ek gıdaya geçişte kaka:(

Betul56

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2014
515
180
Merhabalar, ek gıdaya 4 gün önce geçtik. İlk olarak elma püresi verdik. Tam püre değil ama suyu da değil arası bir şey. Ve sonrasında üç dört kaşık da su... Normal mi değil mi bilmiyorum ilk bebeğim çünkü, çok tedirginim kakası resmen elma püresi gibiydi. Ama çok daha sert. Normal mi bu kadarı. Bebeğim çok sık kaka yapıyor, günde 5-6kere. Bugün iki kere bu şekilde yaptı. Diğerleri daha normaldi. Ne yapabilirim suyu mu arttırmalıyım. Bugün armut da verdik. Önümüzdeki üç gün armutu arttırırken elmayı azaltacağız. Yanlış mı yapıyorum ben bir şeyleri:KK43:

Canım merhaba benımde oğlum 6 aylık ılk ek gıdaya basladıgımızda bızımde aynı seyler olmustu dr a soyledım normal dedı artık o da senın benım gibi yemeye baslıyor yavas yavs:)

aynen çok normal bunlar. elma püresi elma suyu da iyi gelir. meyvelerin suyu püresinden daha vitaminlidir.
ayrıca tavsiyem ev yoğurdu yapabilirsiniz. tabi ki doğal sütten

Canım merhaba benımde oğlum 6 aylık ılk ek gıdaya basladıgımızda bızımde aynı seyler olmustu dr a soyledım normal dedı artık o da senın benım gibi yemeye baslıyor yavas yavs:)
Çok teşekkür ederim öyle görünce çok korktum :)

aynen çok normal bunlar. elma püresi elma suyu da iyi gelir. meyvelerin suyu püresinden daha vitaminlidir.
ayrıca tavsiyem ev yoğurdu yapabilirsiniz. tabi ki doğal sütten
Çok teşekkür ediyorum, yoğurt malesef veremiyorum et süt ve süt ürünlerine alerjisi var bebeğimin:KK43:

Çok teşekkür ederim öyle görünce çok korktum :)
Beeğin kaç aylık canım bız bıraz erken basladık ek gıdaya sımdı artık tam olarak basladık kahvaltı corba yoğurt gunde bıdefa da mama verıyorum 6 aydan fazlaysa baslayabılırsın sende kahvaltıya

armutla başlayabilirsin. biraz daha midesi alışınca sabaj bir incir kurusu bir kayısı kurusnu bir cezvede suyla kaynatıp püre yap yedir. bağırsaklarına iyi gelir sabah yerse. ayrıca ben emzirdikten sonra ekmek, hazır gıda ve primç unu yadamuhallebi hariç meyve püresi salatalık vs istediği kadar vermiştim. ve bizim ki dişi olmasada minik minik ağzında ezebiliyordu. ama her çocukta farklı. benim ki yemekte sorun çıkarmadı taki bir yaşına kadaar

Ve arkadasın dedıgı gibi kesınlıkle yoğurt ev yoğurdu.. Alerjisi varsa ayrı tabıkı

Beeğin kaç aylık canım bız bıraz erken basladık ek gıdaya sımdı artık tam olarak basladık kahvaltı corba yoğurt gunde bıdefa da mama verıyorum 6 aydan fazlaysa baslayabılırsın sende kahvaltıya
Beş buçuk aylık bebeğim. Az önce bi elmadan püre yaptım çok az posası kaldı süzgeçte, yarım çay bardağı oldu az mı bilmiyorum akşam da armut püresi vereceğim ama elmadan daha az çünkü ona yeni alışıyor. Toplamda az mı veriyorum acaba, daha 5 gün oldu ek gıdaya geçeli birden yüklenmek de istemiyorum ne yapacağımı bilemedim

