engelli raporu (benmi abartiyorum)

024

..alnımın yazısı yarim..
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
1.291
817
Kardesimin bi cocukluk arkadasi var..gayet saglam bi herif, fiziki, ruhi manada calismasina engel hic bi durumu yok..

Sadece Vucudunun bi yerinde (kedi dõtünu gõrmüs) tarzinda,calismasina hic bir engel teskil etmeyecek ufak bi yarigi var..artik buna kim akil verdiyse basvuruyor engelli raporu veriyorlar..suan akliniza gelebilecek cogu seyden fatura, vergi, akbil ya tamamen yada kismen muaf..vede is yerinde aga pasa oldu diyor kardesim..

Bende haksizliga tahammulu olmayan bi insanim, bu konu oldukca sinirimi bozuyordu taki tv de su habere denk gelene kadar dahada cileden ciktim
"dunya guzeli bi cocuk,4 yaslarinda, dogustan iki bacagi yok"..
engelli raporunu veren kurum diyorki
"ilerde protez takip calisabilir" ve engelli raporunu vermiyor..

bu nasil istir arkadaslar,benmi kotu düşünüyorum..bi yerde bi nūans varda ben mi kaciriyorum..bu isler nasil yürüyor böyle..devlete haybeden yük olmak bu topraklar uzerinde yasayan tum kimselerin hakkina girmek deilmi..yoksa benmi abartiyorum..

Ne adaletli dunya degil mi? Bu insanlar boyle seyleri birgun kat kat odeyeceklerini hic mi dusunmez acaba? Hadi bu dunyada kendini kurtardin da oteki dunyada ne yapacaksin.

Benim de bir cok ogrencim hem fiziksel hem zihinsel engelli oldugu halde bu raporu alamadiklari icin ne maas alabiliyorlar ne baska bi sey!

Iki kardes ogrencim var ikisi de orta duzeyde zihinsel engelli ama konusabildikleri icin engelli maasi alamiyorlar cunku arkalarinda kimse yok.ben boyle isin!!

Abartmıyorsun canım haklısın... Ama maalesef dünya zaten adaletli bir yer değil...

Ablamın görümcesi de bi yolunu bulup şeker hastası olduğu için ( raporda engel oranı gerçekten fazla gösterilerek ) e kpss yle atandı.. E kpss lisans kpss ye göre cooook daha kolay ve atanma şansı yüksek. O kızı her gördüğümde kpss çalışmak için kendiğimi yiyp bitirdiğim günlere lanet ediyorum

engelli haklarından faydalanmak öyle kolay değil, rapor almak zor iş. sizin bilmediğiniz hastalıkları olabilir. ama eminseniz şikayet edin. çok sıkı inceliyorlar.

Bide soyle bi durum var..adam gelmis 30lu yaslarina, engelli oldugu yeni aklina geliyor..o yasa kadar calismissin hic bi sorun yok, hop biri diyorki sen basvur buda basvuruyor guya, nasil bi heyet varsa karsisinda artik..sen engellisin diyolar..ya akil alir gibi deil..

ama engelli raporu almak öyle kolay bir durum değildir ki belki onun haricinde bi rahatsızlığı olabilir mi?
Yaw yok, kardesimin arkadasi..olsa bilir kardesim..
Zaten sadece o yariktan dolayi vermisler..kardesim diyorki abla gorsen parmagimin yarisi kadar deil..

kızlar engelli raporunu almak bizim ülkemizde çok kolay.hiç öyle sandığınız gibi zor değil.neler var neler dönüyor işin içinde olmayan bilmez.

Kardesimin bi cocukluk arkadasi var..gayet saglam bi herif, fiziki, ruhi manada calismasina engel hic bi durumu yok..

Sadece Vucudunun bi yerinde (kedi dõtünu gõrmüs) tarzinda,calismasina hic bir engel teskil etmeyecek ufak bi yarigi var..artik buna kim akil verdiyse basvuruyor engelli raporu veriyorlar..suan akliniza gelebilecek cogu seyden fatura, vergi, akbil ya tamamen yada kismen muaf..vede is yerinde aga pasa oldu diyor kardesim..

