emzirirken oruc tutsam mı karar veremedim.

fahri konsolos

Ben giderim adım kalır mı acaba :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2010
8.367
5.411
selamlar arkadaşlar
kızım 2 aylık olacak, elinizden oper.
sadece anne sütü alıyor, sütüm çok boldu lakin son 3-4 gündür niyeyse azaldı
adet oldum belki onunla alakalıdır.
adetli olduğumdan şu an oruç tutmuyorum, muhtemelen yarın tutmam gerekecek.
olayın dini boyutunu sormuyorum yeterince araştırdım.
özellikle sırf anne sütü alan 6 aydan küçük bebeğinizi emzirirken oruç tuttunuz mu ? sütünüz veya bebeğinizin kilo alımı etkilendi mi? bunları merak ediyorum.
bir de günde 3-4 litre su içiyorum, emzirirken, gece, sabah falan aşırı susuyorum. acaba dayanabilir miyim oruca?

Geçen yıl oğlum 11 aylıktı, oruç tutmadım.
İlk gün tuttum ve sütüm hemen azaldı, oğlum da baya ağladı gün içinde.
Ben de düşündüm ki, zaten oğlum maksimum 2 yıl anne sütü alabilecek, bir daha istese de yok, bu hakkı ondan almamalıyım.
Sütüm azalır ve bir daha eski haline dönmez diye düşündüm.

Tersini iddia edenler de var, yani ramazanda sütü azalmasına rağmen ramazan sonrasında yeniden artanlar.
Ben bu riski almak istemedim, zaten sütüm çok değildi, azalırsa bir daha sütü bırakır oğlum diye düşündüm.

Sizde sütü bırakma durumu olmayabilir ama siz dayanabilecek misiniz? Tüm gün hiç yemeden içmeden 2 aylık bir çocuğu beslemek kolay değil.
Allah kolaylık versin :KK43:

Geçen yıl oğlum 11 aylıktı, oruç tutmadım.
İlk gün tuttum ve sütüm hemen azaldı, oğlum da baya ağladı gün içinde.
Ben de düşündüm ki, zaten oğlum maksimum 2 yıl anne sütü alabilecek, bir daha istese de yok, bu hakkı ondan almamalıyım.
Sütüm azalır ve bir daha eski haline dönmez diye düşündüm.

Tersini iddia edenler de var, yani ramazanda sütü azalmasına rağmen ramazan sonrasında yeniden artanlar.
Ben bu riski almak istemedim, zaten sütüm çok değildi, azalırsa bir daha sütü bırakır oğlum diye düşündüm.

Sizde sütü bırakma durumu olmayabilir ama siz dayanabilecek misiniz? Tüm gün hiç yemeden içmeden 2 aylık bir çocuğu beslemek kolay değil.
Allah kolaylık versin :KK43:

oğlum 9 aylıkken tutmuştum, o zaman biraz ek gıda da alıyordu.
4 gün tutup 1 gün dinleniyordum.biraz azalmıştı ama sorun olmamıştı.
şimdi sütüm azalırsa yeniden gelmesi mümkün ama, kızım sadece süt içtiği için yeniden gelene kadar aç kalabilir. azalır mı azalmaz mı denemeden de göremem.
çok kararsız kaldım.

Benimki 17 aylık ve ben tutmuyorum. Zaten sütümüz eskisi gibi degil artik, onu da kaybetmeye niyetim yok. Gecen sene de tutmadim, senin yerinde olsam tutmazdim.

Ben tutmaya denedim kizim 11-12 aylikken fakat cok zorlandim.Emzirdikce hic halim enerjim kalmiyordu.Sutum azaliyordu ama yetmeyecek kadar degildi sanirim.Ara ara 5 gun tutabilmistim toplamda.

oğlu
oğlum 9 aylıkken tutmuştum, o zaman biraz ek gıda da alıyordu.
4 gün tutup 1 gün dinleniyordum.biraz azalmıştı ama sorun olmamıştı.
şimdi sütüm azalırsa yeniden gelmesi mümkün ama, kızım sadece süt içtiği için yeniden gelene kadar aç kalabilir. azalır mı azalmaz mı denemeden de göremem.
çok kararsız kaldım.

Yaz ayında olmasak dene ver gör diyebiliriz ama yaz ayında sağlıklı sadece kendine bakan yetişkinlerin bile çok zorlandığını görüyorsundur. Bence kendi sağlığını da çocuğunu da riske atma. Tutarsan çocuk illa senden alacağını alacaktır, ama sen çok yıpranırsın. Daha sonra kaza edersin 30 gün değil mi, kış aylarında haftada bir iki gün tutarak bitirirsin.

cevaplaınız için teşekkürler,
peki acaba 1 gün tutsam hemen etkilenir mi süt? 1 gün tutup 1 gün tutmasam falan?
bugün kesin kararımı vermem lazım, ramazanın başında yapılan niyet önemli çünkü :KK14:

bir de insanlar boş boş konuşuyor, mama verirsin sütün yetmezse diyor.
çocuk sütü bir kez alacak omrunce, ben orucu allah ömür verdikçe yine tutarım .:KK43:
çevremdekiler kendimi suçlu hissettiriyor.

çocuk sütü bir kez alacak omrunce, ben orucu allah ömür verdikçe yine tutarım .:KK43:
benim oğlum da 4 aylık ve mama ile beraber emiyor..
her bir emmede toplamda 30-40 cc anca alıyor ama ben oruç tutmuyorum olan da azalmasın diye.. çünkü yemeyince su içmeyince azalıyor maalesef.. ve dinimiz emzikli, hamile kadınlar için bulunmaz kolaylıklar sağlamışken siz anne olarak evladınızı sıkıntıya sokmayın bence.. borçlanır emzirmeniz bitince tutarsınız.. bu kadar sıkıntıya girmenin anlamı yok bence..

Aaa şaşırdım, benim kayınvalidem bile (ki çok muhafazakardır), çocuğun ağladığını görünce tutma bir daha demişti.
Bence takmayın siz, çok zorlarlarsa da tutamıyorum tansiyonum düşüyor falan deyin, ki yalan olmaz.
Hem kolaylık varken ne gerek var. Çevremde çoğu kişi çocukları sizinkinden baya büyük olmasına rağmen tutmuyor, sonraki yıl pazartesi-perşembe tutup bitiriyorlar.

selamlar arkadaşlar
kızım 2 aylık olacak, elinizden oper.
sadece anne sütü alıyor, sütüm çok boldu lakin son 3-4 gündür niyeyse azaldı
adet oldum belki onunla alakalıdır.
adetli olduğumdan şu an oruç tutmuyorum, muhtemelen yarın tutmam gerekecek.
olayın dini boyutunu sormuyorum yeterince araştırdım.
özellikle sırf anne sütü alan 6 aydan küçük bebeğinizi emzirirken oruç tuttunuz mu ? sütünüz veya bebeğinizin kilo alımı etkilendi mi? bunları merak ediyorum.
bir de günde 3-4 litre su içiyorum, emzirirken, gece, sabah falan aşırı susuyorum. acaba dayanabilir miyim oruca?
sen oruca dayanırsında sütün kesilebilir canım bence borca bırak Allah nasip ettiyse bebeğini sütten kesince ödersin.

X