Elim ayagim titriyor

Sokaktaki hayvanların hali çok acı. O köpekler çok kötü şartlarda büyüyor yaşamaya çalışıyor. Yemek yok ,bakım yok ,devamlı şiddet altındalar. Çok saldırganlaşıyorlar.
biz insanların ayıbı. Onlara iyi barınaklar açamıyoruz. Bakamıyoruz.
zavallı kedi. Yazık küçücük canlı. Nasıl korusun kendini.
çok üzüldüm. Siz kendinizi suçlamayın. olan olmuş. slz istemediniz böyle olsun.

Çok haklisiniz ama mudahale edebilirdim en azindan deneyebilirdim
Sanirim kaldirima firlatmislar karanliktan pek gorulmuyor yasama ihtimali yoktur sanirim

Keşke kovayla su dökseydiniz belki kaçma sansı olurdu ama yapacak bırsey yok umarım yasıyordur. Nefes almak ınsana bahşedilmiş bir lütuf degıl sadece her canlının yasama hakkı var.

Keşke kovayla su dökseydiniz belki kaçma sansı olurdu ama yapacak bırsey yok umarım yasıyordur. Nefes almak ınsana bahşedilmiş bir lütuf degıl sadece her canlının yasama hakkı var.

Evet terlik atabilirdim elim cekmeceye gitti direk o an panikten hicbirsey yapamadm en son bisey bulamayinca pencereden gördgüm tek şey parçalamaya calistiklariydi

Ben de bir kez balkondan şahit oldum öyle birşeye, neler neler atmadım bıraksınlar diye.
En sonunda kediyi de alıp kaçıp gittiler. Ama kedi çoktan ölmüştü eminim
Evde kızımla yalnız olmasaydım aşağıya inecektim.
Çok kötü birşey çok, hala aklımdan gitmiyor.

Yani muhtemelen birşey atsaydınız da kediyi de alıp gideceklerdi

Bence herkes kendini suclamali sizleri tenzih ederek soyluyorum. Ben katilmiyorum. Herkes kapisinin onune bi kap su ve yemek atigi mama vs. Koysa bu hayvanlar bu hale gelmez. Uzgunum ama cok duyarli insanlar oldugu kadar duyarsizlar ve gaddarlar cok daha fazla. Burada duyar kasacak degilim ama malesef uzucu ve kokten onlemler gerekiyor. Burda da biz halka ve belediyelere dusuyor is. Ornegin kucuk biyerdeyseniz ve belediyeye ulasiminiz bi nebze daha kolaysa ulasmaya calisin ve basibos tehlike arzedicek kopekler varsa en azindan belediye barinaklarina goturulmelerini saglayabilirsiniz. Ben barinak taraftari olmasam da her ne kadar, bu sekilde hayvana zarar soz konusu ise acliktandir bu. En azindan barinakta yemek veriyorlar gordugum kadariyla. Onlar icin ve cevreleri icin daha iyi olur.

ben olsam bende uyuyamazdım.
o kadar sokak canı var ki o kadar güzeller bir o kadarda perişanlar ki.. çantamda mama olmamasının vicdan azabını yaşadığım günler oluyor , hep taşımaya çalışıyorum dağıtıyorum ama yetemiyorum, yetmiyor maalesef... herkes bir can sahiplense keşke öyle çok şey değişir ve güzelleşir ki..

Ben de benzer bir olayı 2 sene önce yaşadım şimdi bu konuyu okuyunca yine ellerim titremeye başladı. O hayvan hiç gözümün önünden gitmiyor, günlerce kendime gelememiştim. Fark ettiğimde olan olmuştu elden bir şey gelmemesi çok kötü.

Biz halkın görevi. O hayvanlar insanların oluşturduğu yapay düzenlerin içinde yaşamaya çalışıyor. Elimden geldiğince yemek veriyorum. Kedilere köpeklere kuşlara . Benim gibi veren başkaları da var. Ama yetmiyor. Ankara’nın soğuk ayazı başlayacak. Ne halde yaşam mücadelesi verecekler. Her kış olduğu gibi bu kış ne hale gelecekler.
kışın yiyecek vermek çok önemli.
asıl belediye barınakları olmalı oralarda barınmaları gerekiyor. O barınakların bazıları ifşa oldu. İçerisi hayvanLara eziyet merkezi gibi. ( hepsi öyle mi bilmiyorum ama açığa çıkanlar hiç iç açıcı değil. )
Buraları böyle anladım. insan hayatı , hayvan hayatı , doğal hayat, ağaçlar , ormanlar hiç değeri yok. Öylesine demiyorum. Artık gerçekten böyle düşünüyorum.

Sürü halindeyken en uysal köpek bile vahşileşiyor bende yeni şahit oldum daha küçük tüylü bir köpeği 3 büyük köpek parçalamış yiyordu yolumu değiştirdim bana da saldırırlardı kesin.

Zaten sesi kesildi ben sadece bakakaldim. Inecektim bende asagi eşim gondermedi ne olur ne olmaz uzerine atlarlar falan dedi. Sadece uzaktan bakakaldim

Zaten sesi kesildi ben sadece bakakaldim. Inecektim bende asagi eşim gondermedi ne olur ne olmaz uzerine atlarlar falan dedi. Sadece uzaktan bakakaldim

Üzülmeyin artık keşke elden birşey gelseydi
Dediğim gibi ben de neler neler fırlattım, mandal sepetini bile fırlattım en sonunda kediyi de alıp gittiler
Kedi çoktan ölmüştü
Hiç gözümün önünden gitmiyor o an çok üzgünüm

Bende yemek veriyordum surekli cunku bir ara da kopekler kopek parcaladilar. Butun mahalle o kopegin sesiyle inledi. O kadar kotuyduki anlatamam

Uzunca bisure yemek verdim. Ama kaplarimi ertesi gune atiyolar su kaplari dahil.. belediyeden sokak hayvani besleme mekanizmasi istedm umurlarinda olmadi.

Yani velhasil aslinda cok istememe ragmen bazi seylere gucum yetmiuor

götürdünüz mü veterinere ? arkadaşlar haklı kaldırımda demişsiniz en son ??

Hayır ölmüştü. Sabah 6 ya kadar balkondaydim. Oylece baktim hic kipirdamadi miyavlamadi sesi cikmadi. Bir umut bekledim.

6 da icim gecmis uyumusum uyandigimda yoktu almislar muhtemelen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…