Düşkünün sefilin dostu yok

yusufyusuf

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2015
21
18
Annem 3 kardes babam 4 kardes ve bu 7 ailenin icinde durumu en kotu yani tek kotu olan biziz... Hepsinin maddi geliri yuksek ve luks yasantilari var.. nene dedeleriminde emeklileri iyi sukur fazlasiyla paralari var Allah daha cok versin, Ben anne baba olsam durumu en duskun olan evladima torunumun egitimine yardim ederim ama bizde durum farkli, diger evlatlarinin durumu iyiye onlarin etrafinda dort donup bizi insandan saymiyorlar malesef.
Babam insaatta isci olarak calisiyor ve tek maasla beni okutuyor zar zor buna sukur..
Okadar gucume gidiyor ki, 2100 lira emekli olan insan ayda cikarip 50 veya 100 lira verse torununa fakirlesmez..
Allah var yukarida sadece cok uzuluyorum ne ben ne ailem saygida kusur etmiyoruz ama icten ice cok gucumuze gidiyor boyle yapmalari ..
Birde yakinda yasayan babaanem ve dedem biz yasliyiz gelirken sosis al kofte al pasta al canimiz cekti diyorlar parasini teklif bile etmiyorlar, sukadar tuttu babaanne diyorum eksik verir ama asla 50 kurus fazla vermezler

Dusenin dostu Allah, halimize sukur ama Rabbim tum zor durumda olanlara yardimci olsun
icimi dokmek istedim sadece

Kendi ağzınızla söylüyorsunuz o 7 ailenin her biri bağımsız birer "aile". Yani nüfus planlamalarını ekonomik güçlerini hesaba katarak yapmaları gerekiyor. Anneniz niçin çalışmıyor, siz yetişkinseniz siz niçin çalışmıyorsunuz? Bunları sorgulayacağınıza başkaları size yardım etmiyor diye söyleniyorsunuz. Onlara da bu kazanç gökten düşmüyordur herhalde?

Annem 3 kardes babam 4 kardes ve bu 7 ailenin icinde durumu en kotu yani tek kotu olan biziz... Hepsinin maddi geliri yuksek ve luks yasantilari var.. nene dedeleriminde emeklileri iyi sukur fazlasiyla paralari var Allah daha cok versin, Ben anne baba olsam durumu en duskun olan evladima torunumun egitimine yardim ederim ama bizde durum farkli, diger evlatlarinin durumu iyiye onlarin etrafinda dort donup bizi insandan saymiyorlar malesef.
Babam insaatta isci olarak calisiyor ve tek maasla beni okutuyor zar zor buna sukur..
Okadar gucume gidiyor ki, 2100 lira emekli olan insan ayda cikarip 50 veya 100 lira verse torununa fakirlesmez..
Allah var yukarida sadece cok uzuluyorum ne ben ne ailem saygida kusur etmiyoruz ama icten ice cok gucumuze gidiyor boyle yapmalari ..
Birde yakinda yasayan babaanem ve dedem biz yasliyiz gelirken sosis al kofte al pasta al canimiz cekti diyorlar parasini teklif bile etmiyorlar, sukadar tuttu babaanne diyorum eksik verir ama asla 50 kurus fazla vermezler

Dusenin dostu Allah, halimize sukur ama Rabbim tum zor durumda olanlara yardimci olsun
Ne yapıcan atsan atılmaz satsan satılmaz.Allah daha kötülerinden korusun ne güzel okuyormuşsun okulun bitince işine de girersin kazanırsın paranı ailene sen yardım edersin.Bunları kafana takmanın kimseye faydası yok maalesef sdc kendini yıpratırsın

Uğurlu sayın üçbucuk Mu?
Değiştir.
Kimseden bir şey beklemeyeceksin
Düştüğünde kendi başına kalkacaksin.
Iyi şanslar dilerim.

