Elti Elti Başımın Derdi...

Benim eltim senin yaptıklarının onda birini yapsa başımın üstünde taşırım. Ama illa ki bir taraf bir yerden birşeyler yapacak. Nişanıyken iyi kullanmış seni. şimdi işi bitmiş eltilik yapmaya başlayayım demiş.
Senin yaptığın bir şey yok. Boşuna kendini üzme. Onun özür dilemesini bekle. Özür dilerse merhaba merhaba dersin. Bu saatten sonra nasıl bir karakteri olduğunu öğrendiğine göre samimi olmamaya çalış. Zaten bu elti milletine güven olmaz. Bakarsın yüze gülerler bir bakmışsın arkandan kaynanana seni şikayet eder.

Valla canım herşeyi gönlümce yaptım ama kıymet bilinmedi canımı basit birşeyle yakmaya çalıştı ne yazık ki.Ama ne oldu koca bi hiç artık benim için.Zaten eskisi gibi olması benim açımdan imkansız.
bundan sonra samimi olmayın.düzeldi diye düşünürseniz canınız daha çok yanar.benim de eltim var ALLAH düşman başına vermesin.dedi kodusunu yapmaya bile değmez.onun yüzünden hasta bile oldum ve hayatımdan çıkardım.1 yıldır görüşmüyorum kafam rahat :)) sizinde ara açmak için elinizde iyi bir bahane olmuş bunu değerlendirin.mecburiyet harici konuşmayın bile.gelmiş geçmiş olsun.

Allah kolaylık versin iyi niyetli insanlara gerçekten.Canım bende şuan iyiyim şükürler olsun.Allah razı olsun cevap verdiğiniz için .

Senin gibi eltim olsa ah:)

Bence yavaş yavaş arayı duzeltin ama kendini kullandirtma, yani düşman gibi olmayın ama cevabınıza ver cekinme kısacası sana nasıl davranıyorsa aynı sistem uygula

Senin gibi eltim olsa ah:)

Bence yavaş yavaş arayı duzeltin ama kendini kullandirtma, yani düşman gibi olmayın ama cevabınıza ver cekinme kısacası sana nasıl davranıyorsa aynı sistem uygula

Canım şuan ne düşmanım nede dostum olarak görüyorum bir hiç bnm için.Kim iyiyi bulmuş ki biz bulalım:31:

cnm anladığım kadarıyla sen daha evlenmemişin aileye girinceye kadar karşılaşmamaya çalış (tabi yine normal düğüne kınana çağır karşılaşma derken bunlara kastedmiyorum toplanma falan olduğunda yani) sonra mecbur karşılaşacaksın ozaman başkasının yanında ters cvb verme (yani bozabiliyorsan boz ama hani bağırır gibi sanane tarzı konuşma sen kötü olursun sonra) merhaba merhaba modunda ol ama ters davranma ama daha da kullandırtma kendini :47:

Bilemiyorum da insanın öz kardeşi evlense bu kadar parçalar kendini.. Çoook abartmışsınız.. Onun ablası, arkadaşı, annesi yokmuş herhalde ki herşey size kalmış, Çeyiz serme işini kız tarafı yapmaz mı yahu :44: Neyse tepenize çıkarmışsınız tabiri caizse..

Benim eltim yok ( çok şükür :9: ) ama buradan ve çevreden gözlemlediğim kadarıyla o da ' tipik elti ' lik yapmış size..

Herşey güllük gülistanlıkken de tek bir kına eşarbı yüzünden kıyametler kopması da tuhaf...

Tabi ki artık bir zahmet mesafe koyun.. En başından olması gereken şey ' mesafe ' iken bari bundan olsun..

