Bebek Beslenmesi Emzirme sorunu yaşıyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

lovepinkk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
215
0
0
İstanbul
Bebeğim 10 günlük ve 10 gündür çekmediğim eziyet kalmadı.
Spinal sezeryanla bebeğimi dünyaya getirdim ve doğduğu ilk günden beri sürekli memeyi tutturmaya çalıştık.
Kaç tane hemşire geldi gitti hatırlamıyorum bile.Göğüs ucum çok iyi,doktorumun ebelerin hemşirelerin söylediği de bu.
Fakat bebeğim memeyi tutamıyor.Anne sütünü önce manuel pompayla sağıp kaşıkla veriyorduk ki biberona alışmasın diye.
göğüs ucu aldım eczaneden,öyle de emmedi.
dün pompam bozulunca,elektrikli birtane aldık.
o da bu;
$FB,5055,57,kraft-smart-av33-elektrikli-gogus-pompasi-gogus-pompalari-kraft-14580.webp
yalnız hiç memnun kalmadım.iade de almıyormuş eczane.100 küsür liraydı.
o kadar paramız da boşa gitti.ne yapıcam bilmiyorum.kafayı yemek üzereyim.
ben 2 yaşına kadar emziririm diyordum hep,aklımın ucundan geçmezdi bu hallerim.
yarı mama yarı anne sütü alıyordu kızım.
şimdi sütümü sağamadığımdan sadece mama alır oldu çoğu zaman.
ne yapmam gerek?
ben de bol bol sağar saklarım diyordum,sütüm olduğu halde milkplus süt arttırıcı içecekler bile aldım fakat hep üstüme başıma akıyor sütüm.boş yere gidiyor...............................

canım o lanet pompadan bende aldım kraft marka ama lanet olsun aldığım güne hem canımı çok yaktı hem de doğru düzgün çekmedi.aslında benim de çok sütüm yok mama takviyeside yapıorum ama bazen gün geliyo mememi hiç emmiyo hep mama yiyo.işte ozamanlarda süt birikince ağrı yapmasın diye elimle sağıyorum biberona.benim sütüm fazla olmadığı halde elde sağabiliyroum.senin varmış (maşallah) madem sen de elinle sağ temiz bi kabı içine ziyan olmasın.bende aldığım pompayı iade edip başka alacaktım ama paraya yazık ya o aldığım da olmazsa die vazgeçtim.

kzlar aldığım kraft pompayı geri verebildim çok şükür.onun yerine başka bir yerden lansinoh el pompası aldım ama sütüm azaldı artk.yemediğim şey yok.milk plus süt arttıran içeceklerden aldm 6 şişe,onlar da bir işe yaramadı.onada 45 tlmiz boşa gitti.sürekli paradan bahsediyorum çünkü maddi durumumuz zayıf.eşim asgari ücretle çalışıyor.mama da kullanıyorum.bebelac almıştk,aptamil aldım daha sonra.ama çok da iştahlı.ona da paramız yetmiyecek artk ne yapıcaz bilmiyorum.önümüzdeki ayın 10unda dr.una götürücez kontrole,orda anlatıcam hepsini ama yine aynı şeyleri söyliycek.
ne çıkarsa sağ ver,yanında mama da ver falan.pompayı alalı da 2 gün oldu ve performansı düştü onunda pek çekmiyor.göğüslerimi tam boşaltamadığım için süt de dolmuyor.halbuki iyi yiyorum,iyi de sıvı tüketiyorum.
humana bile içiyorum düzenli ama bu böyle gtmycek.zaten emse bile 2 saatte bi 50 cc çıkarabiliyordum şimdi 3-4 saatte bir bu rakamı yakalar oldum.
pompam da bu;
Eki Görüntüle 584759

