Tuvalet Eğitimi Eğitim lazımlığı kullanan var mı acaba ??

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

CerenErmn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2010
136
0
46
İzmir
Mrb kızlar. Belki erken diyeceksiniz ama oğlum 1 yaşında ve ben çalışan bi anneyim :) oğluşuma babanesi bakıyo. son 1-2 aydır hep wc ye tutuyoruz. tabi bezide hep altında ama bi aşinalığı olsun diye. Ne zaman tuvalete tutsak yapıyo. bi ara klozetin içine koyulan bebek oturması için küçük klozet kapağı aldım ona da ne aman oturtsam kakasını ıkına ıkına yapıyo eğer varsa(TABİ YAPINCA ALKIŞ KIYAMET OLUYO BU DA ONU TEŞFİK EDİYO SANIRIM ). bu da beni heveslendirdi açıkçası. şuan eğitim lazımlığı aldım havalar soğuduğu için oturduğumuz odaya koyarım orda yapar diye dşünüyorum. tuvaletini yapınca müzik fln çalıyo lazımlık. acaba bi faydası olurmu müzikli olmasının kullanan varmı yada fikri olan ? :44:

Benim oğlum 2 yaşındayken tuvalet eğitimine başladık pek başarılı olamamıştık dediğiniz lazımlıktan aldık onun sayesinde alıştı müzik eğlenceli geldi,birde her çişini yaptığında ödüllendirdik ben çok faydasını gördüm umarım sizede yardımcı olur.

1yaş çooook erken neyaptınız siz:53:pisikolojik olarak çocukta ters teper kalıcı sorunlar oluşur diye okuduğum kadarıyla hatrlıyorum.en uygun yaş 2.5 yaş sonrası zaten o utanıp kuytulara kaçmaya başlayarak kendini belli ediyo.kendini ifade etsin biraz konuşsun ne biliyim büyüsün yani.bebeklikten çıkmaya başladığını önce kendi fark etmeli bence.hadi siz 2 yaşdan sonra başlayın yavaş yavaş zaten 1 ayda öğreniyo.siz bunu netten bi okuyun doktorlar erken tavsiye etmiyo.

Son düzenleme:
evet çok erken...bu eğitim çok ince ayrıntı istiyor.mesela lazımlığa alıştırma derim çünkü sonradan tuvalete yapmayabilir ve biryere giderken lazımlık taşıma zorunda kalabilirsin..erken diyorum çünkü hem çok küçük hem hava soğuk en azından bu kış geçsin sen yinede arada tuvalete yaptır..unutmasın tamamen...birde bu öğrenme süreci bir ayda olabilir birkaç ay yada birkaç sene...ama maşallah seninki çabuk öğrenecek gibi..kolay gelsin..:3:

müzikliye falan gerek yok bence ,normal lazımlık alın kendisi seçsin..
ama 1 yaş çok erken..öğrenir öğrenmesine ama siz zorluk çekersiniz hem gece hem gündüz 5 yaşını bulursunuz..kız için 2,5 yaş erkek için 3 yaş ideal,süreç erken bitiyor..

Beni annem 1 yaşında alıştırmış tuvalete hiç de ters etkisi falan olmadı.Çocuk hazırsa zaten yapar değilse bırakır zorlamazsınız.Şu an zaten pek aklımı ermiyo tuvalet nedir bez nedir büyüdükçe daha zor bence aklı erince oturmak istemeyebilir.2,5 yaş da bence çok geç koca çocuk altında bezi.Büyük konuşmayayım ama ben de erken alıştırmayı düşünüyorum tabi başarabilirsem.Biz de aldık müzikli oturaktan 1 yaşını doldursun denemelere başlıycam.

1 yaş çok erken yapmayın... Zaten tuvaletini tutabilmesi için gerekli kas gelişimi 18 aydan önce tamamlanmıyor. Siz alkışlıyorsunuz ödül veriyorsunuz çocuk yapmak istiyor ama tutamayınca hayal kırıklığına uğruyor, kendine güveni sarsılıyor. Bu yaşta sarsılan güven duygusu da yetişkinlikteki karakterin şekillenmesine neden oluyor. Varsın geç öğrensin… Zaten arkadaşların dediği gibi uzmanların uygun dediği yaş 2-3 arası.
Ha ama 3 yaşını geçer hala bez o zaman geç kalmış denebilir. Ama çok hassas bir olay bu tuvalet.
Benim oğlum 27 aylık oldu canı isteyince çişini yapıyor, kakasını hiç yapmıyor ben de yazı bekliyorum napim?
:41:

Back
X