eczanden açlık-tokluk ölçümü

DDderya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2009
17
0
arkadaşlar merhaba
59 gr şeker yüklemesinde değerim sınırda çıktı. ancak açlık ve tokluk değerlerim yüksek çıktığı için doktor diyetisyene gönderdi. 1 haftadır diyet yapıyorum bugün tekrar başladım ölçmeye. sabah açlık değerim : 107 çıktı ancak sabah tokluk değeri 156 çıktı. çaybile içmedim. süt peyenir ekmek.. bu değerler ne kadar zamanda düzelir?
bir de ben eczanede ölçüm yaptırıyorum. sabah kalkar kalkmaz ölçüm yapma şansım olmuyor. sabah uynadıktan 1.5 saat sonra falan açlık değerimi ölçtürmüş oluyorum. ölçüm sabah kalkar kalmaz mı yapılması gerekiyor.
 
Kendi olcum cihazini almani oneririm cunku gunde en az 3-4 defa olcmen gerekebilir. Kalkar kalkmaz olcmen daha iyi olabilir cunku hareket ettikce sekerin duser, o 1,5 saat icinde ne kadar hareket ediyorsun bilmiyorum. Cay, eger icine seker koymuyorsan zaten sekerini etkilemez, bosuna caysiz kalip kendine eziyet cektirme. Sut de, peynir de ve de ozellikle ekmek de sekerini cikarir ama mecburen yedigimiz seyler bunlar (ekmek tam bugday ekmegi degil mi?). Ilk lokmadan en gec 45-60 dakika sonrasina kadar yuruyus yapmani oneririm. Bu yedigin porsiyonlar diyetisyenin verdigi olculerde degil mi? Cunku diyetisyenin verdigi olculerin disina cikarsan fazla kalori alirsin ki bu da sekeri yukseltir. Aclik sekerinin 90'i, 1.saat tokluk sekerinin de 140'i gecmemesi gerekir. Diyetisyenin verdigi diyeti harfi harfine uygularsan ve yemeklerden sonra 10-15 dakikalik yuruyus yaparsan buyuk ihtimal seker dusecektir.
 
benim 180 çıkmıştı 50 lik yüklemede, çok moralim bozulmuştu, doktorum diyetisyene yönlendirmedi sadece yemeyeceğim yiyecekleri söyleyerek bir diyet uygulamamı istedi ben de üç hafta dikkat ederek bu değeri 143 e düşürdüm halen dikkat ediyorum yediklerime tekrar şekerim yükselmesin diye
 
şimdilik sabah ve akşam ölçmemi söyledi doktor ama ölçüm cihazını alsam mı diye de düşünüyorum.diyetisyenin verdği ölçülerde yiyiyorum. çayı şekersiz içemediğim için içmiyorum malesef.
diyete başlamadığım 2 hafta çnce ölçüm yapmıştım doktor istemişti .o zaman bile tokluk değerim 140 çıkmıştı. anlayamadım..
 
dderya, ben sekersiz cay icmeye gecis doneminde caya bir miktar sut koyuyordum ve cayi da zaten cok cok acik iciyorum. Bir sure sonra sutsuz de icebilmeye basladim. Hala daha, eger yaninda bir sey yemiyorsam sutlu cay iciyorum.

Olcumler icin de, en onemli degerler aclik sekeri ve yemekten sonraki 1. saat degerleri. Ben de ilk 1 ay olcum cihazi almamistim, alinca degerleri gordugumde sok oldum, cok daha iyi degerler bekliyordum cunku cok siki bir diyet yapiyordum. Ilk baslarda epey bir olcum yapip, hangi yemekle, hangi aktiviteyle sekerim ne oluyor iyice ogrendim. Simdi daha az olcuyorum. Ama bunca diyete ve yuruyuse ragmen zorla normal sinirlarda tutabiliyorum. 1. saat 120'nin ustune cikinca canim sikiliyor cunku normalde insanlarin sekeri nadiren 120'yi gecer.
 
