- 19 Mayıs 2011
- 937
- 608
- 333
merhaba kızlar..benim bir sorunum var bana göre baya büyük bir sorun çünkü hiçbirşey yapamıyorum..sorunum şu: 34 günlük bir kızım var Allah bağışlasın..kızım süt emerken hep boğuluyor yada tıkanıyor..denemediğim pozisyon kalmadı..şuan dik bir biçimde ve yüzü ve vücudu tamamiyle bana dönük bir vaziyette emziriyorum..ama bazen memeye saçma sapan tutuyor ve ozaman emerken cok cok ses geliyor ve bir süre sonra da tıkanıyor..artık bu boğulmalardan bıkmış durumdayım sürekli ağlıyorum..kızımı emzireceğim zaan vücudumdan ter akıyor resmen korkudan ellerim ayaklarım titriyor..hele boğulduğunda kitleniyorum resmen..ne yapacağımı şaşırmış durumdayım bana bu konuda yardım edebilecek misiniz? ne yapmalıyım yada ne yapmamalıyım?
Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Bizde ilk ay biberonla emerken öyle oluyordu (oğlum anne sütünü sadece biberonla alıyor). Sürekli ara verdirmek zorunda kalıyorduk. Sonrasında birde biberonu bitirince hepsini olduğu gibi ağzından burnundan fışkırtıyordu.
Boğulması ya da tıkanması sanırım çok acıktıklarında hızlı hızlı emmeye çalıştıkları için oluyor. Sütün bolsa, çok akıyorsa ondan olabilir.
O ağlamadan yani çok acıkmadan emzirmeyi deneyebilirsin. Başka bir tavsiyede bulunamayacağım ama sakın panik yapma, sakin ol. Bebişin stresini hisseder o da huzursuz olur yoksa. Melekler korur onları, allahın izniyle hiçbirşeycik olmaz arakadaşım sen üzülüp stres yapma sakın emi.
Sen ne kadar rahat olursan herşey o kadar güzel olur.