eden bulur mu? ilahi adalet yerini bulur mu?

waterlilly_

Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2015
53
22
38
Merhaba,
Bir derdim var içimde fırtınalar kopartan. Ben birini çok sevdim uzun zaman birlikteliğimiz oldu. Sonradan öğrendim ki evliymiş. Bunu öğrenmeden önce yediğimiz içtiğimiz aynıydı. Bir örnek veriyim. Tanıştıktan sonra işten ayrıldı. Ve bir depresyon geçiriyo gibiyidi. Arkadaş grubunun tatile gideceğini söyledi o gidemiyo die çok zgündü. ben çıkartıp destek oldum maddi olarak tatile gidebilsin diye. Sonradan öğrendim ki karısıyla gitmiş benim paramla hemde. Ve ben içten gelerek hep ona yarın öbür gün iş bulur işe girer die die hep maddi destek oldum. Meğerse bunlar hep karısı için kullanılmış. Yani 2 türlü sağlam kandırıldım. Ve daha bir çok yalan dolan. şimdi kızlar bayanlar bu durumda ister istemez ah ediyosun. Ahım tutarmı. Hiç bildiğiniz olaylar varmı örnek verebilceğiniz. sonrasında ahın tuttuğu ilahi adaletin yerini bulduğu örnekler. çok ihtiyacım var. Ben ki sevmem kin tutmayı ama benm iyi niyetim suistimal edildi enayi yerine kondum birde çok sevdim. Oynandı tamamen.
Ne diyosunuz?

Son düzenleme:
ilahi adaletten şüphen varsa tutmaz,bence sen onu bı düşün,birde gönül rızanla para vermişin,ondan bişey çıkmaz,ha adam evli olduğunu söylememiş o hak tabiki,bu arada ilhai adalet diyorsunya,sende bi düşün acep başkasının mı ahı çıktı senden?

ilahi adaletten şüphen varsa tutmaz,bence sen onu bı düşün,birde gönül rızanla para vermişin,ondan bişey çıkmaz,ha adam evli olduğunu söylememiş o hak tabiki,bu arada ilhai adalet diyorsunya,sende bi düşün acep başkasının mı ahı çıktı senden?

Kendi rızamla masum olduğunu düşünerek verdim onun bununla oynaması normal mi?

Birde ben bir karıncayı bileyi incitebilecek bir insan değilim. Ne kimseye yalan söylerim ne de başka bişi. Sanmıyorum bir ah aldığımı b derecede ağır ödeyecek kadar.

İlahi adalet var elbet.
Ancak sizin hiç tanımadığınız insana bu kadar güvenmeniz de pek normal değil.
O adamdan ahınız çıkar mı çıkmaz mı Rabbim bilir de siz lütfen kendinize ve yaşadığınız ilişkilere dikkat edin.

sevgili konu sahibi bir müdürüm vardı ne kadar olmayacak iş varsa yaptırmak isterdi. yapmayınca kafayı takardı. haksız yere çok uğraştı benle. bir sabah uyandım nasıl ağlamaya başladım ve" Allahım görmüyomusun çektiklerimi ve bana bunları yaptırıyosun" diye ağladım. işe gittim. arkadaşlar dediki müdür sabah işe gelirken kaza yapmış. frenleri patlamış. önünde traktör varmış o sayede yavaşlamış ona hafif çarparak. ve bu tam benim yalvardığım vakitlerde olmuş.

