• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çorbalar Dumanı Üstünde Köfteli Havuçlu Yoğurt Çorbası:)

Yine bir yarışma ve içimizi ısıtan nefis çorba tarifleri :kk77: Bu kategorinin olmasını ben kendi adıma çok istemiştim. Üşengeçlikten midir, tembellikten midir bilemiyorum ama bi türlü değişik çorba tarifleri deneyemiyorum. Oysa şimdi tarifini vereceğim çorba hem pratik hem lezzetli. Çok güzel oldu, umarım siz de beğenirsiniz :KK52:Tüm yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum bu arada
kucakkucak.gif

Malzemeler:
250 g kıyma
Yarım su bardağı pirinç
1 orta boy havuç
tuz, karabiber
1 yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı:pirinç, kıyma, karabiber ve tuz yoğurulur. Fındık tanesi gibi şekil verilir.
IMG_5976.jpg

Havuç rendelenir. Daha sonra 2 litre kaynamış suya köfteler ve havuç rendesi atılır. 15 dk pişirilir.

IMG_5979.jpg

IMG_5981.jpg

Yoğurt, yumurta ve un çırpılarak terbiyesi yapılır. Azar azar ilave edilerek 10 dk kaynatılır.

IMG_5983.jpg

IMG_5984.jpg

Sıcak olarak servis edilir, Afiyet olsunnn:kk77:
IMG_5987.jpg

Başlığı okuduğumda nasıl çorbaymuş dedim ama çok güzel gözüküyor eline sağlık canm :)

Yasemin cim,güzel bir çorba olmuş.Sunumuna bayıldım.Ellerine sağlık ve de bol şansların olsun :KK37::KK37::KK37:

cok güzel görünüyor,ellerinize saglik :kk77:
yarismada basarilar dilerim :KK68:

Sunumda çorbada harika. Ellerinize sağlık.

denemek ısterım tarıfı cok lezız olacaga benzıyor :) ellerınıze saglık yarısmada basarılar dılerım :)

Yasemin cim,güzel bir çorba olmuş.Sunumuna bayıldım.Ellerine sağlık ve de bol şansların olsun :KK37::KK37::KK37:
Hepinize ayri ayri tesekkur ederim kizlar, guzel sozleriniz, guzel dilekleriniz beni cok mutlu etti:KK68:

Back
X