- 11 Şubat 2017
- 344
- 417
- 103
- 44
Anladim. Bu durum gececek ama ozamana kadar biraz zorlanacaksiniz ikinizde.O şekilde emzirmeyi denedim ama o şekilde bile boğuldu zaten bu derece bunalmama sebep olan herşeyi deneyip hiçbirşey yaramıyor olması. Tek yapabileceğim sürekli sağmak ki o da arttırıyor sütümü.
Hiperlaktasyon sendromu olabilir canım. Bi haberde gördüm yurtdışında bi kadın günde 6litre süt sağıyormuş. Haline şükret diyesim geldiO şekilde yapıyorum çekilince bidaha sütü çekiyorum pompa ile bu nerdeyse 3 kez tekrarlanıyor.
Doktorum günde yarım fincan adacayı içebileceğimi söyledi ama faydası olmadı denedim.ki en etkilisi adaçayı
Maşallah. Sen sagdiklarini ne yapıyorsun, hem sahip hem emziriyorsan sütun artar. Sen bir müddet sütünü sadece sg. 4 saatte 1 sağım yap. Ve biberon ile besle. Sütun azalır. Bu arada soğuk kompres süt kanallarını daraltır. Emzirmen gerektiği durumlarda memene soğuk birşeyler koy.Ne kadar bol gelir? 2 aylık olmak üzere. Günde 500 ml süt sağıyorum. Normal mı bu durum?
Biberonla mı verdiniz?Valla kizimda pek sutum olmadi. Oyle ustumu basimi islatacak sekilde olsun cok isterdim. Sut az olunca emmek istemdi emmedikcede sut kesildi. Sizin yazdiklarinizi okuyunca sirf basima gelsin diye sizi kinadim. Cok amin
Biberon iyi bir öneri değil maalesefMaşallah. Sen sagdiklarini ne yapıyorsun, hem sahip hem emziriyorsan sütun artar. Sen bir müddet sütünü sadece sg. 4 saatte 1 sağım yap. Ve biberon ile besle. Sütun azalır. Bu arada soğuk kompres süt kanallarını daraltır. Emzirmen gerektiği durumlarda memene soğuk birşeyler koy.
ayrıca emzirirken meme üçünün hemen üstünde herhangi bir yere elinle hafif bastır. Bastırdığı yerdeki süt kanallarından süt akmaz. Ama dikkat et orada süt kalırsa mastit olabilirsin. Ya elini çek belli bir süre sonra ya da sağım yap.
Bir de bebek büyüdükçe tazyik olayını tolere edebilecek. Allah kolaylık versin
Sağmayın, anne Bebek Yanyana ve Bebek emerken sağım önerilmiyor böyle durumlar olmasın diye işteBenim de çok geliyor, ben de sürekli sağıyorum. Aslında belki de siz gergin olduğunuz için de çocuk gergin oluyor.
Boğazında kalmasından korkmayın düzene girecektir. Benim bebeğim çok küçük doğdu ama ben kendim uzanarak onu göğsüme alıp emziriyordum ve alışınca da boğazında kalmamaya başladı, kendisi fazla sütle başetmesini öğrendi. Sürekli aynı pozisyonda emzirmemek gerekiyormuş.
Bir de çocuğun boğazında kalınca kendisi çıkartabiliyor aşırı olmadığı sürece. Stres ve panik yapmayın ilk yardım öğrenin yeter.
Ve dışarı çıkınca da kendi sağdığınız sütten yanınıza alıp onu verin.
Kolik olan çocuklar arabalarında susarlar aslında.
Biraz sabretmek lazım Allah sabır versin.
Benimkinin gazı olunca yataktan çıkarmıyorum kendisi başediyor gazıyla, biraz ıkınıyor zorlanıyor ama çıkartıp sonra uyuyor. Ben çıkartmaya alıştırsam sanırım hiç başedemem.
Bizim çocuk doktorumuz mememi sürekli sağmamı söyledi yoksa bir süre sonra göğsünden bu süt gelmez. Sağıp dolaba at bir gün belki lazım olur dedi. Bu sebeple sağıyorum her gün. İlk sütler çok olurmuş eğer göğüs tamamen boşaltılmazsa süt üretimi zamanla dururmuş. Bunu diyen de prof.dr. Barbaros Ilıkkan. Ne bileyim kendisine güveniyorum.Sağmayın, anne Bebek Yanyana ve Bebek emerken sağım önerilmiyor böyle durumlar olmasın diye işte
Şu yazıyı okur musunuz
http://www.lllturkiye.org/2013/04/fazla-sut.html?m=1
:) işe yaramıyor desem :) uzanıp emzirdim yine faydası yok. Sıkıyorum yine aynı. Meme ucunu yukarı kaldırıp verdim yine olmadı. 3 kez en az memeden çekiliyo ve yine sağıyorum öyle vermeye çalışıyorum. Umarım memeden soğumaz böyle.
Tekrar tekrar teşekkür ederim. Hepsini denemiştim ama tekrar deniycem bakalım faydası olur mu. En son arkaya yatarak emzirmeyi denediğimde yine aynı sorun olmuştu 1 hafta önce deneniştim. Diğer pozisyonları da anlamadım açıkçası o yüzden nasıl yapıcağımı bilmiyorumSon olarak sunu da yapistirayim lll sayfasindan. Umarim halledersiniz sorununuzu.
