Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

ıcır afiyet olsun kuzuna yarasın:)

saphiracım yazmış teşekkür ederim mamalar süt tozundan yapılıyor diye demekki mama firmalarına göre süt işlem görüp içine koruyucu katkılar girerek süt tozu haline getirildiği için zararı olmuyor :)

benımkı hıc mama almadı
hatta ılk dogdugunda cok aglıyordu mama verdıler hastanede cıkardı ıkı kere bız bıraz emzırme problemı yasadık malesef sut sagma mak . ıle sagıp verdım sonradan kendılıgınde almaya basladı bu yuzden sarılık olduk falan netımız olmayınca bunları yazamadım ve soramadım cok sorun yasadıkkk belkı netım olsaydı sızle konusurdum ve bebegım sarılık olmazdıı

burası yeri değil canım ama ne kadar güzel kilo vermişsin ya. 20,5 kiloyu nası verdin...bu işin sırrını bizede öğretsene..

evet kızlar
azim sabır ve karar...
herşey karar vermekten geçiyor
beyniniz buna odaklanınca gerisi geliyor
özellikle şunu söyleyim
süt olsun diye homini gırtlak yiyordk ilk aylarda
ama baktım sütü yapan ymekler değil SU
bunu anlayınca da dikkat ettim... spor yaptım zaman zaman...
59 ile hamile kalmıştım
şu an 56,5 oldum şükür

kutluyorum seni...:lepi:alkisalkisalkis:hooray:..ama şöyle bişi var anne sütünün kalitesi annenin beslenmesiyle alakalıymış.suda süt yapar ama kaliteli olmaz diyorlar..ben söyleyenlerin yalancısııı

lelalcim peynir ve yoğurt stten yapılıyor ama tamamen kimyası değişiyor,bu yüzden bir zararı olmuyor.ancak daha öncede yazdığım gibi mamalarda süt var,zaten süt olmasa nasıl yoğurt olacak mamadan?işte bu mantıkla bizim doktorda yoğurdunu sütle yap demişti ilk başladığımızda.benimki yemiyordu ya yoğurt,sonradan hazırları yemeye başladı,sorduk doktora yedirwebilirsin dedi.zaten bizim doktor sağolsun pek relax :roflol:

kutluyorum seni...:lepi:alkisalkisalkis:hooray:..ama şöyle bişi var anne sütünün kalitesi annenin beslenmesiyle alakalıymış.suda süt yapar ama kaliteli olmaz diyorlar..ben söyleyenlerin yalancısııı

DR Kadir Tuğcu'dan alıntıdır:

Sütün kalitesi yemeğe göre değişir mi? Et, karides, meyve, sebze yiyenle ekmek ve çorbayla beslenen anne arasında süt farkı olur mu?
Sütün kalitesi hiçbir zaman değişmez. İyi beslenen anne ile kötü beslenen anne arasında süt kalitesi açısından fark olmaz. Ancak iyi beslenen anne kendisine fayda sağlar, kötü beslenen annenin zararı kendisinedir. Çünkü süt yapmak için belli miktarda mineral vücuttan alınır. Bu minarellerin vücutta az ya da çok olması, kalan miktarın anneye yetip yetmediği meselesine bakılmadan vücut aynı miktar minerali anneden süt için alır. Yani zarar anneye olur.
Ancak sütün kalitesi aylara göre değişir. İlk aylarda gelen süt farklıdır, bir ay sonra, iki ay sonra, altı ay sonra gelen süt farklıdır. İşte bu nedenle mamaların da bir ay, iki ay, üç ay ve sonrası için farklı tipleri yapılmıştır.
Mesela prematüre doğum yapmış bir kadının sütü ancak prematüre bebeğe iyi gelir. Onların sütü normal doğum yapmış bir annenin sütünden çok farklıdır. Yoksa annenin yediği içtiği ile hiçbir ilgisi yoktur. Fakir kadının da zengin kadının da sütü aynıdır.

teşekkürler...demekki neymiş diyete devammmmkaydirigubbakcemile5

Selam herkese. Kaç gündür nete giremedim. Baya kaynatmışsınız, cevaplar da birikmiş...