Bende haksizliga tahammulu olmayan bi insanim, bu konu oldukca sinirimi bozuyordu taki tv de su habere denk gelene kadar dahada cileden ciktim

bu nasil istir arkadaslar,benmi kotu düşünüyorum..bi yerde bi nūans varda ben mi kaciriyorum..bu isler nasil yürüyor böyle..devlete haybeden yük olmak bu topraklar uzerinde yasayan tum kimselerin hakkina girmek deilmi..yoksa benmi abartiyorum..

aynen öyle sapasağlam kız kamuda memur olarak çalışıyor engelli sınıfında ama işte malesef adaleti dünyanın, öteki tarafı da var bu dünyanın ama orayı takan kim malesef

adamın varsa, bi göz bi de psikiyatri doktoru varsa rapor için başvurduğun hastane de oldu da bitti,
onlarca tanıdığım var bu şekilde devlete atanan, maaş alan bi çok şeyden muaf olan,
Bunun yanı sıra, gerçekten engeli olup ta o rapor için başvurmadığı kurum kalmayıp o raporu elde edemeyen... böyle adaletli! bi ülke de yaşıyoruzz

Ablamın görümcesi de bi yolunu bulup şeker hastası olduğu için ( raporda engel oranı gerçekten fazla gösterilerek ) e kpss yle atandı.. E kpss lisans kpss ye göre cooook daha kolay ve atanma şansı yüksek. O kızı her gördüğümde kpss çalışmak için kendiğimi yiyp bitirdiğim günlere lanet ediyorum
Seker hastaligi engelmiymis, inanilir gibi deil..

Bende o cocugu gordukce konusur hos bes ederdik..simdi yuzune bakasim gelmiyor..

Seker hastaligi engelmiymis, inanilir gibi deil..

şuan size bu yorumunuz için aşırı sinirlendim! :) ama tabiiki sakinliğimi koruyarak sizinle seviyeli bir şekilde tartışabiliriz. Tartışmaktan kastım bu dediğinizi bir masaya yatırıp istişare edelim isterseniz karşılıklı seviyeli olarak..

Öncelikle belirtmeliyim ki engelli raporu almakta dönen düzenbazlıklar var. Lakin şunu aklınızdan çıkarmayın ve resmigazete'de yayımlanan hangi hastalığa hangi oran verilir bir okuyun. (ben bulunca sizinle paylaşayım, işyerindeyim ama müsait zamanımda illaki bulurum. ) Şeker hastalığı eğer Tip1 ise artık %40 oran verilmektedir. Tip2 ise bu oran daha düşük. Lakin Ketoasidoz durumlarında ciddi sıkıntı teşkil ettiğinden oranlar artmaktadır. Görümce kişisi tip1 değilse, ketoasidoz ve ha1c değerleri gayet güzelse, diyabete bağlı komplikasyon yaşamamışsa , üstünede aldıysa raporu evet bi torpil çevirmiş demektir.

Bende tip1 diyabetim 10 yıldır. Engelli raporuna sahibim ve engelli kadrosu ile resmi bir kurumda çalıışıyorum. Ve inanın, diyabeti küçümseyip bizim sağlıklı bireyler olduğumuzu düşünen bilinçsiz insanlara dert anlatmakla hemen hemen hergün cebelleşiyorum. bizzat suratıma özürün ne? beyin özürlü müsün? diyabet ne ya? bende diyabetim o zaman.. ay benimde şekerim düştü tatlı getirin gibi gerzekce dalgaya alan insanlarla cebelleşiyorum. Ben çalıştığım daireye glediğimden beri herkes şuan şeker hastası (!) oldu.. Yani böyle hafife indirgenince bende bunu bana yapanlara lanet edeyim mi?
Gözüm böbreklerim ve şuan ayak damarlarımda kalbe giden kan sirkülasyonunda sıkıntılarım var. buna bağlı olarak raporum var.
Siz diyabet nedir bilir misiniz? hele tip1 diyabet? İnsülin? hipoglisemi? hiperglisemi? bunlar bireye ne gibi zarar verir?... Vücut nasıl harap olur bunlarla? kan şekerindeki iniş çıkışlar çeşitli sinirleri öldürdükce nasıl komplikasyonlar gerçekleşir? diyabete bağlı insanlar gözünü böbreğini bacağını nasıl kaybeder? Diyabet yavaş yavaş öldürür insanı, organları. Ben yarı baygın hipoglisemi yatarken eşim ağzıma meyve suyu dayıyor, onu bile içmeye mecal olmuyor biliyor musunuz... veya çalışırken gün içinde birkaç kez yaşarsam iniş çıkış o gün iptal zaten bana. Bir bebek sahibi olmak için bile 1 yıl önceden başladım doktor kontrollerine, diyetlere, insülin ayarları değişikliklerine. sırf sağlıklı bir bebek olsun diye. Sağlıklı bireyse bu şeker hastaları, niye yırtınıyorlar bu işler için sizce?

