Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

Bir kepçe Şehriye çorbası
Tavuk ciğer kavurma
Az turşu

Dün akşam eve gittiğmde eşim muz almış bende muza dayanamam 1 kilo olsun olduğu gibi hepsine yerim yeter artık yiyemiyecem demem
Ama dün 1 tane yemekle yetindim Birde benim devamlı yaptığım şey meyvenin yanına protein süt veya yoğurtla yediğin zaman şekeri kilo aldırmıyormuş
Ben genelde yarım çay bardağı light sütle birlikte yerim sizede öneririm

Ara
1 adet yerli muz
Bir kupa Light sütlü nescafe
Soda limon damlatılmış

Dunku menum

kızlar yanlız benım menulerım bır surelıgıne korumaya yonelık menuler yanı kılo vermeye bıraz ara verdım korumadayım suan

sabah
2 dılım lıght ekmek ıyıce kızarmıs
peynır
zeytın
yarım domates
yumurta

ara
2 mınık kurabıye
sekersız cay
cennet elması

ogle
mıgrenım tuttu yemedım

ara
az asure
8-9 antep

aksam
2 yemek kasığı bulgur pılavı
1 adet tavuk baget
2 lt su

melekcim ne desen haklısın canım kendimi komuş gibi hissediyorum ama burası bnm ailem gibi asla bırakamam....
teşekkür ederim canım geldiler çok şükür inş. ameliyatta güzel geçer...
diyet gümmm oldu melek çok kötü bişey yapıyorum kaç gündür...gün içinde diyet gayet güzel ama akşam eve gidince canım acaip çikolata istiyor ve yiyorum...bukadarınada razıyım ama arkasından iştah patlaması yaşıyorum ve olan oluyor...şimdi annemlerde geldiler nasıl olucak bilmiyorum...ama ne olursa olsun oturtmk zorundayım...çok fazla dur-başla olayı yaşadım...kendim kendime inanmıcam bu gidişle...bu kaçıncı....say bana mekel kendime geleyim canımıniçi

baya bir fazla olmuş...

hayırlı günler kızlar uykum var uyumak istiyorum şu aralar havalardanmı nedir durmadan uykum geliyor....

Arzucum geçmiş olsun rabbim inşallah tez zamanda sağlına kavuşturur...

heee ama kılo almamısım bebek koruma menum bu bebek yav olsun okadar asure zamanı asure yemeden olmazdı

hayırlı günler kızlar uykum var uyumak istiyorum şu aralar havalardanmı nedir durmadan uykum geliyor....

Arzucum geçmiş olsun rabbim inşallah tez zamanda sağlına kavuşturur...

ooo ılknurum canımın ıcın nasılsın

Son düzenleme:
merhaba kızlar bende 3 gun oldu az yemege başladım dıyet yapmayı sevmedıgım ıcın belırlı bır seylerım yok sadece az yıyorum 2 lt su ıcıyorum.abur cubur yemıyorum tabı bunun ıcınde nefsımle kavga edıyoruz adeta , suankı kılom 78 bnım 62 olmak ıstıyorum lıstemı yazmama gerek varmı ?

Kolayliklar dilerim..

Boyum 1.70
Kilom 67.7

Bugunku menum:

sabah : 2 dilim wesa kuru ekmek ile normal bir kahvalti, 2 fincan yesil cay
ara : 1 yesil elma
ogle : salata, ev yogurdu ve 2 catal sebzeli makarna
ara : 1 tane wesa kuru ekmek ve 1 dilim kasar peynir, 1 fincan kahve
aksam : az etli yesil fasulye, yogurt ve belki salata
ara : 1 bardak toz tarcinli sut

gun boyunca 3.5 litre su...

nasil bir menu sizce??

gayet güzel bır menu bence , fakat ben dıyet menulerı uygulayamıyor oyuzden az yıyorum

BOY ve kılonuza gore gayet guzel bır menu

Sevgili arkadaslar, soruma yanit verdiginiz icin oncelikle tesekkur ederim.

aslinda bu, diyet menusu mu saglikli beslenme menusu mu gercekten bilmiyorum.. ama yine de kilom asagi yukari sabitte kaliyor ve ben bir turlu asagi dogru inis yapamiyorum..size menumle ilgili fikrinizi sorma sebebim de buydu.. acaba bir yerde hata yapiyorum da farkinda mi degilim diye merak ettim..Bu aralar yasadigim yerde havalar cok soguk ve ayni zamanda karli.. Bu nedenle yuruyusleri de malesef biraktim.. Sanirim spor olmayinca bu menu bir ise yaramiyor (

Neyse, benim size bir sorum daha olacak arkadaslar: Aksamlari anlayamadigim bir sekilde istahim aciliyor.. yemek yiyince ivir zivir atistirmak istiyorum.. Bu istegimi ancak tarcili sut ile bastirabiliyorum..1 yildir saglikli beslenme programi uyguladigim bilgisini de vermek istiyorum ve soruma geciyorum; Acaba bu aksamlari atistirma istegini vucudum ve beynim ne zaman unutacak???

Sevgiyle kalin..

