Mor rengin en yuksek frekansli renk oldugunu ve bolluk bereket için kullanıldığını biliyorum sadece. Erguvanlarin hikayesini bende bilmiyorum.
Arastirmak lazım reklerin etkisini.
Mor rengin Fazla kullanıldığında kibir verdigini bilmiyordum cok etkisinin olacağını sanmıyorum niyet önemli sanki ya, insanın kisilik karakteri hayat ve düşünce yapısıyla cok ilgili gibi bana göre tabi. Egosu tavan bir iki tanıdık insandan gördüğüm hayatında mor ve tonlarını kullandığını söyleyemem :))
Benim de az minik birkaç eşyam mordur. Minik ametis taşım var. Pembe kuvars ve beyaz kuvars salonda sevdiğim köşede durur.
Cüzdanım koyu canlı renk bir mavi, siyah ya da koyu kahve rengi kullanmadım gibi. Cüzdanın içinin sadelegi, parayı çekeceğine inanılan şans parası, bolluk bereket getiren yazı dua ya da küçük objelere bende inanırım hatta ise yarıyor :)
Ben moru cok severim ancak beyaz tenliyim,gerci beyaz tenlilere daha cok yakışır sanki ama bir magazaya gidince aklima mor kazak mor bluz almak gelmez misal. Kimin gelir ki? :)
Bide cuzdanda dikkatli olmak lazim
Mesela bir fatura fis ya da kredi kartinin önüne parayi koymamak lazim
Cunku kredi kartinin icinde borc vardir mantiken :)
Bunuda bir yerde duymustum
Evinizin sag kosesine galiba odadan girince mor birseyler yerlestirin bolluk köşesi olsun derler
Mesela kırmızı,kan rengi,kan akışı heyecan kirmiziyi da dikkatli kullanmak gerekir,ama.kendinizi kötü hissettiginizde kirmizi giyinin derler.
Sanirim enerjisi yüksek bir renk..
Bu arada sari rengi ile alakalida degisik seyler suydum
Başak a okunan dualar vardır bolluk bereket icin
Başak sarıdır bildiginiz uzere ,altin sarisi da yeniliği ve zenginligi simgelermis
Bebeklere eskiler sarı tulum battaniye sararlarmis sarılık olmasınlar diye..
Çünkü bebege bakarken insan bakamaz yani sariya bakmaktan doğal olarakta enerjisini yani nazar dedigimiz olay bebege degmezmis
Hani yeni dogan bebeklerde sarılık olur ya bazilarinda
Ama mesela ruya tabirlerinde de sari gormek hastaliktir derler limon icin galiba ?
Yani karışık biraz ..
Renkler hayatimiza daha dogrusu ruh halimize etki eder
Ben kahverenginin insanda sinir yaptigini da duymustum
Bence doğru
Icim bogulur kahverengi mobilyali evlerde yahu :)