Erkekler çalışan ve özellikle öğretmen kız mı tercih ediyor?

bende Okul Öncesi Öğretmenliği mezunuyum,üstüne 2 yılda El sanatları okudum
bikaç kez Kpss ye kendimi denemek için girdim ama devlette çalışmak aklımın ucunda bile yok,hiç bir zaman olmayacakta.
Geçtiğimiz seneler bikaç ay çocukta baktım bir yakın aile dostumuzun bebeğine ve Özel Kreşlerde Kolejlerde sözleşmeli öğretmenlik yaptım şu anda evdeyim bebeğim olup 1 yaşını doldurana kadarda çalışmayacağım.
ne eşimden ne çevremden ne eşimin ailesinden ne kendi ailemden hiç böyle bişey duymadımda sezmedimde.ama tahsilli olmamla bir mesleğim olmamla ilgili övünüp gurur duyduklarını çok iyi biliyorum,dilede getiriyorlar zaten sık sık.
öğretmen gelin,öğretmen damat v.s. istekleri çevreye göre değişiyor sanırım.
ama söylediklerinizde çok büyük gerçeklik payları var yaşama dair.
yani kendimi baz alırsam elimde mesleğim var,nerde olsa iş bulurum çalışırım kendimi garanti altında hissediyorum,mesleğim benim hayat sigortam.
yarın öbürgün Allah korusun başıma bişey gelse kimseye muhtaç olmadan mesleğimi yapabilirim.
Devleti tam olarak bilmiyorum ama özelde gerçekten çok iyi paralar dönüyor bu da dipnot olsun...:)

çünkü eşimle evlenmek üzereyiz şuanda hesaplarımızı birleştireli aylar oldu ve gördüm ki eşim çalışmayan bi bayanla evlense imiş gerçekten çok zorluklar yaşarmış biz ikimiz çalıştıgımız halde ancak toparlıyoruz biribirmizden önceki hayatlarımızın dağınıklıgını ve borçlarını.onun çalışan bayan istemesini anlayabiliyorum ben
ayrıca öğretmen isteyen bi insanı da anlayabiliyorum eğer senin öğretmen oldugunu bilip öylece isteyip alyrsa seni daha çok anlayr ve saygı duyuyor. özellikle yaptgn işe okuldan yorgun gelemenden müdürünle çatışmanadan öğretmneler odası dedikodularından sinirlerinmin yıprandıgından anlayr ama çalışmayan bir bayanıun eşi çoğu zman şöyle der bütün gün evdesin ne yaptından yoruldun sanki...ama eğer eşinizde sizde öğretmenseniz daha uyumlu bir çift olablirsiniz bence

Canım biz mezun olduğumuzda duyuyordum arkadaşlarımdan, gelen görücüler soruyormuş "branşı ne? sözleşmeli mi vekil mi kadrolu mu"
Kapı kapı apartman apartman öğretmen kız arayanlar var..
Bankamatik kartı olarak görüyorlar sanırım öğretmen kızları..Ha bir de çalışma saatleri daha az evine barkına zaman ayırır oğluma hizmetini eder diye de düşünmüyor değiller..
Uzak dur derim öylesinden..

aileler öyle düşüneblyr evet kadro flan yakında akaç ek ders alyrsun falan diyecekler nerdeyse ama eşiniz sizi öğretmen olmanızdan memnun ise bunu nyanlış yorumlamayın diye söyledi ben.şimdiki milli eğitim bakanı her ne kadar itibarımızı zedelese de toplum mda öğretmenliğimn ayrı bir yeri olduguna iananyrm ben

aileler öyle düşüneblyr evet kadro flan yakında akaç ek ders alyrsun falan diyecekler nerdeyse ama eşiniz sizi öğretmen olmanızdan memnun ise bunu nyanlış yorumlamayın diye söyledi ben.şimdiki milli eğitim bakanı her ne kadar itibarımızı zedelese de toplum mda öğretmenliğimn ayrı bir yeri olduguna iananyrm ben