arkadasım pıtırcıgı zorla bence.. emsin tembellik etmesin. üstüne düş biraz. onunla beraber uyu kokuna alışsın. meme ucunu karbonatlı suyla temızle. onunda agzını karbonatlı suyla temızle hergun. pamukçuk olmasın. ben dogumdan sonra 2.5 gun yogun bakımda kaldım, 3. gun kızımı emzırdım. 1 ayı buldu tamamen memeyle doyması olayı. bende pes edip meme vermeseydim benımde sutum kesilirdi. hem sagdım hem emzirdim. sürekli gügsümü boşalttım sütüm artsın dıye. canımın acıdıgı oluyordu ama dayandım. Rabbime sükürler olsun kızım 2 yasında, 10.5 ay sadece süt içti. bu zamana kadar sadece 3-4 kere atesi cıktı, boğazı ve kulağı ıltıhaplandığı için o kadar. onlarda hemen gectı şükürler olsun. emzirmeye zorla. mama takvıyesıyle beraber sütünü emsin ama mamayı fazla vermemeye calış. ben 30-40 cc falan verıodum mamayı. ac kalmasın sarılık olur falan korkusundan. mamayı cok yıyıp doyarsa emmez haliyle. önce emir emebildigi kadar emsin boşalttır memeni iyice sonra ac kalırsa daha verırsın mama.

arkadasım pıtırcıgı zorla bence.. emsin tembellik etmesin. üstüne düş biraz. onunla beraber uyu kokuna alışsın. meme ucunu karbonatlı suyla temızle. onunda agzını karbonatlı suyla temızle hergun. pamukçuk olmasın. ben dogumdan sonra 2.5 gun yogun bakımda kaldım, 3. gun kızımı emzırdım. 1 ayı buldu tamamen memeyle doyması olayı. bende pes edip meme vermeseydim benımde sutum kesilirdi. hem sagdım hem emzirdim. sürekli gügsümü boşalttım sütüm artsın dıye. canımın acıdıgı oluyordu ama dayandım. Rabbime sükürler olsun kızım 2 yasında, 10.5 ay sadece süt içti. bu zamana kadar sadece 3-4 kere atesi cıktı, boğazı ve kulağı ıltıhaplandığı için o kadar. onlarda hemen gectı şükürler olsun. emzirmeye zorla. mama takvıyesıyle beraber sütünü emsin ama mamayı fazla vermemeye calış. ben 30-40 cc falan verıodum mamayı. ac kalmasın sarılık olur falan korkusundan. mamayı cok yıyıp doyarsa emmez haliyle. önce emir emebildigi kadar emsin boşalttır memeni iyice sonra ac kalırsa daha verırsın mama.

dün yine denedik :( açken denedik,tokken denedik.uykudayken denedik,uyanıkken denedik.karanlk ortamda,sesli ortamda.......
yok yok yok!!!!!! almıyor işte :(((((((
bi sağdan bi soldan deniyorum yok.biraz boşaltıp deniyorum ucu iyice çıkıyor,ya da uç cıkarıcıyı kullanıp deniyorum ucundaki sütü yalıyor sonra ağzına yerleştirmeye çalışıyor ta boğazına kadar uzansn istiyor heralde biberon gibi.bi yapışıyor canımı bile yakıyor 2 çekip geri çıkarıyor.o helak oluyor ben helak oluyorum =((((( kan ter içinde kalıyoruz.emziricem diye geç iyileşti dikişlerim.15 gün oldu hatta hala sancılarım oluyor.
emmek yorarmış,zahmetlymiş bizim küçük hanımda tembel :(((
sütüm de bi ayarda gidiyor.daha sık sağar oldum.sağarken iyice boşaltıp bi 5dk boyunca boş boş sağıyorum.yine kkda okudum,bi bayan yazmış bu şekilde yapılırsa süt üretimi hızlanır,artar diye.denemek de fayda var.
lansinoh pompamdan da memnunum şimdilik.
malt araştırıcam şimdi bi de.
güzel yiyorum,komposto falan da tüketiyorum ama ilk günün verimliğiliği gitti tabi miniğim sağolsun :((

dün de hemşirenin dediğini yapalım dedik.
annesütü ile mamyı karıştıırp ver dedi.
amaç nedir dedim,çifter iş yapmamış olursun dedi.
2 kere yaptık 2sinde de çok kustu bebeğim.
hazmedememiş,rahatsız oldu çok üzüldüm.
bir daha yapmadk,öyle birşeyde olmadı.

