Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

pufpuff hakli, doktorla konusun oncelikle. ben 8. hafta icinde kaybettim bebegimi, kurtaj oldum ve bana korunma verilmedi. kan testi sonuclarim ve patolojide de bir sey cikmadi. ilk reglim dun bitti calismalar aynen devam..dusuk sebebin,saglik durumun,psikolojik durumuna gore doktor sana bir bekleme suresi veriyor ya da vermiyor. doktorunla konusup karar verin bence. gecmis olsun.

kızlar bugün bir arkadaşın daha düşük yaptığı haberini aldım beraber evlendiğimiz 3 arkadaşım da düşük yaptı.bu neden oluyor acaba yaa insan korkuyor artık

Ah be gulum nasip kismet iste yapcak birsey yok guzelim Allahtan gelene raziyiz insAllah yakin zamanda yuzumuz guler

arkadaslar merhaba,
bahar arkadasımız bebek fıkrınden bırazda olsa
uzaklasmak ıcın kk dakı hesabını dondurdu.
bu sebeple bı sure buralarda olmayacak.
Merak edenler olabılır dusuncesıyle bahar adına bılgı vermek ıstedım.
Ayrıca hepınıze cokta selamı var.

Rabbım hepımıze hayırlu saglıklı evlatlar nasıp etsın ınsallah...

Selam kızlar
Nasılsınız bakalım umarım herkesler çoook iyidir.:)

Birşey sormak istiyorum yaşayanlar varmıdır acaba işyerindeki yoğunluktan doktora gidemedim birde sühendam hanıma gidiyordum sanırım ayrılmış hastaneden başkasına da gitmek içimden gelmedi.

Ben anlatmıştım hatırlarsanız 20 ocakta normal düşük yaşadım hiç birşey yapılmadı.(kürtaj ilaç vs) 1 hafta kanamam oldu sonra kesildi. Doktorum 15 korun en fazla gerek yok demişti.1 ay sonrada ilk reglini görürsün demişri.Bu süreçte açıkcası hiç dinlenemedim düşükten 1 gün sonra işe geldim sonrasında da kayınvalidemi kaybettik kendi annem umreye gitti vs derken hep bi yoğunluk vardı. Pazar gününden beri hafif bi ağrım oldu kasıklarımda dün akşam ise sol kasığım aşırı derecede ağrı yaptı. Dokunduğumda da bi şişkinlik var gibi. Regli olmama da nerden baksanız 8-10 gün var tam gününde olacağımı varsayarsak. Bu ağrıları yaşayan oldumu 20 gün sonrasında? Sürekli idrara çıkıyorum birde.Sol kasığımda batmalar çok fazla şu anda da.Sizlerin ilk 1 ayında bunlar olmuş muydu?

haklsıın canım bir de bekleme zamanı da var ..ama bir daha yaşarsam kaldıramam diye düşünüyorum...eşim de yanımda değil... bakalım hayırlısı
kızlar bugün bir arkadaşın daha düşük yaptığı haberini aldım beraber evlendiğimiz 3 arkadaşım da düşük yaptı.bu neden oluyor acaba yaa insan korkuyor artık

valla canım kendini öyle şartlandırıp üzme,başa gelen çekiliyor ben de kaldıramam diyordum dünyam yıkılır diyordum ama yine başıma geldi,yine dayandım.Allah güç veriyor.Şimdi 7 defa düşük yapanların hikayesini okuyunca herşey bizler için deyip geçiyorum.
Sanki ben sadece ultrasonda bebeklerimi göreceğim gibi hissediyorum bazen.Bazen bidaha yaşamazmışım gibi geliyor.
Karmaşık hisler bizim hisler
Yediklerimiz içtiklerimizden midir bilmiyorum benim etrafımda da bunu yaşayan çok insan var.Benim annem de kardeşimden önce 2 defa düşük yaptı.Sonra kardeşim istenmediği bi vakitte geliverdi
İnşallah anneme çekmişimdir de 2 düşüğün ardına huzura ererim :111: Hepimiz sağlıkla tabi ki
sali amaliyat gunum bide adet gunum bakalim 13.15 de amalyiata giricem hakkimizda hayirli bir zanamda gelsin bebeler
nsbhr dan haber yok ya ne yapti onu merak ettim bnde
Allah şifa versin hayırlısıyla atlatırsın canım inşallah geçmiş olsun,bahar uzak kalıp kafa toplicakmış inşallah keyfi yerindedir.
Göbeği doldurup gelicek ben biliyorum

