• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirme bırakma süreci

Nrglhsyn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2020
226
66
98
33
Merhabalar oğlum 32 aylık memeye çok bağımlı bir çocuktu yazın bi deneme sürecimiz oldu ama yapamadık bırakamadım.Yaklaşık 3 gün önce başladık bırakmaya hala arıyor istiyor bir şekilde uzak tutmaya çalışıyorum. Onu öyle görünce çok üzülüyorum eskisi gibi yakında değiliz sanki bundan sonra ne olacak yaşayıp aynı duyguyu paylaşanların var mi??

Emin olun 2 yaşından sonra sizdeki sütün çocuğunuza hiçbir faydası yok. Yeterince emzirmişsiniz zaten üzülmeyin. Her cocuk ve anne bu dönemi yaşıyor. Emzirdiğiniz için fiziki olarak ekstra yakınsınız duygusal anlamda hiçbir eksilme olmayacak inanın. Şuan sadece akışkanlık olan bir şeyden koparıldığı için öfkeli, üzgün olabilir 1 aya tamamen geçecek.

Emin olun 2 yaşından sonra sizdeki sütün çocuğunuza hiçbir faydası yok. Yeterince emzirmişsiniz zaten üzülmeyin. Her cocuk ve anne bu dönemi yaşıyor. Emzirdiğiniz için fiziki olarak ekstra yakınsınız duygusal anlamda hiçbir eksilme olmayacak inanın. Şuan sadece akışkanlık olan bir şeyden koparıldığı için öfkeli, üzgün olabilir 1 aya tamamen geçecek.
Evet sinirleniyor elimde olan birseyi veremiyor gibi hissediyorum eski bağımı özlerim diye düşündüm hep ertelerken artık yapacak birsey yok diye düşündüm

Merhabalar oğlum 32 aylık memeye çok bağımlı bir çocuktu yazın bi deneme sürecimiz oldu ama yapamadık bırakamadım.Yaklaşık 3 gün önce başladık bırakmaya hala arıyor istiyor bir şekilde uzak tutmaya çalışıyorum. Onu öyle görünce çok üzülüyorum eskisi gibi yakında değiliz sanki bundan sonra ne olacak yaşayıp aynı duyguyu paylaşanların var mi??
Merhaba canim. Benim oglum da cok duskundu. Suan nerdeyse 6 yasina giricek hala benim canim memelerim diye geziyor 😁 ben dr onerisiyle bir ilac almistim krem gb. Onu surdum ve memede artik sut olmadigini soyledim. Bir iki deneme yapip tadini alinca geri cekildi. Tabi icim parkacalandi. Her gun olabildigince disari cikip sevdigi seyleri yaptik oyalamak icin. Bu cok ise yaradi. Yaklasik 1 haftanin sonunda baya alismisti artik meme aramiyordu fakat arada dokunmak istiyordu yada kafasini yasliyordu. Sanki en buyuk askindan ayrilmis gbiydi gercekten anne icin de dayanmasi zor bi surec. Ben de o uzaklastik mi hissini yasadim fakat benim icin de gecici bi donemdi. O ten temasinin artik olmamasi eskisi gb beslenmek icin sana ihtiyac duymamasi bu hisse sebep oluyor. Sonra uzun uzun sarilmalarimiz basladi. Arada cizgi film izlerken iyice sokulmalarimiz falan. O da tekrar yakin hissedebilmek icin bi yol artiordu sanki. Ve buna evrildi durum. Suan hala temas delisi 😁

Merhaba canim. Benim oglum da cok duskundu. Suan nerdeyse 6 yasina giricek hala benim canim memelerim diye geziyor 😁 ben dr onerisiyle bir ilac almistim krem gb. Onu surdum ve memede artik sut olmadigini soyledim. Bir iki deneme yapip tadini alinca geri cekildi. Tabi icim parkacalandi. Her gun olabildigince disari cikip sevdigi seyleri yaptik oyalamak icin. Bu cok ise yaradi. Yaklasik 1 haftanin sonunda baya alismisti artik meme aramiyordu fakat arada dokunmak istiyordu yada kafasini yasliyordu. Sanki en buyuk askindan ayrilmis gbiydi gercekten anne icin de dayanmasi zor bi surec. Ben de o uzaklastik mi hissini yasadim fakat benim icin de gecici bi donemdi. O ten temasinin artik olmamasi eskisi gb beslenmek icin sana ihtiyac duymamasi bu hisse sebep oluyor. Sonra uzun uzun sarilmalarimiz basladi. Arada cizgi film izlerken iyice sokulmalarimiz falan. O da tekrar yakin hissedebilmek icin bi yol artiordu sanki. Ve buna evrildi durum. Suan hala temas delisi 😁
Ne güzel belki bu surec sonrası da güzel yakınlaşmalar yaşarız oglumla

Önce gündüz sonra akşam. Çocuklarımda hep böyle bıraktım. Kolay değil zor. Ama 1-2 haftaya unutacaktır. Yeter ki istikrarlı olun

4-5 aya yaymistim ilk gündüzü bitirdim sonra sadece ay dede ciksin ozaman emebilirsin dedim gündüz bitince gece kalkmalar bitti ilk gece uyku geçişi emmesinide bir süre devam etti sonra istemeyip unutunca tamamen bitti.

4-5 aya yaymistim ilk gündüzü bitirdim sonra sadece ay dede ciksin ozaman emebilirsin dedim gündüz bitince gece kalkmalar bitti ilk gece uyku geçişi emmesinide bir süre devam etti sonra istemeyip unutunca tamamen bitti.
Siznki çok güzel sonlanmis kendi isteğiyle zamanla bitmiş

Çok duygusal bir dönem gerçekten:(
ben de kızımı sütten kestikten sonra duygusal olarak ve tabi vicdan yaparak kendime çok yüklendim.kızım 3 aylıkken hamile kaldım emzirmeyi sonlandırmadım kardeşiyle beraber emzirdim.

Biz kızımla 26 aylıkken hem bezi hem de memeyi konuşarak bıraktık .
Artık süt içemeyeceğini ama istediği zaman gelip dokunabileceğini söyledim. ve ben kardeşini emzirmeye götürdüğümde onu da çağırdım dokunmak ister misin? diye hep sordum . Kardeşi emerken o da bir süre dokunarak uyudu. Sonra bu davranışı yavaş yavaş bıraktık. Şimdi 3 yaşında bazen soruyorum memeyi özlüyor musun? Yok diyor.

Ona artık büyüdüğün için meme içemezsin ama canının istediği başka bir şeyler yiyelim mi ?
Diye sorarak ilgisini çekin ve o an istediğini mümkünse verin.

O senin memen (çünkü çocuklar sahipleniyor memeyi) artık yiyemezsin ama dokunabilirsin ve ona bebekken onu emzirdiğiniz fotoğrafları gösterin.

Yani ona “büyüdüğünü” vurgulayarak ve yoksunluğunu anlayarak yaklaşın.
Kızım zorlanmadı ama ben çok üzüldüm:(
süreç çok sağlıklı ilerledi asla birşey sürmedim kızımla meme arasındaki bağı koparmamaya özen gösterdim.

Ve lütfen kendinize iyi davranın bu bir süreç zor ve duygusal ama geçiyor. Onun yerini sarılıp uyumalar alıyor…

Back
X