Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

et suyu ve tavuk suyu vermişti doktor 5,5 aydan itibaren.onlaı veriyorum zaten ama bir iki kez çok az tavuk eti de koydum.yarın doktora gidicez,bakalım bu ay için neler vericek
et tavuk verir sanırım

saphicim ama kahvaltılığı yarım kaşıkla dene önce..çünkü kıvamı koyulaştırıyor..belki beğenmez meleğin.ben dün babay mixin içine koydum 100 cc 1 kaşık 8 tahıllı ve 4 ölçü mama..dışarıda acıkmasın dedim..maşallah diyeyim 100 cc yi bitirmezdi dün 15o cc falan yedi..ama aç anını yakalamk önemli ..yokse beğenmediklerini sanmıyorum..haa cici bebede koymadım ama isteğe göre kaoyabilirsin..

bugün ne yaptım..1 çay k.tereyağ ve 1 tatalı kaşığı unu kavurdum su ekledim havuç patates ekledim 15-20 dakika pişirdim..2 tatlı kaşığı irmik..5 dakika daha pişti..biraz nane ekledim..tel süzgeçten geçirdim..
suyla biraz açtım koyuluğunu..ilk defa sebze çorbasını reddeetmedi..şaşrdım..yine ıraktı ama yoğurtla falan yemesi kadar yedi sanırım ki 2 saat uyudu üzerine..

afiyet olsun minnoşlara.şifa olsun yedikleri

kızlar bugün doktora gittik , yumurtayı 8.ayda vericem dedi , kahvaltı olarak formül mama içine peynir ve pekmez biraz da ekmek içi koy dedi bu kadar -tatlicadiarzu-
formül mama ne oluyo ki :uhm:

biberon maması demek..yani ben öyle biliyorum canım.. peynirle pekmezi neden birlikte vermiş..sen bağlı kalmak zorunda değilsin bence..yumurtayı bekle istersen ama çeşitlilik sana kalsın bence..merak edersen neler verdimi yazabilirim bir ara

bende kabaklı patates yaptım.bayağı yedi.iki gün arda arda verdim hatta.birde domates suyuna şehriye yaptım.tel süzgeçten geçirdim.afiyetle yedi valla.kahvaltılık henüz tam veremedim.yumurta ve peyniri arada veriyorum.kusmuştu çok ısrar etmedim.

saphicim ama kahvaltılığı yarım kaşıkla dene önce..çünkü kıvamı koyulaştırıyor..belki beğenmez meleğin.ben dün babay mixin içine koydum 100 cc 1 kaşık 8 tahıllı ve 4 ölçü mama..dışarıda acıkmasın dedim..maşallah diyeyim 100 cc yi bitirmezdi dün 15o cc falan yedi..ama aç anını yakalamk önemli ..yokse beğenmediklerini sanmıyorum..haa cici bebede koymadım ama isteğe göre kaoyabilirsin..

bugün ne yaptım..1 çay k.tereyağ ve 1 tatalı kaşığı unu kavurdum su ekledim havuç patates ekledim 15-20 dakika pişirdim..2 tatlı kaşığı irmik..5 dakika daha pişti..biraz nane ekledim..tel süzgeçten geçirdim..
suyla biraz açtım koyuluğunu..ilk defa sebze çorbasını reddeetmedi..şaşrdım..yine ıraktı ama yoğurtla falan yemesi kadar yedi sanırım ki 2 saat uyudu üzerine..

