Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

günaydınlar
benim bata 3 gün var bakalım umarım sağlıklı hamileliklerle bebeklerimize kavuşuruz artık.
maalesef yeni gelenler olmuş geçmiş olsun Rabbim en yakın zamanda sağlıkla göndersin bebeklerinizi

:52::52::52::51:Nbnm 3 gunum varrr adet olmamayaa yada olmaya :46: hadi bakalim hafta sonu yogun gececek
Pazartesi hayirlisi:16:

Minik kelebek arkadaşım, doğumdan bir hafta sonraki kontrolde doktor içerde parça kalmamış dedi.Rahmime baktı.Toparlıyor yavaş yavaş dedi.Rahim ağzın gevşek duruyor ama yeni doğum yaptığın için olabilir dedi.3 ay sonra kontrole gel bi de o zaman bakalım rahim ağzına dedi.Benim için zaman geçmek bilmiyor şu an.Bebeğimin olmasını o kadar çok istiyorum ki.Bi taraftan da düşen bebeğimin acısını yaşıyorum.Çok zor bi durum...

iyi aksamlar kizlar pazartesi ögrendim oglum olucak allah saglikla yavrularimizi kucagimiza almayi nasip etsin

bu arada oglum cok hareketli kizlar insallah bebek isteyen tüm anneler bebislerine kavusur

laracım çok sevindim canım bi yakışıklı geliyo demek yaramaz şimdiden yoruyo annesini :55: ay yerim onu :16:

Mrb değerli forum üyeleri.Aranıza yeni katıldım.Ben 20 Ocakta 21+6 iken düşük yaptım:(Öncesinde hiçbir şikayetm yoktu.Gece saat 1.30da kanamam oldu, acile gittik, yapacak birşey kalmamış.Doğum başlamış.Düşüğün nedeni bilinemedi.Bebek alınırken göbek kordonu iltihaplanmış dediler.Normal doğum oldu, ardından kürtaj yapıldı.Doktora tekrar gittim kontrol amaçlı(doğumdan 1 hafta kadar sonra.)doktor rahim ağzı yetmezliğimin olabileceğini söyledi.Tekrar gebelik için 3 ay süre verdi.Lohusalığım yaklaşık 23 gün sürdü.Ama son haftası lekelenme şeklindeydi.Ben öğretmenim.İlçeye 35 km uzakta dağ köyünde çalışıyorum.Köy çok soğuk ve karlı oluyor.Bu hafta rapor aldım.Ne zaman dışarıya çıksam kasıklarım ağrıyor(Üşütmekten heralde)Bu durum normal midir?Doktor normal demişti ama, hala ağrıması normal mi acaba?Sürekli ağrımıyo ama sdışarı çıkınca batma şeklinde ağrı oluyo.Bir de tekrar çocuğum olmazsa diye çok endişeleniyorum ya:(Psikolojim çok bozuk.psikolojik destek alıyorum...Benim durumumda olup da tekrar amile kalan var mı?

mrblar canım geçmiş olsun ne zor bi imtihan allah sabır versin ne desek boş belki ama kendini yıpratma canım inşallah bir dahakini kucağına aldığında bütün bu yaşananlar hafiflicek
destek te alıyormuşsun geçicek bu sıkıntılar inşallah
bolbol dua et canım allaha emanet ol...

, kısmet olursa 4. tüp bebek için önümüzde ki günlerde yollara düsücez bakalım hayırlısı.. :5: dua edin çokk , :5:

umutcum inşallah olumlu sonuçlar alır sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz

ahh balım yaa sorma, türlü türlü hallerdeyim :5:idare etmeey çalısıyorum iste :14:
ayy cnmm yaa kıyamam üzüldüm smdik.. yazamadım da ne zamandır sana, aklımdaydın ama :26:
insaAllah hayırlısınla kavusursun meleğine cnm yaa.. Rabbim sifa versin insaAllah :5:

bizde nasıl olalım iste.. o kür ü duy onu yap, bu suyu kaynat onu iç derken, arada yıkımlara :14:uğradıklarım oldu..nyse..
dedim esime bu böyle olmıycak, içiyoz öle her duydğumuzu yapıp, bu böyle olmıycak dedim..
ikna ettim onu sükür ki..
iste geçen hafta dr görüsmemiz odu..
simdi iste adet olunca gidicem , cmrtesi gibi olurum sanırım, kısmet olursa 4. tüp bebek için önümüzde ki günlerde yollara düsücez bakalım hayırlısı.. :5: dua edin çokk ,
:5:haber veririm insaAllah , öpüyom balım :29:

dualarimiz seninle

Mrb değerli forum üyeleri.Aranıza yeni katıldım.Ben 20 Ocakta 21+6 iken düşük yaptım:(Öncesinde hiçbir şikayetm yoktu.Gece saat 1.30da kanamam oldu, acile gittik, yapacak birşey kalmamış.Doğum başlamış.Düşüğün nedeni bilinemedi.Bebek alınırken göbek kordonu iltihaplanmış dediler.Normal doğum oldu, ardından kürtaj yapıldı.Doktora tekrar gittim kontrol amaçlı(doğumdan 1 hafta kadar sonra.)doktor rahim ağzı yetmezliğimin olabileceğini söyledi.Tekrar gebelik için 3 ay süre verdi.Lohusalığım yaklaşık 23 gün sürdü.Ama son haftası lekelenme şeklindeydi.Ben öğretmenim.İlçeye 35 km uzakta dağ köyünde çalışıyorum.Köy çok soğuk ve karlı oluyor.Bu hafta rapor aldım.Ne zaman dışarıya çıksam kasıklarım ağrıyor(Üşütmekten heralde)Bu durum normal midir?Doktor normal demişti ama, hala ağrıması normal mi acaba?Sürekli ağrımıyo ama sdışarı çıkınca batma şeklinde ağrı oluyo.Bir de tekrar çocuğum olmazsa diye çok endişeleniyorum ya:(Psikolojim çok bozuk.psikolojik destek alıyorum...Benim durumumda olup da tekrar amile kalan var mı?

canim cok gecmis olsun ve basin sagolsun. Psikolojik destek alman cok iyi, faydali gelecegine eminim. Kasik agrisi normaldir herhalde, benim ki minnacikken (8 haftalik) kalbi durdu,kurtaj oldum,ona ragmen kasiklarim agriyordu ilk ay cok. usutmemeye calis,dikkat et. Elbetteki hamile kalabilirsin tekrardan, su anda moralin ne kadar bozuk tahmin edebiliyorum ama olumlu dusunmeye calis,sana daha iyi gelecegini goreceksin. kendine cok dikkat et,iyi bak sagligina

Minik kelebek arkadaşım, doğumdan bir hafta sonraki kontrolde doktor içerde parça kalmamış dedi.Rahmime baktı.Toparlıyor yavaş yavaş dedi.Rahim ağzın gevşek duruyor ama yeni doğum yaptığın için olabilir dedi.3 ay sonra kontrole gel bi de o zaman bakalım rahim ağzına dedi.Benim için zaman geçmek bilmiyor şu an.Bebeğimin olmasını o kadar çok istiyorum ki.Bi taraftan da düşen bebeğimin acısını yaşıyorum.Çok zor bi durum...

Allah sabir versin guzelim bnm insAllah toparlarsin rahim agzi yetmezli varmi diye baktir bakalim ins ole degildir cnm yaa

tahmin ediyorum canım,herşeyde var bir hayır üzülmeyelim.
kontrollerini yaptır,bu defa yeniden sağlıkla hamile kalır kucağına alırsın bebeğini inşallah

inşallah canım ya Rabbim sağlıkla versin hepimize..
evvet tatlım tam 2 ay oldu.
amin efsuncum,zaman nası geçti anlamadım

laracım çok sevindim canım bi yakışıklı geliyo demek yaramaz şimdiden yoruyo annesini :55: ay yerim onu :16:

mrblar canım geçmiş olsun ne zor bi imtihan allah sabır versin ne desek boş belki ama kendini yıpratma canım inşallah bir dahakini kucağına aldığında bütün bu yaşananlar hafiflicek
destek te alıyormuşsun geçicek bu sıkıntılar inşallah
bolbol dua et canım allaha emanet ol...

