Emzirilerek Uyuyan Bebekler

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1Sen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
beşikte sallayarak uyutmayı deneyebilirsiniz bizde de durum aynı memesiz uyumuyo emmese bile sarılıp yatıyor. bazen müzik açıp sallayarak uyutuyorum onunda işine geliyo
maalesef
beşikte sallamaya başlayınca kendini geriye doğru kasıp bağırmaya başlıyor

maalesef
beşikte sallamaya başlayınca kendini geriye doğru kasıp bağırmaya başlıyor

başta inat eder öyle sen kararlı ol alma kucağına ben şuan çalışmadığım için fazla zorlamıyorum bebeğimi yine de çok yorgun olduğumda beşiğinde uyutuyorum ağlasa bile

Anlattıklarınız için çok teşekkür ederim. Faydalı oldu. Maalesef ne emzik kullanıyor ne de biberon alıyor ki gece süt biberon vermeyi zaten istemiyorum.

Dediğiniz gibi akışına bırakmak lazım. Elbet birşekilde uyuyacak. Fakat işte ben bunu en kolay nasıl yapabilirim, yatağında uyuyan bebekler gibi :) olur mu diye düşünüyorum.

Çevremde de hiç yok emzirilerek uyuyan bebek.

beşikte sallayarak uyutmayı deneyebilirsiniz bizde de durum aynı memesiz uyumuyo emmese bile sarılıp yatıyor. bazen müzik açıp sallayarak uyutuyorum onunda işine geliyo

Beşikte sallamayı çok denedim, kabul etmedi. Sanırım memeden kesince mecbur uyutacak. Müzik iyi fikir. Teşekkür ederim.

Sanırım kilit nokta kararlılık ve sabır. Teşekkür ederim mesajınız için.

Hayırla ve sağlıkla alın kucağınıza yavrunuzu inşaallah. :)

beim oğlum da memede uyuyor,22 aylık. artık emzirmeyi keseyim diye bugün deneme yaptım önce gündüz emzirmeyi keseyim dedim. güdüz mümkün değil uyumadı bir çok yol denedim beni uyutacaktı neredeyse, yinede uyumadı. akşam yatış saatinde memeyi aldığı gibi uyuya kaldı yavrum. uykusuzluktan perişa oldu tabi. oğlum sadece öğle ve akşam uykusuna yatarken emiyor başka zamalarda emzirmiyorum zaten.
kısaca benimde sorunum aynı nasıl uyuyacak, güzdüz uykuları tamaen gider diye de korkuyorum hadi akşam bi şekilde yorgun düşüp uyudu desem...
oğlumun gelişimi çok geri sadece 11 kilo ve 82 cm. uykusundan da olursa iyice geriler diye korkuyorum lütfen yardımm

Ben de kesmek zorunda kaldim ve sadecu uyku oncesi biberonla sut veryorum sutu bitince hadi oglum uyu diyorum biraz ninni, gece uyumadan once sutune doyuruca malzemeler katiyorum tok tutuyo sabaha kadar biberon istemiyo. Bu arada bebegin emzik kullaniyo mu?

emzik hiç almadı.ilk ay verdim tiksindi. biberon kullandım aslında ama diş yapısını bozuyor diye 16. ayında kestim. biberon ile güzel uyuyordu. ama sürekli diş çürüklrine neden olur diş yapısını bozar diye duyumlar alınca kestim

Bazı bebekler memeden kesilince iştahı artarmış. İnşaallah sizin bebekte o bebeklerden olur.
Daha iki ayınız var. Şimdilik gece emzirmelerini kesseniz olmaz mı ? Bu yöntem iyi bir yöntemmiş.
Bende öğlen uykularından korkuyorum.

Bana sorduysanız hayır kullanmıyor. Süte ne katıyorsunuz mesela ?
Kesme süreci nasıl oldu ?

Biskuvi, elde yapilan bugday nisastasi , muz gibi kesme surecunde cok zorlanmadim ama uyurken sikinti oluyodu ya yaninda yatiyordum ya da ayagimda salliyordum. Ilk baslarda cok zorlanirsin ayakta sallanmayi istemez ama israrci ol. En sonunda pes edecektir..