Canım benim oğlumda ilk zaman almadı memeyi uçlarım yok hiç.1 hafta uğraştık meme ucu taktık onda da dediğin gibi oldu sonra baktım olmuycak.Ella sağılan pompalardan aldım onlaaz sağıp ağzına akıttım sonra memeyi verdim o direndi almadı ben gene takrar bazen yoruldu ağlamaktan sağdım kaşıkla verdim uyanınca aynı yöntem denemeye devam.2.hafta anca almaya başladı şimdi bile hala ilk memeye koyduğumda yalayıp yalayıp geri çekiyor kendini ama 5-dk uğraştırıp alıyo.Sende mücadeleye devam et canım eninde sonunda alıcaktır.

dün yine denedik :( açken denedik,tokken denedik.uykudayken denedik,uyanıkken denedik.karanlk ortamda,sesli ortamda.......
yok yok yok!!!!!! almıyor işte :(((((((
bi sağdan bi soldan deniyorum yok.biraz boşaltıp deniyorum ucu iyice çıkıyor,ya da uç cıkarıcıyı kullanıp deniyorum ucundaki sütü yalıyor sonra ağzına yerleştirmeye çalışıyor ta boğazına kadar uzansn istiyor heralde biberon gibi.bi yapışıyor canımı bile yakıyor 2 çekip geri çıkarıyor.o helak oluyor ben helak oluyorum =((((( kan ter içinde kalıyoruz.emziricem diye geç iyileşti dikişlerim.15 gün oldu hatta hala sancılarım oluyor.
emmek yorarmış,zahmetlymiş bizim küçük hanımda tembel :(((
sütüm de bi ayarda gidiyor.daha sık sağar oldum.sağarken iyice boşaltıp bi 5dk boyunca boş boş sağıyorum.yine kkda okudum,bi bayan yazmış bu şekilde yapılırsa süt üretimi hızlanır,artar diye.denemek de fayda var.
lansinoh pompamdan da memnunum şimdilik.
malt araştırıcam şimdi bi de.
güzel yiyorum,komposto falan da tüketiyorum ama ilk günün verimliğiliği gitti tabi miniğim sağolsun :((

dün de hemşirenin dediğini yapalım dedik.
annesütü ile mamyı karıştıırp ver dedi.
amaç nedir dedim,çifter iş yapmamış olursun dedi.
2 kere yaptık 2sinde de çok kustu bebeğim.
hazmedememiş,rahatsız oldu çok üzüldüm.
bir daha yapmadk,öyle birşeyde olmadı.