arkadaşlar kusura bakmayın, konuyu açtım kaçtım gibi oldu ama internete her zaman giremiyorum.
cuma günü sabah açlık 107 , tokluk 156 çıkmıştı. akşam da açlık ve tokluk 98 çıktı. farklı bir eczanede ölçtürdüm ve onların kullandığı cihaz diğerinden farklıydı. farklıydı derken , şekil itibariyle falan. yani markası vs farklıydı sanırım.
bugün sabah açlık ölçtürdüm 117 çıktı. :KK43: yani yüksek. çıldıracağım. diyetimi de aynen uyguluyorum. şimdi 20 dk sonra tekrar tokluk ölçtüreceğim bakalım ne çıkacak. sizler evde mi ölçüm yaptınız? bu ölçüm cihazını neden aldınız?
bir de yem eklerden sonra tansiyonum düüyor. elim ayağım kesiliyor. bunun diyetle bir ilgisi olabilir mi? yada şeker ile. çünkü diuyete başladığımdan beri oluyor.
 
Deryacim, benim olcum cihazim roche accu go. Laboratuvarda 100 gr yuklemesi yapmadan once parmaktan olcum yapip sonra kan almislardi, onlarinki de bu markaydi, ben de onlar ondan aldiysalar ben de onlarinkinden alayim diye bu modeli almistim. Sporunu da yapiyor musun? Istersen endokrinolugunla bir gorus, cunku degerler yuksek, onun buna iliskin bir tavsiyesi olacaktir mutlaka. Mutlaka mantikli bir aciklamasi ve cozumu vardir, sakin kendini uzme, cunku stres aninda da seker yukselir. Hamilelik sekeri olup da eninde sonunda dusurmeyen kimse yok, sadece doktorunun yonlendirmesine ihtiyacin var.
 
pengush teşekkür ederim cevabın için..cihazı nerden aldın internetten mi? çünkü bana 2 gün için de lazım eğer alırsam. çarşamba ölçüm yapacağım yine. bu akşam da eczaneden yaptırırım. ama çarşambaya kadar bir tane alsam m ı dye düşünüyorum. nerden alabilirm?
bu arada az önce sabah tokluk ölçümü yaptırdım 142 çıktı :) bu eczanedeki cihaz yanlış ölçüyor olab,lir mi? :) diyet yapmadığım zaman da zaten böyle çıkıyordu. değerlerim böyle çıkarsa bana ünisilin mi verecekler. bu konularda da hiç bilgim yok.anlayamıyorum. geçen sefer sabah tokluk 156 çıktığında diyetisyenime sordum. kahvalatıda diyette aynen yazanları yediğimi ve yüksek çıktığını. 2 dilim ekmek yerine 1 dilim ye dedi sadece. ben de bugün aynen öyle yaptım sonuç 142 :KK43: çalışıyorum ama iş yerinde gündüz çıkıp günlük 20-30 dk yürüyüşler yapmaya çalışıyorum.hafta sonu plates yapıyorum ama sadece 1 gün. 2 haftadır 1 kere tatlı yedim , hamur işi yemiyorum. bol yeşilllik. valla anlayamadım gitti.
 
Ben cihazi internetten almistim, ilk parti stripleri de. Sonra stripleri eczaneden almaya basladim, stripler internetten bile ucuzdu! Yani cihaz da normal medikalcilerde filan ayni fiyata hatta daha da ucuz olabilir. Hemen almak istiyorsan medikalcilerde filan vardir tahminen, belki de eczanelerde de satiliyordur, bilemiyorum.

142 de yuksek bir rakam. Sporu yemekten hemen sonra yapman gerekiyor, cunku spor o anki sekerini dusuruyor. Isyerinde bile olsan, her yemekten (ara ogunler dahil) sonra, ilk lokmadan tercihen en fazla 45-50 dakika icinde hic degilse 10 dakikalik bir yuruyus yapmanda fayda var. Isyerinde merdiven cikip inmek bile bir spor olabilir. Uyumadan once de 30 dakikalik bir yuruyus oneririm aclik sekerini dusurmek icin. Cok siki bir diyete ve spora ragmen dusmezse insulin veriliyor, o da cok kotu bir sey degil, bir suru hamile kullaniyor insulini.

