Düğün hazırlıkları..

birgaripyazar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
1.528
677
Kızlar sizden merak ettiğim bir konuda bilgi almak istiyorum.Evlenen arkadaşlar kız erkek tarafı olmak üzere toplam ne kadar masraf yaptınız?Eşya konusunu nasıl halletiniz?Benim bildiğim yatak odasını kız tarafı yapar sizin nasıl oldu?Bilgilendirirseniz sevinirim..

Kızlar sizden merak ettiğim bir konuda bilgi almak istiyorum.Evlenen arkadaşlar kız erkek tarafı olmak üzere toplam ne kadar masraf yaptınız?Eşya konusunu nasıl halletiniz?Benim bildiğim yatak odasını kız tarafı yapar sizin nasıl oldu?Bilgilendirirseniz sevinirim..

Merhaba canım ben geçen yıl evlendim. Düğün yapmadım pek tarzım değil çünkü. Eşim toplamda 30 bin harcamıştır buna eşyalar, beyaz eşyalar, takılar, gelinlik, kınalık, nikah yeri, araba vs dahil olmak üzere.
Bizde daha önceden hiç çeyiz hazırlığım olmadığı için erken evlilik kararı aldık ve 8 ay içerisinde evlendik bu yüzden çeyizi birden aldık sadece çeyizime 25 bin lira harcadık. Büyük bi nişan yaptık, kına yerinin ücreti bize aitti oda salonda oldu malum. Daha sonra yatak odasını da biz aldık derken 20binde o şekilde gitti. Takılar için 10 bin ödedik. Toplamda 50-60bini bulmuştuk. Ailem içinde kıyafetti alışverişti derken 5-10 bin arasıda öyle gitti. Genel olarak bu şekilde paralar harcadık. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Birde balayı var onu önceden ayarlamıştık o yüzden o otel ucuza gelmişti ama 15 gün tatil yaptığımız için 6bin kadarda tatilde harcadık. Benim bu şekilde oldu canım.

bence hiç erkek tarafı şunu alır kız tarafı bunu alır olayına girmeyin. tabi aile yapısına göre değişir ama biz herşeyi ortak aldık halısına perdesine kadar. mobilyalara toplamda 20 bin ödendi. halılar ve perdeler 3 bin tuttu. tabi benim 2-3 senedir aldığım ve annemin önceden yapmış olduğu çeyiz alışverişi için toplam bir rakam vermem mümkün değil ama 10-15 bin toplamda gitmiştir. gelinlik ve damatlık toplam 3500 tl tuttu. nişanlık kıyafetler ve bohçalarda toplamda 5 bin kadar tutmuştur. takılar için birşey diyemeyeceğim çünkü benim takıları onlar nişanlıma taktığımız altınları falanda aileler aldı. kuafördü gelin arabasıydı fotoğrafçısıydı gelin almada davulcusuydu derken 3 bin kadar gitmiştir. beyaz eşyalar 5bin tuttu. balayı erken rezervasyonla 2 bin TL ödedik. aklıma gelenler bu şekilde. daha da vardır mutlaka ama alınan yapılan herşey sizin bütçenize göre değişkenlik gösterecektir. ha düğün , kına ve nişan salonları için toplam 25 bin ödendi ama düğün yemekli yaptığımız için böyle yoksa yemeksiz olunca meblağ düşecektir.

Biz bütün ev esyalarımızı kendimiz aldık canım. Ailelere hiç bişey aldırmadık. Kendi kredi kartlarımıza taksit yaptırdık o şekilde. İkimiz de çalışıyoruz çünkü.. 2 düğün olacak ve düğün salonlarının ücretlerini de takılan takılardan ödemeyi planlıyoruz. Yettiremezsek parayı aileler tamamlayacak o gün. O şekilde yaptık. Her şeyi biz ödemeye çalışınca da tabi zor oluyor epey ama yük olmayalım dedik ailelere. Bakalım yetemediğimiz yerde isteriz artık onlardan :)