umutcum inşallah olumlu sonuçlar alır sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz

naber şeker kız kendiiii :1:
bat ne zaman

naber şeker kız kendiiii :1:
bat ne zaman

iyilik kuzucum bi yaramazlık yok
ay bi kıpırtı var içimde bu ay ama yine de kaptırmıyorum hayırlısı olsun
bat 27 daha çok var
sende ne var ne yok tatlım şu ismi lazım değil bi vatandaş vardı işyerinde, hala can sıkmaya devam etmiyo dimi yok ediyosa söyle tenhada kıstıralım :27:

Merhaba arkadasım cok gecmis olsun Allah sabır versin yazını tesadüfen gördüm,bende rahim agzi yetmezliğinden ilk bebeğimi kaybettim 6 ay korundum zor bir süreçtir,ama Allah cok sukur ikinci bebeğimi kuacagima aldım 13+5 de rahimagzina dikiş atıldı,37+4 doğurdum morel olsun diye yazıyorum umudunu yitirme Allah bu acıyı tekrar yaşatmasın,rahimagzi yetersizlig ili ilgili topik var. İstersen orayada uğra faydasını görürsün mutlaka

kizlar ovulasyon testi kullanmayi dusunenler icin copy paste yapiyorum:

OVULASYON (YUMURTLAMA) TESTİ
YUMURTLAMA GÜNÜ BELİRLENMESİ İÇİN TESTLER
Yumurtlama yani ovulasyon normalde her adet döneminin ortasında yumurtalıklardaki folikül denen keseciklerden yumurtanın salınmasıdır. Evde bayanların kendi kendine yapabildikleri ovulasyon testleri yumurtlama gününü belirleyerek bu güne yakın zamanda ilişkide bulunmak suretiyle hamilelik şansını arttırmak için kullanılır. Evde yapılan ovulasyon testlerinin hangi mekanizmayla çalıştığının anlaşılması için öncelikle yumurtlama nasıl olur ve adet döngüsü her ay nasıl gerçekleşir bunun bilinmesi gerekir.

Ovulasyon (yumurtlama) ve adet döngüsü nasıl , ne zaman olur?
Adet kanamasının başladığı gün bir adet döneminin (döngüsünün) başlangıcıdır ve toplam adet dönemi yaklaşık 1 ay sürer. (Adet döneminden kasıt sadece kanamanın olduğu günler değil, bir adetin ilk gününden sonraki adetin ilk gününe kadar geçen ortalama 1 aylık dönemdir.) Bu dönemin başlangıcında beyinde hipofizden salgılanan FSH hormonu artar ve yavaş yavaş yumurtanın büyümesini sağlar. Büyüyen yumurta folikülünden östrojen hormonu salgılanır ve bu hormon da FSH gibi giderek artar. Adet döneminin ortasına gelindiğinde (yani adet kanaması başladıktan 14 gün sonra) FSH ve östrojen hormonu en yüksek seviyelere çıkmış olur, bu sırada ayrıca hipofizden LH hormonu salgılanmasında ani bir artış olur. Bu ani LH hormonu artışı (LH piki) ovulasyonu yani yumurtlamayı sağlayan ana mekanizmadır. LH artışından 24-36 saat sonra ovulasyon olur. İdrarda yapılan ovulasyon testleri bu LH artışını saptar. Tükrükte yapılan testler de östrojenin artmasına dayanır. Ovulasyon gerçekleştikten sonra östrojen, FSH, LH hormonları azalır, progesteron hormonu artmaya başlar. Ovulasyondan sonra yumurtanın bulunduğu folikül korpus luteum'a dönüşür ve progesteron buradan salınır. Eğer gebelik oluşmazsa progesteronun daha sonra azalması yeni adet kanamasını başlatacaktır. Eğer hamilelik oluşursa progesteron gebeliğin rahim içerisinde devamını sağlayacaktır ve azalamadan salgılanmaya devam edecektir.

