en yakın dostumla aram bozuldu

afraima

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2012
1.568
501
Merhaba arkadaşlar. Benim çok yakın 10 yıldır dostluğumun olduğu kendisine kardeşim arkadaşım dediğim kız arkadaşım vardı. çok iyi anlaşıyorduk mutluluğumuz üzüntümüz hep paylaşırdık.
Şimdi kendisi 3,4 aydır tanıdığı bir erkek arkadaşı var ve onunla doğu turu yapmak istiyordu. ailesine de benim yanıma geleceğini benimle gezeceğini söylemiş.
ben de o sıralarda memleketteydim bu seçimlerden önce. diyarbakırda falan patlamalar oldu ben korktum arkadaşımın başına birşey gelir düşüncesiyle, o sabah ailesini arayıp söyledim . işte benim yanıma gelmeyecek onunla gidecek. 3,4 aydır tanıdığı çocukla. ne olduğu belli değil ipsiz sapsız bir çocuk zaten. zaten arkadaşım bir nişanlılık dönemi geçirmişti o sıralar çok yıpranmıştı tekrar üzülmesini istemiyorum.

çok mantıksız kararlar veriyordu son zamanlarda ailesine falan da karşı gelmeye başlamış falan devamlı. ben ailesine söylemeden önce çok düşündüm . ama biz kaç yıldır dostuz nasıl onu oralara yollardım üstelik az tanıdığı çocukla. başına birşey gelir diye düşünerek bunu yapma zorunluluğu hissettim kendimde. sevdiğim bir arkadaşım eğer öyle olmasaydı banane ne hali varsa görsün derdim. hayatına karışmış gibi oldum belki de ama tamamen onun iyiliğini düşündüm.
nerede kalacaksınız diye soruyordum gittiğiniz yerde. araba kiralıycaz arabada yatarız diyordu otel pahalı. ya var mı böyle birşey resmen çocukça davranışlar içinde bir de beni araya katarak söylemiş ailesine.
annesi kızımın başına birşey gelseydi ben senin kapına gelirdim dedi sonuçta sana güvenerek yolluyoruz dedi.
ama işte arkadaşım bunları öğrenince, yani ailesine söylediğimi öğrenince bana bağırıp çağırdı bir daha asla senin suratına bakmayacağım nasıl yaparsın iki gün beni idare edemedin falan dedi. şimdi 7 hazirandan beri konuşmuyoruz falan . ben çok aradım kendisini hep suratıma kapattı engelledi iş yerine gittim bulamadım orada. izne çıkmıştı.

şimdi o beni sildi ama ben arkadaşımı kazanmak istiyorum tekrardan. yanlış yaptığımı da sanmıyorum çünkü benim için değerli ve yanlış yolda olduğu zaman bunu onaylayacak değilim. ne yapsam da aramız tekrar düzelir? yardımcı olursanız memnun olurum.

niyetin iyi belli ama aılesıne soylemekle yanlıs yapmıssın. arkadasına ben kabul etmıyorum yaptıgın yanlıs deyıp restı cekecektın aılesıne soylemek olmamış resmen ıspıyonculuk olmuş.:KK20:

Once arkadasina soyleseydin daha iyi olurdu belki kendi vazgecerdi ozaman. Ama ailesinin haberi olmasi iyi olmus annesinin dedigi gibi bisey olsaydi senden bilirlerdi ve oyle olmadigini onlara inandiramazdin. Sonusta oyle bi durumda herkes bi suclu arar ve ustune bide seni iftiraci yaparlar. Arkadasin belki biraz zaman gectikten sonra hatasini anlar ve kendi seninle konusmak ister.

Önce arkadaşınla konuşmalıydın,ailesinin gözünde itibarı kalmadı arkadaşının
nasıl güvensin ailesi artık ona,hatalısın hemde çok
Arkadaşının yerinde olsam ki oda aynısını yapıyormuş zaten seninle görüşmeyi keserdim.

