Merhaba forumdaşlar:) aranıza yeni katılmadım aslında ama faal değildim. Bu siteye üye oluş amacım Emre Bey'e ameliyat olmuş hastalarla iletişim kurmaktı zira o aralar doktor araştırmasındaydım. Neyse hemen anlatmaya başlayayım:) 2010 yılında birden bire burun akıntım, üst damak kaşıntım ve devamlı hapşırıklarım başladı. Önce basit bir alerjidir dedim ama bu durum hiç geçmedi sadece zaman zaman şiddeti azaldı ya da arttı. bu arada burnum kemikli bir burundu ama sadece görüntüsü için açıkçası ameliyat olmayı pek düşünmüyordum. derken yukarıda belirttiğim rahatsızlarım için göründüğüm 3 KBB uzmanı da ameliyat olmam gerektiğini, durumun evet alerjik olduğunu ama alerjiyi bu kadar şiddetli geçirmemin sebebinin burnumdaki yapısal bozukluk olduğunu söylediler. Bu arada sene oldu 2012 ben bu arada dr. araştırıyorum. Emre Bey hep aklımda ama hani İstanbul çok uzaktı bana o zaman , hem diyordum elbet yaşadığım şehirde de iyi doktorlar vardır. Bir kaç doktora maille foto yollamıştım derken İstanbul'a atamam oldu. (öğretmenim bu arada:) Fırsat bu fırsat dedim ve Emre Beyle görüşmek istedim. Hem bugüne kadar hiç bir dr. ile ameliyat olacağım diyerek yüz yüze görüşmemiştim. Fakat Emre Bey o kadar aklıma yatıyor ki daha hiç tanımamama rağmen ilk görüşme randevusu almak için aradığımda ne olur ne olmaz diye ameliyat tarihimi bile almıştım. (ben aradığımda Ekim 2012 idi ve ilk görüşme randevusu 5 Aralık'a verildi ve ben telefonda daha hiç görüşmemişken sömestrda ameliyat olmak için 31 Ocak'a da ameliyat randevusu aldım.)
1. Görüşme: Emre Bey ile tanıştık ve ben kararımı kesinleştirdim. Şikayetlerimi anlattım ve ameliyat olmak istediğimi söyledim o da uygun gördü ve tasarım yapılmak üzere 2. randevumu alarak ayrıldım.
2. Görüşme: Ben galiba biraz kolay bir hastayım:) Emre Bey öyle diyor. Çünkü tasarıma giderken asla ne bir ünlü fotosu ne de bir burun resmi götürmedim şundan istiyorum diye. Çünkü normalde gerçekten harika bir burun sizin yüzünüze gitmeyebiliyor vs vs. Sadece kısa ve öz istediklerimi ve istemediklerimi net bir dille ifade ettim Emre Bey de tek tek not aldı.Ve 3. Görüşme için sözleştik.
3. Görüşme: Eklemek çıkarmak istediğim ya da sormak istediğim son şeyleri dile getirdim ve tamamen anlaştık. Hemşiremiz bana uzun uzun süreci anlattı ve başladım ameliyat gününü beklemeye.
31 ocaktan 3 gün önce ataşehirdeki tıp merkezine gidip kan verdim tahliller için. Ve ameliyat günü Emre Beyin ilk hastasıydım.Sabah hastaneye gittim her şey çok pozitifti zaten yapı olarak da sakin bir insanım bu gibi konularda ve hazırlandım beklemeye başladım. 11 gibi Emre Bey odama geldi tatlı hemşiremizle birlikte ilgilendi benimle ve derken sakinleştirici iğnem vurulduu ve hooop ameliyathaneyeeee:)) Son olarak narkozun damar yolundan verildiğini hatırlıyorum:) bi uyandım ki sanki sadece 5 saniye geçmiş gibi bağırıyorum beni ne zaman alacaksınız diye ( narkoz gerginlik ve sinir yapıyor bi süre:)) bi de baktım pembe pembe bişey burnumun üzerinden gözüme takılıyor. O an sanırım biraz psikolojik olarak burnum ağrımaya başadı hemen bi ağrı kesici yapıldı ve odama çıkarıldım. Odama çıktıktan sonra tek derdim susuzluktu. Mecbur 2 saat bekledim. kat hemşiresi çok ilgiliydi sağolsun her şeyi bana tek tek anlattı ve her şeyimde de yardımcı oldu , sabırla

Doktorumun dediği her şeye harfiyen uydum ben buz maskesi işkencesinden tutun da morluklar için verilen jele ve spraye kadar. Bundan sebep 3. gün sonra tamponlarım çıkarken hiç hissetmedim bile.
İlk zamanlar burnum çok düzdü ve korkuyordum ama bi yandan da biliyorum inecek sadece sabır göstermem gerek. Veee geldimm
9. ayın bittiği yere.
Bu süre içinde Emre Bey ile kontrollerim oldu, lakin hiç bir şikayetim olmadı. evet önceleri ben de diyorum ya hiç mi memnun edemediği hastası yok bu adamın diye . Ama aklınıza takılan en basit bir şeye bile öyle mantıklı açıklamalar yapıyor ki gerçekten tatmin oluyorsunuz. Burnum tam istediğim gibi, tam anlatmaya çalıştığım ama acaba anlatamadım mı ki dediğim şekilde.. benim için en en en en en en önemlisi ise ne akıntım ne hapşırığım hiç bir şeyim kalmadı.
Sitede resim eklemek için belli kurallar var sanırım tam ben de çözemedim fakat yol gösteren olursa şöyle şöyle yap diye ressimlerimi de paylaşabilirim. Daha da olmadı Emre Bey'in facebook sayfasında 9 Kasımda eklenmiş foto bana ait (lacivert ceketli Emine Hanım ben oluyorum:)
Bu süreç gerçekten sabır isteyen ve en önemlisi de karşılıklı güven isteyen bi süreç. Ben ki kararsız bir terazi burcu insanı olarak daha ilk görüştüğüm dr. olan Emre Bey de karar kıldım buna bazen hala şaşırıyırum ama iyi ki iyi ki diyorum:))
Bu arada Emre Bey'e ameliyattan sonra ulaşabilir miyim acaba her şey ameliyat olana kadar mı vs. diye düşünenlere de gece gündüz saat farketmeden Emre Bey'e acil ya da acil olmayan her durumda whatsapp'tan dahi ulaşan biriyim. o konuda şüpheniz olmasın. Ameliyat bittikten sonra puff diye ortadan kaybolan hekimlerden değil bence.
Biraz yoğunum ama sorusu olan varsa seve seve yardımcı olurum:))