Erkekler çalışan ve özellikle öğretmen kız mı tercih ediyor?

evlilik öyle tuhaf olmuş ki ... kaderimdeki insan da çıkmadı zaten ... bugün komşulardan bi teyze hemen bul yoksa evde kalacn dedi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ben de evlendiğim sıralarda işsizdim.
Kayınvalidem işsiz olmama çok takılmıştı.
Biz birlikteyken eşime sürekli başka kızları gösteriyormuş
Ben işsizim ya oğluna layık bir eş değilim.
Evlendikten sonra memurluğa atandım şimdi sustu.
Çalıştığım yer çok iyi bir yer şimdi de sağda solda filancanın yanında çalışıyor diye övünüyor.

canım sadece iyi bir işin yoksa değil, öğretmenlikten daha kariyerli bir işin olsa bile; öğretmenlerin yaz tatili olması, sabahçı-öğlenci olması gibi avantajları nedeniyle artık her meslekten erkek rahatlık için öğretmen eş tercih etmeye başladı. Bunu da açıkça söylüyorlar. Tercih meselesi ama daha kariyerli kadınlar evde kalma tehlikesiyle karşı karşıya:)

Allahım sanki çağımızın erkeklerinin çok süper işi var ama bayandan daha fazla beklenti içinde ..Bildiğim esnaf dükkanda açlışan lise mezunu biri bile öğretmen kzı arıyordu ,öğretmen değil ama memur buldu
Ben evde kalıcam galiba eskiden hanım evde otursun namusumuz derken şimdiki durum ...Eskiler bir göz odada soğan ekmekle sevgiyle yaşarken şimdiki beyleriiz aç gözlü olmuş ..Beğenmeselerde alıyorlar ya sonrası .....

Bir de şu açıdan bakmak lazım tamam anneler babalar daha farklı boyutta düşünebilirler.
Biri size erkek arkadaşım ya da kız arkadaşım var evleneceğim dediğinde sormuyor muyuz ne iş yapıyor diye...
İyi bir mesleği varsa oo çok iyi falan diyoruz. Hele erkekte doğru dürüst bir meslek yoksa çoğu kişi hoş bakmıyor.
Bence mesleğin, yaptığın iş senin etiketin.

Son düzenleme:
Sen ne diyorsun kadrolu öğretmen kız için okul önlerinde nöbet tutan anneler var..
bizzat şahidim..
ve işin gerçeği atanmış öğretmen bu devirde kara borsa oldu ...

valla ben de kadrolu öğretmenim ama hiç de göründüğü gibi değil di,yorum. neadam gibi işi olan biri geliyor yada işi güzel olsada tipten kaçıklar geliyor. demekki benim şansım yok

Allahım sanki çağımızın erkeklerinin çok süper işi var ama bayandan daha fazla beklenti içinde ..Bildiğim esnaf dükkanda açlışan lise mezunu biri bile öğretmen kzı arıyordu ,öğretmen değil ama memur buldu
Ben evde kalıcam galiba eskiden hanım evde otursun namusumuz derken şimdiki durum ...Eskiler bir göz odada soğan ekmekle sevgiyle yaşarken şimdiki beyleriiz aç gözlü olmuş ..Beğenmeselerde alıyorlar ya sonrası .....

Kesinlikle annemle babam evlendiklerinde bir yatak ve halıdan başka hiçbir şeyleri yokmuş. Zaman içinde çalışarak mesela bizlere birer daire bıraktılar. Biz inanın iki maaşız eşim oldukça iyi kazanıyor ama ortada doğru dürüst bir mal varlığımız yok valla. Evlerimizin bereketi yok.

Son düzenleme:
valla ben de kadrolu öğretmenim ama hiç de göründüğü gibi değil di,yorum. neadam gibi işi olan biri geliyor yada işi güzel olsada tipten kaçıklar geliyor. demekki benim şansım yok

yok yok bende sizinle aynıyım...meslek aynı kadersizlk aynı...kesnlkle bizde şans yok...

