malesef var canım bu şekilde evlenen..hatta ne komik olaylar oluyor.daha okul kapanmadan yaşadık..bizim okulda çokta hoş daha yeni atanmış bir öğretmene talip geldi ama bir mahalle deem yeri var kayınvalde adayı onun kızkardeşi,ikide komşusu kadının oğlu gardiyanmış.arkadaşımızda kırmamak için ben evliliği düşünmüyorumhenüz dedi ama kadının cevabı: benim oğlum gardiyan belki ondan beğenmedin ama 3 tane sıfır dairemiz var belki fikrin değişir dedi:) arkadaşımızda yok değişmedi teyze deyincede hemde son model arabası var demeye başladı.arkadaşımız bişey demeden odadan çıktı..
öğretmen istemelerinin nedenlerine gelince: tatilleri bol hem tam gün çalışmıyolar -çoğu- hem ev hanımı olur,raor hakkı,doğum izni derken bebeğinide rahat büyütür,oğlumada bakar,hatta tatillerde gelir banada bakar,arasıda fena değil kullanırız diye düşünen tipler bunlar..
benim kayınvaldem bile duru durup der eltimin biri bankada çalışıyo hep onla kıyaslar o da öğretmen olsaydı der..bizi çok rahat çalışıyo sanıyolar ama bu mesleği yapanlar anlar bizi,millet çocuğuna tatiller süresince katlanamayıp ay bir okul açılsaydı diyolar ama biz bir sınıfta en az 35 öğrenciyle haftanın 30saatini hem birşeyler öğretip hemde terbiye vermekle uğraşıyoruz,tatillerimiz herkesin gözüne batıyor oysa biz bu tatil dönemi sadece maaşımızı alıyoruz ücret almıyoruz,1 yılda o kadar bçocukla uğraştıktan sonra kafa dinlemeye ihtiyaç. duyuyoruz ,eminim ntatilleri kaldırıp ücret vercez okula gelin deseler öğretmenlerin çoğu kabuleder.maaşlarımız çalışma koşullarımıza göre az olduğunu artık sağır sultan duydu..vs.vs.. daha çok şey anlatılırda bunu anlamayan erkek annelerine sadece gülüyorum ..hatta görücü usulü evlenmeye bu devirde garipsiyorum