Duygusal yeme problemi

taylor

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2009
5.801
10.243
Kızlar, bende duygusal yeme problemi var. Baş edemeyeceğim kadar büyük sorunlar olduğunda, işin içinden çıkamadığımda, umudum kalmadığında stresimi, üzüntümü yemek yiyerek bastırıyorum.

İradesizlik değil, mutluyken veya sadece baş edebileceğim kadar sorunum varken çok zayıflayabiliyorum. Eskiden ufak tefek konularda bile stres olur yemek yerdim. Ama sonra kendimi geliştirdim, bu konuyu hallettim. Ne güzel başardım diyordum. Ama sonra hayatımda çok fazla sorun çıktı ve neredeyse hiç umudum bile kalmadı. Eskisinden çok daha büyük sorunlar. Üzüntümü yemek yiyerek bastırmaya çalışıyorum.

İstiyorum ki hayatımda olanlarla yeme alışkanlığım arasında bir bağlantı olmasın. Hedefim bu. Sorunlar çözülür veya çözülmez. Sorunlar hep olabilir. Hedefim yeme alışkanlığımın buna göre değişmemesi, istikrarlı olması.

İçinizde veya tanıdıklarınızda duygusal yeme problemi olup bunu çözen var mı? Neler yaptınız/yaptılar? Şimdiden teşekkürler.

kuzenim o şekildeydi. stres oldukça dolabın kapısında yerdi. sonuc nedir ? kilolu yıllardır.

Bende de bir dönem aşırı stres altındayken işim nedeniyle sürekli tatlıya saldırıyordum, bu dediğim normal tatlı krizi gibi değil yani deli gibi tatlı yemekti. Sonra kendimce çözüm buldum yeşil elmeyı çok severim her mevsim bulunuyor, onu soyup üzerine tarçın serpiyordum tatlı yeme isteğimi ortadan kaldırdığı gibi başka birşeye ihtiyaç duymuyordum. Belki sen de deneyebilirsin.....

Bir arkadaşim var. Sıkıntılı anlarda herşeyin dibini bulana kadar yiyormuş dedigine göre. Hiç o şekilde girmedim ama anlayabiliyorum. Takinti gibi birsey herhalde

Psikolojik bi rahatsizlik bu iradeyle falan bi alakasi yok ki.. Tedavi görmelisin

Birkaç seans terapiye gittim aslında. Ama o, o anki stresimle baş etmemde yardımcı oldu. Ama sorunlar değişiyor. Amacım yeme alışkanlığımın sorunlardan bağımsız olması. Özellikle duygusal yeme problemi konusunda uzman biri yok sanırım Türkiye'de.

Duygusal yemeden sonra kendinizi kusturma gibi bir durum var mı?

Bende de bir dönem aşırı stres altındayken işim nedeniyle sürekli tatlıya saldırıyordum, bu dediğim normal tatlı krizi gibi değil yani deli gibi tatlı yemekti. Sonra kendimce çözüm buldum yeşil elmeyı çok severim her mevsim bulunuyor, onu soyup üzerine tarçın serpiyordum tatlı yeme isteğimi ortadan kaldırdığı gibi başka birşeye ihtiyaç duymuyordum. Belki sen de deneyebilirsin.....

Evet haklısınız, devamlı sağlıklı yemek ve arıştırmalık hazır bulundurmak da faydalı. Bunu daha sık yapmalıyım.

endorfın kaynagını degıstırmen lazım yemek yemekten aldıgın hazzı baska neyen alıyosan ona yonel

X