Evet canım şimdi çok iyi işi olan erkek de, düzgün bir işi olmayan erkek de öğretmen eş tercih edıyor. Öğretmenlık revaçta eş adayı bakımından, özellıkle küçük kırsal şehırlerde oluyor bu durum...

kuzenime kız bakıyoruz da biz de bu öğretmen kız sevdasına ben de anlam veremiyorum pek, öğretmen oh hanım hanımcık akşama evinde olur, evine de bakar diyorlar hep, ilginç :44:

Son düzenleme:
bir arkadaşım 32 yaşında bu yaz evlendi. şimdiye kadar işsizdi bu yaz KPSS kazanıp devlet memurluğuna atandı daha 1 ay geçmeden kısmet çıktı ve evlendi.
PARA PARA PARA...

teyze sorar: okuyo musun yavrum?

kız:evet teyze okuyorum.

teyze:nerde?

kız:izmirde.

teyze::ne okuyon?

kız:sosyal bilgiler öğretmenliği

teyze:hıımmm..olsun olsunn...tıp olmadı mı...benim de adamın halasının kızının çocuğu orayı bitirdi de 3 yıldır bekliyo..ama olsun olsunn okuyun okuyun....

diye insanı canından bezdiren teyzeler atanında akbaba misali desenize....

Son düzenleme:
teyze sorar: okuyo musun yavrum?

kız:evet teyze okuyorum.

teyze:nerde?

kız:izmirde.

teyze::ne okuyon?

kız:sosyal bilgiler öğretmenliği

teyze:hıımmm..olsun olsunn...tıp olmadı mı...benim de adamın halasının kızının çocuğu orayı bitirdi de 3 yıldır bekliyo..ama olsun olsunn okuyun okuyun....

diye insanı canından bezdiren teyzeler atanında akbaba misali desenize....
heryerde ama heryerde böyle densizler var ya. o kadar çoğaldılarki şöyle konuşmasını bilen ağırbaşlı olgun kimse yok. kaç yaşına gelmiş kadının ettiği lafa bsak insan söylediğinin ilerisini gerisini bir düşünür. Bu laf söylenmez kalbini kırarım genç kızın der. hayret birşey

Bir dizide zengin kız vardı erkekler hep malı mülkü için yaklaşıyordu daha sonra kız kendini overlokçuyum diye tanıttı gerçek aşkı bulsun diye parası içi gelmesinler diye çokta mutlu oluyordu çift ..taa ki fakir oğlan kızın babasının tekstil fabrikalarını öğrenene kadar..

Acaba öğretmenler bu durumdan kurtulmak için öğretmenliğini mi gizlemeye başlayacak ?

bir arkadaşım 32 yaşında bu yaz evlendi. şimdiye kadar işsizdi bu yaz KPSS kazanıp devlet memurluğuna atandı daha 1 ay geçmeden kısmet çıktı ve evlendi.
PARA PARA PARA...

OFFF çok fena peki hayat bu binbir türlü hali var hayatın..ya o memurluk sonu gelirse .. gidecek mi beyefendi?

Yazınızı okuyan eskiden evlilik kavramı, özellikle de görücüler vasıtasıyla yapılan evlilik çok duygusal çok romantik bir şeymiş, şimdi kadınların çalışması bozmuş sanıcak. Ee bir kadının onu beğenen komşu teyzenin huzuruna çıkması boyunu posunu şöyle bir sergiledikten sonra oturup damadın maaşını, işinde önünün açık olmadığını dinlemesi ardından evlilik kararı alması zaten ekonomik nedenlere dayalıymış eskiden de. Çalışması hoş karşılanmayan kadının kendine sahip çıkacak, en iyi yaşamı sağlayacak adamı seçmeye çalışmasının en ufak bir romantik tarafı yok. Aynı şekilde uzun süre bir arada olacak, bir hayatı paylaşacak iki insan arasında bir husumet çıkarsa da araları bozulursa iki tarafta mağdur olmasın, mallarını meşru şekilde paylaştıralım amacıyla icat edilen evlilik müessesesi de romantik birşey değil, son derece mantığa dayalı. Kendimizi kandırmayalım ve öğretmen düşkünü teyzeler muhteşem geleneklerimizi mahvetmişler gibi davranmayalım bence :9:

Öyleyse ne diyoruz: ''Haydi kızlar, eğitim fakültesine!'' :60::60::60::60:

ama son yıllarda öyle olmadı mı gerçekten, kimi görsem çevremde ya öğretmen ya aday, ya okuyo
çünkü kızların aileleride kızlarını öğretmenliğe yönlendiriyo
tam "baba beni eğitim fakultesine gönder" durumu oldu yani
:1:

Ben 3 yıl evde işsiz oturdum artık evlenir giderim diyordum ama topu topu bir kişi talip oldu :D 1 yıldır bir kurumda sözleşmeli öğretmenlik yapıyorum her ay düzenli olarak görücülerim geliyor. Mahallede özellikle epey oldu, 3 yıldır ortada olmayanlar birden döküldü. Bu seferde ben istemiyorum tabi gerçekten sırf mesleğim için seçilmem kötü hissettiriyor.

Back
X