Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
geçenlerde kuzenimi oğlu öğretmen olan bir kadın görmüş beğenmiş, evlerini öğrenmiş. Sonra kahve içmeye gitmiş teyzem kızım öğretmen ama sözleşmeli demiş. Kadın da ücretli öğretmen anlamış, aa aa o zaman bu iş olmaz ücretliyse benimki kadrolu bu iş başlmadan bitsin demiş. Evet artık bu hale geldi durum güler misin, ağlar mısın bilmem. Ama biz çok gülmüştük:))
malesef çoğunlukla öyle.. yani çalışmalı diye düşünüyorlar..erkek olmasada ailesi sayesinde çalışan arıyor kendine..hele kendi kariyer yapmışsa evet sendede olmalı..arada var tabi öyle kuralı olmayan ama oda nadir ..bir erkek yada ailesi değil artık özellik kızlarda öyle arıyorki.
aslında ticaret değil yani dediğin gibi değil..geçinmek o kadar kolay değil..tek maaşla zor yani..ee haliyle memurla biraz kendini garantiliyo gibi oluyorsun..erkek aileleri geçim zor olmasın diye iki taraf çalışssın ister kız aileside kızım iyi olsun rahat etsin diye ister..öyledir yani..artık memur yada okumuş olması öncelik..
Konu sahibi arkadaşım maalesef böyle düşünen böyle kriterler peşine düşen damat adayları ve anneler var.Oysa evlenmek isteyen bir insanın öncelikle araması gereken kriterler farklı olmalı.ben de çevremde bu tarz lafları çok duyuyorum:"yok mu öğretmen kız" hiç hoş değil bu söylemler.ben de öğretmenim, okulumda çalıştığım yerde ve çevremde evlilik düşünen beylerden duyduğum şu:çalışan olsun,öğretmen olursa iyi olur,güzel olsun...bu isteklerinin hiç sonu yok.Bu konuda ben de dertliyim, söyleyecek çok sözüm var lakin çok yıprandım anlatmaya mecalim yok.Size şunu söyleyeyim: nasipse gelir Çinden Yemenden, nasip değilse ne gelir elden.Allah karşınıza sizi çıkarsız sevecek ve evlenecek bir erkek çıkartır inşallah.
canım neden öyle düşünüyorsun ki :44:
eşimle tesadüfen tanıştık evlenme kararı alğımızdada ilk dediği çalışmanı istemiyorum :26:
bende çalışmaya meğilli değilimdir zaten
abimde yeni nişanlandı onun nişanlısa çalışmıyor bu şekilde çevremde bir çok örnek var[/QUOTE
Bu zamanda hep kzı çalışmalı çalışmalı olmaz diyorlar.
İş bulmak için çok çabalıyorum sınavlara girip çıkıyorum
Bir toplulukta bile bana bakarak kız çalışmalı çalışamadan evlenmeyi düşünmemeli diye imlaı imalı bana bakıyorlar
Çıldıyorum üzülüyorum bir ailem olmucak diye elbet iş bulucam ama yaşta gidiyo
canım neden öyle düşünüyorsun ki :44:
eşimle tesadüfen tanıştık evlenme kararı alğımızdada ilk dediği çalışmanı istemiyorum :26:
bende çalışmaya meğilli değilimdir zaten
abimde yeni nişanlandı onun nişanlısa çalışmıyor bu şekilde çevremde bir çok örnek var![]()
belli meslek grupları için bu geçerli, öğretmenler öğretmen arayabiliyo, polisler askerler hemşire ya da öğretmenlere meyil edebiliyo tayin durumundan dolayı, ee hayat pahalı tek maaşla geçinmek zor, özel sektörde kadınlar için zor, memur bi bayan ideal gelin olabiliyo, haftasonu tatil, sabah 8 akşam 5, hem anne hem eş hem de iş kadını olabilmek daha kolay memursan, biz de evleneceğimiz erkekte belli özellikler aramıyomuyuz
Sanırsam memursunuz ki bu kadar rahat konuşuyorusuz.
Biz ölelim o zaman .
HAYAT İYİCE ÇEKİLMEZ SEVGİSİZ BİR YER OLMUŞ
evet memurum, ama rahat memur olmadım 1 senemi sadece kpss'ye harcadım çünkü sevgilim polisti ve ben de memur olmalıydım, onun peşinden rahatça gidebilmeliydim, Allah gönlüme göre verdi ve kazandım çünkü benim bölümümden çok atama oluyo puanımda iyiydi, ben az önceki yorumumda bu durumu onaylıyorum vs demedim bi gerçekten bahsettim, evet annelerde bunu arıyo erkeklerde, çünkü güzel yaşamak istiyosan tek maaş yeterli değil, özel sektörde çalışan bayanlarında çalışma saatleri sıkıntılı oluyo "genelde", böyle bi meyil başlamış
Erekeğin bile böyle bir durumda fikri değişiyor ,memur olarak atandığımda da bu bakış açısı ile yaklaşacakalrı üzücü ..Beğeniyorlar ama çalışmıyor ya da özel de çalışıyorsa bir anda fikri değişiyor aklım almıyor artık ne olacak diye işte çok bunaldım![]()
hayat işte tatlım...beni yanlış anlama sen başlığı soru şeklinde açınca evet öyle oluyo babında bişeyler yazmak istedim ama mutlaka gönlüne göre biri çıkar, ya da bi kapı açılır işe girersin takma bu kadar
Özür dilerim bir anda öyle dedim.Çıkmaz içindeyim UMUTSUZUM herşeye karşı
sabahtan akşama kadar meslek adına bir şeyler yapmaya çalşıyorum.Y
Yapmak istediklerim kimi zaman küçük görülüyo burun kıvrılıyo..
Çevremdilerin çalışan kız söylemleri
işe gir bir sürü talibi n çıkar demeleri
Haytımda da biri yok sevebilceğim insanın bu şekilde de yaklaşmasını istememe keşek zamanında hayatıma birini alsaymışım bende mesleğimi alayım öyle dedim ama yanlış düşünmüşüm demek belki doğruyd ama işin boyutu değişti işte
Çok teşekkür ediyorum .Hrşey gönlünüzce olsun.Sizde daha çok mutlu olun.İstediğiniz yerlerde olun.