Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

ewpatçım üzüldüm canım ailenle görüşmemene, belki özeldir belki çok haklı gerekçelerin vardır ama içim rahat etmedi söylemeden geçemedim en azından annenle irtibat kurabilsen, hani sonra keşke dememek için ilk adımı atsan olmaz mı
neyse canım etkilendim işte...

evet cnm biraz eskiye dayanan bi hikayem var, belki bunu söylemek ne kadar doğru bilmem ama, eşim bnm cnm eşim iyiki var kimsenin yokluğunu aratmıyor,keşke dediğin gibi ilk adım ama biz onu geçeli çok oldu cnm.....ben alıştım desmde yalan olur bende çok isterdim en zor zamanımda yanlarımda olmalarını ama yoklar......herkezin ailesi aynı deil.....

Arkadaşlar ben de 20 Ocak'ta tam 7 haftalıkken bebeğimi düşürdüm, kendiliğinden düştü ve kürtaj yapılmadı çok şükür...1 hafta boyunca çok ağrım oldu, özellikle bebek düşerken:2: O sıralar fiziksel ağrılarım nedeniyle tam anlamadım kaybımı ama şimdi çok üzülüyorum kaybettiğim bebeğim için.

Daha önce de 2 kimyasal gebelik yaşamıştım, 3 keredir eşimle birlikte umutlanıp, sevinip, yıkılıyoruz.Kanamalarım bitti, yeniden denemek için doktor ilk adetin geçsin dedi.Yine aynı şeyleri yaşayacağım diye çok korkuyorum, ama bir yandan da hemen deneyip bir an önce hamile kalmak istiyorum.inşallah en kısa sürede bebeğimize kavuşuruz hepimiz :2:

geçmiş olsun cnm,evet doğru ilk zamanlar brz tuhaf oluyo yani acısı sonradan çıkıyo ve unutulmuyor,bende kimyasal yaşadım kendisi düştü.bencede ilk adetin geçmeli aynı korkular bende ve burdaki bütün arkadaşlarda vaar cnm....

çok geçmiş olsun kızlar, allahım bir dahakini sağlıkla kucağımıza almayı nasibetsin
en azından kürtaja gerek duyulmamış olması da bi şans, inanın o da ayrı bi psikolojik sorun..

zeynepduhan başınız sağolsun, allah rahmet eylesin canım. eşin için de çok zor bi süreç olmuştur allah sabır versin.

Amin canım cümlemize hayırlı sağlıklı evlatlar versin rabbim inş. Dostlar saolsun evet eşime daha zor oldu.Ben kayınvalidemi bir kere görmüştüm kendisi uzakta ve rahatsızdı düğünüme bile gelememişti rahatsızlıklarından dolayı düğün sonrası iyi olmadığını haber alınca gitmiştik 1 hafta kalmıştık yanında.Çok tatlı tonton biriydi rabbim mekanını cennet etsin inş. Birkere olsun adımı bile söylememişti hep yavrum evladım diye konuşurdu telefonda.Gönlünün güzelliğini yansıtırdı ve gerçektende beklendiği halde vefatı herkesi çok üzdü.Erkekler biraz daha metanetli bizlere göre eşim birde sağlıkçı olduğundan heralde daha olgun karşıladı ama ne olursa olsun anne acısını bu. Ben daha iyi durmaya çalışıyorum yanında düşükle ilgilide hiç üzgün olmadığımı hissetmesini sağlıyorum ki birde bunla yıpratmasın kendisini. Rabbim hepimiz için hayırlısını versin daha büyük acılar göstermesin evlatla sınamasın hiç birimizi inş.

kelebeğim bu gün sabah 8:30 itibariyle adet olmaya başlamış bulunuyorum çok şükür :16: allahım dedim yani sonunda kan gördüme hiç bukadar sevinmemiştim allah yüzüme baktı valla kabus gibi 54 gün geçirdikten sonra iyi geldi şimdi kanamanın miktarını tespit etmem lazım dahasonra vitamin :9: tedavi derken arkasından bir bebek yaparım inşallah ayy allah kimseye yaşatmasın ya netten okudukça şu yapışıklık felan artık kabus görüyodum hergün bi operasyon geçiriyodum rüyamda hele birde o dengesiz doktorun birdaha çocuğun olmaya bilir demesi yokmu adet görecekken kesin o adamın yüzünden sıkıntıdan bukadar gecikti neyse hava yastıklarım bu gün itibariyle söndü bende rahatladım şubat sonu bidaha adet görürüm inşallah :)