Son düzenleme:
Merhaba kızlar,
Direk konuyu sizlere yazmak istiyorum.Biz eltimle 5 yıldır tanışıyoruz.Düğününe kadar canciğer gıptayla bakınan bir elti ilişikimiz vardı.Herkes bize baktıkça şaşıp kalıyordu.Eh tabi ara ara sürtüşmelerimiz oluyordu ama ben olur böyle şeyler deyip öpüp birşey yokmuş gibi devam ediyordum.Keşke ozaman daha tepkimi belli etmeyi bilseydim.Nişanı oldu kendi nişanım gibi koşturdum.İşim olsada iptal edip yardıma gidiyordum.Benim nişanım ondan önce olmuştu hiç yardım görmedim arkadaşlarım sağolsun ama sormadı bile ben yinede yardımına her daim koştum(Benim nişanım onlardan önce oldu diye çok söylenmiş meğer altınlar azalcakmış onların nişanında) ondan önce zaten akadaşıda yoktu hiç ben arkadaş olayım dedim.Zaten arkadaş ilişkilerimide kıskanıyordu ama ben yine gıgımı çıkarmadım.Ahhhh beeenn aaaahhh kızıyorum şimdi kendime.Düğün zamanı ev yaptılar mimari bilgim var diye benle gel hergün mesaj şurda işim var gelirmisin?nolur gel elticim gel.ben kıramadım 5 ay deli dana gibi onunla koşturdum gelinliğini bulamadı yine ben araştırdım buldum.Başı ağrıdı heryerde gece gece ilaç aradım.O zayıfladı bende onla koşuşturmaktan zayıfladım.Ama hepsini içimden gelerek yaptım yardımım olsun diye.Ev temizlenir ben gelmeden başlanmaz sonra işimiz çıktı deyip kaynımla giderler evi ben temizlerim.Eh dedim olsun mis gibi afiyetle oturun.Çeyiz taşınır ben yerleştiririm banane ki dimi?Sonra kına gecesi gelir kızların başörtüleri hani kola takılır poşeti elime tutuşturdular alın dedim sen dağıt dediler.Bende yanıma gelene taktım benim 9 yaşında kardeşim var o da özenmiş ablacım banada takarmısın dedi bende taktım.Neyse kına bitti şen şakrak bitti herşey.Düğünde bitti koştur babam koştur nişanlımla sanki biz evleniyoruz.Düğünden 1 ay sonra nişanlımın anneannesi yemeğe çağırdı hepimizi yedik içtik.Oturduk kına resimlerine bakıyorduk.Sonra eltim demesin mi nişanlımın kız kuzenlerine sizin kollara başörtü takıldı mı?kızlar takıldı dedi.O da hıımmm iyi bari en azından siz muzdarip olmamışsınız kardeşime takılmamışta küçüklere bile takılmış dedi.Ben bizde öyledir evhanesinden birine takılmaz dedim.Kayınvalidemde bakakaldı.Neyse ben eve geldim içim kırıldı resmen öyle herkesin içinde imalı imalı söyleyince.Mesaj çektim x abla ben şu kardeşine eşarp konusuna takıldım.Keşke daha önce tek iken söyleseydin.Küçük derken kardeşimi mi kastettin?Eğer öyleyse gerçekten çok kırıldım.Neyse iyi akşamlar dedim yolladım.Tık yok ararım meşgule atar ertesigün.Nişanlımda yanımda.Sonra açtı dedim mesajıma cevap vermedin normalde işi olunca zırt zırt mesaj çeker sabahın köründe arar beni.Aaaaa benim böyle küçük şeylerle kafa yorucak zamanım yok dedi kapatıyorum dedi kapadı telefonu.Madem küçük bişeydi millet arasında niye dile getiriosun. Benim şalterler attı tabi.Aldım eşarpları nişanlımda geldi benimle.Kapı zilini çalıyoruz bir 15 dk açmadı sonra açtı.Nişanlımı görünce sarardı.Aaaa telefonumda kapandı şarjı bitti galiba diye sallıyo.Girdim eğer dedim kardeşin gelseydi abla banada takarmısın deseydi ben kolumdakini çıkarıp takardım ona o kalabalıkta nasıl aklıma gelsin herkesin içinde mi söylemen gerekiodu dedim.İşte yazıklar olsun dio dedim asıl sana yazıklar olsun işte şu iki kardeşe yazık(Nişanlımla kaynımı kasttedio)dedim niye yazık onlar kardeş karıştıma onları mesele bizim meselemiz onların değil.İşte nişanlıma ben seni seviyorum bugüne kadar snin hatrına sustum dedim ne yaptım ben sana iyilikten başka söyle ne kötülüğümü gördün.Yüzüm burda işte dedim kalktı bişey diyemedi halıyı düzeltio koridordaki falan.Nişanlım çok ayıp abla aşkım sende bağırma dedi.Nişanlımın karışmasınıda istemedim açıkçası abisinin hanımı sonuçta.Sonra bu birden çık evimden dedi.Kalktım ayağa güldüm vericek cevabın yok di mi?Yüce Rabbim yukarda sana yaptığım tüm iyilikler çabam haram zıkkım olsun hayrını göreme dedim.Yemeği içmeyi nimeti kastetmiyorum kesinlikle onlar helal olsun ama iyiliklerim asla.Eşarplarıda attım çıktım.Nişanlıma vermeye çalışıo.Nişanlım alamam ben dedi.Bende bağırdım aşağıdan al dedim kardeşinin koluna tak.Haaa bide insanların yüzüne gülüp arkasından konuşma dedim.Onca iyiliğimi yardımımı 5 kuruşluk başörtü için silip attı.Diyemez miydi olsun unutmuştur onca iyiliğini gördüm kızın bi başörtü için laf deydirmeye söylemeye değmez diye. Akşamda kayınvalidemi arıyormuş çığıra çığıra anlatıyormuş.Kayınvalidem ben karışmam demiş.Ama evden koymakta ne demek demiş.(ev kayınvalidemin üstüne).Ben bişey anlatmadım açıkçası kayınvalideme nişanlım anlatmış.Önceden kayınvalidemi bana çekiştiriodu şimdi beni ona hesabı.Şimdi yüzüne bakmıyorum.Aynı ortama girmemeye özen gösteriorum.Sizce bundan onra tavrım ne olmalı?Ömürboyu böyle mi devam etmeliyim???Şimdiden sağolun kızlar biraz uzun oldu ama ::31:

