En yakınlarım kötü bir insan olduğumu düşünüyor...

necektinbekadin

Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2015
51
18
42
İyi akşamlar arkadaşlar

Evet başlıkta da belirttiğim gibi neredeyse tüm yakınlarıma göre ben çok kötü, fesat, yalancı bir insanım...

Artık aklım almıyor anlam veremiyorum gerçekten ben mi kötüyüm dünya mı kötü çözemiyorum...

Çocukluğum hep şiddetle geçti 5 yaşımdan itibaren şiddet gördüm tabi bu hatırlayabildiğim. Çocukluğumu hiçmi hiç yaşayamadım. Adam akıllı sokağa çıkıp oynayamadım ne bileyim giyindiklerimin rengini dahi seçemedim yetişkinliğime hatta evlenene kadar bana ait diyebileceğim bir eşyam olmadı benim eşyam ev halkının eşyasıydı onların eşyası onlarındı.. Sürekli aşağılandım büyüdükçe yaşadıklarım da büyüdü detaya çok girmek istemiyorum babama göre hep kötü biriydim ruhum kötüymüş benim.. Bu yüzden bana o kadar kötü davranmış.. Bakıyorum ailemin sözünden hiç çıkmadım istemedikleri yada yüzlerini yere eğecek hiçbir davranışta bulunmadım azımı açıp bir kere sesimi yükseltmedim.. Peki neydi beni kötü yapan? İşte bunu hiç çözemedim...

28 yaşıma kadar şiddet gördüm hiç bir erkek arkadaşımla ilişkimi ilerletemedim çünkü mesajlaşmam dahi o...puluk olarak nitelendirildi benim ailemde..

30 yaşımda babam yurt dışına çalışmaya gitti biraz rahatladım. Bu sırada eşimle tanıştım bana karşı çok sevecen sıcakkanlı merhametliydi evlendik sorunlar başladı. Yemeğime bulaşığıma temizliğime herşeyime laf etmeye başladı. Ben hiçbirşey bilmiyormuşum o benden daha iyi yaparmış.. Daha sonraları bu söylenenlerin yerini hakaretler almaya başladı defalarca konuştum ağladım ayrılmaya bile kalktım banamısın demedi.. Şimdilerde de bana seni tanıyınca kadınların ne denli yalancı olduğunu anladım diyor.. Ne yaptım sana diyorum bana bir örnek ver diyorum önce bir suskunluk sonra abuk subuk cevaplar. Ben daha önce bir sebepten ağlamıştım eşim nedenini sorduğunda tvdeki habere ağladığımı söylemiştim aslında tamamen ailemle ilgiliydi fakat eşim bunları bana karşı kullandığı için söylemek istememiştim işte benim yalanacılığım bu! Isıtıp ısıtıp önüme sürmesinden bıktım artık.. Bir de ben dediğini yutan biriymişim daha önce sinirle bu eve bir daha ayak basmicam demiştim yine hakaretleri sonucu kendiside dil döküp beni ikna etmişti aradan zaman geçince bunu da kullandı bana karşı... Annem desen hayatı hep borca girmekle geçti hep uyarmışımdır onu anne yapma etme zarar edeceksin diye dinlemedi bildiğini okudu ve sonuç 15 yıldır borç ödüyor.. Eline toplu para geçecek şu sıralar anne para gelince diye söze girmemle kimseye yedirmicem o parayı diye bir karşılık aldım. O kadar ağrıma gittiki anlatamam. Anne dedim bu güne kadar sana maddi bir külfetim oldu mu? Hayır o halde daha lafımın gerisini dinlemeden dinlememeyi bırak benden nasıl böyle bir şey bekliyorsunda beni uyarma gereği hissediyorsun dedim işte ondanda bundada.. Bir sürü lafıgüzaf. Kırıldım haliyle çıktım gittim. Anlamıyorum bilinçsizce para saçtığı için yıllardır parasını çarçur etmesin diye uğraşırım bekarken maaşımı getirir eline sayardım çocukluğumda bakımımı üstlenmesi hariç hayatım boyunca onu hiçbir borca sokmadım tam tersi destek oldum hep. Kardeşlerim desen yaptıkları yanlışları söylersem düzeltmelerini istersem benden kötüsü yok...

Bu güne kadar kimsenin kötülüğünü istemedim kimseden maddi bir beklentim olmadı kimsenin 3 kuruşuna tenezzül etmedim hep hak yemekten korktum hep ALLAHtan cenneti hak edeceğim bir hayat yaşatmasını istedim ve buna uygun olarak dürüst namuslu bir insan olarak yaşamaya çalıştım arkadaşlarıma göre çok iyi bir insanım peki neden benim yakınlarım hakkımda böyle düşünüyor beni bu kadar kötülüyor? Neden beni ezmeye kötülemeye bu kadar meraklılar anlam veremiyorum veremiyorum veremiyorum...

Çok uzun oldu kusura bakmayın içim o kadar doluki...

