ben sana inanıyorum, kesinlikle çok güzel şeyler çekeceksin hayatına :) ben zaten inanan herkese inanıyorum. kendime inanmakta zorlanıyorum. çok iyiydim dualarımı ettim, sonra bi şarkı duydum, öyle slow bi şarkı falan değil bi dizide evlenirken düğünlerinde çaldı ve böyle yıkıldım ağlamaya başladım bi anda çok özledim. ve "muhtaç"hissi olduğu sürece evreni strese soktuğumu, akışına bırakmam gerektiğini biliyorum ama o kadar zorlanıyorum kiBu sayfa ile tanışmadan önce ben de şu yapidaydim. Hayatımda biri olsun olmasın fark etmez Sadece mutlu olayım. Ama buradan okuduklarımdan çıkardığım sonuca göre sanırım çok da doğru yapmamışım. Tamam mutlu olayım Ama bunun yanında da hayatımda biri olsun. Böyle demem gerekiyormuş sanırımŞöyle bir şey de var o eksiklik hissini sanırım Ben hissediyorum Yani her şey tamam çok güzel ama ne bileyim biri olsa çok daha iyi olacak neden biri yok ya da neden herkeste biri vardı bende yok Ben neden tercih edilmiyorum Belki de beni tercih edenleri Ben tercih etmiyorum. Ay ne bileyim ya çok karışık H handanirem Hem senin söylediklerini hem de vilgeta nin söylediklerini yapacağım.
Önce her halimle mutlu olduğumu soyleyecegim ki gercekten mutluyum. Sonrasında davilgeta nin gönderdigi olumlamaları söyleyeceğim. E bugün de kandil bir sürü dua var 7 günlük Esma çalışmasına başladım
Allah Allah görüyorsunuz Nasıl gelecek kısmetler nimetler hepimize
Cevabın için teşekkür ederim. İlk alıntı yaptığında Maryam'ı kendime benzettim zaten. Şimdi geriye baktığımda iş yaparsam birileri beni sever diye düşünmüşüm.Koşullu olarak sevgi görmüşüm çünkü. Her itirazımda sindirilmişim. Bu kuralları uygulayacağım aslında hayır demeye başlamıştım ama kendimi kötü hissediyorum derken, karşımdaki de bunu hissediyor ve yeterince kesin konuşamıyorum galiba. Bugün 2. kuralıda uyguladım birisi beni haksız yere eleştirmek istedi tam açıklama yapacakken tavrımı koydum o açıklama yaptı ben seni eleştirmek istemedim diye.Kitaptan devam ... Ece Temelkuran- Düğümlere üfleyen kadınlar
***Not: Kitabın adından dolayı büyü kitabı olduğu zannedilebilir ama öyle değil. Kadınların hayatlarını tekrardan kendi nefesleri ile sapa sağlam kurabilecekleri hikayeler var....
!!!!(Önemli 7 Kural )
"Biz burada kendimize göre bir yöntem geliştirdik. Bizim gibi bir kadının, Bayan Katherine Fowler'ın bulduğu bir yöntem. Esma size özellikle bundan söz etmemi istedi. Başlangıçta biraz tuhaf ve komik gelebilir, ama işe yaradığını göreceksiniz. Bu bir konuşma yöntemi. Şöyle yapıyoruz..."
Kalktı, boş iki koltuğu kendi önüne çekti. Oturdu. Ve anlatmaya başladı:
"Boş koltuklar alacaksınız. Kağıt üzerinde çizerek de yapabilirsiniz. İçinizdeki kadınları sıralayacaksınız, koltuklara oturtacaksınız. Amira için dansöz kadın, yazan kadın; çocuk-kadın.... ' Maryam için erkek-kadın, kadın-kadın vesaire. . . Sonra da bunların birbirleriyle konuşmasını ve bir anlaşmaya varmalarını sağlayacaksınız. İçinizdeki bütün kadınların hayata, yaşamaya doyması gerek. Yoksa mutsuz olursunuz. Ama hangisinin ne kadar var
olacağına dair bu pazarlığı kendi aralarında sonuna kadar yapma lılar. Sizin ömrünüzden ne kadar pay alacaklar, bunu kararlaştırmalılar. Anladınız mı?"
Ben sordum:
"Peki bu ne işe yarayacak? Ya yenişemezlerse ne olacak?" "Siz tabii ki yazar olduğunuz için..."
"Pek öyle sayılmaz."
Firdevs Hanım beni hiç ciddiye almadan şampanyasından bir
yudum aldı, kaşlarını kaldırıp "Vay vay! Bak sen şu afacana" der gibi gülümserken konuştu:
"Şu anda ne yaptığınız önemli değil hanımefendi. İnsanların yaralarını hila merak ediyorsunuz, o yeter. İlla elinizde kalem tutmanıza gerek yok."
Şampanyama baktım. Firdevs Hanım Amira ve Maryam'e konuşmaya devam etti:
"İçinizdeki kadınların yenişmelerine gerek yok. Bu konuşma yı sık sık tekrarladığınızda bir süre sonra, yıllar sonra belki, içi nizdeki sesin tek bir sese doğru birleştiğini göreceksiniz. Bilgelik o zaman başlayacak. Esma ve benim yaşlanma yaklaştığınızda ar tık tek bir ses ile konuşuyor olacaksınız. O zaman sizin içinizdeki tanrıça hayata geçecek."
Maryam yine kaykılmış, karnı alaycı bir gülüşle sarsıldı: "Daha epey var desenize!"
Firdevs durdu. Gözlerini kapadı ve açtı. Sonra da şöyle dedi: "Hayat bu kadar! Bu kadar kısa."