Ne şekilde uyursa razıyım fakat isterim ki yatağında kendi kendine uyur hale gelsin; galiba hayal kuruyorum. Normalde zaten zor uyuyan bir bebek. Kararlı olmaya çalışacağım. Teşekkür ederim.

merhaba arkadaşlar bende sizin gibi ne yaparım diye düşünüyordum ki kara kara, o kadar düşünecek endişelenecek şey yokmuş.kızımıda tam iki yaşında kestim memeden yara bandı yapıştırıp yara oldu acıyor diyerek,kızımla uyku saatinde yanına yattım meme istedi 1 hafta hep acıyor yara oldu dedim,kitap okudum uzun uzun hadi kapatalım gözümüzü uyuyalım dedim arkasını döndü sarıldım 20-25 dk. sonra uyudu,o uyuyunca bende yatağıma ,birkaç hafta böyle gitti birdahada meme falan sormadı,her gece kitabını okuduktan sonra tek başıma uyuyacağım anne dedi uyuyana kadar bile almadı beni yatağına.şimdi 39 aylık aynı düzene devam.umarım sizde rahat atlatırsınız,şimdiden kolay gelsin..

zeynasya teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştığınız için.

Ben keseli baya oldu. Oldukça zorlandık ikimizde. Uyku problemi var vardı zaten bebeğimin. Birazda sabırsızlıktan sanırım, sizin kadar başarılı olamadım.
İsterdim ki kendi kendine uyusun. Şuan sallıyorum.
Sanırım onunda zamanı var benim için :)
Allah bağışlasın evladınızı. Maşaallah ona.

mrb hanımlarrr.. benim kızımda 20 aylık ve artık memeden kesmek istiyorumm.. işin içinden çıkamıyorum.. vicdanda yapıyorum biraz.. 2 yaşına emse mi biraz daha mı beklesem diyorum.. ama artık hep memede.. sürekli istiyorr.. nasıl keseceğimi bilemiyorum.. birkaç yöntem duydum ama kararsızım.. saç yapıştırma ve sabır taşı.. yara bandınıda yeni duydum..kimi çocuklar 2 yaşında bırakırmış kendiliğinden erken mi acaba diye düşünüyorum.. tabiki bide uykumuzda memeyle oluyorr.. en çok kafama takılan bu.. nasıl uyuturum naısl uyurr.. bilemiyorumm.. uyku saatimiz çok şükür düzenli çünküü.. düzenini bozmak da istemiyorumm.. napıcam bilemiyorumm

beslenmesinde sorun yoksa gelişimini olumsuz etkilemiyorsa, devam edebilirsiniz. ama yorucu da oluyordur muhtemelen. hareketli ve konuşan bir çocuğu emzirmek zor. uyku meselesini hiç gözünüzde büyütmeyin. ben gelişimi etkilendiği için kesmek zorunda kaldım. ilk 3 gün çok zor geçti. özellikle de geceleri içli içli ağladı. o ağladı ben ağladım gündüz de ara ara sordu, istedi 1 hafta kadar. o 1 hafta ona sımsıkı sarıldım, onu çok sevdiğimi söyledim. kendisinin dahil olduğu masallar anlattım. uyusun diye zorlamadan, onunla mutlu mutlu konuşarak, gülüşerek biraz gürültülü oynayarak girdik yatağa. sonra sakinleştik. sadece su verdim. gece beslenmesi olsun istemedim. şimdi uyuması en fazla 15 dk sürüyor. o da babasıyla beraber biraz eğlenmelerine bağırtılı çağırtılı oynamalarına müsade ettiğim için.

2 yaşına kadar belki dahada fazla emzirebilirim fakat artıkk yemeği iyice bıraktı.. memeyle beslenir hale geldi.. buda benide onuda yıpratıyorr.. şuan biraz rahatsız.. iyileşsiinn denicem kesmeyii.. psikolojimde henüzz hazır değil .. fazla düşkünüzz birbirimize.. kesebilirmiyim onuda bilmiyorum.. ama iyiliği için kesmek istiyorumm.. nasıl kesiceğimide bilmiyorum.. birşeyler yapıştırınca anneyle olan bağı kopuyor falan deniliyorr.. sabır taşı var onuda sürünce acı tat veriyormuşş ama o zamanda gördüğü tiksindiği birşey yok daha mı kötü olur bilemiyorumm.. uykumuz emerek ama çok nadir emdikten sonra uyumadan yatağında uyuduğuda oldu.. artık bakalım bir çağre denicezz.. teşekkür ederimmm

zaten siz hazır olmadan hiç kalkışmayın. ben çok kararlı olduğum halde, çok zorlandım. aslında bebekler bizden daha kolay uyum sağlıyorlar her şeye. 3 gün işte en fazla 1 hafta.. önemli olan annenin hazır olması

haklısınızz.. 2 yaş sendromumuzz var çok fazla.. o yüzden sabrım henüz hazır değil .. biraz daha zamana bırakmalıyım anlaşılann çok saolunn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…