Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

elifçim afiyet olsun kuzuya,bende bebekler için bi patates presi önerisinde bulunayım.haşlanmış ezilmiş patatesin içine devam sütü ve tereyağ,ayrıca istenirse yumurta sarısı pekmez peynir konulup çeşitli öğnlerinde verilebilir

kalimerom vakit kalmıyorki meyve suyuna.ben ara öğnleri bile yediremiyorum çoğu zaman.meyvesini de yoğurdunu da bi şekilde yediriyorum mutlaka ama vakit kalmıyor bi de meyve suyuna

Benim kızım her gün milupa nın meyve sularından bir paketini bitiriyor. 100 - 150 cc kadar da su içiyor. Çok sıvı tüketiyor yani. O meyve suyu yoksa, kayısı kaynatıyorum kompostu gibi ya da karpuz suyu hazırlıyoruz onu içiyor. Ama mutlaka bir şeyler içmeden duramıyor. Hiçbir şey yoksa ıhlamur içiyor. Sanırım annesine çekmiş bir8 şeyler içmeyi çok seviyor.

Dün benim kuzu da önce kıymalı şehriye çorbası yedi ardından da annemin bize yaptığı yeşil mercimek yemeğinden yedi. Tuz da vardı aman dedim napıyım. O kadarn bayıla bayıla yedi ki aman tuz var yemesin diyemedim anneme. Maşallah kuzuma. Hiçbirini blendırdan geçirmedim bu arada. Ha bir de ısıra ısıra kabuklarıyla üzüm yedi dün kızım benim elimden :)))

juli yaa
ben geçen azcık bi burnu aktı ilk defa o zamna verdim ıhlamur, felaket ishal yaptı. günde 8-10 kere bez değiştirdik düşün artık
siz de yok heralde öyle bi sorun.

Gerçekten mi canım. Yoook nerede. Bizim kabızlık sorunumuz var. ıçeceğe bu kadar yönlendirmemin sebebi de bu zaten. Geçen doktorla konuştum. ıçeriğinde mama olan herhangi bişey yedi mi 1 aydır dedi. Gerçekten de ben 1 aydır yoğurdunu şişe süt bulamadığım için Be...lac mamasıyla yapmıştım. Şimdi Babymax veriyorum biraz daha düzeldi gibi. Ama bilmiyordum ıhlamurun öyle bir etkisi olduğunu.

piroş dünkü kıymalı makarna faciasından sonra bugün güzelce yedi yemeğini 1 tane kıymalı biber dolması yoğurt ve karpuz yedi karpuzu çok seviyo onun hatırınamı yedi bilmem...
dün ne yapçam diye düşünürken ek gıda uzmanı safişçim kıymalı makarna yap dedi bende bi hevesle yaptım ev makarnasıyla çokta güzel oldu,ama benim cimcime yemedi yemediğini geçtim ayaklarıyla 2 kere makarna tabağını devirdi fırladı remen tabak elimden heryer makarna oldumafoldumben sonra yemeği bırakıp halı sildim:))

Benim kızımda 1 haftadır doğru düzgün yemiyordu.Dün Yeşil mercimekli tavuklu erişte çorbası yaptım rondodan geçirdim birazda pütürlüydü severek yedi bende çok sevindim.Yeşil mercimeğin besin değeride çok yüksek hatta etin yerine geçebiliyor çok faydalı

kızlar ya çorbaların içine falan ekmek koyuyomusunuz?yada sabah kahvaltısında falan veriyomusunuz ekmek?ben biraz koyuyorum çorbasına doyurucu olsun diye.çok seviyo zaten yemeğin suyuna falan batırıp elinle ağzına verince

bugün gezmekten çocuğa bişey yediremedim yaaa..sabah kahvaltı ,öğlen tarhana çorbası ,yoğurt,akşam meyve yedi garibim..
Daha nolsun kuşum maşallah

ben koyuyorum ekmekli seviyor benimki.Anasına çekmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…