Merhaba,
Bir derdim var içimde fırtınalar kopartan. Ben birini çok sevdim uzun zaman birlikteliğimiz oldu. Sonradan öğrendim ki evliymiş. Bunu öğrenmeden önce yediğimiz içtiğimiz aynıydı. Bir örnek veriyim. Tanıştıktan sonra işten ayrıldı. Ve bir depresyon geçiriyo gibiyidi. Arkadaş grubunun tatile gideceğini söyledi o gidemiyo die çok zgündü. ben çıkartıp destek oldum maddi olarak tatile gidebilsin diye. Sonradan öğrendim ki karısıyla gitmiş benim paramla hemde. Ve ben içten gelerek hep ona yarın öbür gün iş bulur işe girer die die hep maddi destek oldum. Meğerse bunlar hep karısı için kullanılmış. Yani 2 türlü sağlam kandırıldım. Ve daha bir çok yalan dolan. şimdi kızlar bayanlar bu durumda ister istemez ah ediyosun. Ahım tutarmı. Hiç bildiğiniz olaylar varmı örnek verebilceğiniz. sonrasında ahın tuttuğu ilahi adaletin yerini bulduğu örnekler. çok ihtiyacım var. Ben ki sevmem kin tutmayı ama benm iyi niyetim suistimal edildi enayi yerine kondum birde çok sevdim. Oynandı tamamen.
Ne diyosunuz?
Canım Allah o kadar büyük kii..
Eğer sen tamamen iyi niyetli yaklaştıysan KESİNLİKLE tutar ben yaşamış bir insanım benim 10 yılımı yiyen cocukluk genclik ünv yıllarımı oyalayan adam gitti başkasıyla evlendi ben ona hakkımı helal etmedim. Ve cocuğu olmadı. Aradı beni helal et diye ben de dedim ki dilim helal etse kalbim etmeyecek eğer içini ferahlatacaksa o kelimeleri ağzımdan ses olarak cıkarayım ama mana olarak kalbimden geçmez bilesin. Bu da çakal tabii düşündü taşındu. Yolunu buldu. Benim ağzımdan girdi burnumdan çıktı. Onunla o evliyken görüştyük yani ben de yanlış yapmış oldum görüştükten sonra pisman oldum hemenn vazgeçtim ama ilahi adalette karmada benim tarafımda da kabahat olduğu için ahım ortadan kalktı herhalde bundan tam bir ay sonra bir aylık bebeği olduğu ortaya çıktı böyle işte canım.. yani hep her an kalbini ve kendi iç haneni temiz tutup ah edebilirsin ilahi adalet bu Rabb in olması bunun güvencesi yoksa herkes adaleti kendiçalışırdı

bende 10 yıldır tanıdığım bir arkadaşım çok darda diye biraz dolar borç verdim. ocak ayında borç aldı ve bir hafta 10 gün içinde geri vereceğini söylemişti. ayrıca bu para bana mart sonuna lazımdı. ki bir de ailemden gizli verdim bu parayı.

sonuç yumurta kapıya dayandığında kırk takla atarak istedim bu parayı. cevap: veremicem, battım. inan bana zerre inandırıcı gelmedi. çünkü hala altında nissan kaşkaisi ile her akşam bir yerde. tamam nereye neyle giderse gitsin. beni ilgilendirmez ama neden benim paramı vermiyor ki?
mart sonu geldiğinde patronumdan bu parayı borç aldım. ve 250 250 maaşımdan kesiyor. :KK53:

hakkım olsun diyorum. elimden gelen tek şey bu :KK45:

sevgili konu sahibi bir müdürüm vardı ne kadar olmayacak iş varsa yaptırmak isterdi. yapmayınca kafayı takardı. haksız yere çok uğraştı benle. bir sabah uyandım nasıl ağlamaya başladım ve" Allahım görmüyomusun çektiklerimi ve bana bunları yaptırıyosun" diye ağladım. işe gittim. arkadaşlar dediki müdür sabah işe gelirken kaza yapmış. frenleri patlamış. önünde traktör varmış o sayede yavaşlamış ona hafif çarparak. ve bu tam benim yalvardığım vakitlerde olmuş.

Bende devamlı yalvarıyorum yardım et hem ben bu psikolojiden kurtuliiim hemde o ettiğini bulsun. Eşi onun en ufak bişeyini yakalasın ve bıraksın oratada kalsın inşaallah.

ortak arkadaş çevreniz yok muydu nasıl tanıştınız güvendiniz evli oldugunu tahmmin edemessiniz tabi ama belki ele verirdi bir şekilde ben tam tersini okurdum hep aldatılan eşler vs ama sizinki çok farklı bir boyutmuş . iyi niyetiniz kullanılmış. Allah a havale edin gitsin ama adamın karısı dememiş mi bu paralar nerden geliyor.nasıl bir aile bunlar bence aile d değil dolandırıcı çetelerden falan olmasın evliliği de sahtedir belki Allah kurtarmış sizi.

bir de bela mı olucakmış başına ayy sinir oldum bu adama :) karısına duyurun yerdiği paraları sizin verdiğinizi bilsin midesi kaldırmaz heralde
eSASINA kadının karşısına çıkıp konuşasım var ama karısıda hasta biliyomusun şimdi onu düşündüm. Fotoğraflardan da belli. adam sölemişti. fotoğraf görmesem inanmazdım ama belliki hasta.

X