eltiniz ayıp etmiş ama sizde fazla tepki vermişsiniz. eşarp alıp evine gitmeler falan. bence gereksiz olmuş. mesajla tepkin,izi belirttikten sonrasına gerek yoktu bence.

eltiniz ayıp etmiş ama sizde fazla tepki vermişsiniz. eşarp alıp evine gitmeler falan. bence gereksiz olmuş. mesajla tepkin,izi belirttikten sonrasına gerek yoktu bence.

Bu sadece eşarp konusu değil ki başlardada dediğim gibi daha önceleride vardı ama ben tepkimi belli etmemiştim busefer herkesin içinde yapılan bişeydi.Ben ezdirmem kendimi kesinlikle.Neden ona bu sevinci oh herkesin içinde rencide ettim yanıma kar kaldı gibi bir düşünceyi bırakayım ki.Zamanında zaten kullandırmışım kendimi .O eşarp benim evimde kalamazdı ve kimsede suratıma telefonu kapatamazdı.Tam yerinde yeterince bi tepki verdim.Tepki göstermeseydim daha neler gelicekti Allah bilir.Herkesin nacizane fikri.

sen eltini bayağı seviyosun bence :) böyle özellikle de lisede falan çok kanka olan kızların birbirine küsmesi gibi bi durum olmuş sizinkisi barışırsınız bence arkadaşlığınızı bozmayın eşarptı örtüydü yüzünden :)

Bilemiyorum da insanın öz kardeşi evlense bu kadar parçalar kendini.. Çoook abartmışsınız.. Onun ablası, arkadaşı, annesi yokmuş herhalde ki herşey size kalmış, Çeyiz serme işini kız tarafı yapmaz mı yahu :44: Neyse tepenize çıkarmışsınız tabiri caizse..

Benim eltim yok ( çok şükür :9: ) ama buradan ve çevreden gözlemlediğim kadarıyla o da ' tipik elti ' lik yapmış size..

Herşey güllük gülistanlıkken de tek bir kına eşarbı yüzünden kıyametler kopması da tuhaf...

Tabi ki artık bir zahmet mesafe koyun.. En başından olması gereken şey ' mesafe ' iken bari bundan olsun..

Kardeşi varda bağırıp çağırmaktan başka bişey yapmamıştı malesef.Anneside herşeyi bana danışma ihtiyacı duruyodu.Çeyiz sermede de erkek tarafından da istedi eltim.Erkek tarafından halalarla kuzenler bide özellikle beni istedi.Annem dedi kayınvalidene yardım etmen lazım ben yine dinlemedim.Tabi canım tabiri caizi bırak tepeme baya baya çıkarmışım ezmeye başlamış.Aman olmasın.Koydum ben o mesafeyi:)

sen eltini bayağı seviyosun bence :) böyle özellikle de lisede falan çok kanka olan kızların birbirine küsmesi gibi bi durum olmuş sizinkisi barışırsınız bence arkadaşlığınızı bozmayın eşarptı örtüydü yüzünden :)

