ekonomi konusunda yardim

yapayalniz1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2014
3.780
6.379
35
Kizlar daha once bir konu acmistim dugunden kalan paralarimiz var onunla kredi kartimizi kapatalim mi yoksa aydan aya odeyelim mi diye herkes borcunu kapat demisti simdi biz pazartesi kredi kartini kapaticaz. Suan maaslardan diger borclari odeyince kirayi odeyince elimize bu ay 470 lira para kaliyor yol paramiz yok bu para bir ay hem mutfak hem bize yeter mi ? Borcun tamami 6865 lira 5000 birikmis paradan vericez geriye kalanini maasimizdan vericez...bidahaki aylarda elimize 1600 lira civari kalacak benim dusuncem bu paradan 1200 unu biriktirmek. Peki tecrubeli bayanlar 400 lira hem mutfak hem harclik yetermi sizce???

Daha 3 aylik evliyim fakat bu aya kadar hep elimizdeki para kredi kartimiza ancak yetiyordu onun asgarisini yatirip tekrar oradan kullaniyorduk o yuzden aylik ne kadar harcadik hic bilmiyorum. Bu ay karti kapatip artik hic kullanmiycaz limitini dusurtucez yada kapaticaz

Kizlar daha once bir konu acmistim dugunden kalan paralarimiz var onunla kredi kartimizi kapatalim mi yoksa aydan aya odeyelim mi diye herkes borcunu kapat demisti simdi biz pazartesi kredi kartini kapaticaz. Suan maaslardan diger borclari odeyince kirayi odeyince elimize bu ay 470 lira para kaliyor yol paramiz yok bu para bir ay hem mutfak hem bize yeter mi ? Borcun tamami 6865 lira 5000 birikmis paradan vericez geriye kalanini maasimizdan vericez...bidahaki aylarda elimize 1600 lira civari kalacak benim dusuncem bu paradan 1200 unu biriktirmek. Peki tecrubeli bayanlar 400 lira hem mutfak hem harclik yetermi sizce???

e bunun elektriği, suyu, yakıtı, nerede? o_O

Mutfağa ne kadar harcıyorsunuz? Yol paranız ne kadar?
400 bir aylık mutfak masrafı ama ekmeğini suyunu etini saymıyorum bile.
Yetmez arkadaşım çok zor..

Bizim gibi biri daha işte. Kredi kartı gönüllü mağduru :KK76:
O kadar abarttık ki bizde aylık 1000 TL asgarisini ödüyoruz kartın :KK53:
Tabi o bir ay içinde onu tekrar harcıyoruz.. Böyle kısır döngü.. Para biriktirebilsek kapatıcaz da o da yok :KK53:
Neyse.. 400 TL hem mutfağa hem yola yetmez bence.. Ya da çok az yiyeceksiniz etten, kaşardan abur cuburdan uzak durucaksınız biraz anca öyle..

Canım peki elektrik, su, doğalgaz, internet ne olacak neredeyse 1 kira da onlara gidiyor

Canim onlari falan odeyince kalan para bu oluyor dogalgaz yok merkezi sistem kalorifer oda yillik odeniyor digerleri de asagi yukari her ay ayni geliyor onlari falan da odeyince kalan para 400 lira

Canim onlari falan odeyince kalan para bu oluyor dogalgaz yok merkezi sistem kalorifer oda yillik odeniyor digerleri de asagi yukari her ay ayni geliyor onlari falan da odeyince kalan para 400 lira

O zaman yeter diye düşünüyorum. Kahvaltı olayı yokmuş onlar zaten kahvaltı gibi gözüksede en pahalı şeyler çay şeker peynir vs.
Bence yeter neden yetmesin asgari ücretle hem kira verip hem ev geçindiren var. Yaz gelince sebzelerde daha uygun oluyor.

Kizlar yol paramiz yok bizim deterjani da gecen ay aldik hepsini bulasik camasir yumusatici vs tum temizlik malzemesi ve yag falan kuru bakliyat var pirinc vs. o yuzden yeter mi acaba diye dusundum. Faturalar falan odenince elimize kalan para 400 lira. Iki kisiyiz ailelerden uzaktayiz ayda 2 ,3 kere gelir misafirim en fazla

O zaman yeter diye düşünüyorum. Kahvaltı olayı yokmuş onlar zaten kahvaltı gibi gözüksede en pahalı şeyler çay şeker peynir vs.
Bence yeter neden yetmesin asgari ücretle hem kira verip hem ev geçindiren var. Yaz gelince sebzelerde daha uygun oluyor.

Cayimi falan da kv getirmisti cok cayda icmiyoruz seker falan kahvaltiligi da ayda bir kere alsak yetiyor yani yenmiyor haftasonlari sadece

X