Bebeğin hızlı süt akışıyla başa çıkmasına yardım etmek
* Bebeği, memeyi “yokuş yukarı” emeceği şekilde yerleştirin ki yerçekimi süt akışına karşı çalışsın. Bebeğin başının ve boğazının memeucu seviyesinin üstünde kaldığı pozisyonlar en etkilisi. Deneyebileceğiniz bazı emzirme pozisyonları:
* Bebeği kucağınıza alıp emzirdiğiniz klasik pozisyonda, ama geriye yatarak emzirmek (yatan koltuklar veya çokça yastık kullanmak işi kolaylaştıracak)
* Futbol tutuşu denen, bebeğin gövdesiyle bacaklarını emzirdiğiniz göğsünüzün tarafındaki kolunuzun altına aldığınız, başını aynı kolunuzla desteklediğiniz pozisyonda, yine geriye yatarak emzirmek
* Dik futbol tutuşu: Futbol tutuşu gibi ama bebek yatmak yerine yüzü anneye bakacak şekilde oturuyor. (2. fotoğraf)
* Bebekle yanyana yatarak emzirmek. Böylece süt hızlı gelirken bebek fazla sütü ağzından yana akıtabilir.
* Avustralya pozisyonu: siz sırtüstü yatarken bebeğinizi kendi üstünüze, yüzü size dönük olarak yatırarak emzirmek. Bunu çok sık yapmayın, süt kanallarınızın tıkanmasına neden olabilir.
* Bebek çok hava yutuyorsa sık sık gazını çıkarın.
* Daha sık emzirin. Böylece iki emzirme arasında biriken süt miktarı azalacak, bebek daha rahat emecektir. (Bu görüşe hiç katılmıyorum, bebeği ihtiyacından sık emzirmek sütünüzü arttıracak, uzun vadede iş iyice zorlaşacak)
* Bebeğiniz uykulu ve rahatken emzirin. O zaman bebek daha nazik emecek, süt akışı da daha yavaş olacaktır.
* Süt salınana kadar bekleyin, sonra bebeği memeden çekip fışkıran sütü bir beze akıtın (Ya da bence sterilize ettiğiniz bir kavanoza doldurup buzluğa koyun, başka zaman içer). Sütün akışı yavaşlayınca bebeği emzirmeye devam edin.
* Süt akışı yavaşlayana kadar sütü elle veya pompayla sağın, sonra bebeği emzirin. Bu yöntemi yalnızca, başka hiçbir şey işinize yaramıyorsa kullanın, çünkü süt üretimini arttırır. Bunu yapacak olursanız, her seferinde biraz daha az süt sağmaya çalışın, emzirmeden önce sütü sağmanız gerekmeyene kadar.
Tatlım bir arkadaş hiriltiyi sormuş. Sana bebeğin tazyikten rahatsız oluyor gibi geliyor olabilir mi? Belki burnu tıkalı veya nefes alışında problem vardır. Ya da allah korusun kalp sorunu belirtisi de olabilir. Emmek çok yorucu bir iş onlar için. Ya da belki de sadece yoruluyor olabilir. Biberon ile beslediğinde nasıl davranıyor.
Masallah canım ya ne guzel sütün varmıs insallah benimde olur ben ilk oglumu emzıremedım erken dogum yapmıştım hastanede yatmıstı kuvezde o donem göğüslerime agrı girer bosalırdı havlu koyardım. Sonra oglum gelince denedim Bı kac defa yara falan olunca bende ustelemedım zaTen kesilmeye baslamıstı uzuntuden.
Ama sımdı tam tersi ugrasıcam dıyorum ikinci bebegım de insallah benimde olur boyle, tabı fazlasıda zordur eminim.
Allah bagıslasın bu arada sımdı ne kadar tatlıdır :)
Birde öyle deneyeyim madem. Azalır mı diyorsun? Düzene girse çok güzel olurdu. Bana 3 haftada düzelir dediker ama 1 bucuk ay oldu hala düzelmedi. Saatte bir taş gibi oluyo göğüslerim sağmamak mümkün değil ki.Sizinle aynı sorunu yaşadım bende. Doktorum çözüm olarak tek gogus emzirmemi söyledi.sağ göğsümü daha rahat emdiği için sadece hala onu veriyorum. Agri yapmadığı sürece diğerini sagmayin. Bebeğim şimdi 20 aylik oldu bir sıkıntı yaşamadık.
Benim ilk zamanlar resmen fışkırırdı...
Çocuk emerken boğuluyor doğal olarak;bir anda bolca gelen sütü yutmakta zorlanıyor...
Ve 3-4 ay içerisinde sütümde azalma oldu...
Ve o esnada zaten bebek emme konusunda Prof oluyor:)))
Geçecek İnanki
Dert etmeyin bunu kendinize...
Maşallah deyin kendinize.Ne kadar bol gelir? 2 aylık olmak üzere. Günde 500 ml süt sağıyorum. Normal mı bu durum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?