Anammm ne guzel haber cok sukur geldi seninkiler :32::32::32:
Sen kafana cok taktin bu adeti bide doktorda korkutmus seni ister istemez insan takiyor kafasina. Haydi bakalim vitaminlere basla doktora gorun sonra baslasin calismalar :23:Allahim artik bizlere yakin zamanda saglikli tombis, al yanakli bebislerimizi nasip etsin

Anammm ne guzel haber cok sukur geldi seninkiler :32::32::32:
Sen kafana cok taktin bu adeti bide doktorda korkutmus seni ister istemez insan takiyor kafasina. Haydi bakalim vitaminlere basla doktora gorun sonra baslasin calismalar :23:Allahim artik bizlere yakin zamanda saglikli tombis, al yanakli bebislerimizi nasip etsin

amin kuşum valla sabah uyandığımda manzarayı görünce bende :32::32: yaptım :9: kız kafama takmayımda napayım çılgın doktor bana birdaha çocuğun olmaya bilir adet görmeye bilirsin dedi :43: nerden geldiğimi bilemedim ama yaparız allahın izniyle bidaha opbaaaaa gangnam style :32::32::32::32: kız ben bide kuduramadım ya 2 aydır ondan oldu ben coşmadan işlerim doğru gitmez enerji lağzım bana coşmak lazım en çılgınından :1: :52: kız şaka maka iyi tırstım :27:

Son düzenleme:
Herkese merhabalar;

Umarım iyisinizdir kızlar. Ben de 20 ocakta 7 haftalık bebeğimi düşürdüm. Doğal düştü doktor hiçbirşey yapmadı. Öncesinde özel doktora gidiyordum en son kontrolümde kalp atışlarını duymadığını 1 hafta daha duymassa alacağını söylemişti. Sonrasında başka 2 doktora daha gitmiştim hepsi farklı konuştu vs ama o hafta içinde kahverengi akıntılarım bitti ve birden aşırı kanamayla devlet hastanesi aciline gittim. Ordaki doktor çok tatlı bir bayandı ben 8 aylık evliyim 33 yaşındayım ilk gebeliğimdi doktorum bu yüzden kürtaj yapmayı istemiyorum sana yat hastane de gözümün önünde gelişmeleri takip edelim dedi. Kabul ettim 2 gün yattım tansiyonumu ölçmek dışında hiçbirşey yapılmadı. Düşük sonunda kadın hem alttan hem üsten ult.ve ayrıca muayene etti, bebeğin sağlıksızdı ama düşük çok sağlıklı olmuş rahim çok iyi durumda,15 gün kanaman olabilir sonra normale döneceksin 1 ay sonrada yarım bebe aspirini kullan günde 1 tane dedi birde folic aside devam dedi. Korun morun hiçbirşey demedi. 1 hafta kanamam oldu sonra oda kesildi zaten. Şimdi bilmiyorum bir kontrole gitsem mi ama istemiyorum da yaa. Biran önce bu psikolojiden çıkmak istiyorum.Çok şükür iyiyim aslında eşim ailem çevrem hepsi bu süreçte hep yanımda oldu.Daha çok üzülürüm sanıyordum ama sanırım daha çok şok benimki. Düşünüyorumda burda arkadaşlarımızda var kalp atışlarını falan duymak daha da zor olurdu heralde.Ben nedense başından beri hiç kendimi hamile gibi hissetmemiştim ne psikolojik olarak nede fiziken. He bu arada birde c.tesi günü kayınvalidemi kaybettim.Herşey üst üste geliyor bazen ama hamdolsun ki rabbimiz bizi sınıyor bu bizi unutmadığının kanıtıdır. Bu siteye okadar alıştım ki hergün okuyorum işyerinde tüm forumlara bakıyorum okudukca tek olmadığımı görüyorum.Bi hemen ilk adetimi beklemeden hamile kalmak istiyorum bazen de çok korkuyorum tekrar aynılarını yaşamaktan. Rabbim hepimize sağlık ve huzur versin inş.İsteyen tüm kadınlara anne olmayı nasip etsin.
çok geçmiş olsun zeynep başınız sağolsun
ben de 2 düşük yaptım seni anlıyorum topikteki bütün kızlar gibi
tekrar kontole gitmene gerek yok zaten rahim iyi durumda demiş doktorun.
adet olduktan sonra dene inşallah bu defa annelik kısmet olur :16:
Arkadaşlar çok kötüyüm.dün gece rüyamda burnumun kanadığını gördüm.pamukla tıkadım biraz sonra durdu.o an içimden kan pıhtılaşması var mıdır kaybettiğim bebeğimi vs.aklımdan geçirdim bir an.:43: az önce rüya tabitlerine baktım düşükten bahsediyor.biz de tam bu aralar kontrolden sonra bebek planları yapmaya karar vermiştik.ruhen çöktüm diyebilirim.böyle bir rüya görmemede var mı anlam acaba ?:50:
anlamı var canım çok kafana takyosun ondan o rüyaları görüyosun.
ben de her gece sayfalarca tahlil yaptırıyorum :1:
içini ferah tutmaya çalış
Arkadaşlar ben de 20 Ocak'ta tam 7 haftalıkken bebeğimi düşürdüm, kendiliğinden düştü ve kürtaj yapılmadı çok şükür...1 hafta boyunca çok ağrım oldu, özellikle bebek düşerken:2: O sıralar fiziksel ağrılarım nedeniyle tam anlamadım kaybımı ama şimdi çok üzülüyorum kaybettiğim bebeğim için.
Daha önce de 2 kimyasal gebelik yaşamıştım, 3 keredir eşimle birlikte umutlanıp, sevinip, yıkılıyoruz.Kanamalarım bitti, yeniden denemek için doktor ilk adetin geçsin dedi.Yine aynı şeyleri yaşayacağım diye çok korkuyorum, ama bir yandan da hemen deneyip bir an önce hamile kalmak istiyorum.inşallah en kısa sürede bebeğimize kavuşuruz hepimiz :2:
çok geçmiş olsun arkadaşım senin de tekrarlayan gebelik kaybın varsa nedenini araştır bence
tekrarlayan erken gebelik kayıpları en büyük ihtimalle pıhtılaşma deniyor
ileri vakitlerde bebek ölümlerine yol açan birşey allah korusun
araştırma hastaneleri ücretsiz yapıyorlarmış testleri
sen şu kutunu boşaltttttttt mesajları stok mu yapıyon yavruş yazamıyom yawwwwwww
tamam be yaaa boşaltıyoz he dolduruyon hem temizlemiyon
senden ötürü :52:
geçen hafta doktora gittim ve genetik uzmanının anlattıkları şöyle:

genetik inceleme biraz pahalı bir işlemmiş. ve devlet hastanelerinde veya tıp fakültesinde tekrarlayan gebeliklerde araştırmaya gidiliyormuş.

ilk düşüklerde genetik incelemenin yapılmamasının nedenleri şunlarmış:

1. araştırma pahalı olduğundan,

2.ortalama her 100 kadından 70 inin ilk gebeliği düşükle sonlanıp, 2. gebeliği sağlıklı geçtiğinden

işte bu yüzden düşük yapan her kadının bu araştırmalara tabi tutulması ekonomik olarak zor, devlet bunu karşılamakta güçlük çekiyormuş.

diyelim ki devlet ilk düşüklerde bile bu araştırmayı yapsa, sonuç %70 olumlu olacak belkide,
yani araştırmanın sonucu %50 nin üzerindeki bir rakamla temiz çıkacağı halde, ve araştırma bu kadar pahalı iken,
devlet bu tedaviyi ilk düşüklerde karşılamak istemiyormuş.

bu arada devletin karşılamak istemediği bu araştırmayı özel hastanelerde yaklaşık 2 bin lira civarındaki bir paraya yaptırabiliyormuşuz.
asenacım şimdi çaktım olayı sen yazınca evet :1: devlet ne için var anlamış da değilim
ben özelde yaptırdım
ssk ya gidemiyorum özel sigorta olduğu için özel karşılıyo testlerimi
3000 tl falan tuttu şimdilik 500 e yakın ödedik
genetik testi verirse de meblağ yükselecek tabi
allah kolaylık versin maddi manevi zor bi süreçteyiz
kizlar konu disi yaziyorum kusura bakmayin :9::9:
kelebegim msj kutun dolu :52::52:

siliyom yawru :52:

minik kelebek , çok takıyorum belki farkında olmadan..dün gece saatlerce ağladım... yeni bir bebek iyi mi gelir acaba?

minik kelebek , çok takıyorum belki farkında olmadan..dün gece saatlerce ağladım... yeni bir bebek iyi mi gelir acaba?

