Erkekler çalışan ve özellikle öğretmen kız mı tercih ediyor?

Öğretmenlik mesleğine bir sözüm yok ama bir kadının, mesleğine bakılarak veya çalışıp çalışmamasına bakılarak tercih edilmesi gerçekten rencide edici bir durum.

Sen ne diyorsun kadrolu öğretmen kız için okul önlerinde nöbet tutan anneler var..
bizzat şahidim..
ve işin gerçeği atanmış öğretmen bu devirde kara borsa oldu ...

erkeklerde değişti , aslında bizdede suç var ilk biz başlattık

arabasının markası ne
evi var mı
maaşı ne kadar

etki tepki meselesi

Bir de şu açıdan bakmak lazım tamam anneler babalar daha farklı boyutta düşünebilirler.
Biri size erkek arkadaşım ya da kız arkadaşım var evleneceğim dediğinde sormuyor muyuz ne iş yapıyor diye...
İyi bir mesleği varsa oo çok iyi falan diyoruz. Hele erkekte doğru dürüst bir meslek yoksa çoğu kişi hoş bakmıyor.
Bence mesleğin, yaptığın iş senin etiketin.

işte bu durumdan ve böyle düşünen insanlardan iğreniyorum.

erkekler, calısan bayan ıstıyor tabıkı mantıklı bu, hayat sartlarını dusununce ama oyle erkekler var ki bunu amaç edınmıs yanı ıllakı calısan bır bayan ıle evlenmek. ozellıkle de aılelerı. ama en cok da ogretmen gelın adayı arıyorlar resmen. karakterı huyu aılesı onemlı olmuyor resmen. neymiş efendim, yaz tatılı ve tatıllerı fazlaymıs cocuk olunca bol zaman ayırırmıs ıyı anne olurmus. aksam erkenden evde olurmus, mesaısı yokmus nobetı yokmus. falan fılan. cok gıcık oluyorum cok ayıp ayıplıyorum bu durumu. ayaklı 2 mılyar ya, cekecem tabıkı nazını dıyen erkek kuzenım var, esı ıcın dıyordu. ıyyyyyyyyyy

erkekler, calısan bayan ıstıyor tabıkı mantıklı bu, hayat sartlarını dusununce ama oyle erkekler var ki bunu amaç edınmıs yanı ıllakı calısan bır bayan ıle evlenmek. ozellıkle de aılelerı. ama en cok da ogretmen gelın adayı arıyorlar resmen. karakterı huyu aılesı onemlı olmuyor resmen. neymiş efendim, yaz tatılı ve tatıllerı fazlaymıs cocuk olunca bol zaman ayırırmıs ıyı anne olurmus. aksam erkenden evde olurmus, mesaısı yokmus nobetı yokmus. falan fılan. cok gıcık oluyorum cok ayıp ayıplıyorum bu durumu. ayaklı 2 mılyar ya, cekecem tabıkı nazını dıyen erkek kuzenım var, esı ıcın dıyordu. ıyyyyyyyyyy

Çok ayıp ya eşi için çok üzüldüm Allah korusun..Sadece para için beni çekçekse hiç olmasın ben hayatımı yaşarım

bekarken yaşadıklarım geldi aklıma:1:

merkeze uzak ,küçük bir ilçede yalnız yaşıyorum o dönemler.dersim erken bitti,eve geldim.biraz zaman geçince kapı çaldı,baktım bir

kadın,güzelce giyinmiş süslenmiş,elinde bir paket,bildiğiniz kız istemeye gelmişler.:52:ev sahibimi de önüne katmış,yazık o da utana

sıkıla,kızım illa bir görelim diyorlar uzaktan gelmişler,kabul etmez dedim ama diye açıklamaya çalışıyor.güldüm,olmaz dedim.

pencereden baktım aşağıda arabada kayınpeder adayı,takım elbiseli falan yaa hey Allahım,beni benden isteyeceklerdi zaar:27:

öğrenci olduğum dönemde,benbim bölümüm,İngilizce öğretmenliği ve sınıf öğretmenliğinin ataması fazlaydı,görücü teyzeler sınıf

kapılarında beklerdi,diğer bölümlere bakmazlardı atanamazlar dye:1:

bütün kadınlar çalışmalı bence yoksa böyle boş oturmaktan kafayı yiyorlar:33:ellerinde fotoğrafla dünürcülük oynuyorlar:33:

Bir de şu açıdan bakmak lazım tamam anneler babalar daha farklı boyutta düşünebilirler.
Biri size erkek arkadaşım ya da kız arkadaşım var evleneceğim dediğinde sormuyor muyuz ne iş yapıyor diye...
İyi bir mesleği varsa oo çok iyi falan diyoruz. Hele erkekte doğru dürüst bir meslek yoksa çoğu kişi hoş bakmıyor.
Bence mesleğin, yaptığın iş senin etiketin.

Evet, özellikle ükemizde erkeklerde mesleğe çok dikkat edilir, bu doğru, ama bir insanın asıl etiketi, düzgün bir karaktere sahip olmasıdır.