Firdevs Hanım, "Fakat o zamana kadar" diye devam etti:
"O zamana kadar bir tanrıçanın altı temel özelliğini aklınızda tutmalısınız. Bir: Asla yapmadığınız bir şey için özür dilemeyin. İki: Kendinizi gereğinden fazla açıklamaya çalışmayın. Üç: Asla başarılarınızı hafife almayın. Dört: Hiçbir zaman lafa 'Yanlış dü şünüyor olabilirim ama...' diye başlamayın. Beş: İstemediğiniz sorulara asla cevap vermeyin. Altı: Hayır demekten kaçınmayın. Yedinci kural ise..." Bu kuralı kendiniz bulacaksınız...
Çok iyi başta insanlar yadırgayacak ama doğru olan rica ederim bu arada cnm cok sevindim.Cevabın için teşekkür ederim. İlk alıntı yaptığında Maryam'ı kendime benzettim zaten. Şimdi geriye baktığımda iş yaparsam birileri beni sever diye düşünmüşüm.Koşullu olarak sevgi görmüşüm çünkü. Her itirazımda sindirilmişim. Bu kuralları uygulayacağım aslında hayır demeye başlamıştım ama kendimi kötü hissediyorum derken, karşımdaki de bunu hissediyor ve yeterince kesin konuşamıyorum galiba. Bugün 2. kuralıda uyguladım birisi beni haksız yere eleştirmek istedi tam açıklama yapacakken tavrımı koydum o açıklama yaptı ben seni eleştirmek istemedim diye.
Evet yadırgıyorlar. İnşallah devamı gelir çünkü insanları çok alıştırmışım.ÇOğu zaman hyır desemde sonra rahat edemeyip yine yapıyordum ama artık istemediğim hiçbir şeyi yapmayacağım.Çok iyi başta insanlar yadırgayacak ama doğru olan rica ederim bu arada cnm cok sevindim.
Simdi taslar oturdu.Kızlar Merkür retrosu var eski sevgililerin yada gidenlerin geri dönmesi kendilerini hatırlatmaları bundan olabilir
merkür retrosunda gelenlerin çok sağlam olmadığını söylerlerSimdi taslar oturdu.
Gelip kalacaklar mi bari
Yeni bittiyse etkilenmen çok normal. Benimde çok uzun unatamadığım yıllarımı heba ettiğim 2kişi oldu.Onların bana ders verdiğini şimdi anlıyorum keşke o zamanlar bunları biliyor olsaydım,bakış açım biraz daha farklı olabilseydi. İlkine öyle çok güveniyordum ki farklı şehirlerde olduğumuz dönemlerde başkasını bulmuştur diyorlardı o yapmaz derdim beni seviyor ki benimle diye düşünürdüm aldatılma diye bir şey yoktu lugatımda. Ve ben aldatıldığımı öğrendiğimde ölüyorum zannetmiştim. Şimdi o zamanki yaşadıklarım olmasa herkese körü körüne güvenirdim herhalde. Ben bu dersi zamanında anlamadığım için herkese güvensizlik duydumben sana inanıyorum, kesinlikle çok güzel şeyler çekeceksin hayatına :) ben zaten inanan herkese inanıyorum. kendime inanmakta zorlanıyorum. çok iyiydim dualarımı ettim, sonra bi şarkı duydum, öyle slow bi şarkı falan değil bi dizide evlenirken düğünlerinde çaldı ve böyle yıkıldım ağlamaya başladım bi anda çok özledim. ve "muhtaç"hissi olduğu sürece evreni strese soktuğumu, akışına bırakmam gerektiğini biliyorum ama o kadar zorlanıyorum kiallahım sen yol göster diyorum başka diyecek bişeyim kalmadı
her işin bir zorluğu vardır, ben bu zorluğu kabul ettim demek istedimNeden dolayı zorlanacağınızı düşündünüz?
Retroyla gelen retroyla gider diye bir şey hatırlıyorum benSimdi taslar oturdu.
Gelip kalacaklar mi bari
merkür retrosunda gelenlerin çok sağlam olmadığını söylerler8 aralığa kadar devam merkür inş hepsi kapımıza köle olur da en azından iki ego yaparız eyvah ego dedim..
Sahi o ne durumda?Yeni bittiyse etkilenmen çok normal. Benimde çok uzun unatamadığım yıllarımı heba ettiğim 2kişi oldu.Onların bana ders verdiğini şimdi anlıyorum keşke o zamanlar bunları biliyor olsaydım,bakış açım biraz daha farklı olabilseydi. İlkine öyle çok güveniyordum ki farklı şehirlerde olduğumuz dönemlerde başkasını bulmuştur diyorlardı o yapmaz derdim beni seviyor ki benimle diye düşünürdüm aldatılma diye bir şey yoktu lugatımda. Ve ben aldatıldığımı öğrendiğimde ölüyorum zannetmiştim. Şimdi o zamanki yaşadıklarım olmasa herkese körü körüne güvenirdim herhalde. Ben bu dersi zamanında anlamadığım için herkese güvensizlik duydum. 2.ciside bana sabrı öğretiyordu yine dersimi alamadım tabii. İyi ki ikisiylede olmamış diyorum.Burada anlattığım biri vardı benim ters davrandığım biri,eleştirdiğim şeyler başıma geldi onunlada eleştiri yapmamam gerektiğini bir kez daha anladım.
Seninde alman gereken dersler vardır belki. İleride iyiki ayrılmışız, olmamış bile diyebilirsin benim gibi.
okumalarımın daha 200ündeyim ama şimdiden iyi hissediyorum çok şükür :) ya rafi ya vedud ya berr ya latif
merhaba hemsireler ben uzuuuun suredir burayi takip ediyordum ilk kez bugun girip yazdim hayirlara vesile olsun:) dun ben cok halsizdim yapamadim acaba bugun yapsam mi mucize yasam esmalarini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?