Engelli denmesi icimi yakip kavuruyor

hayat_gun

Herşey güzel olacak..
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2013
6.264
4.986
Merhaba arkadaslar,belki cogunuz gibi benim de dertlerim var ama benim ki öyle biseyki bazen tükeniyorum,nefes alamiyorum,yasamak cogu zaman anlamsiz geliyor.Suan yine kendimi cok kötü hissediyorum.Gececek diye umutlanip beklentiye girecek bir durum mu..Arkadaslar sekiz yasinda otizmli bir oglum var.Konusuyor ama kendini tam ifade edemiyor.Hep bir ugras icindeyiz.Okul,özel egitim,daha neyabilirizler falan filan..Gücüm kalmiyor bazen.Düzeltebilmek icin ugrasiyorum.Tam iyiye gidiyoruz diye düsünürken ates gibi kavuran söz suratima carpiyor Engelli..Hayati normal yasamak istiyorum normal..Dis sorunu var suanda,özel bir hastaneye gittik yarin dis tedavisini anestezi altinda görecek.Maliyeti yüksek bize göre ama mecbur.Cani sagolsun.Dr"engelli hastalarimiza anestezi verip o sekilde yapiyoruz,izin vermez yoksa"dedi.Ve bu kelimeyi birkac defa kullandi.Ölmüyorum ama ayakta durabilmek icin zorlaniyorumm.

Merhaba arkadaslar,belki cogunuz gibi benim de dertlerim var ama benim ki öyle biseyki bazen tükeniyorum,nefes alamiyorum,yasamak cogu zaman anlamsiz geliyor.Suan yine kendimi cok kötü hissediyorum.Gececek diye umutlanip beklentiye girecek bir durum mu..Arkadaslar sekiz yasinda otizmli bir oglum var.Konusuyor ama kendini tam ifade edemiyor.Hep bir ugras icindeyiz.Okul,özel egitim,daha neyabilirizler falan filan..Gücüm kalmiyor bazen.Düzeltebilmek icin ugrasiyorum.Tam iyiye gidiyoruz diye düsünürken ates gibi kavuran söz suratima carpiyor Engelli..Hayati normal yasamak istiyorum normal..Dis sorunu var suanda,özel bir hastaneye gittik yarin dis tedavisini anestezi altinda görecek.Maliyeti yüksek bize göre ama mecbur.Cani sagolsun.Dr"engelli hastalarimiza anestezi verip o sekilde yapiyoruz,izin vermez yoksa"dedi.Ve bu kelimeyi birkac defa kullandi.Ölmüyorum ama ayakta durabilmek icin zorlaniyorumm.
engelli sözü sizi yakıp kavurmadığı zaman aslında çok büyük bir adım atacaksınız..evet oğlunuz gözünüzün bebeği engelli ama engelinin kalkması için canla başla savaşıyorsunuz bu ne güzel..önünüzde çok güzel otizimli örnekler var bakın..daha geçen tv de izledim sıradan bireylere dönmüşler fakat üvey annesinin azmi taktire şayandı..lütfen engelli kelimesine takılmayın gerçek olan bir şey can acıtmamalı..bu mübarek günde emeklerinizin karşılığını tez vakitte alırsınız inşallah..

Down sendromlu abisi olan biri olarak sunu soyleyebilirim ki oncelikle durumu kabullenin. Engelli kelimesinin sizi uzmesinin altinda durumu kabullenememek var. Evet onlar bizim gibi degil bizden farklilar Rabbim onlari boyle yaratmis. Kabullenmemek niye oyle dediler diye uzulmek cocugunuza fayda vermez aşın bunları. Benim abim 28 yasinda ve dise gittigimizde ayni sizinle ayni cevabi aldik anastezi verildi ve oyle islem yapildi. Bu onlarin iyiligi icin dillerine hakim olamayip dis aletlerine degdirirseler onlarin cani yanacak. Onemli olan su an cocugunuzun dis sagligi doktorun ona engelli demesi degil.

Ya herkes bı durumunu takar,boyu kısadır,herkes uzun zanneder,herkes boyumun kısalığına BAKIYOR,kısayım hiçbirşey yakışmıyor der,engelli dıye kendını tabır eden arkadaşım var,ben Arkadaşlara ondan soz edınce tanışmak ıstedıler,tanışınca sordular hıç söylemedin böle engelli dıye,bende şok oldum ıyı ama o engelli değilki dedım ona farklı bır muamele Yapmıyorum,ama o engelliyım dıyor,çok ters konuşuyorum,ınsanız hanımefendı ınsan,bırbırımızı tasvîr ederken bıle tarıf ederken kapalı kurt Alevi engelli dıye anlatırsak hıç ınsan olamayacağız