İnsanın mesleği, etiketi olamaz hiçbir zaman.

Ben, yüksek mevkilere gelmiş ama karakteri sıfır olan çok insan tanıdım.

Son düzenleme:
Çok ayıp ya eşi için çok üzüldüm Allah korusun..Sadece para için beni çekçekse hiç olmasın ben hayatımı yaşarım

hayat ve ınsanlar cok degısıyor. sırf ogretmen dıye ıstenılen tercıh edılen kızlar ya da gelın adayları ıle dolu cevremız ne yazık kı.

Ben 3 yıl evde işsiz oturdum artık evlenir giderim diyordum ama topu topu bir kişi talip oldu :D 1 yıldır bir kurumda sözleşmeli öğretmenlik yapıyorum her ay düzenli olarak görücülerim geliyor. Mahallede özellikle epey oldu, 3 yıldır ortada olmayanlar birden döküldü. Bu seferde ben istemiyorum tabi gerçekten sırf mesleğim için seçilmem kötü hissettiriyor.

Çok da abartmayalım sırf meslek için de gelmiyordur hepsi. Kendinize haksızlık etmeyin. Eskiden düğünlerde hamamlarda güzelliğine göre karar verilirdi. Buna bir de meslek eklendi. Eğer oğulları da eğitimli kültürlüyse DENK bir eş aramak , aile huzuru için çok mantıklı. Damat beyin geliri zaten iyi ise öğretmen hanım evinin işi için yardımcı alır , çocuğu olunca bir yardımcı daha alır. Hem çok kutsal bir mesleği yapar , hem rahat yaşar hem emekliliğinde parası da olur. Ben kadının hem çalıştığı , hem ezildiği duruma karşıyım.Kimse okumamış doğru düzgün bir geliri olmayan oğluna en iyisi olsun diye gelin aramasın. Kul hakkı bu ya.Etinden sütünden faydalan ohh. Bu beni çok kızdırıyor işte.

Benim bir sürü tanıdığım bu şekilde sırf kız öğretmen diye evlendi. Zaten ailesi de hep öyle aradı ve görücü usulu buldular.
Yani o kız öğretmen olmasa adam evlenmeyecekti. Çok garip gerçekten ne günlere kaldık ya insan inanamıyor.

Sen ne diyorsun kadrolu öğretmen kız için okul önlerinde nöbet tutan anneler var..
bizzat şahidim..
ve işin gerçeği atanmış öğretmen bu devirde kara borsa oldu ...

hahhahahah koptum buna yemin ederim ilahi:)ahhh be teyze o gelin belki senin için hayılı değil sırf öğretmen diyede olamski bu işler valla öldüm gülmekten:)

Bende çevremde çok görüyorum duyuyorum bunları banada çok saçma geliyor yani evlilik bu gerek varmıki böyle şeylere.

benim kocam öyle bi şart koymamıştı bende evlendim:52:

şaka bir yana evet öğretmen istiyorlar. fakat evlenmek için değil kendilerine hizmet etmesi için. çünkü öğretmen bayan sabah 8 akşam 4 çalışır haftasonları tatil kar yağdı tatil yağmur yağdı tatil yazın 3 ay tatil çocuklar hasta tatil......... ( yada biz öyle görüyoruz ) erkek eve gelince hazır sofraya temiz çamaşır ütülü kıyafet temiz ev ciyaklamayan çocuklar hazırlanmış yemeklere kavşmak isterler. öğretmenler dışındaki tüm meslek çalışanı bayanların malesef bunların hepsini yapmaya fırsatı yok muhakkak biri eksik kalıyor. erkekler ( yada anneleri ) öğretmen kadın ararlarki hem ev işi hem okul bir arada yürüsünde huzursuzluk çıkmasın diye. Kayınvalideler kendileri her nekadar NASA nın aya gönderdiği ilk insan olamasalarda eminim AMSTRONG un yerinde olabilecek dedikodu bilgisine sahiptirler ve oğulları EINSHTEIN :37:zekasında oldukları için atomu parçalarken yoruldukları için kendi seviyelerinde onları her durumda TAŞIYABİLECEK gelin adayı ararlar. Özellikle katıldıkları davetlerde ( sosyetenin kokteyllerinde martini bardakları ve pahalı gerdanlıklarıyla kahkaha savururlarken yanlarında lise mezunu birini istemeyeceklerdir eminim :27:)
Aynı olay benim başıma geldi 2 sene önce.
Biriyle tanıştım arkadas ortamında. Deniz subayıymış. Benim evleneceğim kızın öğretmen olması lazım dedi böbürlenerek. Ben gayet normalbir şekilde "niye? eğitilmeye ihtiyacın mı varki?" dedim.
hayır beni taşıyabilmesi lazım deyince de "peki sen öğretmen bir kadını taşıyabilmek için ne yaptın" dedim. O gün bugündür haber alamadım:27:

şaka bir yana evet öğretmen istiyorlar. fakat evlenmek için değil kendilerine hizmet etmesi için. çünkü öğretmen bayan sabah 8 akşam 4 çalışır haftasonları tatil kar yağdı tatil yağmur yağdı tatil yazın 3 ay tatil çocuklar hasta tatil......... ( yada biz öyle görüyoruz ) erkek eve gelince hazır sofraya temiz çamaşır ütülü kıyafet temiz ev ciyaklamayan çocuklar hazırlanmış yemeklere kavşmak isterler. öğretmenler dışındaki tüm meslek çalışanı bayanların malesef bunların hepsini yapmaya fırsatı yok muhakkak biri eksik kalıyor. erkekler ( yada anneleri ) öğretmen kadın ararlarki hem ev işi hem okul bir arada yürüsünde huzursuzluk çıkmasın diye. Kayınvalideler kendileri her nekadar NASA nın aya gönderdiği ilk insan olamasalarda eminim AMSTRONG un yerinde olabilecek dedikodu bilgisine sahiptirler ve oğulları EINSHTEIN :37:zekasında oldukları için atomu parçalarken yoruldukları için kendi seviyelerinde onları her durumda TAŞIYABİLECEK gelin adayı ararlar. Özellikle katıldıkları davetlerde ( sosyetenin kokteyllerinde martini bardakları ve pahalı gerdanlıklarıyla kahkaha savururlarken yanlarında lise mezunu birini istemeyeceklerdir eminim :27:)
Biriyle tanıştım arkadas ortamında. Deniz subayıymış. Benim evleneceğim kızın öğretmen olması lazım dedi böbürlenerek. Ben gayet normalbir şekilde "niye? eğitilmeye ihtiyacın mı varki?" dedim.
hayır beni taşıyabilmesi lazım deyince de "peki sen öğretmen bir kadını taşıyabilmek için ne yaptın" dedim. O gün bugündür haber alamadım:27:

doğru aslında...öğretmen hatun hem eve para getiricek hemde herşeyi yapacak evde..diğer çalışanlar gibi değilki..yazın 3 ay tatilleri var..isteseler hamur bile açarlar evde..yazın 3 ay tatil..kayınvalidelerini eve getirip onlara bile bakarlar..napcak tatilde yatcakmıı

anneleri istediği kadar kadrolu kız istesin gördüğüm bir çok insanda üniv.mezunu bir kızla evlenmek istemiyoruz diyor ew kızı olsun diyorlar kafam karıştı....eskiden kız tarafı erkek memur olsun diyordu şimdi erkek tarafı kız memur olsun diyor dünya tersine dönüyo ya:)

ben de yeni mezun olduğumda bi kadın geldi beni görmeye, önceden birine arattırmışlardı ben gelmesinler dedim. sonra kimseye arattırmadan bi tanıdığı almış gelmiş kadın konuştu konuştu, oğlu pilotmuş kadın beni gördü beğenmiş fotoğrafımı alacakmış oğluna gösterecekmiş tabi o zamanlar safım diyemedim sen oğlunun fotosunu getirdinmi ben beğenecekmiyim de sen beni oğluna göstermeye çalışıyosun diye. kesinlikle olmaz dedim gönderdik 10dk sonra tekrar geldiler ben oğlumla konuştum beğendiğimi söyledim benim oğlum pilot daha iyisini bulamazsın fotonu ver de gösterelim diyo illa tabi ben yine kibar bir şekilde olmaz dedim gönderdik. ben kadına bişey diyemiyorum cahil sonuçta kendileri öyle evlenmişler oğullarına da öyle kız bulmak isteyebilirler. Asıl suç okuyup pilot olup da adam olamayan o oğulda, fotoğraftan anlayacak sanki benim kişiliğimi karakterimi. ne kadar sinir olmuştum o zamanlar, hatırladım yine bütün sinirlerim tepeme çıktı....

doğru aslında...öğretmen hatun hem eve para getiricek hemde herşeyi yapacak evde..diğer çalışanlar gibi değilki..yazın 3 ay tatilleri var..isteseler hamur bile açarlar evde..yazın 3 ay tatil..kayınvalidelerini eve getirip onlara bile bakarlar..napcak tatilde yatcakmıı

şu konuya bi açıklık getirelim 3 ay tatili öğrenci yapar öğretmen seminerdi toplantıydı yapacağı tatil 1.5 aydır toplamda. sinir oluyorum 3 ay yanılgısına yok öyle birsey...

Bu seneki 40.000 atamadan sonra teyzeler artık çıtır gelin adayları için işe koyulurlar

Okul kapı önlerinde kuyruk olur

Ama bir şeyi gözden kaçırmasınlar oğulları devlet memuru değilse eş durumu ile artık tayin yok

Son düzenleme:
geçenlerde kuzenimi oğlu öğretmen olan bir kadın görmüş beğenmiş, evlerini öğrenmiş. Sonra kahve içmeye gitmiş teyzem kızım öğretmen ama sözleşmeli demiş. Kadın da ücretli öğretmen anlamış, aa aa o zaman bu iş olmaz ücretliyse benimki kadrolu bu iş başlmadan bitsin demiş. Evet artık bu hale geldi durum güler misin, ağlar mısın bilmem. Ama biz çok gülmüştük:))

Back
X