İdrarda yapılan ovulasyon (yumurtlama) testi, (LH testi):
İdrarda yapılan ovulasyon testi yukarıda anlatılan LH hormonu artışını saptar. LH hormonu kanda arttığında idrara da geçer. İdrardaki bu LH artışını yakalamak için yumurtlama gününe yakın günlerde her gün bu test yapılmalıdır. Bunun için adeti ayda bir düzenli olanlar adet kanaması başladıktan 12 gün sonra teste başlayarak 5 gün boyunca her gün test yapabilirler. Ancak adet dönemi uzunluğu farklı olan kadınlar için test başlama zamanı değişecektir. Bunun için sağdaki tabloya bakınız. Örneğin adet dönemi uzunluğu yani bir adet kanamasının ilk gününden diğer adet kanamasının ilk gününe kadar olan süre 35 gün olan kişiler teste adet kanamasının ilk gününden saymaya başlayarak 18. gün başlamalıdırlar, 5 gün test yapmalıdırlar. Çünkü bu kadınlarda yumurtlama daha geç başlayacaktır. Yumurtlama yaklaşık olarak adet kanaması "başlamadan" 14 gün önce gerçekleşir. Adetlerii çok düzensiz olan bayanlarda yumurtlama gününün tahmin edilmesi zordur, bu durumlarda teste ne zaman başlayacağınız konusunda doktorunuza danışmalısınız.

Ovulasyon testi (kiti) nasıl kullanılır? Nasıl yapılır?
Testlerin markasına göre yapılış ve okunuş şekilleri değişebilir. Bazılarında idrar kabın içerisine konur ve test çubuğu (ovulasyon kiti) idrara batırılır. Bazılarında idrar yaparken akan idrara test çubuğu tutularak yapılır. Testin yapılış ve okunma kuralları ürünlerin kutusunda detaylı olarak yazmaktdır, o kurallara göre dikkatli şekilde uygulamalısınız. Test için sabah ilk idrarı kullanmamalısınız, bu yanıltıcı olabilir. Daha sonraki idrarlar kullanılabilir. Alkol, sigara, antibiyotik, ağrı kesici, fitil (ovul) v.b testi etkilemez ancak yumurtlama tedavisi için kullanılan hormon iğneleri (çatlatma iğnesi) gibi ilaçlar testi etkileyip yanıltabilir. Çok su ve sıvı gıdalar alınması idrarı dilüe edeceği için idrardaki LH konsantrasyonu azalır ve test yanlış negatif çıkabilir, bu nedenle testi yapmadan önce 2 saat fazla sıvı almamalısınız.

Ovulasyon testi pozitif sonuç verdiğinde:
Markaya göre değişmekle birlikte genellikle iki pembe çizgi çıkması testin pozitif olduğunu yani yumurtlama olacağını gösterir, tek çizgi olması o gün yumurtlama olmayacağını gösterir. Eğer test pozitif (olumlu) çıkarsa yani LH artışı saptanırsa bu ortalama 24-36 saat sonra yumurtlama olacağı anlamına gelir. Bu durumda testi uyguladıktan 24 saat sonra ilişkiye girmeniz uygun olacaktır. Çünkü yumurtlama LH artışından 24-36 saat sonra gerçekleşir ve yumurta hücresi 24 saat canlı kalabilir.
Sperm ortalama 3 gün canlı kalabilir, kadının yumurtası ise ortalama 1 gün canlı kalablir. Bu nedenle insanlar tam yumurtlama gününde ilişkide bulunmasalar bile hamilelik oluşabilir. Örneğin ayın 10'unda yumurtlama olacak bir kadında ilişki ayın 7-8'inde olsa bile sperm 3 gün yaşayabileceği için gebelik oluşabilir. Aynı şekilde ilşki ayın 11'inde olsa bile yumurta hücresi 24 saat canlı kalabileceği için gebelik oluşabilir. Bu nedenle kadının her adet döngüsünde hamile kalabileceği yumurtlama öncesi ve sorasını kapsayan yaklaşık 5 günlük süre vardır. Diğer günlerde ilişki olsa da hamilelik olması imkansızdır.