Rabbimin size hediyesi o güzel evlat. .ne şanslı ki sizin gibi annesi var onun için ugrasan. .ve engelli kelimesine hiç takilmayin. .insanların karaktersizligi. .hepimiz birer engelli adayı degilmiyiz. .3 -5 ay öncesine kadar çok saglikliyken şuan lavabo ihtiyacima zor gidiyorum ihtoyaclarimi karsilamakta güçlük çekiyorum büyük ameliyat geçirdim. .Annem cocuklugundan beri ayağından engelli ama hiç kafasına takmiyor hala laf duyuyor insanlardan ama o hayata sarıldı bizler için. .hemHem neguzel bayiltilacakmis iyi tarafindan düşünün. Diş kolay değil şahsen ben temizletirken bile korkuyorum. Minigimizin canı yanmaz Korkmaz o an öyle düşünün .öpüyorum gecmisler olsun

engelli lafına gerçekten takılmayın...

çoğu kişi bu devirde engelli... benim bir sürü alerjim var, istesem %20 ile %50 olanında rapor alabilirim...

şeker hastaları da engelli...

uyku apnesi olanda engelli...

hadi sizin çocuğunuz otizm... bazısının kalbi engelli... vicdan yok beyin yok bomboş yaşıyorlar...

kendinizi yalnız hissetmeyin, evet tedavisi yok ama çok iyi durumda olan çocuklar var... bence derneklere üye olun. oradaki bayanlarla görüşün... onları dinleyin...

Engelli kelimesi size bu kadar dert olmadığı zaman oğlunuzun eğitiminde büyük bir adım atmış olacaksınız. Engelli bir ablam var, engelli bir eniştem var, engelli bir arkadaşım var. Onların engelli olması değerlerini düşürmüyor. Engelli dememiz de aynı şekilde. Sakat, hasta, otistik, çolak demiyoruz sonuçta. Engelli diyoruz, engelliyim diyorlar onlar da. Bunda üzülecek bir şey yok inanın. Sarı saçlı demek gibi bişey bu.
Önce siz kabullenin sonrası inanın çok farklı olacak.

Guclu olun pes etmeyin daha cok savas vereceksiniz oglunuz icin. Biz ailecek ne savaslar verdik nasil insanlarla mucadele ettik yilmadik. Insanlarin laflarina takilmak yerine abimin gelisimi icin daha iyi ne yapabiliriz onu dusunduk. Mesela abimin toplum fobisi vardi kalabalik sevmezdi misafir gelince bile gider arka odaya oturur yanlarina cikmazdi. Babam onun bu korkusunun uzerine gitti. Kucukken kalabalik parklara goturdu. Buyuyuncede camiye goturdu onu. Ozellikle cuma namazi bayram namazi gibi kalabalik namazlara goturdu. Simdi abim misafirlerden korkmuyor onlarin yaninda oturuyor ve kendi istiyor babamla camiye gitmek. Babamada cok laf diyen olmus nesi var niye boyle sakat mi sonradan mi oldu diye babam takmadi o insanlari cunku amaci abimin korkusunu yenmekti yendide.

Insanlari ve ne dediklerini onemsemeyin cok yipranirsiniz. Rabbim bu yolda yar ve yardimciniz olsun.

engelli sözüne bu kadar takılı kalmayın. ben çocuk gelişimide okudum özel eğitim dalında eğitim aldım. otizimlik ayrıcalıktır. ben o insanlara hayranım öyle bir seviyorumki size anlatamam. bu engelli sözünü duymak canınızı yakmasın hatta biliyor musun başınızı daha dik tutsun. onlar özel çocuklarımız. çok özeller biliyor musunuz. ve sorunuda öyle büyük bi sorun değil. en azından konuşabiliyor. otizmli çocukların bir çoğu hiç konuşamıyor. siz öncelikle çocuğunuzun engelli olduğunu kendinize kabul ettirmelisiniz. eğer kendiniz kabul edersiniz çocuğunuza daha çok yardımcı olursunuz. ailelerin bunu kendine kabul ettirememesi çocuğun gelişiminide engeller bunu asla unutmayın. o özel çocuğunuzun yanakların ve gözlerinden öpüyorum. iyi günler

Onun size ihtiyacı var, en dibe düştüğünüz anda bunu hatırlatın kendinize lütfen,
sizin yüce bir göreviniz var, Allah size bu görevi vermiş, onun meleği sizsiniz, kıymetlisiniz hemen toparlayın kendinizi Allah a sığının
inşaalalh Allah sizin ve oğlunuzun yardımcısı olsun , Rabbim güzel kapılar açsın

bence siz çok yürekli bir annesiniz. Herkes hakkıyla anne olamıyor malesef bu kötü dünyada. o kelimeye bence olumsuz anlamlar yüklemeyin. insanlar kötü bir anlamda/niyetle kullanmıyor. Çocuğunuz da siz de özelsiniz. O sizin evladınız. vazgeçebilir misiniz? O çok özel bir çocuk. Sizin cennet anahtarınız. Bunun kıymetini bilin ve tüm sevginizi ona verin, aynı şimdiye kadar olduğu gibi. Engelli insan=Özel insan.. bu kelimeyi bu gözle değerlendirin. Allah size ve yavrunuza güzel günler göstersin inşallah.. saygı ve sevgi ile..

