yapmış insanım ben, limonatalı pastalı düğüne 5000 çok değil mi?

vallahi fake değil. 100 bin tl derken dün bir arkadaşımla konuştum, yok saime sultanlar yok mon jardinler hava attı bana. yaklaşık 145 bin tl ye gelmiş olmuş düğünü vs. bence de abartı, ben abartıya kaçmam anlamında söylemek istedim. yoksa 20bin tl ye envooy u tutmuş bir diğer arkadaşım. erkek arkadaşım torbalıda. torbalı her şeyin uyduruk ama gereğinden fazla fiyatı olan bir yer. foça düğün için güzel yer ama benim çevrem taa kalkıp alsancağa, güzelbahçeye vs gelmez diyor.

O zaman siz de aşırı pahalıya kacmadan kokteyli bir nikah yapın. Sonra da onlara uygun olan ama sizin çevremi çağıramam dediğiniz kuru pastalı düğünü yapın. İki tarafa da uygun olur.
Kaldı ki bana İzmirde yaşayan biri olarak yazdıklarınız abartı geldi. O dediğiniz düğün 5000 değil,1000-1500 tl civarı yapılıyor İzmirde. 5000-6000 civarı İzmirde gayet şık düğün yapılabilecek yerler var.
Kaldı ki 100.000 liralık bütçeden bahsediyorsunuz.. Rain club bile o kadar değil.. Umarım konu fake değildir.

bütçe 100 bin tl değil, ben aşırı bir şey istemem anlamında dedim. 5000 e gayet şık yerler vardır elbet ama bu illa yaşadığı yerde olsun istiyor, köylerden gelecek insanlar varmış onlar gelemezmiş vs. bu biraz bana bahane geliyor. bilmiyorum.
dediğiniz iki düğün benim de aklıma geldi ama bu sefer de yok bizi ona çağırdın nikaha çağırmadın vb gibi durumlar olmasından ve bu durumun benim üstüme kalmasından korkarım. gerçekten konu fake değil. o kötü yerin 5000 tl olduğunu da şurdan biliyorum, babasının tanıdığıymış, 2 yaz önce benim arkadaşımla onun arkadaşı orada evlendiler. bizimikinin babası da gitmiş tanıdığı diye yardımcı olmak amacıyla pazarlık yapmış 7000den 5000e düşürtmüş. mesela nereler o şık düğün yapılabilecek yerler? aynı tutardaysa belki ikna edebilirim.

145 bine karşıyakada 2+1 ev alınır be. O ne gereksiz harcama öyle, allah akıl fikir versin.

Arkadaşlara uyarsan, çevrendekilerin yaptıklarını yaşadıklarını kendine örnek alırsan hayatta her zaman mutsuz olursun. Benim de arkadaşım hiltonda evlendi sormadım bile ne kadar tuttu diye, sorulmaz, konuşulmaz ki böyle şeyler.

Tutar otobüsünü erkek arkadaşın çevresini taşır düğün nerde olacaksa oraya. Ya da iki ayrı düğün yaparsınız uygun fiyatlı. Bu arada aileler arasında bu kadar büyük kültğr farkı varken nasıl olacak bu iş?

5 bin liraya kamyoncuların kaldığı düğün salonu mu? Benim kankam çok güzel bir düğün salonunda yaptı 4000 bin liraya.
Herşeyi dahil harika bir düğün salonuydu. ilginç

vallahi fake değil. 100 bin tl derken dün bir arkadaşımla konuştum, yok saime sultanlar yok mon jardinler hava attı bana. yaklaşık 145 bin tl ye gelmiş olmuş düğünü vs. bence de abartı, ben abartıya kaçmam anlamında söylemek istedim. yoksa 20bin tl ye envooy u tutmuş bir diğer arkadaşım. erkek arkadaşım torbalıda. torbalı her şeyin uyduruk ama gereğinden fazla fiyatı olan bir yer. foça düğün için güzel yer ama benim çevrem taa kalkıp alsancağa, güzelbahçeye vs gelmez diyor.

O bahsettiğiniz tarzdaki düğün salonu Torbalı'da mı peki ?
Hem Torbalı'da hem de o tarzda bir düğün salonu için 5.000 tl olan fiyat çok fahiş.
Bir diğer arkadaş da söylemiş, o fiyata gayet eli yüzü düzgün düğün salonu bulunur kır düğünü konseptli, yemekli olabilir mi bilemem tabi.

Edit: İzmirliyim.

bütçe 100 bin tl değil, ben aşırı bir şey istemem anlamında dedim. 5000 e gayet şık yerler vardır elbet ama bu illa yaşadığı yerde olsun istiyor, köylerden gelecek insanlar varmış onlar gelemezmiş vs. bu biraz bana bahane geliyor. bilmiyorum.
dediğiniz iki düğün benim de aklıma geldi ama bu sefer de yok bizi ona çağırdın nikaha çağırmadın vb gibi durumlar olmasından ve bu durumun benim üstüme kalmasından korkarım. gerçekten konu fake değil. o kötü yerin 5000 tl olduğunu da şurdan biliyorum, babasının tanıdığıymış, 2 yaz önce benim arkadaşımla onun arkadaşı orada evlendiler. bizimikinin babası da gitmiş tanıdığı diye yardımcı olmak amacıyla pazarlık yapmış 7000den 5000e düşürtmüş. mesela nereler o şık düğün yapılabilecek yerler? aynı tutardaysa belki ikna edebilirim.
6000 6500 civarına ki haftaiçi cok daha indirimli oluyor , Pınarbaşında Aşiyan, Alibaba havuzbaşı, Rose , Topkapı Garden,Beyaz İnci gibi düğün salonları var. Gayet de güzeller..Bu fiyata birçok kır düğün salonu da var. Biraz araştırırsanız bulursunuz zaten.