afiyet olsun minnoşlara.şifa olsun yedikleri
canım benimki bugün yoğurt yemedi,canı istemedi fırşıntının :) halbuki çok acıkmıştı,her zamanki gibi o kazandı ve sütlü muzlu pirinçli kaşık mamasını hazırlayıp verdim,karşıdan açıyo ağzını :oklava:
çorbasında semiz otu denedim ama reddetti:((((((((((
halbuki ne kadar da heyecanlanmıştım manavdan alırken ve yaparken:(((
ben hiç çorbasına semiz otu katmadım ama bize pişirir gibi çiğden soğan domates,az tuz,az zeytinyağ ve birazda pirinç ekliyim pişiriyorum.bi kaseye bıdığa ayırıp blendırdan geçiriyorum,yanında yoğurtla yedirmeye çalışıyorum.bugün yedirdim mesela,istemeyerek yedi ama kaktırdım valla.bana da sinir geliyo bazen zorla yediriyom ki çok karşıyımdır
kızlar bugün doktora gittik , yumurtayı 8.ayda vericem dedi , kahvaltı olarak formül mama içine peynir ve pekmez biraz da ekmek içi koy dedi bu kadar -tatlicadiarzu-
formül mama ne oluyo ki :uhm:

canım anne sütü yerine kullanılan,bebek sütü,formül süt,formül mama,biberon maması,biberon sütü vs.. hepsi aynı ürün oluyor cnm.eğer kendi sütün bolsa kendi sütünle ıslat kahvaltılıkları,çünkü dediğim gibi o mama anne sütü yerine geçiyo
valla ben dr a gitmeden başladım vermeye yumurta,peynir,pekmez.çünkü bizimki bebe bisküvisine bişey demiyo,e onun içinde de yumurta var.zaten maşallah bişey olmadı şu ana kadra,inşallah olmaz.bugün yarım sarıya çıkarttım,peyniride yarım kibrit kutusuna:1rolleyes:

doktorumuz bugün verdikleri herkes gibi bizede kahvaltı verdi ben zaten biraz biraz başlamıştım.tereyağ ve ceviz verdi kahvaltıda.çorbalara kıyma eklicekmişim artık bende.çilek dahil olmak üzere tüm meyveleri verebilirsin dedi.kavun verilmicekmiş bir tek.hormonsuz çilek bulursam veririm,ama pek ümidim yok açıkçası

hay allahım bu doktorlar ne kadar farklı birbirinden , saphicim bize de çilek yasak kesinlikle :kızgın:
çilek , bakla , patlıcan vermiycen dedi , yumurtaya da sonra başlıycaz dedi bunun dışında istediğini ver hatta akşam pilavla makarna bile verebilirsin dedi -tatlicadiarzu-
bence pilav için daha erken zaten çorbasına pirinç koyuyorum daha ne..
bu öğlen oğluşuma yemek yaptım nasıl afiyetle yedi koca kaseyi anlatamam alkisalkisalkis
tavuk , dereotu , ayşekadın, patates, havuç,pirinç... bayıla bayıla yedi valla tavsiye ederim kızlar..
öğlen de kivi yedi onu da pek sevdi :nazar:
yoğurdum da hala oluyo inşallah tutar :teytey:

hay allahım bu doktorlar ne kadar farklı birbirinden , saphicim bize de çilek yasak kesinlikle :kızgın:
çilek , bakla , patlıcan vermiycen dedi , yumurtaya da sonra başlıycaz dedi bunun dışında istediğini ver hatta akşam pilavla makarna bile verebilirsin dedi -tatlicadiarzu-
bence pilav için daha erken zaten çorbasına pirinç koyuyorum daha ne..
bu öğlen oğluşuma yemek yaptım nasıl afiyetle yedi koca kaseyi anlatamam alkisalkisalkis
tavuk , dereotu , ayşekadın, patates, havuç,pirinç... bayıla bayıla yedi valla tavsiye ederim kızlar..
öğlen de kivi yedi onu da pek sevdi :nazar:
yoğurdum da hala oluyo inşallah tutar :teytey:

valla tatlım bende çileği vermicez diye düşünüyodum ve sordum da.aynen aktarıyorum
doktor:çilekle ilgili böyle bir inanış vardır.hatta kimileri 2 yaşından önce vermez,ama öyle değildir.yumurta ,domates,bal vs.. bunlar hep elerji yapabilecek yiyeceklerdir.
nasıl yumurtayı deniyoruz önce az az veriyoruz çileği de aynı yapıp denemek lazımmış.bi sorun yoksa vermeye devam ediyorsun zaten.sebzelerden de sadece bakla yok dedi.bak patlıcanı sormak aklıma gelmedi,onuda nikotin varmış diye vermiyorlar ama bizimki sadece bakla dedi.vermicek olsa patlıcan da derdi
anam bize nerdeyse hiç bişey yasak değil
kavun,bakla,inek sütü,bal yok
onun dışında herşey var kaydirigubbakcemile3

canım bir adet tavuk göğsü , 3 tane ayşekadın , 1 havuç , bir patetes , bi tutam dereotu , bir kaşık pirinç
tavuğu ayrı bir tencerede haşladım , dereotu hariç diğer sebzeleri ayrı birtencerede.. tavuk pişince dereotuyla beraber rondodan geçirdim , sonra sebzeleri içine katıp ezdim valla tadı benim bile hoşuma gitti cokacimcoook
dereotu koyduğum için zeytinyağ koymadım ..
bu arada kızlar ilk yoğurt denemem başarıyla sonuçlandı tuttu yoğurtlar , pek mutluyum hihoyyyt
gerçi makinada yaptım ama olsun tutturdum sayılır yine de dimi :utangac:

valla tatlım bende çileği vermicez diye düşünüyodum ve sordum da.aynen aktarıyorum
doktor:çilekle ilgili böyle bir inanış vardır.hatta kimileri 2 yaşından önce vermez,ama öyle değildir.yumurta ,domates,bal vs.. bunlar hep elerji yapabilecek yiyeceklerdir.
nasıl yumurtayı deniyoruz önce az az veriyoruz çileği de aynı yapıp denemek lazımmış.bi sorun yoksa vermeye devam ediyorsun zaten.sebzelerden de sadece bakla yok dedi.bak patlıcanı sormak aklıma gelmedi,onuda nikotin varmış diye vermiyorlar ama bizimki sadece bakla dedi.vermicek olsa patlıcan da derdi
anam bize nerdeyse hiç bişey yasak değil
kavun,bakla,inek sütü,bal yok
onun dışında herşey var kaydirigubbakcemile3

ooo bizde süt,bal,tuz,şeker,bakla,patlıcan,çilek yumurta yasak :delphin:
gerçi ben zaten tuz ve şeker karşıtı bir insanım , mümkünse uzun bir süre vermiycem ikisini de , ben kendi yemeklerimize bile tuz koymam zati ama anlamadığım bu doktorlar neden birbirinden bu kadar farklı :uhm:
bi bilen çıksa da söylese yaw :kahve:

dereotu ile zeytinyağı kullanılmazmı? neden acaba

balkonda oğlum için çilek yetiştiriyorum ben dr bişey demezse deneyecem, çileklerimiz büyümeye başladılar, en çok hormonla adı anılan meyvelerden biri olduğu için onu kendim yetiştirmeye karar verdim, hem bu sene vermezse önümüzdeki senede çıkarmış tekrar ekmeye gerek yokmuş

denizcim hiç anlamam ekim dikim işlerinde bi tarif edersen bende uygularım cnm,çok iyi olur.bende hormonlu oldukları için kendimize bile almıyorum valla

denizcim hiç anlamam ekim dikim işlerinde bi tarif edersen bende uygularım cnm,çok iyi olur.bende hormonlu oldukları için kendimize bile almıyorum valla

canım valla bende anlamıyorum ama kayınvalidem anlar, çok güzel orkideler falan yetiştirir o bana fide almış, bende büyük bir saksıya diktim hani şu uzunn olanlardan varya cam önleri için olanlara, çiçek toprağı kullandım, şimdi baya biyüdüler:)) kızarsınlar fotolarını eklerim,

sende fidecilere sorabilirsin canım, dediğin gibi bende kendimize bile almıyorum hormon nedeniyle

Back
X