bebegin henuz cok kucuk ve asla memeden emzirmek icin gec kalmış sayılmazsın,pes etme
biliyorum demesi kolay uygulaması zor ama sen istersen olacaktir unutma
oncelikle emzirme olayını arada bir degil surekli hale getir,surekli meme tut,hık dedikce memeyi daya,her bebek farklıdır kimi acken memeye sarılır kimi tokken sırf emme gudusunu tatmin icin.benim ikinci bebegim 3.5 aylık ve o da başta direndi emmeyecegim diye,fark ettim ki acken hic istemiyor memeyi ben de 30 cc mama verip caktırmadan agzından cıkarıp memyi dayadım,sonrasında da hic acıkmasına fırsat vermeden zırt pırt meme tuttum,3 defa direndiyse 1 defa tuttu,bazen butun gun direndi gece emdi,bazen gece direndi gunduz emdi,oyle boyle derken tam 40 gunlukken tamamen memeden beslenmeye gecebildik cok şukur.Ben sanırdım ki başta olmazsa hic olmaz ama oluyormuş,ilk kızımda daha ısrarcı olmadıgıma da pişman oldum cunku onu hep sagarak ve mama takviyeli besledim.
sana kısaca tavsiyelerim:
-sık sık meme tut,reddetse bile agzında 1 dk tutsa bile sen teklifini yap
-gunde 8 defa sag(tabii bebegine bakacak yardımcı biri varsa yanında,yoksa zor biliyorum)
-bira mayası ve cemen otu tohumu tabletleri al internetten ve bira mayasını gunluk 5 tablet,cemen tohumunu da 2-3 tablet sklinde kullan(en az 10 gun-genelde 1 haftanın sonunda işe yaradıgını goreceksin) sut erttırıcı urunlerde devamlılık onemlidir oyle 4-5 şişe malt icecekle olmaz surekli ve duzenli tuketim gerekli ama malt icecege ne para ne de mide dayanır aynı şeklide humana still tea de oyle.En ekonomik ve etkilisi bunların asıl ana maddesi olan tabletleri tuketmektir(malt icecegin ana maddesi bira mayası-humana still teanin de cemen otudur)
-bir daha asla anne sutu ve mamayı karıştırma,o hemşirenin aklına şaştım ne mana,sagdıysan once sagılmış sutunu sonra mamayı ver
-gece surekli emzir(en az 1 hafta)
-rahat ol ve emzirmeye başlarken bir savaşa başlıyormuş gibi duşunme moral cok onemli bebegin dirense de bil ki bu gecici bir direniş ve eninde sonnda pes edecektir.

benim kullandıgım cemen tohumu kapsulu şu:
emen Tohumu Kapsl - Ecza Dkkan

ben bira mayasını yurt dısşından alıyorum ama burda da internette satıldıgını gordum:

Altapharma Bira Mayası Tableti > BESİN TAKVİYELERİ > Doğal Ürünlerin Tek Adresi Botamarket !

sutun azalmış olsa bile arttırmak icin hala şansın var-2 aylıktan sonra işler biraz zorlaşıyor imkansız olmamakla birlikte
bol sutlu gunler dilerim.

Bebeğim 10 günlük ve 10 gündür çekmediğim eziyet kalmadı.
Spinal sezeryanla bebeğimi dünyaya getirdim ve doğduğu ilk günden beri sürekli memeyi tutturmaya çalıştık.
Kaç tane hemşire geldi gitti hatırlamıyorum bile.Göğüs ucum çok iyi,doktorumun ebelerin hemşirelerin söylediği de bu.
Fakat bebeğim memeyi tutamıyor.Anne sütünü önce manuel pompayla sağıp kaşıkla veriyorduk ki biberona alışmasın diye.
göğüs ucu aldım eczaneden,öyle de emmedi.
dün pompam bozulunca,elektrikli birtane aldık.
o da bu;
Eki Görüntüle 581141
yalnız hiç memnun kalmadım.iade de almıyormuş eczane.100 küsür liraydı.
o kadar paramız da boşa gitti.ne yapıcam bilmiyorum.kafayı yemek üzereyim.
ben 2 yaşına kadar emziririm diyordum hep,aklımın ucundan geçmezdi bu hallerim.
yarı mama yarı anne sütü alıyordu kızım.
şimdi sütümü sağamadığımdan sadece mama alır oldu çoğu zaman.
ne yapmam gerek?
ben de bol bol sağar saklarım diyordum,sütüm olduğu halde milkplus süt arttırıcı içecekler bile aldım fakat hep üstüme başıma akıyor sütüm.boş yere gidiyor...............................