Ağlama o kadar canım yıpratma kendini,hayırlısı böyleymiş demek ki.Bak ben 2. defa aynı şeyleri yaşadım şimdi yaşadığım korkuları anlatamam sana.
Ama ağlamak üzülmekle geri gelmiyo anladım.Heralde artık bu yüzden uyuştum sanırım,tepkisiz kalıyorum.Üzgünüm ama hayırlısı deyip geçiyorum.
Bu üzüntüye tek çare de yeni bir bebek dediğin gibi.
Ben şu an korunuyorum o yüzden o heyecanı hissedemiyorum.Araştırmalar bitene kadar da korunucam.
Ama bir sonraki hamilelik kısmet olursa daha az heyecanlı ve daha fazla korkulu olacak benim için

Ağlama o kadar canım yıpratma kendini,hayırlısı böyleymiş demek ki.Bak ben 2. defa aynı şeyleri yaşadım şimdi yaşadığım korkuları anlatamam sana.
Ama ağlamak üzülmekle geri gelmiyo anladım.Heralde artık bu yüzden uyuştum sanırım,tepkisiz kalıyorum.Üzgünüm ama hayırlısı deyip geçiyorum.
Bu üzüntüye tek çare de yeni bir bebek dediğin gibi.
Ben şu an korunuyorum o yüzden o heyecanı hissedemiyorum.Araştırmalar bitene kadar da korunucam.
Ama bir sonraki hamilelik kısmet olursa daha az heyecanlı ve daha fazla korkulu olacak benim için

eşimle haziranda biraraya geleceğiz herkes o zamndan sonra düşün diyor.mantıklı geldi erteledim yine bebişi :50:ailem kalabalık zaten e yolculuk da yapıyorum eşimle buluşmak için...sanırım bekelmek en mantıklısı şimdilik...

Canım benim bende senin gibi 7 haftalık bebişimi düşürdüm Hamd olsun kürtaj olmadı. bu ramazan bayramında düştü :43:
Bundan öncede 2011 ekimde 7 haftalık düşük oldu sonraki nisanda bir kimyasal gebelik omuştu. yani 2 düşük oldu.
Sana söyleyeyim sakın hemen deneyeyim deme benim ilk doktorum tıpkı seninki gibi ilk adeti gördükten sonra düşünürsen düşün dedi.
Ama başka doktora gittim oda illa bi 3 ay dinlenmen gerekir dedi.
Rahimin kendini toparlaması için 3 ay gerekli..
Birde şunu yap tatlım her nerdeysen araştırma hastanesine git size tahlil yaptırsınlar.
Genetik tahlili birde trombofili paneli tahlii.
Senin gibi ilk düşük sonra kimyasal olduğunda gitmediğime çok pişman oldumm.
3.kayıptan sonrz araştırıldık biz. Ve 3.den sonra 4 aya yakın yasakladı doktorum...
Benim kanımda pıhtılaşma olduğu için düşük oluyor.
Şimdi tekrar düşünüyoruz inşaallah olursa tedavi olacağım..
Sende git doktora gerekirse 2 düşüğüm var de seni araştırsınlar.
Benim gibi tekrar aynı acıyı yaşama...
Sakın hemen düşüneyim deme yazık adersin :17:

verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim canım, ben de ararştırılması gerektiğini düşünüyorum, sonuçta 2 kimyasal gebelik ve 1 düşük var ortada...İlla 2. düşüğü beklemek ve eğer bir sorun varsa onu da kaybetmenin hem fiziksel hem de psikolojik acısına katlanmak mantıksız.Dediğin gibi tahlil yaptırmak için uğraşacağım...Çok saol canım

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım :) Bende geçtimiz temmuz ayında gebe olduğumu öğrendim ve bir hafta sonra hafif bir lekem geldi ve düşük meydana ulaştı benim gebeliğime dış gebelik dediler ama dış gebelikle ilgisi yokmuş kürtaja alcaklardı ama başka bir doktora gittim o dış gebelikle bir ilgisi olmadığını ve gebeliğin gelişmediği için düşük oluştuğunu syledi beta hcg 1 hafta içinde normal seviyede sıfırlandı düşükden sonra ve tekarardan Rabbimin izniyle hamile kalmak istiyorum ama bu sefer bir korku ve heyecan var tabi ilki giibi olcak die korkuyorum ama bol bol da dua ediyorum doktorumla görüştüm folik asit ve coraspirin 100 mg verdi ve kullanmaya başladım inşlh Allahım bir evlat sevgisini bizede tadırırr:)))