Valla canım gerçekten çok seviyodum.Hiç ezdirmedim.Her daim destek oldum ama o acaba öyle mi gördü beni?Bir eşarp yüzünden kalbimi kıracak kadar mı değersizdim?Ne yazık ki hiçbişey eskisi gibi olamaz ben olsun istemem neden çünkü aynı şeyler olur diye.Bir insan neyse odur değişmez ki.Ben herşeyin üstünü zamanında kapamasaydım belki böyle olmazdı.Neyse Allah büyüktür her şerde bir hayır her hayırda bir şer vardır demişler.

Son düzenleme:
bende zamaninda cok fazla deger verdim eltime...her isine kosardim...her anlamda yardimci olmaya calisirdim ama hak edene yapacaksin...hak etmeyene degil....

simdi mesafe koydum baya bi...ama o o kadar kurnaz ki....neyse aklima geldikce sinir oluyorum....

bende zamaninda cok fazla deger verdim eltime...her isine kosardim...her anlamda yardimci olmaya calisirdim ama hak edene yapacaksin...hak etmeyene degil....

simdi mesafe koydum baya bi...ama o o kadar kurnaz ki....neyse aklima geldikce sinir oluyorum....

Malesef insan anlayamıyor canım.Ben mesafeyi bırak hiç konuşmuyorum şuan.Böyle ne kadar devam edecek bakalım.İnsan zamanında değer verince çok kırılıyo gerçekten.İyi insansan ezmeye çalışmalar oluyor oysa İYİ İNSAN; ''Aklından hiç kötülük geçmeyen saf insan'' değildir... İYİ İNSAN; Her kötülüğün farkında olup, ''iyiliği" tercih edendir.....!!! diyorum.

Malesef insan anlayamıyor canım.Ben mesafeyi bırak hiç konuşmuyorum şuan.Böyle ne kadar devam edecek bakalım.İnsan zamanında değer verince çok kırılıyo gerçekten.İyi insansan ezmeye çalışmalar oluyor oysa İYİ İNSAN; ''Aklından hiç kötülük geçmeyen saf insan'' değildir... İYİ İNSAN; Her kötülüğün farkında olup, ''iyiliği" tercih edendir.....!!! diyorum.

umarim esinin bu konudaki tavri hic degismez...yani hep arkanda olur....ve dengeyi saglar...

ben bu konuda malesef pek sansli degilim...

yani esim abisinin yaninda bi üst dairede kalmis orda yemis icmis...o yüzden bu konuda pek dengeyi kuramiyor....

umarim esinin bu konudaki tavri hic degismez...yani hep arkanda olur....ve dengeyi saglar...

ben bu konuda malesef pek sansli degilim...

yani esim abisinin yaninda bi üst dairede kalmis orda yemis icmis...o yüzden bu konuda pek dengeyi kuramiyor....

Şuan ben konuşmuyorum diye o da konuşmuyor ama ben demedim konuşma diye kesinlikle.o öyle istiyor çünkü kayınvalidemle eltim düğün hazırlıklarında çok sürtüştü kavgavari şeyler oldu.O zamandan beri mesafeliydi ben karışmadım herkesin kendi tercihleriydi.Benimle iyi anlaştığı için bi nebze durumlar düzelmeye başlamıştı.Ama bu tartışmayla bide şahit olunca kopardı oda bağını. evlendi muradına erdi şimdi işi bitti sana sardı aşkım dedi.Böylesi daha iyi dedi.

mesaj tekrarı..............

Son düzenleme:
mesaj tekrarı.........

Son düzenleme:
Şuan ben konuşmuyorum diye o da konuşmuyor ama ben demedim konuşma diye kesinlikle.o öyle istiyor çünkü kayınvalidemle eltim düğün hazırlıklarında çok sürtüştü kavgavari şeyler oldu.O zamandan beri mesafeliydi ben karışmadım herkesin kendi tercihleriydi.Benimle iyi anlaştığı için bi nebze durumlar düzelmeye başlamıştı.Ama bu tartışmayla bide şahit olunca kopardı oda bağını. evlendi muradına erdi şimdi işi bitti sana sardı aşkım dedi.Böylesi daha iyi dedi.