Kendi ağzınızla söylüyorsunuz o 7 ailenin her biri bağımsız birer "aile". Yani nüfus planlamalarını ekonomik güçlerini hesaba katarak yapmaları gerekiyor. Anneniz niçin çalışmıyor, siz yetişkinseniz siz niçin çalışmıyorsunuz? Bunları sorgulayacağınıza başkaları size yardım etmiyor diye söyleniyorsunuz. Onlara da bu kazanç gökten düşmüyordur herhalde?

sizi kiniyorum
ben o ailelerden yardim bekliyorum demedim, emekli nenem dedemden bahsettim uzun uzun gormuyormusunuz

annem saglik sorunlari yuzunden calisamiyor bilip bilmeden konusmayin benim okulumda is bulmama musait degil

Tek çocuk musun?
Part time bir işe girip kendi paranı kendin kazanabilirsin.
Herkes bonkör olamıyor maalesef.

Allah yardımcımız olsun maddi sıkıntılar çok zor. Bizde ailecek bu ara biraz sıkıntıdayız ama yine de çok şükür. Akraba bile olsa bir yere kadar işte herkesin faydası kendine.

sizi kiniyorum
ben o ailelerden yardim bekliyorum demedim, emekli nenem dedemden bahsettim uzun uzun gormuyormusunuz

annem saglik sorunlari yuzunden calisamiyor bilip bilmeden konusmayin benim okulumda is bulmama musait degil

Üzgünüm ama dede ya da nineniz de size para vermek zorunda değil.
Tamam ahlaki olarak hoş karşılamak zor,sonuçta insan evladına ve torunlarına yardımcı olmalı ama bunu sırf ''yardımcı olmuş olmak'' için yapacaksa yine işin ahlaki bir tarafı kalmıyor.Eğer bu zamana kadar bunu düşünmedilerse muhtemelen evlatlarının kendi başlarının çaresine bakması gerektiğini düşünüyorlar.Öyle görüp,öyle yetişmişlerse size ya da bize bir şey demek düşmez.
Sıkmayın canınızı,hayatın herkese göre zorluğu var,bizim de durumumuz iyi değil,yapılacak en iyi şey en kısa vakitte bir iş bulup çalışmak.Bu hayatta herkes farklı farklı kimisi daha küçücük çocukken başlamak zorunda kalıyor çalışmaya kimisi ömrü boyunca rahat...

sizi kiniyorum

Annenizin sağlık sorunu yüzünden çalışmadığını yazmamışsınız benim içime doğamaz herhalde?
Yine de kimse size yardım etmek zorunda değil.

Yardim etse guzel olur en azindan sebep bulsa harclik verse ama yapmak.zorunda degil.. yapmiyor diye uzulmekte olmaz hata edersiniz. Haftasonuda mi okul var planli programli olursaniz marketlerde gunluk calisip ayda iki kere calissaniz o beklediginiz rakami kendiniz kazanir boyle kendinizi harap edeceginize para kazanmanin gururunu yasarsiniz. Ayrica cevreniz olur tecrubeniz olur cubku okul bitince kimse sizi bekliyor olmayacak. Hic kimseniz olmayabilirde dua edin sizinle hala hayattalar ve yaslilar ne isterlerse yapilmali ben kiyamam cocuk gibi oluyor onlar gecirdiginiz her gun kardir.
Not: birebir aynisini yaptim calistim okudum su an calsiyorum ve her adimim icin kendimle.gurur duyuyorum.

bonkor olmakla alakasi yok aslinda vicdan sahibi olmakla alakasi var
insanlar durumu oldugunda yabancilara yardim ediyor birak oz torununu bunu anlatmak istemistim

Vicdanla ne alakası var ki?
Belki başka bir şey yapıp vicdanını rahatlatıyorlar olamaz mı?
Yani üç-beş kuruş size verince vicdanı rahat olacak diye bir şey yok.
Ha verse güzel olur tabi ama vermiyorsa bu onları vicdansız yapmaz.

Biraz geniş açıyla düşünmek lazım.
Bayramda seyranda eğer senin eline 20-50 bişeyler tutuşturmuyorsa bu size karşı cimriliğindendir belki. Özel günlerde yapıyorsa sıkıntı yok.
Bunun için canınızı sıkmaya gerek yok yani.

