düşüncesizlik mi yoksa dost acı mı söyler

nesesiyeter

Allah bize yeter. O ne güzel vekildir.
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2015
128
97
Bugün başıma kötü bir şey geldi. Kendim ettim kendim buldum hesabı. Moralim zaten bozuk desteğe ihtiyacım var dostlarının yanında olup teselli etmelerine ihtiyacım var. Kötü durumdayım ve o anda birileri moral vermeli. Yakın arkadaşım dedi ki "yapmasaydın katlanacaksın" ben bi kötü oldum yarama tuz bastı resmen. Ardından oturuyoruz benim aklıma söyle olabilir böyle olabilir başına bir şeyler gelir deyip durdu. Aklıma gelmeyen şeyleri aklıma soktu. Moralim daha da bozuldu normal olarak. Ben mutluyken benimle konuşur gezer tozar kötü animdayken gider. Ne yapmalıyım gerçekten çok kırıldım böyle yapmasına

Bugün başıma kötü bir şey geldi. Kendim ettim kendim buldum hesabı. Moralim zaten bozuk desteğe ihtiyacım var dostlarının yanında olup teselli etmelerine ihtiyacım var. Kötü durumdayım ve o anda birileri moral vermeli. Yakın arkadaşım dedi ki "yapmasaydın katlanacaksın" ben bi kötü oldum yarama tuz bastı resmen. Ardından oturuyoruz benim aklıma söyle olabilir böyle olabilir başına bir şeyler gelir deyip durdu. Aklıma gelmeyen şeyleri aklıma soktu. Moralim daha da bozuldu normal olarak. Ben mutluyken benimle konuşur gezer tozar kötü animdayken gider. Ne yapmalıyım gerçekten çok kırıldım böyle yapmasına
Evet canim dost aci söyler.seni gaza getirmez

O an insan duymak isteyeceği şeyleri bekler. Ama her zaman bu öyle olmaz.Bazen bunlara da ihtiyacımız var. Karşı tara ister samimi isterse laf sokma amacında olsun fark etmez. Yanan ele soğuk su tutulması gibi düşün..

Bundan zevk alir gibi mi ?
Aklima bir anima getirdi bu durum.
Bir arkadasimda böyleydi .
Canimi yakmak için güle güle yüzüme vururdu hatami o da..
Meseleyi BİLSEK daha iyi yorum yapariz aslinda
Yüzüme yüzüme çarptı hatamı. Canımı daha çok yaktı çok haklısınız

Duruma göre kişiye göre değişir. Sana gore hata olmayan ona gore olabilir.

Son düzenleme:
Senin açından sen haklı olabilirsin ama bu durumda ne yapıp başına ne getirdiğinde çok önemli. Mesela benim bir arkadaşım defalarca uyarmama rağmen, yapma etme dememe rağmen başını beladan belaya sokardı böyle insana ne diyebilirsin ki ? Bende "kendi düşen ağlamaz, ağlama boşuna" derdim. O da senin gibi "yargılamana değil yanımda olmana ihtiyacım var" derdi. Ben başına iş açacağını bile bile defalarca uyarmışsam fakat o kasten ve isteyerek kendini ateşlere atmışsa kusura bakmasın kendisinin yanında da kendisi olsun o zaman. Hatta bu hataları gittikçe benide zor duruma sokmaya başlayınca görüşmeme kararı aldım. Her zaman bela gelip insanı bulmaz bazen de insan gider belayı bulur derim hep. O yüzden deneyip yanılma yöntemiyle yaşamaktansa bazen çevremizdekilerin tavsiyesine kulak vermek en iyisidir. Kendi seçimimizle yaptığımız hatalarda yanımızda kimseyi bulamamak ise bazen en en iyisidir, ancak bu şekilde daha dikkatli yaşamayı öğreniriz. Benimde bazı hatalarımda yanımda kimseyi bulamayıp kendi kendimi ayağa kaldırdığım çok oldu ama inan kimseyi suçlamadım, dert benimse çekecek kişide benimdir dermanımı da kendim bulurum dedim. Umarım hayatını derinden etkileyecek hatalar yapmamışsındır, kısa sürede atlatman dileğiyle..

En yakın arkadasım hata yaptıgında ve benim uyarmama ragmen yanlıs oldugunu bile bile yaptıysa onun yüzüne olanı tam anlamıyla söylemeye cekinmem.
Anne veya babasıymıs gibi olurum anneler babalar cocukları hastalandıgında genelde cıplak ayakla gezmeyecektin falan derler söylenirler ya aynen öyle yüzüne vururum daha cok ki kafasına dank etsin.Yani acıyı söylemekten cekinmem en yakın arkadasıma karsı.Zaten o da alınmaz genelde.Ama bunun yanında da yardımcı olmaya calısırım tabiki sonuna kadar.Tıpkı yine annelerin söylenip söylenip yine de iyilesmesi icin ugrastıgı gibi gece gece kalkıp kontrol ettiği gibi.Boyle oldugum iki üc arkadasım vardır.Digerleri tavrımı yanlıs anlar diye buna cok yanasmam

tam olarak yaptığının ne oldugunu bilmeden yorum yapamayız ki. belki göz göre göre hataya ittin kendini arkadaşın da senin için üzüldü ve sinirlendi. belki de önemsiz bişey ama arkadaşın seni kıskandı hırs yaptı.