öncelikle slm arkadaşım,sorularıma cvplar yazınca inan keyifle okuyrm,ne güzel ailen hep yanında sanırım ben senin kadar şanslı deilim bnm ailem varda yok çok uzun hikaye uzun zamandır görüşmüyom,onlardanda çok uzakta yaşıyom eşimin doğduğu yerde güzel bi hayatımız var,ben düşük yaşadığım zmn eşim ve onun ailesi dışında kimseden destek almadım bu çok acıydı bnm için acımıda ikiye katlamıştı birini unutuyodum biri geliyodu aklıma ne kadarda olsa aile gibi olmaz tabi eşimle drdan gelince bize düşük oldunu söleyince ne yapıcamızı şaşırdık kayınvalidem hiç düşük yapmamş başka kime sorabilirdikki neyse burda eşimin gelinleri vardı onunla aramız iyiydi onunda evliliğinin 6.senesiydi ama çocuğu yoktu kan pıhtılaşmasından düşük oluyomuş,sonunda hamile kaldı hepimiz çok sevindik daha yakından ilgilendim onunla sessiz içine kapanıktı,sağlıkla doğurdu o sırada ben hamile kaldım bana geçmş olsuna diye ne bi aradı nede bi msj çok zoruma gitti,ailemin olmaması ve en yakın diye gördüğüm arkadaşımın böyle yapmamsı beni dahada üzdü onun başından düşük geçince beni daha iyi anlar derken nerde bi havalar doğurdu diye,ne desem boş o yüzden kimseye soramadım sürekli netten araştırdım düşük nasıl olur düşük sonrası diye karamsar olmamın büyük sebepleri bunlar aslında bu yaşadımız çok normal hayatın tam içinden yani düşük yapmamız ama biz özellikle ben çok elham yapıyom napıyım elimde deil işte......

benim ailem manen yakinda ama uzagimdalar mesafe olarak,Amerika'da yasiyorum esimle ben :( annem de gelemedi maddi sebeplerden yanima. Dusugum ve kurtajim Turkiye'de tatildeyken oldu. ondan seni az cok anlayabiliyorum,insan destek ariyor bu gibi durumlarda,anlayis bekliyor. bak goreceksin,insallah saglikli hamilelikler yasayacagiz,dogum olacak ve yazdiklarimiza tebessumle bakacagiz.elham yapman da normal cok uzuldugun bir olay yasamissin,ben de dusunuyorum arada,ya gtene hamile kaldigimda ayni seyi yasarsam diye,ama herkesle risk oranimiz ayni su anda, o yuzden insallah guzel olacak her sey. pozitif enerji ^^

eşimle haziranda biraraya geleceğiz herkes o zamndan sonra düşün diyor.mantıklı geldi erteledim yine bebişi :50:ailem kalabalık zaten e yolculuk da yapıyorum eşimle buluşmak için...sanırım bekelmek en mantıklısı şimdilik...
canım kendini ne zaman iyi hissedersen o zaman düşün kiii zaten öncesinde de istesen kısmet değilse olmuyor işte
herşeyin zamanı var,bekliyoruz
hayırlısı olsun
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım :) Bende geçtimiz temmuz ayında gebe olduğumu öğrendim ve bir hafta sonra hafif bir lekem geldi ve düşük meydana ulaştı benim gebeliğime dış gebelik dediler ama dış gebelikle ilgisi yokmuş kürtaja alcaklardı ama başka bir doktora gittim o dış gebelikle bir ilgisi olmadığını ve gebeliğin gelişmediği için düşük oluştuğunu syledi beta hcg 1 hafta içinde normal seviyede sıfırlandı düşükden sonra ve tekarardan Rabbimin izniyle hamile kalmak istiyorum ama bu sefer bir korku ve heyecan var tabi ilki giibi olcak die korkuyorum ama bol bol da dua ediyorum doktorumla görüştüm folik asit ve coraspirin 100 mg verdi ve kullanmaya başladım inşlh Allahım bir evlat sevgisini bizede tadırırr:)))
merhaba,çok geçmiş olsun.inşallah bu defa hepimiz coraspinlerin faydasını görürüz :1:
eee daha daha nasilsiniz bacilarrrr:42::16:

iyiyiz şekerim ben beklemedeyim heralde ki daha 2 ay bekleyecem gibi duruyo :52:
sen nasılsın
gözlerin için ne zaman gidecektin?