armutla başlayabilirsin. biraz daha midesi alışınca sabaj bir incir kurusu bir kayısı kurusnu bir cezvede suyla kaynatıp püre yap yedir. bağırsaklarına iyi gelir sabah yerse. ayrıca ben emzirdikten sonra ekmek, hazır gıda ve primç unu yadamuhallebi hariç meyve püresi salatalık vs istediği kadar vermiştim. ve bizim ki dişi olmasada minik minik ağzında ezebiliyordu. ama her çocukta farklı. benim ki yemekte sorun çıkarmadı taki bir yaşına kadaar
Armuta başladık dün. Onu yavaş yavaş arttırıyorum miktarını. Bir armut püresine ulaşınca elmayı bırakıp armut sebze çorbası şeklinde devam edeyim diyorum. Birkaç gün sonra yani. Aklımda o kadar çok soru var ki ek gıdayla ilgili kakasıyla ilgili:KK43: inşallah doğru şekilde yapıyorumdur:KK43: birkaç çay kaşığı su yeterli değil mi?

Bız 4 aylıkken başladık gunde yaklasık 25 cc meyvesuyu ıle dr bıze kağıt vermıstı ıkk hafta sadece meyvesuyu sabahları zamanla püre dedı ıkıncı hafta meyve suyu ve çorba 3. Hafta mryvesuyu corba yoğurt sonrada mama da verelım dedı 6 ay doldu sımdı sabahları prkmez cici bebe ıhlamut peynır meyve cam rendeden gecırıp
verıyorum oğleyın corba akşama yoğrt zamanla artacak sizindr ınsallah su mıktarı da ıyı zararı yoksa verede bılırsın beegın cok da kucuk degıl yanı

Bız 4 aylıkken başladık gunde yaklasık 25 cc meyvesuyu ıle dr bıze kağıt vermıstı ıkk hafta sadece meyvesuyu sabahları zamanla püre dedı ıkıncı hafta meyve suyu ve çorba 3. Hafta mryvesuyu corba yoğurt sonrada mama da verelım dedı 6 ay doldu sımdı sabahları prkmez cici bebe ıhlamut peynır meyve cam rendeden gecırıp
verıyorum oğleyın corba akşama yoğrt zamanla artacak sizindr ınsallah su mıktarı da ıyı zararı yoksa verede bılırsın beegın cok da kucuk degıl yanı
Çok teşekkür ederim, şimdilik iki öğün dedi bize doktor. Alerjisi olduğu için yoğurt veremiyorum, kendim de yemiyorum sütten geçmesin diye. Çorba meyve şeklinde gitcez herhalde bu ay. Ekmek dedi doktor bir de. Zamanla alışacağım inşallah, şimdi biraz tecrübesizim:)

Çok teşekkür ederim, şimdilik iki öğün dedi bize doktor. Alerjisi olduğu için yoğurt veremiyorum, kendim de yemiyorum sütten geçmesin diye. Çorba meyve şeklinde gitcez herhalde bu ay. Ekmek dedi doktor bir de. Zamanla alışacağım inşallah, şimdi biraz tecrübesizim:)
Alışırsın canım :) zamanla uc cocuk annesı gibi hıssedıyorsun kendını:)

bazen alerjide söz konusu. bazı şeylere alerji yapabiliyor. onları verdiğin zaman 3 gün bekle. yeni bşrley verme. mesela domates mevsimi gelince domatesi tattır. sonra ona alerji yapmadıını düşündüğün şeyleri yedir. ama bu dönemde herşeyi tatırmaya bak. bu avantaj oluyor. bırazcık kabızlık ve kaka sayısında azalma normal. artık doyduktan sonra dilediği kadar su ver. susar çünkü. ama hep önce emzır sonra ekgıda. yağ tuz ve şeker kesinlikle katma. eğer imkanın varsa kavanozların hiçbirini verme. daninodan uzak dur. bol bol yoğurt verebilirsin. yani bu nettede yazıyor ama ben yinede dedim. bence sağlıklı mevsiminde sebze meyve verdiğin sürece hi. bişey olmaz. ama tek dikkat edeceğin alerjiye yatkın yiyecekler. gönlünü ferak tut yavrunun yemek istemediği şeyi zorlama çünkü oda alerji yapabiliyor.

X