ben de nişanlandım 900 elbisem 1750 salon düğün salonu 8000(kır düğünü) 2300 gelinlik 1500 damatlık 500gelin sacı,nişan saçı250, s 1000 fotoğram çekimi(düğün) nişan çekimi 750 sözdede foto çektirdim 150 söz yüzüğüm pırlantaydı 4000, 12000 civarı onların bana aldığı altınlar 2 oda düzeceğiz 20000 civarı (yemek odası,yatak odası,koltuk takımı,halılar tüller vs.)tv 1500,çamaşır makınası 1500(geri kalan beyaz eşyası vardı) ıvır zıvır hemen hemen 55bin civarı canım kendım çeyizimde düzdüklerimi saymıyorum ve nişanı sözü biz yaptık damat sadece saç fotograf takı ve elbisemi aldı. düğündede yatak odası ve mutfağı ailem düzcek birde çamaşır makınasını alacak ailem , Hakkında hayırlı olsun canım

canım öncelikle allah yardımcın olsun benimde 14 haziranda düğünüm var .. düğün.com sitesinde 6 aydır yapılan masrafları ve alınan eşyaları fiyatlarıyla birlikte takip ediyorum yapılmış ve yapılacak olan masraflarla ilgili toplam (düz hesap yapıyorum ) 80 bini geçiyo ıvır zıvırları saymıyorum ( düğün günü bahşişleri araç kira ve süslemesi gelinin akrabalarının kuaför masrafları alınan ufak tefek eşyaları falan saymıyorum ) bu giderler düşürülebilir tabi
bizde yatak odası ve mutfağı beyaz eşyaları kız tarafı yaptı diğerlerini erkek tarafı yaptı kına kız tarafına ait düğün erkek tarafına ait.. bazı yerlerde herşey alınıyo toplam ne kadar tuttuysa ikiye bölünüyo aranızdaki konuşmaya ve adetlerede bağlı biraz

Arkadaşlar 2016 yazı evleniyorum kısmetse şimdi böyle söyleyince daha var gibi oluyorum farkındayım ama teferruatları bi'düşündüm de migrenime kadar tuttu desem yalan olmaz.:KK53: Ya şimdi bu arada Konya da yaşıyorum özellikle Konya da yaşayan arkadaşlar siz yastığınızı yorganınızı ıvır zıvır ama gerekli olan şeyleri nerelerden temin ettiniz bana yardımcı olur musunuz? Şimdiden başlayıp halletmem lazım karnımda ki kelebekler zaten fazla enerjik yaptı beni yetişebilirim bence her şeye :KK45:

Arkadaşlar 2016 yazı evleniyorum kısmetse şimdi böyle söyleyince daha var gibi oluyorum farkındayım ama teferruatları bi'düşündüm de migrenime kadar tuttu desem yalan olmaz.:KK53: Ya şimdi bu arada Konya da yaşıyorum özellikle Konya da yaşayan arkadaşlar siz yastığınızı yorganınızı ıvır zıvır ama gerekli olan şeyleri nerelerden temin ettiniz bana yardımcı olur musunuz? Şimdiden başlayıp halletmem lazım karnımda ki kelebekler zaten fazla enerjik yaptı beni yetişebilirim bence her şeye :KK45:
merhaba bende sana yakın bir yerdeyim ve seneye nisan mayıs gibi düşünüyoruz ve hiç hazırlığım yok haberleşelim hazırlıklar için:)

epey masraflıymış bu düğün işi ya.bizim daha belli değil düğün tarihi nişanlıyız.ama şöyle bir hesap yaptım ben.
kız tarafı;
nişan evde oldu sadece bir alyans aldık 450 lira.
bana ailem 2 bilezik takacak 9 bin lira.
2 kardeşim takı takacak 2 bin lira.
kına salonu 2500 lira.
yatak odası 5 bin lira.
çeyizim ıvır zıvır içinde 5 bin lira. toplamda 24 bin yuvarlarsak.
erkek tarafı;
alyans 400 lira.
tek taş 200 lira.
salon takımı herşey dahil 10 bin.
bana takacakları takı 15 bin civari.
beyaz eşya 7 bin
salon 3000
oturma odası ıvır zıvır 5 bin
düğün sandığı 2 bin
süt hakkı 2 bin
gelin çıkarma 500
toplamda 45500 yuvarlarsak