Ben de sizinkine paralel hatta sizden daha kotu bir cocukluk yasadim. 10 yildir yurtdisinda yasiyorum. Bizde ailede istenmeyen torunlardik, diger torunlar el ustunde tutulurlardi. Kuzenlerim yurtdisindan gelirlerdi, dedemlerde 6 ay turkiye de 6 ay yurtdisinda turkiye de yasarlardi. Kuzenler gelince dedemler el pence divan dururlardi. Biz ise gun asiri kufur yerdik ya da dayak yerdik. Ben dedemden bayilana kadar dayak yedim bir sefer. Onlar cok iyi beslenirlerdi, herseyi alirlardi. Ben hollanda'ya gelene kadar balin recelin fantanin tadini bilmiyordum. Dedemlere kahvalti hazirlardik kole gibiydik bal recel zeytin ama tadina bakmamiz yasakti, bahceden elma erik koparmamiz yasakti. Evimize senede bir belki portakal, mandalina girerdi. Ilk ayakkabimi ortaokula baslarken giydim. Dizlerime kadar suya giriyordum okula giderken, hic cizme giymedim. Babam hollanda'da kazandigi parayi kumara yatirinca bize cok az para gonderiyordu. Cok idareli olmak zorundaydik. Anneme bir kere bile asi olmadim, neden diye sormadim cunku durumumuzun bilincindeydim. Ortaokuldayken okul piknigine elbisem olmadigi icin gidememistim, diploma torenime okul kiyafetlerimle gitmistim. Annem hep Allah'a sukretmemizi soylerdi, sukur ac degildik yine acikta degildik basimizi sokacagimiz bir evimiz vardi ve sabrediyorduk. Gel zaman git zaman arka tarafimiza birileri geldi bir gece vakti. Ev cunku ahir yerine kullaniliyordu. Bir aile orda yasiyordu. Cocuk halimle daha bir sukrettim halime. Ve hollanda'ya geldik. Geldigim yil ise girdim 16 yasimda. Sukurler olsun her istedigimi aldim ama her zaman paramin kiymetini bildim, asla car cur etmedim. Zorluklar cektim, yokluk gordum sorumluluk sahibiydim. Ha hala icimde uktedir, o kisin donarak eve gelen kucuk kiz cocuguna guzel bir bot alabilsem keske simdi ya da odul toreninde giyebilsin diye bir elbise alabilsem. Dusununce bir an icim acir ama bu yasadiklarim beni ben yapan insan oldu. Su an sukur calisabilen parasini kazanabilen kimseye muhtac olmayan bir bireyim. Sabretmek ve sukretmek gerekir beterin beteri var. Yasadiklarimiz sebepsiz degil.