çok geçmiş olsun arkadaşım
bence senin beklemene gerek yok,yani daha doğrusu ben olsam beklemezdim.
ilk düşüğümde kürtaj olmadım 8 haftalıktı düştü.1 adet gördüm yine hamile kaldım yine düşük yaptım.
kürtajdan sonra adet görmeden hamile kalıp doğuranları tanıyorum
kısmet yani
hazırsan bekleme bence

minik kelebeğim.. cnm nasılsırn..
görüsemedik ne zamandır.. iyi misin insaAllah hersey yolundadır ..

Canım korundunuz mu?Yani rahim sonuçta bişey geçirdi ondan kaynaklanan ağrı olabilir.

Canım korundunuz mu?Yani rahim sonuçta bişey geçirdi ondan kaynaklanan ağrı olabilir.

Hayır canım korunmadım ama zaten ayıp geliyor bana böyle şeyleri yazmak ama 1 kere oldu. Şimdi biraz daha az ağrısı sadece bastırınca sol kasığıma hissediyorum. İlk reglimi bekleyeyim sonra doktora gideyim diyorum.

geçmiş olsun canım, biliyorsun yakın durumlardayız ama doktoruna gitmeni öneririm içerde parça kalmış olabilir buda enfeksiyon yapmış olabilir kısa zamanda bir doktora görün

bblimcimm canım benimm haklısın galiba bu aklıma hiç gelmemişti içerde parça kalmış olabilir. Biran önce randevu almaya çalışacağım.

Sen nasıl oldun toparlandın mı biraz iyisin dimi?

bblimcimm canım benimm haklısın galiba bu aklıma hiç gelmemişti içerde parça kalmış olabilir. Biran önce randevu almaya çalışacağım.

Sen nasıl oldun toparlandın mı biraz iyisin dimi?

önce yani c.tesi -pazar günü iyiydim ama geçen iki gün çok kötüydüm psikolojik olarak ama şimdi yine iyiyim şükür evet sağlıklı bir bebek olsada içerde ölmeseydi daha iyi olurdu tabi ama yapcak bişide yok şükrü ediyorum sadece dahada büyümeden böyle oldu diye,
nisan ayından sonra tekrar gebe kalma şansım olacak bakalım inş. çabuk olur tekrar ve sağlıklı olur

sen nasılsın peki rahatsızlığın dışında ?

Canım biliyorsun seninle aynı gün düşük yaptık ve doktor da bana aynı şekilde 115 gün korun, ilk regliden sonra da çocuk düşünebilirsiniz demişti. Bende hiç ağrı olmadı canım, sadece dün çok az yumurtalıklarım sızladı gibi oldu ama hemen geçti, belki de bu aralar kendii çok dinlediğimden farkettim onu da.Aprılar devam ederse bir doktora git istersen, içinde parça kalacağını zannetmiyorum ama yine de baktırmakta fayda var.Çok geçmiş olsun canım

Bilimcim lüfen bu başlığa öylesine uğradığını söyle, özel mesaj atttım ama dayanamadım buradan da yazdım. Bir sorun yok değil mi canım ???

bilimcim lüfen bu başlığa öylesine uğradığını söyle, özel mesaj atttım ama dayanamadım buradan da yazdım. Bir sorun yok değil mi canım ???

özel mesajını gördüm cevap yazdım
benimde geçen cuma doktorda kalp atışları görünmedi bebeğin c.teside kürtaja girdim işte napalım kısmet böyleymiş yapacak bişey yok.
Sen naptın peki araştırıldımı durumun? Düşüklerin sebebi filan