Arkadaşınız size güvenmiş, siz de önce tamam demişsiniz ama arkasından iş çevirmişsiniz. Kusura bakmayın ama hatalısınız. Ben de olsam aynı şeyi yapardım arkadaşınızın yerinde.

Sizin muhattabınız ailesi değil ki, arkadaşınız. Arkadaşınız akli dengesini mi yitirdi de onu yok saydınız? Yerinizde olsaydım arkadaşıma benim adıma yalan söylememesini, söylerse ispiyonlayacağımı söylerdim. Başka endişelerim varsa da iletirdim. Gerisine o karar verebilir. Şimdi hata yaptığınızı kabul ederek özür dilemeniz gerekir.

34 yaşındaki kadının başına gelenlerden kimse sizi sorumlu tutamaz.çok garip davranmışsınız.

Ben olsam suratınıza bir daha asla bakmazdım.. ! Ailesinin gözünde kızı yerle bir etmişsiniz.
Başka bir yoldan arkadaşınızı uyarabilir çok samimiyseniz ikna edebilirdiniz.
Hem size ne? ipsiz sapsız diye yargılıyorsunuz erkek arkadaşını!
Arkadaşını düşünen değil de kıskanan biri gibi geldiniz.. çok yanlış yapmışsınız!

bence de arkadaşınıza söylemeliydiniz
açıkça beni alet etme henüz tanımadığın biriyle böyle bir tatil yapmanı istemiyorum
yapıyosan da beni karıştırma tarzı bişey demeliydiniz

keske arkadasına aılene dogrusunu soyle ben bu yalanın vebalıne gıremem soylemezsen ben dogrusunu soylerım deseydın
daaha ıyı olurdu
once sesını cıkarmayıp sonra aılesını aramanı yanlıs anlamıstır

Onun iyiliğini istemekle hayatına burnunu sokmak arasında ince bir çizgi vardır, siz o çizgiyi geçmişsiniz. Nolursa olsun ne kadar yakın olunursa olunsun iyi yada kötü herkes kendi hayatını yaşar ve kendi doğrularını yaşayarak bulur. Yapmanız gereken yalanlarına beni alet etme, yaptığını onaylamıyorum ama illa gideceksen de iyi eğlenceler demek olmalıydı diye düşünüyorum

Belki yaptığınız sizce doğru ama arkadaşınız tepki göstermekte haklı. Eğer bu olaya dahil olmak istemiyorsanız en başında beni bu işlere bulaştırma derdiniz konu kapanırdı. Ama önce tamam deyip daha sonra ailesini arayıp söylemek hiç hoş bir davranış olmamış. Ailesinin arkadaşınıza olan güveni yerle bir olmuş, belki de evde psikolojik baskıya maruz kalacak ailesinin nasıl bir tepki verdiğini ya da vereceğini bilemezsiniz ki. İyilik yapayım derken kızı çok zor bir duruma düşürmüşsünüz.

Ayrıca arkadaşınız ne yaptığını bilemeyecek yaşta küçük bir çocuk mu ki? Herkes istediği hayatı yaşar. Senin doğrularınla onun doğruları bambaşka olabilir. Yapabileceğin tek şey endişelerini aktarıp onu uyarmak olurdu. Uyarılarını ciddiye alıp almamak da arkadaşının tercihine kalmış bir durum. Ancak daha fazla müdahale arkadaşınla aran ne kadar iyi olursa olsun seni aşar.

Arkadasinla konusmadan direk ailesini araman hos olmamis cunku senin muhattabin arkadasin. Ayrica kac yillik dostun olursa olsun onunla konusup ikna edemiosan karismamaliydin he niyetin cok temiz haklisin ama bunu arkadasinin saglam bi kafayla dusunup bulmasi lazim elinden bisey gelmez bence

Arkadaşlara katılıyorum önce bunu ona söyleyip kavganı edip sonra baktın devam ediyorsa ailesini arayıp söylemeliydin kaldı ki ona ne olacağı seni bağlamaz koca kadın başına birşey gelirse de sorumlusu o. ben olsam bir daha konuşmam sizinle arkadaşınızı kazanmanız çok zor gözüküyor

X