actigim konu yeni degil ama istersen okuyabilirsin...iyilik hak edene yapilir....

az önce küçük eltim aradı da yazayım dedim..çok kıskanç biridir,sadece beni değil çevresindeki herkesi kıskanır..kendi zevki yoktur kimden ne gördüyse aynısını alır,yapamaya çalışır...çoook meraklıdır..sürekli beni arar bu arada çok şükür hepsiyle yani tüm sülaleyle ayrı şehirdeyiz..ben seni arıyorumda sen beni aramıyosun diye başlar her telefon konuşması..doğru ben onu ayda yılda ararım.demekki aramak konuşmak istemiyorum demi,ne arıyon be kadın...tatile gitmiştik ,o da kendi annesigilin yanına gitmiş aynı dönemde bizim tatile gideceğimzden haberleri yoktu.hesap sormaya aramış.vay tatile gittinde insan bi aramazmı diyo..bende niye sendemi gelecektin dedim..yok merakettim nereye gittiniz,kaç tl ödediniz..hey Allahım ya....çok muhattap olmadan kısa öz konuşup kapatırım hep..bunların hepsi böyle valla sinir oluyorum .HAYATIMA BEN İSTEMEDEN MECBUREN GİREN VE ÇIKMASI MÜMKÜN OLMAYAN birii işte...resmiyeti çok severim...onun için en güzeli sizde mesafeli olun..küs kalmayın ,seviyesizleştiğinde cevap vermeden ortamı terkedin,bayramda seyranda bir merhaba yeterde artar bile...

bende de bi elti var...düşman başına bile demiyorum...iki yıldır evliyim.toplasan 10 kere görüşmüşüzdür.ama bu kadarcık zamanda ne kadar çok kalbimi kırdı ne laflar söylemedi saymaya başlasam roman olur.beni asıl üzen şey ne biliyormusunuz...bana eşimin ailesinin söyledği "onun yapısı öyle , duymazdan gelerek kafaya takmadan alttan alarak geçinicekmişim.onu kibarlığımla alt edicekmişim".Yani bu söylenenlere bakılırsa baştan beri hata bendeymiş...daha yeni öğrendim kayınbabamın fikri yukardaki gibi...çok üzüldüm.sırf kayınbabam kaynanam kocam hatrına içime atıp saygı gösteriyordum.üzülmesinler kardeşler ayrılmasın diye.meğer ne ahmakmışım.onun yüzünden kaç kere ağladım...o dilerse sevimli olacak dilerse havlayacakmış ısıracakmış ben de yutacakmışım.pehhhhh.ben de bir gelinim sanıyordum.şirret olacakmışsın masum her işe koşan değil...

bende de bi elti var...düşman başına bile demiyorum...iki yıldır evliyim.toplasan 10 kere görüşmüşüzdür.ama bu kadarcık zamanda ne kadar çok kalbimi kırdı ne laflar söylemedi saymaya başlasam roman olur.beni asıl üzen şey ne biliyormusunuz...bana eşimin ailesinin söyledği "onun yapısı öyle , duymazdan gelerek kafaya takmadan alttan alarak geçinicekmişim.onu kibarlığımla alt edicekmişim".Yani bu söylenenlere bakılırsa baştan beri hata bendeymiş...daha yeni öğrendim kayınbabamın fikri yukardaki gibi...çok üzüldüm.sırf kayınbabam kaynanam kocam hatrına içime atıp saygı gösteriyordum.üzülmesinler kardeşler ayrılmasın diye.meğer ne ahmakmışım.onun yüzünden kaç kere ağladım...o dilerse sevimli olacak dilerse havlayacakmış ısıracakmış ben de yutacakmışım.pehhhhh.ben de bir gelinim sanıyordum.şirret olacakmışsın masum her işe koşan değil...

benzer bi durum bende de var...büyük eltim pat diye herseyi söyler hic düsünmez karsimdaki kirilirmi diye....esimde böyle durumlarda onun huyu öyle diyip gecistrirdi bizi gecen bir fuar gibi bir yere gittik...(kayinbabam hasta) eltim kayinbabama birdaha nerde göreceksin böyle bir yeri dedi...kayinbabamin bu laf zoruna gitti ve aglamaya basladi....ayni zamanda dayi yegen olurlar kendileri...esimde sinirlendi...öyle laf edilirmi diye icimden onun huyu öyle dedim....

:52:

Back
X