Dikkat: Ovulasyon testleri doğum kontrol yöntemi olarak kullanılamaz.
Bu testlerle yumurtlama gününü saptayıp ona göre ilişki günlerini belirlemek ve hamilelikten korunmak imkansızdır. Çünkü sperm ve yumurtanın canlı kalabilme sürelerinden dolayı hamilelik oluşma günleri değişkendir, tek bir gün değildir. Örneğin siz testi yapmadan önce girdiğiniz bir ilişkiye bağlı olarak hamile kalabilirsiniz.

Tükürük ile yapılan ovulasyon testleri:
Bu testler yukarıda anlatıldığı gibi adet döneminin ortasındaki günlerde artan östrojen hormonuna bağlı olarak yumurtlama gününü tespit etmeye dayanır. İdrar testleri kadar kullanışlı değildir ve o kadar yaygın değillerdir.

Kan tahlili ile veya ultrasonografi ile ovulasyon (yumurtlama) tespiti:
LH hormonu kanda da tahlil ile ölçülebilir ve yüksekliğine bağlı ovulasyon tahmin edilebilir ancak bu yöntem pek kullanılmaz. Bunun yerine ultrasonografide yumurtanın büyümüş olması ovulasyonun yaklaştığını bize gösterir. Yumurta (folikül) büyüklüğü yaklaşık 18-20 mm olduğunda yumurtlama gerçekleşir. Ayrıca yumurtlama gününden 1 hafta sonra (adetin 21. günü) kanda yapılan progesteron ölçümünde yükseklik saptanması ile o ay yumurtlama olduğu tespit edilmektedir gerekli durumlarda. Bazen yumurtlamadan kısa süre sonra yapılan ultrasonografide yumurtlamaya bağlı karında sıvı tespiti ve yumurtlama gerçekleşen bölge görülebilmektedir ancak bu her zaman mümkün değildir.

gunler icin olan tabloyu da ekledim

$ovulasyon_gunu.webp

slm nesle 82,öncelikle bizler için iyi bi paylaşım yapmışın,bnm merak ettiğim yanılmıyosam eğer bu ay yumutlama tarihim 6 şubat idi oda hesaplara göre tabi sorum şu olucak yumurtlama kaç gün sürer arkadaşım.....merak ediyom ben bilmiyom da:17: umarım kızlar beni kınamaz bu konuda...

slm nesle 82,öncelikle bizler için iyi bi paylaşım yapmışın,bnm merak ettiğim yanılmıyosam eğer bu ay yumutlama tarihim 6 şubat idi oda hesaplara göre tabi sorum şu olucak yumurtlama kaç gün sürer arkadaşım.....merak ediyom ben bilmiyom da:17: umarım kızlar beni kınamaz bu konuda...

canim genelde 24-36 saat arasi degisiyormus, 48 saate kadar da cikabiliyormus ayina gore ve hatta bunyeye gore. ama ovulasyon testinde pozitifi gorunce 12 saat icinde iliski olmali diye biliyorum.

