- 8 Temmuz 2015
- 2
- 0
- Konu Sahibi Nebulanebu
.ben eczacı olmak istiyorum ilk besdeki eczacılıklardan birine girerim sanırım. Danışabileceğim pek kimse yok etrafımda yani ne yaZarsanız kabulümbaya bi eczaneye ugradım hepsi ilaçlardan kar edemediklerini kozmatik parfum vs ile gecindiklerini söylediler.yeni eczane acmak imkansız gibi,yeni meZunlarda çok umutsuz hastaneye atanmanında hiç kolay olmadığını söylüyorlar. Biçoğu akademik kariyer düşünüyor,ilaç sanayisinde calışan endüstri eczacılarına hiç ulaşamadım gerçekten var mı ilaç üreten ülkemizde?eczacılığın artık bittiği yeni mezunlara ihtiyaç olmadığı söyleniyor?? Gercekten tablo bu kadar karamsar mı? Eczacılıkta uzmanlık sınavı ne için?kurumlara alım sadece kurayla mı? Kura eşittir torpil demek mi? Yabancı dil çok önemli mi? Eczacılık uzun süredir tek tercihim organik kimya tepkimeler biyoloji çok sevdiğim alanlar okurken keyif de alırım çok para kazanayım köşelik olayım da istemiyorum.ama bes yıl zor bi bölüm okuyup ta işsiz kalmayı göze alamam. Mühendislik fizyoterapi diyetetik vs okumak daha mı mantıklı . Tercih dönemi bitmeden ecZacılar ,eczacılıkla ilgili bilgisi olanlar yardımcı olur musunuz bana