Ben ve benim gibiler yani diyabetli bireyler ayrıcalıklı kişilerdir. Her ne sağlık sorunu var ise bireyin, ömür boyu taşıyacağı bir sağlık sorunu ise o birey ayrıcalıklıdır. Devlet o hakkı sunuyor vatandaşa, senin şu hastalığın varsa gel ben sana şu oranı vereyim diyor zaten. Ama yok eften püften dayıyla torpille yürüterek rapor alanı da Allah burnundan getirsin yani!

Ben ciddi ciddi delleniyorum diyabet küçümsendiğinde : ) Tekrar belirtiyorum görümce kişisini bilmiyorum nedir durumu komplikasyonu ıvırı zıvırı, benim tek derdim ‘şekerden almış raporu ya! Şeker hastalığıda engelmiymiş?!’ lafını gelişi güzel sallamanız…

Son düzenleme:
O raporları almak kolay değil

eniştemiz hastanede çalışıyor; doktor değil ama tıbbi personel.

Babası 90 yaşında; alzheimer hastası; vs vs Adamın geceli gündüzlü iki bakıcısı var; yemek yiyor; tuvalete gidiyor ama nerede olduğunu; yanındakilerin kim olduğunu bilmiyor; 3 kızı var onları tanımıyor; bir tek oğlunu biliyor. Gelinini tanımıyor; ha o ha ben onun için hiç fark yok. Yalnız başına tuvaleti bulamaz; nereye dersen orada oturuyor.

O babasına rapor alamadı.

Bir de rapordaki oranları psikolojik rahatsızlıklar artırabiliyor; fiziksel rahatsızlıklar nedeni ile psikolojik rahatsızlıklar oluşuyor onlar da hesaba girince engel oranı artıyor.

Kanser vs gibi hastalıklar ile şeker böbre3k gibi hastalıkların da engel oranı yüksek.

Bir de örneğin tek elinde bir parmağın eksik olunca rapor oranı düşük ama bir el bir ayak olunca rapordaki oranlar artıyor.

Özel bir cetvel var; biz oranların mantığını bilemiyoruz ama fiziksel bir değerlendirme ile düzenlenmiştir; tıbbi bir temeli vardır yani.

şuan size bu yorumunuz için aşırı sinirlendim! :) ama tabiiki sakinliğimi koruyarak sizinle seviyeli bir şekilde tartışabiliriz. Tartışmaktan kastım bu dediğinizi bir masaya yatırıp istişare edelim isterseniz karşılıklı seviyeli olarak..

Öncelikle belirtmeliyim ki engelli raporu almakta dönen düzenbazlıklar var. Lakin şunu aklınızdan çıkarmayın ve resmigazete'de yayımlanan hangi hastalığa hangi oran verilir bir okuyun. (ben bulunca sizinle paylaşayım, işyerindeyim ama müsait zamanımda illaki bulurum. ) Şeker hastalığı eğer Tip1 ise artık %40 oran verilmektedir. Tip2 ise bu oran daha düşük. Lakin Ketoasidoz durumlarında ciddi sıkıntı teşkil ettiğinden oranlar artmaktadır. Görümce kişisi tip1 değilse, ketoasidoz ve ha1c değerleri gayet güzelse, diyabete bağlı komplikasyon yaşamamışsa , üstünede aldıysa raporu evet bi torpil çevirmiş demektir.