Eğer test pozitif (olumlu) çıkarsa yani LH artışı saptanırsa bu ortalama 24-36 saat sonra yumurtlama olacağı anlamına gelir. Bu durumda testi uyguladıktan 24 saat sonra ilişkiye girmeniz uygun olacaktır. Çünkü yumurtlama LH artışından 24-36 saat sonra gerçekleşir ve yumurta hücresi 24 saat canlı kalabilir.
Sperm ortalama 3 gün canlı kalabilir, kadının yumurtası ise ortalama 1 gün canlı kalablir. Bu nedenle insanlar tam yumurtlama gününde ilişkide bulunmasalar bile hamilelik oluşabilir. Örneğin ayın 10'unda yumurtlama olacak bir kadında ilişki ayın 7-8'inde olsa bile sperm 3 gün yaşayabileceği için gebelik oluşabilir. Aynı şekilde ilşki ayın 11'inde olsa bile yumurta hücresi 24 saat canlı kalabileceği için gebelik oluşabilir. Bu nedenle kadının her adet döngüsünde hamile kalabileceği yumurtlama öncesi ve sorasını kapsayan yaklaşık 5 günlük süre vardır. Diğer günlerde ilişki olsa da hamilelik olması imkansızdır.

diyor yazi..benim okudugum yazilarda genel olarak,garanti olmasi icin,testte pozitifi gordukten sonra 12 saat icinde iliski olsun yaziyor.

Eğer test pozitif (olumlu) çıkarsa yani LH artışı saptanırsa bu ortalama 24-36 saat sonra yumurtlama olacağı anlamına gelir. Bu durumda testi uyguladıktan 24 saat sonra ilişkiye girmeniz uygun olacaktır. Çünkü yumurtlama LH artışından 24-36 saat sonra gerçekleşir ve yumurta hücresi 24 saat canlı kalabilir.

diyor yazi..benim okudugum yazilarda genel olarak,garanti olmasi icin,testte pozitifi gordukten sonra 12 saat icinde iliski olsun yaziyor.

anladım arkadaşım....kadındaki yumurtlama o zaman çok daha kısa süreli.bende düşükten sonra hiç korunmadım 2 ay oldu henüz gebelik olmadı,3 güne kadar adet olmam gerekiyor umarım olmaz eğer olursa bende bu ay ovülasyon testinden almayı düşünüyom peki sen kullandınmı hiç?acaba işe yararmı?geçen aylarda bu testle ilgili bi araştırma yaptım kendi çapımda yani netten hamile kalan sayısı oldukça fazla belki reklam bilmem ama bnde düşünmuyo deilim.....

essela arkadaşım,özelden mesajını aldım evet yazamıyom 100 olmadı ondan yazamadım ilgin için saol......

anladım arkadaşım....kadındaki yumurtlama o zaman çok daha kısa süreli.bende düşükten sonra hiç korunmadım 2 ay oldu henüz gebelik olmadı,3 güne kadar adet olmam gerekiyor umarım olmaz eğer olursa bende bu ay ovülasyon testinden almayı düşünüyom peki sen kullandınmı hiç?acaba işe yararmı?geçen aylarda bu testle ilgili bi araştırma yaptım kendi çapımda yani netten hamile kalan sayısı oldukça fazla belki reklam bilmem ama bnde düşünmuyo deilim.....

valla ben test ediyorum,haberimi takip edersin :) bugun ovulasyon testinden pozitifi yakaladik,sanki gebelik testi pozitif cikmis gibi mutlu oldum. dun de zaten cok koyulasmisti rengi,yarin pozitif olacak diye tahmin etmistim, dogru dusunmusum. simdi pozitif cikti ya,bugunu yarini bos gecirmemek lazimmis :) dun de renk yaklasti diye bos gecirmedik,spermler bi sure yasayabiliyor diye...
ben de gecen ay hic korunmamistim (dusuk sonrasi ilk ay) ama arada kanamam oldugu icin zaten hamilelik olmaz diye tahmin ettim ve ovulasyon testlerini siparis ettim,regl bittiginden beri yapiyorum. ilk deneme ayim. bakalim ise yarayacak mi :)

merhaba kızlar
ben kan testi yaptrıdım sonuç pozitif RAbbim bu sefer sağlıklı bir gebelik nasip etsin inşallah.
Darısı başınıza en yakın zamanda sağlıkla.

Back
X