Küçük emrah filmi izliyor gibi hissettim bir an,bir laf var deniz bilmezse halik bilir diye.siz kendiniz olmaya devam edin,rabbim gorur

Ah Be canım çok dolmuşsun. Evliliği bir kurtuluş olarak mı gördün ki? Sanki biraz hatalı bir evlilik gibi geliyor bana. Psikolojik baskı da dayak kadar kötü bir şey bence... Bu adamla bir ömür geçirebileceğine inanıyor musun?

Kimse kendi yurdunda peygamber olarak tanınmaz diye bir laf var ya, onun yüzünden. Arkadaşlarınız varsa ve sorun yoksa dert etmeyin yakınlarınızı, eş tercihiniz hataymış sadece, aileden kurtulmak için evlenmiş olsanız dahi dönülemeyecek bir hata değil.

Teşekkürler cevabınız için.. Anlayamadığım şu ki iki kardeşimde ailemi maddi manevi zarara uğrattılar defalarca benim asla böyle bir durumum olmamasına rağmen onlar iyi ben kötüyüm. Eşim desen bende eleştirdiğinin on katı kendi ailesinde var ama onlar süper iyi niyetli ben kötüyüm.. Neden?

Ah Be canım çok dolmuşsun. Evliliği bir kurtuluş olarak mı gördün ki? Sanki biraz hatalı bir evlilik gibi geliyor bana. Psikolojik baskı da dayak kadar kötü bir şey bence... Bu adamla bir ömür geçirebileceğine inanıyor musun?

Evet biraz kurtuluş gibi gördüm birazda sevdim çok iyi biri gibi gösterdi kendini tek ihtiyacım sevgi ve merhametti zaten inandım evlendim..Ama zaten boğazına kadar dolu bir insanım daha da dert almıyor kesem bir ömür bu adamla yaşarsam kanser olurum... Bir de o ne yaparsa haklı, herkes haklı karşımda..

Mutlu insanlara özeniyorum ya da en azın annesi babası ya da eşinden yana şanslı olan insanlara...
Öyle düşünmeyin işte, sizi anlıyorum ama her ailede mutlaka sorun oluyor,kimin ailesi dört dörtlük ki.ailenizle ve eşinizle konuşmayı deneyin,belkide çok hassas bir yapınız var ve belkide buyutuyorsunuzdur.ama gerçekten çok mutsuzsaniz ona göre bir hayat yolu çizin.

Öyle düşünmeyin işte, sizi anlıyorum ama her ailede mutlaka sorun oluyor,kimin ailesi dört dörtlük ki.ailenizle ve eşinizle konuşmayı deneyin,belkide çok hassas bir yapınız var ve belkide buyutuyorsunuzdur.ama gerçekten çok mutsuzsaniz ona göre bir hayat yolu çizin.

Hangi anne kızı içerdeki odada boğazlanırken bilgisayarda oyun oynar? Hangi kardeş kendisi üniversiteyi kazanamadı diye yıllarca kıskançlık yapıp sonunda düğününe çağırmaz? Hangi eş her gün hakaret eder aşağılar başkalarıyla kıyaslar ve üstelik insana kendini suçlu hissettirir insanların içinde azarlar rezil rüsva eder? Hangi baba 5 yaşındaki çocuğunu terlikle döver ve bunu yetişkinliğine kadar sürdürür? Sizce ben gerçekten alınganmıyım? Eğer öyleyse lütfen söyleyin dahada taşlaştırayım şu kalbimi

Hangi anne kızı içerdeki odada boğazlanırken bilgisayarda oyun oynar? Hangi kardeş kendisi üniversiteyi kazanamadı diye yıllarca kıskançlık yapıp sonunda düğününe çağırmaz? Hangi eş her gün hakaret eder aşağılar başkalarıyla kıyaslar ve üstelik insana kendini suçlu hissettirir insanların içinde azarlar rezil rüsva eder? Hangi baba 5 yaşındaki çocuğunu terlikle döver ve bunu yetişkinliğine kadar sürdürür? Sizce ben gerçekten alınganmıyım? Eğer öyleyse lütfen söyleyin dahada taşlaştırayım şu kalbimi
Yasadiklariniz gerçekten ilgincmis ve sizin adınıza üzüldüm.peki neden diye sorucam ama zaten sizde bunun için buraya konu acmissiniz.bence önce dediğim gibi konusmayi deneyin,baktinız hersey aynı ve siz mutsuzsunuz yeni bir hayat kurun kendinize.

Teşekkürler cevabınız için.. Anlayamadığım şu ki iki kardeşimde ailemi maddi manevi zarara uğrattılar defalarca benim asla böyle bir durumum olmamasına rağmen onlar iyi ben kötüyüm. Eşim desen bende eleştirdiğinin on katı kendi ailesinde var ama onlar süper iyi niyetli ben kötüyüm.. Neden?