Bizim bir Düğünümüz vardı Akıllara zarar aynen Dediğiniz gibi bir rezaletti hala konuşuluyor düğünüm
Bizim istediğimiz yerler pahalı dediler Nikaha olmaz illa yemekli olacak dediler az kişi çağıralım olmas ayıp dediler davetiye 2 kişilik yazalım dedik çocuk gelmeyecekse o Düğüne ben hiç gitmem dediler ve sonuç rezalet ötesi bir rezaletti bir davetiyeye 17 kişi gelmiş koca tarafımdan düşün gerisini
Sen elit biyerde yapsan aynısı sizde de olacak cümbür cemaat konu komşu sırf elit düğün görmek için gidecekler elit bşr düğün istemesende sırf gitmek için sülalece gelecekler
Biz hiç düğün cdmizi izlemedik sorana da bozuk diyoruz tamamen sinir bozucu bir Gündü ertesi gün eşim kendi arkadaşlarını ben kendi arkadaşlarımı arayıp özür dilemiştik. Herkes ayakta kalmıştı yemek yermemişti millet yer kavgası yapmış
Yani nereye gidersen git süper bişey bekleme herkes alışkanlığını oradanda sürdürecek

145 bine karşıyakada 2+1 ev alınır be. O ne gereksiz harcama öyle, allah akıl fikir versin.

Arkadaşlara uyarsan, çevrendekilerin yaptıklarını yaşadıklarını kendine örnek alırsan hayatta her zaman mutsuz olursun. Benim de arkadaşım hiltonda evlendi sormadım bile ne kadar tuttu diye, sorulmaz, konuşulmaz ki böyle şeyler.

Tutar otobüsünü erkek arkadaşın çevresini taşır düğün nerde olacaksa oraya. Ya da iki ayrı düğün yaparsınız uygun fiyatlı. Bu arada aileler arasında bu kadar büyük kültğr farkı varken nasıl olacak bu iş?

otobüs fikri mantıklı, aklıma gelmedi değil.
ailelerimiz farklı ama annesi babası çok iyi insanlar. sülalesi geniş evet, değişik çeşitli insanlar var. göçmenler zaten, çok göze batan bir şeyleri yok da işte. bu tip farklılıklar diye çok önemsemedim.

5 bin liraya torbalıda düğün salonu :KK57: emin misi canım imkansız gibi bende İzmirliyim ailem hala orada

5 bin liraya kamyoncuların kaldığı düğün salonu mu? Benim kankam çok güzel bir düğün salonunda yaptı 4000 bin liraya.
Herşeyi dahil harika bir düğün salonuydu. ilginç

evet üstte balkon gibi birahanesi var hatta, orda içerken oynayan kadınları izliyorlar. bu kadar absürd bir olay fake gibi geliyor farkındayım ama değil işte.

O bahsettiğiniz tarzdaki düğün salonu Torbalı'da mı peki ?
Hem Torbalı'da hem de o tarzda bir düğün salonu için 5.000 tl olan fiyat çok fahiş.
Bir diğer arkadaş da söylemiş, o fiyata gayet eli yüzü düzgün düğün salonu bulunur kır düğünü konseptli, yemekli olabilir mi bilemem tabi.

Edit: İzmirliyim.

evet torbalıda. metropolis otel mi ne. araştırabilirsiniz

otobüs fikri mantıklı, aklıma gelmedi değil.
ailelerimiz farklı ama annesi babası çok iyi insanlar. sülalesi geniş evet, değişik çeşitli insanlar var. göçmenler zaten, çok göze batan bir şeyleri yok da işte. bu tip farklılıklar diye çok önemsemedim.
Yukarıdaki arkadaşın anlattıklarını da dikkate al.
Sen ne kadar elit bir şeyler yapsan da karşı taraf alışkanlıklarını geleneklerini görgülerini beraberinde getirecek.

Bizim bir Düğünümüz vardı Akıllara zarar aynen Dediğiniz gibi bir rezaletti hala konuşuluyor düğünüm
Bizim istediğimiz yerler pahalı dediler Nikaha olmaz illa yemekli olacak dediler az kişi çağıralım olmas ayıp dediler davetiye 2 kişilik yazalım dedik çocuk gelmeyecekse o Düğüne ben hiç gitmem dediler ve sonuç rezalet ötesi bir rezaletti bir davetiyeye 17 kişi gelmiş koca tarafımdan düşün gerisini
Sen elit biyerde yapsan aynısı sizde de olacak cümbür cemaat konu komşu sırf elit düğün görmek için gidecekler elit bşr düğün istemesende sırf gitmek için sülalece gelecekler
Biz hiç düğün cdmizi izlemedik sorana da bozuk diyoruz tamamen sinir bozucu bir Gündü ertesi gün eşim kendi arkadaşlarını ben kendi arkadaşlarımı arayıp özür dilemiştik. Herkes ayakta kalmıştı yemek yermemişti millet yer kavgası yapmış
Yani nereye gidersen git süper bişey bekleme herkes alışkanlığını oradanda sürdürecek

ya işte çok korkuyorum öyle bir şey olursa ağlamaktan içim çıkar ve hayatımın sonuna kadar unutamam o günü. benim kuzenimin de öyle olmuştu ve şu an her gittiği güzel düğünde de ağlıyor ki evleneli 10 yıl falan oldu hala unutabilmiş değil.

evet metropolis otel. neden o kadar pahalı bilmiyorum iğrenç bir yer.

Orayı pek bilmiyorum acaba çevrede o tarz bi yer yok ondanmı? ama bu tek kişinin karar vereceği bişey değilki düğün senin düğünün orta derecede bir yer bulsanız tamam sende gidip çırağanda yapalım dememişsin ki

X