Bu arada, ekmegin beyaz ekmek degil degil mi? Cunku ha beyaz ekmek yemissin ha seker yemissin, nerdeyse fark etmiyor.
 
teşekkür ederim bilgiler için. en azından bugünden itibaren yürüüşleri artıracağım. bakalım 2 gün daha da dikkat edeceğim.bakalım çarşamba günü ne çıkacak değerler.
beyaz ekmek hiç yemiyorum. tadını unuttum artık :)
yardımın için çok tekrar saol.
 
Rica ederim. Gelismelerden bizi haberdar et. Aman hamileligini mutlu gecirmeyi de unutma, ben ilk hamileligim bittiginde neden kendimi sorunlar icin o kadar mutsuz etmisim diye cok kizmistim:)
 
merhaba arkadaşlar. dün şeker ölçüm cihazını aldım. dün akşam ve bu sabah değerlerim normal çıktı. normal dediğim doktorun bana söylediği değerlerin altında olması gerektiği gibi. bu akşam da ölçüm yapacağım. ben daha önceki tüm ölçümlerimi hep aynı eczanden ölçtürmüştüm. eğer değerlerim böyle çıkarsa ya eczanenin aleti yanlış ölçüyor yada benimki?? dün akşam açlık:76 ve tokluk:104 , dün sabahki değerlerim baya yüksek. sabahtan akşama kadar bu kadar fark eder mi bilmiyorum. yada farklı cihaz ile ölçüm yapınca bu kadar farkeder mi. , bu sabah açlık:86 ve tokluk:112 çıktı. dün size bahsettiğim değerler baya yüksek kalıyor bunların yanında. valla benim kafam karıştı :) ben mi yanlış ölçüyorum.. son durum böyle yani..
 
Derya Geçmis olsun diyecegim çok tehlikeli bir illet bu Hamileyken benimde vardı canım 2200 kalorilik bir diyet yapıp günde altı kere ölçüyordum kan sekerimi Yalnız benim doktorların dediği söyleydi bana açlığın 110 un üstüne ve iki saat sonraki tokluk sekerininde 120 nin üstüne çıkmaması gerektiği.Bunlara dikkat edince yemekten bir saat sonraki değerin önemi yok.ben cerrahpasanın diyabet bölümüne iki haftada bir sonuçlarımı göstermeye gidiyordum ve kimse bana bir saat sonraki değerden bahsatmedi .Eğer Pengus un dediği gibi önemliyse bana neden söylenmedi aklıma takıldı simdi .Allah hepimize sifalar versin selamlar.............
 
canım ölçüm cihazı eczanelerde de nette de satılıyor benim değerler normal çıkmasına rağmen bebeğimin gelişimi ilerde diye her gün ölçtürmemi istemişti doktor bende eve aldım
 
Deryacım, kafa karistirici bir durum evet. Belki soyle yapabilirsin: Guvenilir bir laboratuvara gidip aclik kan sekerini olcturebilirsin, onlar olcmeden hemen once de (en fazla 5-10 dakika icinde) kendi cihazinla olcersin. 3-5 birimlik fark sorun olmaz ama daha fazla cikarsa sorun olabilir. Mecidiyekoy civarinda isen Duzen lab'ini tavsiye ederim, pahali da degildir, en fazla 10 lira falandir aclik kan sekerini olcturmek.

Cananur, evet, 2.saat tokluk sekerinin de 120'nin altinda olmasi gerekiyor. Bazi doktorlar 2. saati dikkate aliyor, bazilari 1.saati. 1. saati dikkate almak daha siki bir izleme yontemi ama arada bir 2.saati de olcup hakikaten 120'nin altina iniyor mu inmiyor mu bakmak lazim.
 
Pengush sağol cevabın için canım bisey daha sormak istiyorum 1. saat tokluk sekeri kaç olmalı hamileyken yazarsan sevinirim selamlar...........
 
Rica ederim cananur. 1. saatin de 140'in altinda olmasi lazim. Ama normal insanlarda bu degerin 120'nin uzerine pek cikmadigini da unutmamak lazim. Normal insanlarin kan sekerleri en tokluk anlarinda bile 110'un 120'nin uzerine kolay kolay cikmiyormus.
 
X