Bende tip1 diyabetim 10 yıldır. Engelli raporuna sahibim ve engelli kadrosu ile resmi bir kurumda çalıışıyorum. Ve inanın, diyabeti küçümseyip bizim sağlıklı bireyler olduğumuzu düşünen bilinçsiz insanlara dert anlatmakla hemen hemen hergün cebelleşiyorum. bizzat suratıma özürün ne? beyin özürlü müsün? diyabet ne ya? bende diyabetim o zaman.. ay benimde şekerim düştü tatlı getirin gibi gerzekce dalgaya alan insanlarla cebelleşiyorum. Ben çalıştığım daireye glediğimden beri herkes şuan şeker hastası (!) oldu.. Yani böyle hafife indirgenince bende bunu bana yapanlara lanet edeyim mi?
Gözüm böbreklerim ve şuan ayak damarlarımda kalbe giden kan sirkülasyonunda sıkıntılarım var. buna bağlı olarak raporum var.
Siz diyabet nedir bilir misiniz? hele tip1 diyabet? İnsülin? hipoglisemi? hiperglisemi? bunlar bireye ne gibi zarar verir?... Vücut nasıl harap olur bunlarla? kan şekerindeki iniş çıkışlar çeşitli sinirleri öldürdükce nasıl komplikasyonlar gerçekleşir? diyabete bağlı insanlar gözünü böbreğini bacağını nasıl kaybeder? Diyabet yavaş yavaş öldürür insanı, organları. Ben yarı baygın hipoglisemi yatarken eşim ağzıma meyve suyu dayıyor, onu bile içmeye mecal olmuyor biliyor musunuz... veya çalışırken gün içinde birkaç kez yaşarsam iniş çıkış o gün iptal zaten bana. Bir bebek sahibi olmak için bile 1 yıl önceden başladım doktor kontrollerine, diyetlere, insülin ayarları değişikliklerine. sırf sağlıklı bir bebek olsun diye. Sağlıklı bireyse bu şeker hastaları, niye yırtınıyorlar bu işler için sizce?

Ben ve benim gibiler yani diyabetli bireyler ayrıcalıklı kişilerdir. Her ne sağlık sorunu var ise bireyin, ömür boyu taşıyacağı bir sağlık sorunu ise o birey ayrıcalıklıdır. Devlet o hakkı sunuyor vatandaşa, senin şu hastalığın varsa gel ben sana şu oranı vereyim diyor zaten. Ama yok eften püften dayıyla torpille yürüterek rapor alanı da Allah burnundan getirsin yani!

Ben ciddi ciddi delleniyorum diyabet küçümsendiğinde : ) Tekrar belirtiyorum görümce kişisini bilmiyorum nedir durumu komplikasyonu ıvırı zıvırı, benim tek derdim ‘şekerden almış raporu ya! Şeker hastalığıda engelmiymiş?!’ lafını gelişi güzel sallamanız…
hâklisiniz..seker hastaligini bu kadar derinlemesine bilmiyordum, gelisi güzel sallamisim ozur dilerim..allah yardimciniz olsun..siz,sizin gibi olanlar,ic organlarinda problem olanlar tenzih ederim elbette..niye etmeyeyim ki..

ama benim konumdaki kahramanin raporu sadece bir yariktan verildi ona kafam bozuk,herkez gibi bu adaletsiz düzene hirsim..iki ayagi olmayana calisabilirsin diyenlere kizginligimiz..

yazmadan edemedim, hastanede çalışıyorum çocuklar için zeka testi vs uygulayıp sonuç yazıp druna gönderiyorum o da sonuca göre engelli raporu ve özel eğitim raporu veriyor. Bugüne kadar haksız yere hiç rapor vermedik veya isteyen olmadı hiç. Hatta aileler mahçup şekilde, keşke bu durum olmasaydı da biz de başvurmasaydık diyorlar. Yazılanlara çok şaşırdım. ( tabi benim gördüklerim sadece 0-18 yaş.)

bu kadar kolay alındığını zannetmiyorum şahsen..iç organlardan vs rahatsızlığıda vardır.belirli oranlara sahip olması lazım engelinin

canım bende engelliyi raporum var maaş vardı saolsun devlet geçen ağustos ayınca maşı kesti üstüne borç çıkardı şimdi devlete borç ödüyorum gerisini sen düşün

X