tazesini neden tercih etmiyorsun canım şimdi mevsimi, benimki ısırarak yiyor taze kayısıyı zararı yoktur inşallah
Denizanacım, yiyebiliyorsa bol bol yedir bebişine taze kayısıyı bence çok sağlıklı ama Bengiş yiyemiyor işte... Ne zaman versem kusarak tepki verdi. O yüzden ben de kurusunu yediriyorum...

kızlar bişii sorcam deniz bir günde en az 300 cc taze sıkılmış meyve suyu içiyor, önceki sayfalarda meyve suyu ile ilgili yazılanları okuyunca tedirgin oldum acaba azaltmalımıyım

Meyve suları ile ilgili net'ten alıntıdır:

Sonuçlar:

1. Meyve sularının altı aydan küçük süt çocuklarında anlamlı besinsel yararı bulunmamaktadır.

2. Meyve sularının meyvenin tümüne göre besinsel yarar açısından üstünlüğü yoktur.

3. Saf meyve suları ya da işlenmiş meyve suları dengeli beslenmenin bir parçası olarak uygun miktarda tüketildiklerinde yararlıdır.

4. Meyve sularının dehidratasyon tedavisinde ya da ishalli çocuğa yaklaşımda birinci sırada tercih edilmemelidir.

5. Aşırı meyve suyu tüketimi malnütrisyona sebep olabilmektedir (aşırı ya da yetersiz beslenme).

6. Aşırı meyve suyu tüketimi ishal, gaz, karın şişliği ve diş çürükleri ile ilişkilidir.

7. Pastörize edilmemiş meyve suları içerdikleri patojenler ile ciddi hastalıklara neden olabilirler.

8. Çeşitli meyve sularının çocuğun yaşına uygun miktarlarda tüketilmesi halinde herhangi bir klinik sorun ortaya çıkmaz.

9. Kalsiyum katkılı meyve suları kalsiyum açısından iyi bir kaynak olabilirler ancak, anne sütü, mama ya da inek sütüne göre diğer besinler açısından fakirdir.

Öneriler:

1. Altı aydan küçük süt çocuklarına meyve suyu verilmemelidir.

2. Meyve suyu alımı 1-6 yaş arasındaki çocuklar için günde 100-170 g, 7-18 yaş arasındaki çocuklarda ise günde 220-350 g ya da günde iki kez ile sınırlandırılmalıdır.

3. Çocuklar meyvelerin tümünü tüketmeleri açısından desteklenmelidir.

4. Süt çocukları, çocuklar ve adölesanlara pastörize edilmemiş meyve suları verilmemelidir.

5. Malnütrisyonlu (aşırı ya da yetersiz beslenme), ishali olan, aşırı gazı olan, karın ağrısı ve karın şişliği yakınması bulunan çocukların değerlendirilmesinde günlük tüketilen meyve suyu miktarı sorulmalıdır.

6. Diş çürüklerinin değerlendirilmesinde, meyve sularının hangi miktarda ve nasıl (biberonla, yatarken gibi) tüketildiği belirlenmelidir.

Evet canım doğru hatırlıyorsun, bikaç defa verdim, minnoş da severek içti. Yalnız yarım litreyi 2 günde bitiremediğimiz için artık almıyorum...
Bu arada inek sütüne bizin doktor da zorda kalırsan ver dedi. Hepimiz inek sütüyle büyümüşüz, sonuçlar ortada işte :)

Son düzenleme:
elmalıcım bilgiler çok güzel
benim kız kardeşim 8 yaşında ve 3 yaşlarında doktoru meyve suyunu yasaklamıştı. günde 2 lt su içirmişti. o zamnlardan biliyorum yani, özellikle hazırları vermemek lazım. hemen hoşaf yapıp suyunu içisek bile yeter bence.

elmalı teşekkür ederim canım

elifdem seninde emeğine sağlık arkadaşım, bendede bir kitap var miniklerin yemek keyfi diye, zaman bulsam bende ekleyecem oradan tarifler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…