Dost acı söyler. Yumuşatmaz, olanı biteni tüm gerçekliği ile tartışır. Ben söylerim şahsen, üstelik defalarca uyarmama rağmen hata yaptıysa ve gelip karşıma ağlıyorsa fena halde haşlarım. Sonra oturur çıkış yolunu düşünürüz tabii o ayrı...

Mesele ne merak etmedim değil.
Ama dost aci söylemez .
Aciyi yumuşatarak söyleyen dosttur derler.
Aklinizda bulunsun

Bundan zevk alir gibi mi ?
Aklima bir anima getirdi bu durum.
Bir arkadasimda böyleydi .
Canimi yakmak için güle güle yüzüme vururdu hatami o da..
Meseleyi BİLSEK daha iyi yorum yapariz aslinda

karşındaki kisinin dertlenmesinden zevk almak cok ayrı birsey,
fakat dost acıyı yumusatır demissin ya ceylin,
ben mesela ugrassam da kimisinde yapamıyorum,
cunku anlamıyor karsındaki direkt yazmadıkca.
e goz gore gore kendisini ateşe atmasına da seyirci kalacak degilim, kotu olma pahasına diyecegimi derim.
sonrasında küser mi, hak mı verir kendi inisiyatifinde, once basındaki belayı atlatsında sonrasında gerekirse benimle ömür boyu konusmasın diye bakarım.
diger turlu yumusatamadıgında veya yumusattıgını anlamadıgında aman kotu olmayalım diye susmak pek samimi bir davranıs gibi gelmiyor...

Doğruyu söylemek, o kirilmasin diye kizmak farkli hatasini yüzüne vurmak farklı ..
Konu sahibinin arkadasi yüzüne vurmuş hatalarini, canimi daha çok yakti diyor..
Zaten tavri genelde bu sekil olsa alinmaz da bence konu sahibi.
Demek ki var bir art niyet arkadasta yoksa kim der yaptiysan çek bunu diye yaptin diye. Kiz zaten kotu durumdayken.
Ki yeri geliyor bende arkadasima çıkışıyorum, kiziyorum ama hatalarini yüzüne vurup bunu yaptiysan cekeceksin oh olsun demiyorum :)
karşındaki kisinin dertlenmesinden zevk almak cok ayrı birsey,
fakat dost acıyı yumusatır demissin ya ceylin,
ben mesela ugrassam da kimisinde yapamıyorum,
cunku anlamıyor karsındaki direkt yazmadıkca.
e goz gore gore kendisini ateşe atmasına da seyirci kalacak degilim, kotu olma pahasına diyecegimi derim.
sonrasında küser mi, hak mı verir kendi inisiyatifinde, once basındaki belayı atlatsında sonrasında gerekirse benimle ömür boyu konusmasın diye bakarım.
diger turlu yumusatamadıgında veya yumusattıgını anlamadıgında aman kotu olmayalım diye susmak pek samimi bir davranıs gibi gelmiyor...

Doğruyu söylemek, o kirilmasin diye kizmak farkli hatasini yüzüne vurmak farklı ..
Konu sahibinin arkadasi yüzüne vurmuş hatalarini, canimi daha çok yakti diyor..
Zaten tavri genelde bu sekil olsa alinmaz da bence konu sahibi.
Demek ki var bir art niyet arkadasta yoksa kim der yaptiysan çek bunu diye yaptin diye. Kiz zaten kotu durumdayken.
Ki yeri geliyor bende arkadasima çıkışıyorum, kiziyorum ama hatalarini yüzüne vurup bunu yaptiysan cekeceksin oh olsun demiyorum :)

ben gerektigini düsünürsem karsımdakinin vurdumduymazlıgı karsısında onu da diyorum aslında ceylin :/
ancak onunla beraber cekiyorum, kendi yanıyor beraber paralanıyoruz, çünkü aramızdaki ilişki kardesine üzülmek gibi oluyor belli bir noktadan sonra.

fakat "oh olsun demiyorum" demissin ya, işte niyeti asıl ayıran sey bu bence de,
karsındaki kisinin zor durumundan zevk aldıgın noktada onun adı artık dost olmuyor senin de yazdıgın gibi.

Konu sahibi ayirsin öyleyse dost mu düşman mi arkadaşı :)
Sonuçta en iyi o tanir, diğer tavirlarini da göz önüne alip iyice dusunsun bence.
Bir sure sonra zarar vermeye basliyorlar bazilari çünkü, tipki benim arkadaş gibi :-)
Ama umarim iyiliği için sert konuşmuştur.
ben gerektigini düsünürsem karsımdakinin vurdumduymazlıgı karsısında onu da diyorum aslında ceylin :/
ancak onunla beraber cekiyorum, kendi yanıyor beraber paralanıyoruz, çünkü aramızdaki ilişki kardesine üzülmek gibi oluyor belli bir noktadan sonra.

fakat "oh olsun demiyorum" demissin ya, işte niyeti asıl ayıran sey bu bence de,
karsındaki kisinin zor durumundan zevk aldıgın noktada onun adı artık dost olmuyor senin de yazdıgın gibi.

X