Neden? Çok mu sofistike bir düğün olacak yoksa erik dalı gevrektir çalacak mı?
Bunu genelde şunun için yapar çok klas bir erkek tarafı değilse müstakbel sülalen, damada geline gidip borçlar takılmasın ellerinden alamayız takacak olan olursa taksın, takmayan zaten borç veya takı varsa doğru kv ve kp götürüp verecekler. Onların davetlileri.
Çok marjinal nadir denk gelinen olay ise benim arkadaşım yurt dışına giderken annesi altın çeyrek vs takmasını istemedi törende. Sordu biz size takmış mıydık, tamam takın, hayır yeni ise çocuklar yurt dışına gidecek ben de borç takamam yetişemem düşünüp gelmişsiniz altını takmayın dedi. Dürüst en azından
Başta söyleselerdi davetiye altına yazılıyordu herkesin haberi olurdu. Takı töreni yapılmayacaktır. Girişte sandık olacaktır diye ilan edebilirdiniz. Orada da zarf kalem falan koyup başına da iki güvenilir insan ile yapıyorlar.
Masa masa tebrikte de takı oluyor. Ama benim gördüğüm çok yüksek bütçeli düğünlerde öyle. Yani en son katıldığım düğün böyle idi tam altın dışında hediye takılmadı çeyrek görmedik. Masada tüm akrabalar set altın kemer taktılar geline damada.
Bizim oğlana takı az takılır kafası ile istemiyorlar ise sallama taksınlar genelde zaten damada az takılır heralde boydan aşağı bilezik takacak halleri yok misafirin.
Ben tam olarak niye istemediklerini anlayamadım. Ailenin takı borcu var gelecekler varsa yap. Anons ile doğru yarım saat gidiyor. Masada adamın parayı takmasını beklerken de gidecek