Sevgili Lovepinkk;
oğlum bugün 3. ayını doldurdu ve ben ilk günden beri sütümü sağıp veriyorum çünkü oğlum memeyi tutmadı. 1,5 ay geçtikten sonrada ben sağmaya alıştığım için tekrar denemedim. Şuanda hala sağıyorum ve fazlasını şokluyorum. Seni emmemesini sorun etme, önemli olan sütünü alması.
Benim oğlumu sadece sütümle besliyorum. Ben Lansinoh elektrikli çiftli pompa kullanıyorum. En fazla 15 dk'da aynı anda iki göğsümü de boşaltıyor. 2-3 saatte bir mutlaka sağıyorum. Sağdığım sütü de biberonla veriyorum canım.
Krafttan memnun kalmadıysan başka bir pompa daha al canım. Kızının iyi beslenmesi için paranın önemi olmasın. Zaten ay sonuna doğru sütün çoğalır ve sadece anne sütü veririsin.
Mama vermeye devam edersen inan çok daha masraflı olur, düşünmeden çiftli bir pompa daha al derim canım. Sorun olursa seve seve cevaplarım.

kzlar aldığım kraft pompayı geri verebildim çok şükür.onun yerine başka bir yerden lansinoh el pompası aldım ama sütüm azaldı artk.yemediğim şey yok.milk plus süt arttıran içeceklerden aldm 6 şişe,onlar da bir işe yaramadı.onada 45 tlmiz boşa gitti.sürekli paradan bahsediyorum çünkü maddi durumumuz zayıf.eşim asgari ücretle çalışıyor.mama da kullanıyorum.bebelac almıştk,aptamil aldım daha sonra.ama çok da iştahlı.ona da paramız yetmiyecek artk ne yapıcaz bilmiyorum.önümüzdeki ayın 10unda dr.una götürücez kontrole,orda anlatıcam hepsini ama yine aynı şeyleri söyliycek.
ne çıkarsa sağ ver,yanında mama da ver falan.pompayı alalı da 2 gün oldu ve performansı düştü onunda pek çekmiyor.göğüslerimi tam boşaltamadığım için süt de dolmuyor.halbuki iyi yiyorum,iyi de sıvı tüketiyorum.
humana bile içiyorum düzenli ama bu böyle gtmycek.zaten emse bile 2 saatte bi 50 cc çıkarabiliyordum şimdi 3-4 saatte bir bu rakamı yakalar oldum.
pompam da bu;
Eki Görüntüle 584759

Seni anlıyorum ama öncelikle olumsuz düşüncelerden kurtul derim. Bizimde maddi durumumuz iyi değil, sağlık güvencem bile yok ve devlet hastanesinde normal doğum yaptım. Tamamiyle allaha emanettik yani.
Sütün sen olumlu düşünürsen artar bunun için bol bol su içmen bile yeterli. Hergün artacağına inan, o artar. Çok yorarsan kendini, çok stres yaparsan azalır canım. Bende ilk ay mama artı anne sütü verdim. 40'ım çıktıktan sonra arttı sütüm ve artık sadece anne sütü veriyorum. her zaman bir damla da olsa diye kar diye düşündüm ve düzenli sağmaktan asla vazgeçmedim. Hala geceleri oğlumu beslemek için ayrı, süt sağmak için ayrı zamanlarda kalkıyorum.

kzlar sağolun bna çok moral verdiniz.inşallah bnm miniğim emmeye başlar.şimdi uyuyor ve uyanınca direk denycem.ve sürekli de deniycem.
ya o bira mayası beni korkutuyor.yazdklarını bir daha okuycam sofika

Son düzenleme:
canım benim oğlumda beni çok zorlamıştı önce meme ucum küçük diye direndi sonra açken istemedi sonra tokken pompa aldık bebedorun hiç kullanamadım canımı fena yaktı her yolu denedim 9 ay sonra tamamen bıraktı senin pompan iyiymiş sağarak veriyorsun ama bence sofikanın dediği gibi pes etme ağzına devamlı daya geceleri sütün çoğalır geceyi emzirerek geçirin en önemlisi moralini iyi tut bence sütün moralinin düşmesinden dolayı azalmış fırsat buldukça dinlen yorgunlukta verimi düşürüyor bebeğin hayırlı olsun inşallah bebişini bol bol emzirirsin