canım kendini ne zaman iyi hissedersen o zaman düşün kiii zaten öncesinde de istesen kısmet değilse olmuyor işte
hayırlısı olsun

haklsıın canım bir de bekleme zamanı da var ..ama bir daha yaşarsam kaldıramam diye düşünüyorum...eşim de yanımda değil... bakalım hayırlısı

hayırlısı olsun

merhaba,çok geçmiş olsun.inşallah bu defa hepimiz coraspinlerin faydasını görürüz :1:

iyiyiz şekerim ben beklemedeyim heralde ki daha 2 ay bekleyecem gibi duruyo :52:
sen nasılsın
gözlerin için ne zaman gidecektin?

sali amaliyat gunum bide adet gunum bakalim 13.15 de amalyiata giricem hakkimizda hayirli bir zanamda gelsin bebeler
nsbhr dan haber yok ya ne yapti onu merak ettim bnde

kızlar bugün bir arkadaşın daha düşük yaptığı haberini aldım:43: beraber evlendiğimiz 3 arkadaşım da düşük yaptı.bu neden oluyor acaba yaa insan korkuyor artık :50:

Herkese merhabalar...Hamilelik sevinci kursağında kalmış ve bebeğini kaybetmiş tüm arkadaşlarım geçmiş olsun,Allah tez zamanda sağlıklısını ve bebeklerini hayırlısıyla kucaklarına almalarını nasip etsin inşallah.Yıllardır bu siteyi takip ederim ama kolay kolay yazmam.Sadece yazılanları okumakla yetinirdim normalde ama 6 haftalık gebeliğim sona erdi benim de geçen hafta.Ama kanamam dün başladı daha.Önce dış gebelik dediler ama kendi doktorum kimyasal gebelik gibi bi isim söyledi.Ağrısız sancısız atlattım çok şükür ama şimdi de bir dahakinin derdine düştüm.Ya tekrar beklemek zorunda kalırsa aylarca,ya tekrar düşük yaparsam diye.Bu gebelik için de zaten 1.5 yıl beklemiştik ve aşılama yoluyla olmuştu ama o da çok sürmedi işte :( Acaba bi süre korunsam mı yoksa zaten kesem bile oluşmamış olduğu için hiç düşükten saymasam mı karar veremedim.3-6 ay korunmaktan bahsediyolar ve bu süreyi beklemek istemiyorum açıkcası.Zaten fazlasıyla zaman kaybettik diye üzülüyorum bi de onca ayı boş boş nasıl geçirip bekleyebilirim ki:( Bana bi akıl verirseniz sevinirim arkadaşlar..

Herkese merhabalar...Hamilelik sevinci kursağında kalmış ve bebeğini kaybetmiş tüm arkadaşlarım geçmiş olsun,Allah tez zamanda sağlıklısını ve bebeklerini hayırlısıyla kucaklarına almalarını nasip etsin inşallah.Yıllardır bu siteyi takip ederim ama kolay kolay yazmam.Sadece yazılanları okumakla yetinirdim normalde ama 6 haftalık gebeliğim sona erdi benim de geçen hafta.Ama kanamam dün başladı daha.Önce dış gebelik dediler ama kendi doktorum kimyasal gebelik gibi bi isim söyledi.Ağrısız sancısız atlattım çok şükür ama şimdi de bir dahakinin derdine düştüm.Ya tekrar beklemek zorunda kalırsa aylarca,ya tekrar düşük yaparsam diye.Bu gebelik için de zaten 1.5 yıl beklemiştik ve aşılama yoluyla olmuştu ama o da çok sürmedi işte :( Acaba bi süre korunsam mı yoksa zaten kesem bile oluşmamış olduğu için hiç düşükten saymasam mı karar veremedim.3-6 ay korunmaktan bahsediyolar ve bu süreyi beklemek istemiyorum açıkcası.Zaten fazlasıyla zaman kaybettik diye üzülüyorum bi de onca ayı boş boş nasıl geçirip bekleyebilirim ki:( Bana bi akıl verirseniz sevinirim arkadaşlar..

öncelikle geçmiş olsun arkadaşım...sende biz gibi düşük yaşayanlardansın bi şekilde...
benim şahsi fikrim şu : eğer çocuk çok istiyorsanız ve olsun diyorsanız beklemeyin..normal düşüklerde bile 1 aydan sonra denemelere başlanıyo tekrar yani..ben olsam beklemem boşuna..ama bu sürede de düşüğe sebep ne?ya da kimyasal gebelikse sebep ne? gibi şeyleri güvenilir bi doktor ile araştırmak ona göre tedavi veya ilaç uygulamasınada başlamak lazım bi yandan..çünkü ilk gebelikte aşılamayla oldu diyosun..

Back
X