özel durumları olduğu için bu tarz kelimeler kullanılıyor malesef..Rabbim size bol bol sabır versin güç kuvvet versin..

otizmli olduğunu ne zaman farkettiniz kaç yaşındaydı?? benimde yiğeniz otizm 2 yaşında farkedildi şimdi 3 yaşında

öncelikke geçmiş olsun bende engelli biriyim takma kafana derim çnceleri bende sen gibiydim inanırmısın uzun süre gezmeye bile çıkmadım sonra boşverdim dışarda denilenleri duymazdan gel dr lara kızma onlara kızma oğlunun iyiliği için düşünüyolar

Engelliye bu kadar takılmasanız keşke. Otizmli çocuklar özel çocuklardır. Onu keşfetmelisiniz, aslında müzik veya matematik gibi bir alanda dahi bile olabilir.

Jacob Barnett'ı duydunuz mu? Otizmli ama IQ'sunun Einstein'dan yüksek olduğunu söyleniyor.

Sakın canınızı skma yın benim yeğenim kalça çıkığı +omurilik uzunluğu vs bisürü sıkıntıyla dogdu Dr 9 ayda kalça ameliyatı yaptı ,bacaklari hamur gibiydi omurilik dolayi ,1 yaşında omurilik ameliyatı oldu. 2 yaşına kadar kaç kez ömür ılık ameliyatı oldu 3 Galiba,2.5 yaşında hersey yolundaydı ama 1 yaşından beri engelli deniliyor du hatta engelli maaşı alıyordu ablam çok yıprandi rehabilitasyon merkezleri burayı meşgul etme yürümez bu çocuk dedi .Enson bi rehabilitasyon aldı tedaviye ablam pes etmedi ve suan 4 yaşında benim bitanem o ve artık ayakkabısız kendi başına yürüyor her istediğini yapıyor normal koşuyor artık engelli değil kimsede diyemez hersey normale döndü insalah senin yavrunda üstündeki anlamsız olan engel kelimesini Rabbimin yardımıyla kaldırır düşün yani Dr meşgul etme merkezleri dedi o derece ümit yok fakat azim herseyDr ablam atlattı zorluklarla, insalah sende bugünleri kolayca atlatirsin ..birde bişi sormak istiyorum canım otizm görünüş olarak belli ediyormu ben bilmiyorum bu hastalığı, fakat abimin oğlu var çok zeki 4 yaşında sadece anne baba diyor ahh eh İHH diye anlatıyor bende onda şüphelenidim fakat Dr bişi dememiş geçen gün kreş önermis, anne su diyemiyor mesela tek kelime zorla söylüyor onuda, gözüme bak deyince bakıyor vs komutları işine gelince yapıyor umursamaz kimseyi hersey normal gerisi

Allah yardımcınız olsun
Rabbım yuregınıze ferahlık versın ıslerınızı kolaylastırsın ınsallah

Guclu olun pes etmeyin daha cok savas vereceksiniz oglunuz icin. Biz ailecek ne savaslar verdik nasil insanlarla mucadele ettik yilmadik. Insanlarin laflarina takilmak yerine abimin gelisimi icin daha iyi ne yapabiliriz onu dusunduk. Mesela abimin toplum fobisi vardi kalabalik sevmezdi misafir gelince bile gider arka odaya oturur yanlarina cikmazdi. Babam onun bu korkusunun uzerine gitti. Kucukken kalabalik parklara goturdu. Buyuyuncede camiye goturdu onu. Ozellikle cuma namazi bayram namazi gibi kalabalik namazlara goturdu. Simdi abim misafirlerden korkmuyor onlarin yaninda oturuyor ve kendi istiyor babamla camiye gitmek. Babamada cok laf diyen olmus nesi var niye boyle sakat mi sonradan mi oldu diye babam takmadi o insanlari cunku amaci abimin korkusunu yenmekti yendide.

Insanlari ve ne dediklerini onemsemeyin cok yipranirsiniz. Rabbim bu yolda yar ve yardimciniz olsun.
çok duygulandım. Allah ailenizin ve konu sahibinin yar ve yardımcısı olsun. babanı takdir ettim sadece cocugunu düşünmüş başkasını hiç takmamış. abin birçok engelsiz çocuga göre o kadar şanslı ki. bir sürü insan ailesinden sevgi göremiyor bencillikle büyütülüyorlar.

X