Geçecek inşallah ve o dilediğimiz aylar gelecek bi bakıcaz bu forumdaki herkesle beraber bebeklerimizi konuşacağız. Ben daha iyiyim.Dediğin gibi bazen psikolojik olarak kötü hissettiğim anlarım oluyor bi kendimi dinliyorum herşeyden bir sebeb çıkarıyorum bazen kendimi suçluyorum kendime zaman ayırmadığım dinlenmediğim için kızıyorum , ama sonra birden takdir diyorum.Sonuçta inanan insanlarız muhakkak rabbimizin bizden daha çok bizi sevdiğini ve düşündüğünü düşünüyorum. Muhakkak ki hayır vardır diyorum. Tek sorunum hiç dinlenememek. İşyerimde muhasebe kısmında tekim ve sadece muhasebe de değil işim bu yüzden düşük yaptıktan 1 gün sonra işe geldim. Maliye ile ilgili bi mahkeme işleri var şirketin çok yoğun tempo çalışıyoruz. Eşimin annesi vefat etti birde o sarstı tabi. Eşimin ailesi Erzurum da ben gidemedim cenazeye eşim gitti.Şu anda o benden daha hassas olduğu için ona da çok yansıtmamaya çalışıyorum yoğun bakımda sağlık memuru olduğundanmıdır nedir bilmem ama en ufak biyerim ağrıyo desem hemen bi telaşa kapılıyor. Böyle yani ama ben çok umutluyum rabbim birkere verdiyse yine verecek hepimize.

He birde karar aldım kendi çapımda:)) Eğer tekrar o duyguyu yaşarsam ilk 3 ay sadece burada paylaşıcam kimseye söylemeyeceğim.Çünkü düşük yaptığımı bilmeden arayan arkadaşlarım bebiş nasıl diye sorduklarında hem o anlara geri dönüyorum hemde onları çok üzüyorum o anda .

Bende sanırım kendimi çok dinler oldum bu olaydan sonra. Öncesinde acillik durumum olmadan doktora bile gitmeyen biriydim şimdi en ufak ayrıntıya takar oldum. Doktora gitmekte yinede fayda olur diye düşünüyorum canım bende. Ama belki regli olacağımdır ondandır öncesinde günü saati şaşmazdı şimdide ona hazırlıktır belki:)

Amannnnnn hayırlısı hakkımızda bu bebek olayları şimdiden deli etti bizi olduklarında napıcaz bakalım:))

Bu arada iyi olmana çok sevindim yine de dikkat edelim hepimiz havalar bi sıcak bi soğuk aman soğuk almayalım.

kendimizi çok yoruyoruz malesef fakat asla düşük konusunda kendini suçlama sonuçta sağlıksız gebelikler atılıyormuş doğal seleksiyon
fakat doktoruna danışıp TROMBOFİLİ paneli testlerini (pıhtılaşma) yaptırmanı tavsiye ederim genelde bir düşükten sonra değilde bir kaç düşükten sonra doktorlar bunu istemiyor fakat sen ben yaptırmak istiyorum de yaptır bence,
bende yaptıracam biraz toparlanayımda

ayrıca ben gebe kalsam buraya bile yazmak istmeiyorum inan okudukça bişileri daha kötü oldum ben,
belki buraya girmem bile bi süre çünkü korkak olacağım bundan sonraki gebelikte biliyorum
doktorada günüm geçtikten 10 gün sonra gitmeyi düşünüyorum sabır edebilirsem dış gebelik olmadığını görmek için oda sonrasındada 8 haftalık olmadan gitmem bu kez o süreç beni çok yordu

Son düzenleme:

Çok üzüldüm canım, çok geçmiş olsun, keşke burada da karşılaşmasaydık. Benim durumumda ise kimyasalları hiçbir doktor ciddiye almıyor, ilk düşük olduğu için de kimse tahlil istemiyor. Bir de ilk bebekte düşü olasılığı fazla oluyormuş.Ne yapacağımı bilemiyorum açıkçası.Bakalım yaz sonuna kadar deneyelim diyorum," düşüğün bir ayağı içerde olur" derlermiş, bu süreçte yeni yeni laflar öğreniyorum bu arada... İnşallah hepimiz yeniden bebek sahibi oluruz.

EVET EVETTT düşük yaptığımda doktorumdan tut annemgillerr görümcemgiller kendi teyzelerim ve ailedeki tüm kadınların söylediği sözdü bu. DÜŞÜĞÜN BİR AYAĞI İÇERDEDİR. ilk duyduğumda garipsemiştim ama bukadar kadın yanılıyor olamaz:) ki doktorumda bir hanımdı o da tam olarak bunu söylemese bile böyle bir laf etmişti:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…