Erkeği annesine bakarak tanıyın

Cicilikiz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
1.972
10
48
Aile içi roller ve ilişki biçimleri tutumunuza yansıyor.
. Anne babayı model alıyor mu?
Babasını ‘iş tutmayan sorumluluk almada isteksiz’ olarak görmüş bir kişi ergenliğinde ‘arı gibi çalışan’ biri haline gelmek için aşırı gayret göstermiş

mz_cinema.jpg

olabilir. Ancak genç yetişkinlikte bunun yerini birden her şeye boş verme sorumluluklarını yerine getirme isteksizliği alabilir. Anne-babayı ‘temelde’ ne kadar model aldığımız genç yetişkinlik döneminde yeniden canlanabilir.
. Yediği yemek ilişkinizin ne kadar süreceğini gösterir mi?
Yetiştiği ailede ‘etli patates yemeği’nin sadece etlerini tabağında bulmuş bir çocuk da sadece patateslerle idare edebileceği düşünülerek tabağında et görmemiş çocuk da; bir işte tutunmak ve sağlıklı duygusal ilişkilere başlamak /sürdürmek açısından risk altındadır. İki olumsuz uç nokta; ‘ben her zaman her şeyi emek sarf etmeden hak ederim’ veya ‘ben aslında hiçbir şeyi hak etmiyorum’ olarak gelişebilir.
. Geniş ailelerde beklentiler fazlalaşır mı?
Bazen aile (hatta geniş aile akrabalar) içinde bir çocuk ‘farklılığıyla’ dikkat çeker ve desteklenir. Bu çocuk ailenin beklentilerini gerçekleştirmeye koşullanır; ‘sen hayatını yaşa’ ‘sen hep en başarılı ol’ ‘sen bizim (haylaz veya uyumlu) çocuğumuz olarak kal’… İş hayatında ilerleyen sosyal hayatında içe dönüklük yaşamayan buna karşın uzun süreli duygusal yakınlıklardan kaçınan bir kişi ailesinde ‘sorumluluk sahibi çocuk’ olarak seçilmiş olabilir. Bu kişinin uzun vadeli ve doyurucu bir ilişkiye girmekten kaçınması ‘sorumlu olduğu diğerlerini’ hayal kırıklığına uğratmak istememesi gibi kişisel senaryolarından kaynaklanabilir.
. Kardeşlerin aile içindeki rolleri önemli
Aynı ve farklı cinsiyetten kardeşlerin aile içindeki rolleri hangi kardeşin ne gibi özellikleri nedeniyle ilgi gördüğü (dış güzellik cinsiyet zeka çalışkanlık&#8230:KK66: de son derece önem taşır. Bu faktörler de ‘yetişkin’ dünyasında ihtiyaç duyulan temel becerileri geliştirmede yaşanan ‘psikolojik takılmalar’ı anlamada ele alınan konulardır.



 
anneye değil babaya bakın eğer baba annesini dövmişse erkek çocukta

kendi eşini dövecektir bu gerçek
 
Genler inkar edilemez.....
Allah bari iyi olan genlerin huylarını çekmelerini nasip etsin....
 
kısmen doğru ama bazen tam tersi de olabiliyor bence, hayat şartları, çevre, arkadaş vs.. karakter üzerinde genlerden daha önemliymiş gibi geliyor bana
 
Evet her zaman anne babanın yaptıklarını yapcak diye bir şey yok.Belki kişi,onların yaptığı kötü şeyleri görüp,tam tersini yapcak.Yani anne babadan gelen olumsuz yönler,kendisinde olumlu davranışlara dönüşebilir.Ben de iyi huylarının çekmesini diliyorummm..
 
bencede ksımen dogru yetistirilme tarzıı,cevre,arkadas bunlarda önemli faktörler anneannem de bana hep bir erkek annesine ve ailesine ne kdr düskünse esinede okdr düskün olur der bu ne derece dogru acaba CADIARZU
 
benim cevremde armut hiç dibine düşmemiş
mesela benim eniştem hem alkol hem sigara içer 2 oğluda asla kullanmadı
benim kayınpederimle 3 oğlunun hiç alakası yok ,hele anneleriyle hiç yok bambaskalar
bizdede aynısı oldu biz 2 kızkardesiz ikimizde sigara içerdik ailede hiç içen yok
ben bu model almaya pek tanık olmadım ne ailemde ne de cevremde cocugun içindeki duygusu neyse o
 
benim esim ne ailesine nede annesine düşkün
ama bana cok düşkündür demek oda herkese göre değişiklik gösterebiliyor
 
X