düzlise mezunu olup açık öğretim okumak

abceee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2015
818
186
arkadaşlar farklı bölüme açtım cevap gelmedi.aranızda düzlise mezunu olup açıköğretm okuyan varmı.biri yol gösterse.ne sınavına girilecek kaç puan alınmalı vs. sınav sistemiyle ilgili bilgim yok

Diğer konunuza cevap yazmıstım.
Düz lise mezunu olmanızla alakalı bişey yok. Ygs ye girip 140 puan alacaksınız

ygs sınavına gireceksiniz. bu sene geçti artık da seneye başvurabilirsiniz. bu seneki sına 15 martta seneye de yine bu tarihlerde olur. başvurularda ocak başında da oluoyr.

Her lisesinin ayrı sınavı olmuyor ki baya ygs sınavına gireceksiniz işte.

YGS sınavına girip açıköğretim bölümlerinden birini tercih etmeniz gerek. Düz lise mezunu olmanız bir şeyi değiştirmiyor.

peki 2 yıllıklar meslek lisesimi alır.yerleştirmede problem oluyormu birde her 2 yıllık bölümü seçebiliyormuyuz

peki 2 yıllıklar meslek lisesimi alır.yerleştirmede problem oluyormu birde her 2 yıllık bölümü seçebiliyormuyuz
Her bölümü seçersiniz evet öncelik meslek lisesi mezunlarının olur ama aöf 2 yıllıkların puanı yükseldi o yüzden biraz fazla çekmeniz gerek.Hangi bölümü istiyorsunuz.

Her bölümü seçersiniz evet öncelik meslek lisesi mezunlarının olur ama aöf 2 yıllıkların puanı yükseldi o yüzden biraz fazla çekmeniz gerek.Hangi bölümü istiyorsunuz.
matematiğim falan iyi yüksek puan alırım ama meslek liselilerden sıra gelirmi acaba

matematiğim falan iyi yüksek puan alırım ama meslek liselilerden sıra gelirmi acaba

Şöyle söyleyim.
4yıllık olan Türk dili ve edebiyatı bölümünün 5000 kişilik kontenjanı dolmamıstı gecen yıl. Baska bölümlerinde tam doldugunu sanmıyorum.
Yani kontenjan hikaye. Mutlaka yerlesirsiniz.
Ben aöften yerlesemeyen duymadım hiç.

O seçeceğiniz 2 yıllık bölüme göre değişir mesela adalet meslek yüksek okulu var onun için farketmiyormuş yani meslek lisesine öncelik tanımıyorlar.
Açıköğretimde zaten yerleşememe diye bir şey olacağını sanmıyorum

Ne zaman yerleşti arkadaşınız .Adaletin puanı 291 küsür.

Tam hatırlamıyorum 3-4 yıl olmustur
Hatta barajı bile ucu ucuna geçtiği için baya bir konusma dönmüştü ordan hatırlıyorum
Adalet son yıllarda yükseltti özellikle adaletten hukuğa geçiş popülaritesi doğdugundan beri.

X