öncelikle bebeğin hayırlı uğurlu olsun allah sağlık sıhat versin..
bende 2 çocuk annesiyim ilk çocuğumdada ikinci çocuğumdada emme sorunu yaşadık
ama ben pes etmedim oğlumu 2 yaşına kadar emzirdim
kızım ise 4 aylık oda emmek istemiyor ama ben yarı uykulu pozisyona getirip birazda sakinlşetirip ağzına memeyi dayıyorum oda öyle emiyor.
sana tavsiyem eğer bebeğin mamaya alıştıysa göğsünün ucuna mamadan biraz damlat öyle ver o zaman belki tutar
sakın bıraktırma .pes etme mecbur emecek
birde mama verip sonra meme verme
bırak acıksın öyle dene eğer emmemekte ısrar ediyorsa gene pes etme biraz salla uyku pozisyonuna getir sakinleşsin öyle ver
bak o zaman nasıl tutucak..çok zor bi durum bende yaşıyorum

Ayrıca still tea'ler pahalı gelirse, rezene-papatya-ıhlamur çaylarından alıp, teker teker onları da içebilirsin. Ben öyle yapıyorum şahsen.

helal olsun canım sana vallaha takdir ettim.
şeyi anlamadım,ay sonu sütün artar demişsin ya o nasıl olucak.zamanla artan bişi mi bu?
şimdi 2 saatte bir her ikisinden de toplam 50 cc çıkarabiliyorum el pompasıyla.
elektrikli pompa kullanmak sinirlerimi bozmuştu.aldığım pompa çook sesliydi,o yüzden bebeğimin yanında çalıştıramadım.
ayrı bir odadaydm ve gidip gidip bebeğime bakmaktan hiç sağamamıştım bile.
ayarı da yoktu çok yavaştı.şimdi ne alsam öyle olucak diye korkuyorum.
çok gürültülü olucak olması ve yavaş çekicek olması beni korkutıyor.

bu arada anne sütünü artırmak istiyorsan koyun eti ye bana kırgızistanlı bi doktor tavsiye etti
gün aşırı tüket bak sütün 2 katına çıkıcak ikiz bebek bile beslersin dedi birde oda sıcaklığında süt iç dedi günde en az 2 bardak
gerçekten işe yarıyor ben denedim tavsiye ederim
humana stil tea çay oda sütü çok artırıyor

kzlar sağolun bna çok moral verdiniz.inşallah bnm miniğim emmeye başlar.şimdi uyuyor ve uyanınca direk denycem.ve sürekli de deniycem.
ya o bira mayası beni korkutuyor.yazdklarını bir daha okuycam sofika

uyanmasını bekleme git kucağına al ve emzir en azından memeye alışıncaya kadar böyle yap ben öyle alıştırdım biraz sabırr her şey düzene girecek

Sevgili Lovepinkk;
oğlum bugün 3. ayını doldurdu ve ben ilk günden beri sütümü sağıp veriyorum çünkü oğlum memeyi tutmadı. 1,5 ay geçtikten sonrada ben sağmaya alıştığım için tekrar denemedim. Şuanda hala sağıyorum ve fazlasını şokluyorum. Seni emmemesini sorun etme, önemli olan sütünü alması.
Benim oğlumu sadece sütümle besliyorum. Ben Lansinoh elektrikli çiftli pompa kullanıyorum. En fazla 15 dk'da aynı anda iki göğsümü de boşaltıyor. 2-3 saatte bir mutlaka sağıyorum. Sağdığım sütü de biberonla veriyorum canım.
Krafttan memnun kalmadıysan başka bir pompa daha al canım. Kızının iyi beslenmesi için paranın önemi olmasın. Zaten ay sonuna doğru sütün çoğalır ve sadece anne sütü veririsin.
Mama vermeye devam edersen inan çok daha masraflı olur, düşünmeden çiftli bir pompa daha al derim canım. Sorun olursa seve seve cevaplarım.

dumaaam pompadan memnun musun canını yakıyomu bende o markadan almayı düşünüyorum ama acıtır mı o da diye merak ediyorum bebedor almıştım göğüsümü morartıyordu

Back
X