Ben de sizinkine paralel hatta sizden daha kotu bir cocukluk yasadim. 10 yildir yurtdisinda yasiyorum. Bizde ailede istenmeyen torunlardik, diger torunlar el ustunde tutulurlardi. Kuzenlerim yurtdisindan gelirlerdi, dedemlerde 6 ay turkiye de 6 ay yurtdisinda turkiye de yasarlardi. Kuzenler gelince dedemler el pence divan dururlardi. Biz ise gun asiri kufur yerdik ya da dayak yerdik. Ben dedemden bayilana kadar dayak yedim bir sefer. Onlar cok iyi beslenirlerdi, herseyi alirlardi. Ben hollanda'ya gelene kadar balin recelin fantanin tadini bilmiyordum. Dedemlere kahvalti hazirlardik kole gibiydik bal recel zeytin ama tadina bakmamiz yasakti, bahceden elma erik koparmamiz yasakti. Evimize senede bir belki portakal, mandalina girerdi. Ilk ayakkabimi ortaokula baslarken giydim. Dizlerime kadar suya giriyordum okula giderken, hic cizme giymedim. Babam hollanda'da kazandigi parayi kumara yatirinca bize cok az para gonderiyordu. Cok idareli olmak zorundaydik. Anneme bir kere bile asi olmadim, neden diye sormadim cunku durumumuzun bilincindeydim. Ortaokuldayken okul piknigine elbisem olmadigi icin gidememistim, diploma torenime okul kiyafetlerimle gitmistim. Annem hep Allah'a sukretmemizi soylerdi, sukur ac degildik yine acikta degildik basimizi sokacagimiz bir evimiz vardi ve sabrediyorduk. Gel zaman git zaman arka tarafimiza birileri geldi bir gece vakti. Ev cunku ahir yerine kullaniliyordu. Bir aile orda yasiyordu. Cocuk halimle daha bir sukrettim halime. Ve hollanda'ya geldik. Geldigim yil ise girdim 16 yasimda. Sukurler olsun her istedigimi aldim ama her zaman paramin kiymetini bildim, asla car cur etmedim. Zorluklar cektim, yokluk gordum sorumluluk sahibiydim. Ha hala icimde uktedir, o kisin donarak eve gelen kucuk kiz cocuguna guzel bir bot alabilsem keske simdi ya da odul toreninde giyebilsin diye bir elbise alabilsem. Dusununce bir an icim acir ama bu yasadiklarim beni ben yapan insan oldu. Su an sukur calisabilen parasini kazanabilen kimseye muhtac olmayan bir bireyim. Sabretmek ve sukretmek gerekir beterin beteri var. Yasadiklarimiz sebepsiz degil.

tebrik ediyorum herseye ragmen dimdik ayakta durabilmeniz cok guzel bir ornek
cok zor cocukluk yasamissiniz boyle insanlarin var olduguna inanmak bile istemiyorum ama var malesef var
Kimse gormese bilmese Allah var o en iyisini biliyor, bu dunyanin digger tarafida var ve ben herkesin hak ettigini er veya gec bulacagina inaniyorum

Sızın ne yaşadıklarınızı çok ıyı anlıyorum aynı şeylerı bızde yaşadık ınankı , çok dogru düşenın elınden kımseyı tutmuyor Allaha tevekkül edın ınsanlardan beklemeyin Allah hakkinizda en hayırlısını versin .Elınızden tutmayan ınsanları da takmayın .....

Bunlar her ailede var . Sen iyi bi meslek sahibi olmaya bak. Boşver diğerlerini . ne varsa annende babanda var akrabadan gelecek hayr allahtan gelsin haline sukret bunlara takılma önüne bak. Bir zamanlar senin gibiydim biz onların akrabası degilmyz niye dislaniyoruz. zamanla anladimki içlerinde olmaktansa dışarda kalmak daha iyi . Çalış emek ver kazan ilerde sen aileni kimseye muhtaç etme .

inan bana çoğu insana göre paran kadar adamsın
dünyanın düzeni buşekilde olmuş malesef parana evine eşyana giyimine arabana yaşantına göre muamele görüyorsun

biizm bir zmanlar durumumz zordayken yüzümüze bakmayanlar lüx bir araba aldık durumumuzu düzelttik diye etrafımızda pervane oluyorlar saygıdan sevgiden ölecek gibi davranıyorlar

allah böylelerine fırsat vermesin sizin nedemk istediğinizi gayet iyi anlıyorum ben kimseden yardım beklediğinizden değil ama bir babaannenin dedenn halanın teyzenn dayının yegenine durumu oldugu halde 3 5 kurşluk harçlıgı çok görmesi sizin zorunuza gidiyor

şahsen ben olsam bende aynı şeyleri düşünürüm

akrabalık dennce mangalda kül bırakmayanalr akrabalık nerede herkesin kesesine giren paradan kimsenn alacagı yok ama akrabalık bagı sevgisi yardımlaşma gibi olanın olmayana yardım etmesi gibi kavramlar var bu hayatta nekadar unutulsada

allah herkesi zengin yaratmamış zengin olan fakire verisnki denge sağlansın istemiş ama bakıyorumda herkes kendine müslaman olmus bu hayatta

X