Sabah
Light Sütlü Kfleks

Ara
Türk kavhesi

Öğlen
1 adet tavuk şiş
2 kaşık bulgur ekmeği
Salata

Ara
1 Adet elma

Akşam
Fırında Balık
1 dilim Uno Denge Ekmek
Salata

Ara
Sade Soda limon damlatılmış
1 adet yerli muz
Light Sütlü Nescafe

Bulgur Pilavı demek istedim
:)

Hayırlı geceler. İçtenlikle hoş geldin diye karşılama yapan arkadaşlara teşekkür ederim. Biraz iş yoğunluğu nedeniyle geç yazmamdan ötürü özür dilerim. Forumda adaşlarım çok adım Arzu, iki çocuk annesi ve çalışan bayanım. Evlenirken 50kg olan ben, ilk gebeliğimde 7 kg., ikinci gebeliğinde 6 kg alan ben lohusalık ve sonrası 82 kg kadar çıktım. Şimdi 75 kiloyum, her gün yarın başlayacağımlarla kızım 15 ay oldu. Çikolata kurbanıyım. Akşam erken yedim, şimdi çok açım yoğurt içine havuç acı biber ve azıcık zeytin yağı damlattım kendimi avutmak için. Ama hiç bir zaman bekarlık kiloma (47) dönmeyi hayal etmedim gerçekçi olmak lazım 10 kg. vereceğim yardımınız ile.

Tekrar hoşgeldin arzucum... Bizimle hergün menülerini paylaşırsan doğrularımızı yanlışlarımızı birbirimizi uyarırız birde 11. Sayfada olması gerekiyordu beslenme listemiz var bir göz gezdir derim bem çok faydasını göreceksin başarılar...

diet listemiz...

1- sabah kalkınca 1 bardak su içilmelidir...
2-tam bir kahvaltı yapılmalıdır(zeytin peynir domates salatalık yumurta ve mutlaka 2 dilim ekmek) sucuk salam türü şeyler seviyorsanız yemenizde bir sakınca yok ben diyetim boyunca bunlardan çok yedim...ve bitki çayı....(kahvaltı dışında ekmek yenilmemelidir)
3-ara öqün mutlaka yapılmalı (süt yoqurt ceviz fındık badem meyve vs..)bunlardan 1 tanesi seçilebilir...
4-öqlen yemeqinde ilk önce bir kase çorba içilmelidir bu sizin tok kalmanıza yardımcı olucaktır....arkasından mümkünse et ürünlerinden bir porisyon yenilebilir...ben küçük bir ızgara aldım herşeyimi onda yapıyorum...30tl civarı çok işe yarıyor tavsiye ederim....yada sebze yemeqi yenilebilir...yanında salata ve yoqurt tüketilebilir...
5-tekrar ara öqün yapılmalıdır...sabahki arada yediqiniz ürünlerin aynısını yemeyin kızlar deqiştirin...
6.akşam yemeqini erken yemeqe çalışın...ben en geç 5-6 gibi yiyorum...ve genelde tek çeşit besleniyorum..mesela tek çorba yada sadece 1 porsiyon yemek...
6-akşam yemeqinden sonra su ve bitki çayı dışında hiçbirşey yemeyin çok faydasını göreceksiniz...
7-biz hanımların reql öncesi ve sonrası tatlı krizleri olur bunun önüne geçmek için 1 duble bardaqa ısınmış süt ve içine 1-2 çubuk tarçın atıp içebilirsiniz yarım saate kalmadan tatlı isteqiniz kesilecektir...
8-eriyen yaqlar idrar yoluyla dışarı atılır bunun için bolbol su içmeliyiz...2.5 litreden az 3 litreden çok olmamalıdır...
9-çaylarımıza kesinlikle şeker katmamlıyız..bize kilo aldıran en tehlikeli besinlerden bride şekerdir...
10-börek yada tatlı yemek istediqimizde haftada en fazla bir defa olmak üzere kahvaltı öqününde tüketilmelidir...ve bunlar yenildiqinde ekmek hakkımızdan vazgeçmemiz gerekir...
11-ben hergün tartıldım...hergün baskülün eksildiqini görmek beni dahada motive etti...kilo aldıqım zamanlarda ise o güne dahada dikkat ederek arayı telafi etmeye çalıştım...
12-mutlaka kilo çizelgemiz olsun...her cuma bildirimden sonra ibreyi iraz daha ileri almak inanılmaz keyifli ve motive açısından çok yüksek moral kaynaqı kızlar...
13-ve hergün menülerimiz paylaşalım tam gün olarak (sabah ara öqlen ara akşam şeklinde)....

Çıtırlar, ipin ucunu fena kaçırdım bu hafta, dövün beni valla ya
Cuma günü + lar gelecek muhtemelen :84:
Neyse, ara vermiş sayıyorum kendimi, bildirimden sonra yine toparlayacağım inşallah
İyi geceler hepinizee

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, mümkün olduğunca uymaya ve foruma sık sık göz atıp motivasyonumu kaybetmemeye çalışacağım. Şuan kg. çizelgemi yapmaya çalışıyorum. Çizelgemi yaptım profilden yapıştırmada site tarafından uyarı veriyor. Geçen ay 3 haftada 3 kg verdim, sonra durma noktasına girmemek için 3 hafta mola verdim, Koşu bandı almama rağmen istikrar ile çalışamıyorum ( benimle birlikte 2 çocukta koşmak istediğinden). Kendi yaptığım sirke ve bal karışımını sabah aç karnına içtim. Çok acıktığımda küçük bir tarçın kabuğunu dil altına koyup 5 dk. şeker gb. emdim, açlığımı bastırıp şekerimi dengeledi. Su miktarını bir miktar artırdım hatta karbonatlı (alkali), limonlu ve bitki çayları saati koydum kendime. Şimdi sil baştan 3 haftalık dilime başlayacağım yarın. Yarında gelmeyen yarınlar olmasın diye burada yazılanların silinmeyeceğini ve kendime verdiğim sözün yazılı kalması için yazıyorum, şahidim olur musunuz? :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…