Sizi bile isteye kötü olmaya zorladıkları için hem nefret ediyorsunuz, hem de seviyorsunuzdur ama işin içinden çıkamıyorsunuzdur, bırakın anneniz borç yapsın, paranızı yeterince vermişsinizdir. Ailenize zararınız olmasın yeter.
Gerisi çok da mühim değil. Bu onları sevmediğiniz anlamına gelmiyor ama bu yaştan sonra bir 30 sene daha bu ruh haliyle yaşamak azap olur, ne gereği var, kötü olmayın, sadece sizi iyi hissettirenlere saklayın iyiliğinizi. Huzur buldukça neden? Diye sormamaya başlarsınız, çünkü onlar öyleler diye kabullenmek daha kolay olur.

Canım senin sınavın bu demek ki. Allah sıkıntıyı sevdiği kullarına verirmiş.. On daha yakın olsunlar diye...

Ne diyor Hz. Mevlana ALLAH KIRIK KALPLERLEDİR...

Haksızlığa uğrayan Allah'a yakın konumdadır. Allah iman gücünü sınamayı sever ;

Mesela kardeşleri hz, Yusuf'u dövüyor ve onu kuyuya atıyorlar daha kücük bir çocukken. Sonra hic bilmedigi kisiler onu kölelestiriyor ve satıyorlar... Hz, yusuf ilk vahyini kuyuya atilinca aliyor .. yani zorluk anında ..

Peygamberimiz mağara sığınıyor, musrikler etrafını sarıyor ; Peygamberimize ayetin deyimiyle esenlik ve güven duygusu iniyor ..

En zor anlar Allah'ın en yakın olduğu anlardır, Allah dilerse kalbe ferahlık açar... Yeter ki karamsarlığa düşme...

Birde sana nacizane tavsiyem eşinin karşısında ağlama, ona güçsüz yönlerini belli etme, ailenle ilgili sorunlarını anlatma. Gelip oradan vuruyorlar. Kendini asla ezdirme, ne ona ne aile senin onların hiç birine ihtiyacın yok. Bu kadar zorluğa rağmen bak kendi hayatını çizmişsin çalışıyorsun kendi ayaklarının üzerindesin nelere göğüs germişsin çok güçlü birisin sen. Bunun bilincinde ol...

Buda senin imtihanin 'Allah sabredenlerle beraberdir' . sen sadece sabret Allahin hep yaninda oldugunu bil elbet mükafatini verir . ailenede allah doğru yolu gostersin kalplerine iyilik versin baska ne denirki

Sen cok iyi bir insansin , bunu yazis tarzindan kelimelerinden anlamamak mumkun degil..

Esinin elinde belirli bir sebebi yokken , sana bukadar hakaret etmesi ve uzmesi onun ayibidir..
Esinin karsisinda aglama!
Guclu dur , ve asla taviz verme ..

Gerektigi zaman gereken cevabi ver .

Bazen susmak en iyi silah diyoruz , ama sustugumuzda karsimizdaki insan resmen Salak yerine koyuyor insani ..
Ama bilmiyorki degmez bir kelime etmeye ..

Annene gelince bu saaten sonra degismez zaten artik sende takma kendini dusun ..
Bu saaten sonra kendin icin yasa kendin icin cabala m. Herkesi sende bosver canim

aslında tek bir sebep ve zincirleme...
Anne Baba evladını yüceltmeyince akrabalar yakınlar da öyle görür.. hatta misafirler bile.
mesela düşünün evde misafir var siz çocuğunuza hep kızıyor hor görüyor olsanız, misafirde çocuğu şirin,güzel görmez. iyi niyetli biri bile olsa bundan etkilenir.
Ana baba faktörü önemli. horlayınca hor görüyor yakınlar.. Kıymetlendirseler kıymetli görüyorlar..
etki tepki misali...

Böyle bir hayat yaşayan yakın bir arkadaşım var.Tek çareyi okumakta ve kendi hayatını kurmakta buluyor,nitekim beceriyorda Allah yardım ediyor.Anneniz babanız dahi olsa sizi itip kakan insanlara ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum.Bekara karı boşamak kolaydır derler benide belki öyle görüceksin ama,yapabiliyorsan ayrılıp çalışarak kendi yoluna bakmanı çok gerekmedikçe ailenin yanınada gitmemeni hatta annenin borcundanda elini eteğini çekmeni tavsiye ederim.Ne kadarı yapılabilir hiç bir fikrim yok,ama sanki başkada bir yol yokmuş mutluluk için,öyle görünüyor.Bu arada şunuda belirtmeliyim ki bir sinir anında dahi olsa,yapamıcağınız bir şeyi söylemek etrafınızdaki insanların size olan saygısını bitirir.Bence o konuyada biraz dikkat edin.Eşde olsa el oğlu.Cenneti hakedicek bir hayat istemişsiniz,belkide hak etmeniz için verilen imtihanlardan biridir bu.Allah büyük.Boşverebilmek şu hayattaki en güzel şey,tabi yapabilene.İnşallah sizde muvaffak olursunuz.

X