Evet katılıyorum..Eskidenmiş o mesleklerin üstünde bir meslek öğretmenlik düşüncesi..
Çocuk takmaz, veli takmaz, idare sıkıştırır, Ankara üstten bastırır usandırır..
Ama dışarıda şu düşünce de var, "ne güzel eşin öğretmen, çocuğunun eğitimiyle yetiştirilmesiyle en iyi şekilde ilgilenir.."
Tamamen yanlış bir düşünce..Sınıfta en başarılı öğrencilerim anneleri ev hanımları olanlar..Öğretmen arkadaşlarımın çocukları annelerinin babalarının itelemesiyle kakalamasıyla geliyor bir yerlere...

ben de öğretmenim ama öğleden snra eve geldiğimde ne yemek yapacak ne de evi temizlicek halim kalıyo. tüm gün bağırmaktan boğazım acıyo sesim de çıkmıyo. ayrıca böle en ufak bi görültüyü bile kafam götürmüyo. sık sık farenjit oluyorum bi de arada migrenim tutuyo. bana bakacak bi oğlunuz varsa özelden ulaşın sevgili kaynana adayları:)

Canım öncelikle üzüldüm yazdıklarına,ilk yıllarındasın sanırım o yüzden minik bir taktik vermek istedim.Özelde mi yoksa devlette mi çalışıyorsun bilmiyorum ama ben 9 yıl özel sektörde çalıştım.Etüd-dershane ve özel okullar...Haftada 60 saati buldu ders saatlerim çünkü her boş anınıza birebir denen özel dersler yazılıyor.Özelde kimse boş oturamıyor maalesef.Yapmamız gereken sınav-deneme-yazılı...vs etkinlikleri tenefüslere sığdırdık çoğu zaman.
Bu tempoda beni yormayan en önmeli şey şuydu:sınıfta hiç bağrmam.Daha ilk derste çocuklara yıl boyunca beklentimin ne olduğunu,sınıfta oluşan huzursuzluğa nasıl tepki vereceğimi belirtirim.İlk olayda da taviz vermeden uygularım.Disiplinliyimdir ama ihtiyaçları olduğunda yanlarında olacağımı da belirtirim.Sınıfın en yaramazını etkisiz hale getiririm ki ilk 2 haftada o kendini belli eder:1::1::1: Ona sevgiyle yaklaşıp,yaptıklarını hiç yakıştıramadığımı tek başına olduğumuz bir zamanda söylerim.Sonrasında bir bakış hep yeterli olur.Disiplini baştan sağlarsan yıl boyunca hiç üzülmezsin.Bu demek değil ki hep kızgın bir öğretmen görünümünde ol.Yeri gelir beraber güleriz,dersler neşeli geçer.Mesela ben geç kalan öğrenciye ceza veriyorum:benden sonra kapıdan giren hareketleri ile tahtada minik kuş şarkısını söyler:33::33::33:
8.sınıf öğrencilerini düşün,sınıf önünde anaokul şarkısı söylüyorlar.Bu şarkının halay-pop-rack-çiftelli ...her versiyonunu dinledim:52::52::52:Öğrenci dahil hepimiz gülüyoruz buna ki kaldırmayacak öğrenciye asla yapamam bunu.Dersin ilk 3 dakikası gidiyor ama ders boyunca başka sululuk olmuyor artı beni merdivende gören derse koşuyor ceza almamak için:52::52::52: Sonraki yıllarda sende kendince taktikler geliştirirsin eminim ama sakın sağlığından olma.
Gelelim evliliğe...
Ben 31 yaşında evlendim ve evlenene kadar atamam olmadığı için bu bahsettiğiniz kaynana tiplerinden çok gördüm.Hatta kadrolu olmadığım için evleneceğim kişinin ailesi beni istemedi.2 yıl bu şoku atlatamadım.Sevgilime değil ailesinin beni tanımadan yaptıkları harekete çok üzüldüm.Mezuniyetimden itibaren karşıma çıkanlar hep kpss'yi sordu.Hatta ilk yılımda çevre baskısıyla 2 kişiyle tanıştırıldım ve 2side daha ilk paragrafta kpss'yi ve atamaları sordular.Anne-baba-kardeş sayısı falan sorulmadan yani.Benim 2.de tepem attı tabi: "Ben çalışmayı düşünmüyorum.Eşim çalışacak bende çıtır çıtır yiyeceğim"demiştim:52::52::52: Çocuk şok:53::53::53: Sonunda eşimle tanıştım,çalışmasanda önemli değil diyen ilk erkekti ve biz şuan çok mutluyuz.Ben 1 yıldır çalışmıyorum ama 1 kere bile yüzüme vurmadı ki çok zorluk yaşadık maddi açıdan.
Ümidinizi kaybetmeyin hala dürüst insanlar var.Sizin istediğiniz,arzuladığınız zamanda değil ama birgün biryerde mutlaka karşınıza çıkıyorlar.:16::16::16:

öğretmenler sırf öğretmen için tercih edildiklerini öğrenirlerse birisi tarafından bayağı sinirlenirler herhalde, eve iş getirmek zorunda olan bi meslek grubu:27:
ayrıca konu dışı ama kk da yi en yoğun meslek grubu sanırım
:27:

Bir öğretmen olarak o tavırda olan oğlan annelerine ifrit olurdum.Bir kaç defa maalesef ki biz de öyleleriyle muhattap olmak durumunda kaldık.Hele ki 6-7 kişi cümbür cemaat okula gelip te müdür yardımcısının odasında beklemeleri yok mu!Bir öğrenci yollayıp ta,"Öğretmenim,müdür yardımcısı sizi odasına çağırıyor." dedirtmeleri yok mu!Sen sanarsın ki bir problem var ,gerilirsin hemen,odaya girer girmez en az 12 çift göz sana bakar yarım ağız gülümsemeyle.Iyyy..Ama yavaş yavaş pişman olacaklar öğretmen kız avladıkları için:DSebep belliydi;iki ay tatilleri var,8:30-15:00 mesaileri,hafta sonu ders yok,otursun,oğluna iş yapsın,evi derlesin,toplasın,çocuğu olunca,çocuğuna da vakit kalsın,kocasına da..Şimdi bakanlık 8:00-17:00 düşünüyor mesaiyi,öğretmen hafta sonununda da okulda nöbet tutsun,hani olur da öğrenci gelip ders görmek ister (!) okul da diye.1 temmuz-1 eylül arası olan tatili de 1 aya indirmek te istiyorlar:))Anlayacağınız oğluna öğretmen kız almaya çalışanlar hafif hafif pişmanları oynarlar artık,ya da müstakbel kayınvalideler için mesleğimizin modası hepten geçer :).

ben de öğretmenim canım ve bir sürü isteyenim oldu. hepsi hem ailemi tanıyıp sevdiklerinden ama çok daha önemlisi öğretmen olduğumdan geldiler. yarım gün çalışır. evine temizliğine de bakar oğluma da kanısındalar. hem ev işi yapar hem eve para getirir çocuk da bakar. :37: de gettttttt teyzee diyecem olmuyo.

evet artık bizim apt.mana gelenler burda bir öğretmen kız varmış diyolar
bende ne bileyim ana babasını sor bir ona göre söyleyeyim hangi daire diyorum
ailesi terbiyesi hytu güzelliği kendini yetiştirmişliği sorulmuyo artık
öğretmen kız!!
öğretmenlikte şunun için tercih ediliyo
yaz tatili var çocuklarına rahat bakar
bizlerde yetişir filan..
benim çok yakın arkadaşım dünya güzeli bir kızdı
kardeşi Alalha yaratmış ama pek hoş değildi ve erkek tipliydi
huyuda öyle erkek gibi davranırdı
güvenlik görevlisi oldu bu..
sırf bu yüzden gelip istediler kızı
arkadaşımın küçüğü evlendi o garibim kaldı:)
neyse 4 ay anca çektiler bu kızı maalesef boşandı
sonu böyle oluyo işte
para için yuva kurulurmu
ayrıca bu çok okumuş süper oğlanlar niye hödük gibi dolanırlar
o kadar süperlerse bisevgili bulup evlenemiyolarmı annelerini sokak sokak gezdiriyolar:20::20::20:

Son düzenleme:
ben de öğretmenim canım ve bir sürü isteyenim oldu. hepsi hem ailemi tanıyıp sevdiklerinden ama çok daha önemlisi öğretmen olduğumdan geldiler. yarım gün çalışır. evine temizliğine de bakar oğluma da kanısındalar. hem ev işi yapar hem eve para getirir çocuk da bakar. :37: de gettttttt teyzee diyecem olmuyo.

tam teşekküllü köle arıyorlar:1::1:

Benim kayınvalidem de kendine uygun, pardon oğluna uygun. Öğretmen, atanmış ama, 18-23 yaş arası. Sarışın uzun boylu, başı kapalı gelin arıyor 3 yıldır. :))) daha da çok arar.

Not: Kaynım bulunmaz hint kumaşı. :52::52::52::52::52::52:

Birde bunları söylerken. Yarım gün çalışır, Temizliğini de yapar, kocasına da yeter, çocuğuna da bakar diye ekliyor.
Öğretmenlerde sıra sıraydı karşımızda... :))))

Valla öğretmen bayanlar gözünüz açık olsun. Kayınvalidelere pabuç bırakmayın.

Son düzenleme:
Şu var ama gelin çalışsın ama onun dışında her şey eski hamam eski tas devam etsin. Biricik oğulları yine evin paşası gibi olsun hiç bir şeye elini, sürmesin geliden eski düzendeki gibi her daim hizmet beklensin ama bunun yanında kadın hem dışarda eşşek gibi çalışsın, hem bir kaç torun yapsın hem evde kocasına vakit ayırsın ,hem de ailesine mükemmel hizmet sunup kendi evinin yanısıra gidip her hafta mesela yakında ise kaynanasının evini temizlesin, gerekiyorsa aynı evde kalsın hala bu devirde bile, uzaksa çalışssa bile kendine gelip 3 ay kalan kaynanasına hizmette kusur etmesin. Değişen sadece kadının artık ekonomik olarak da sömürülebilen bir canlı olarak farkına varılmasıdır. Onun dışında çok da değişen bir şey yok çoğı kadın için yani vay kariyer yaptım vay şöyle okullarda okudum vay mesleğim var yine ezilen kadın eziliyor her türlü. Zihniyet değişmeli çünkü.

Canım üzücü ama gercekten de öyle düşünülüyor.Eskiden bayanların calışması sadece bir artıyken,şimdi erkek aileleri için vazgecilmez kriter olarak algılanıyor.

En iyi kendimden biliyorum.Ben mühendis olmak istiyorum derken annemden tutun babamın teyzelerinden ailedeki bütün hanımlara kadar herkes en iyisi öğretmenlik,bak doktorlar,çok üst derecedeki meslekler bile öğretmen kız arıyor demişlerdi:)İş secimiyle eş seciminin bağdastırılmasıysa farklı bir şey tabiki..

Benim kayınvalidem de kendine uygun, pardon oğluna uygun. Öğretmen, atanmış ama, 18-23 yaş arası. Sarışın uzun boylu, başı kapalı gelin arıyor 3 yıldır. :))) daha da çok arar.

Not: Kaynım bulunmaz hint kumaşı. :52::52::52::52::52::52:

Birde bunları söylerken. Yarım gün çalışır, Temizliğini de yapar, kocasına da yeter, çocuğuna da bakar diye ekliyor.
Öğretmenlerde sıra sıraydı karşımızda... :))))

Valla öğretmen bayanlar gözünüz açık olsun. Kayınvalidelere pabuç bırakmayın.

Çok tatlısınız yaaaa:)))

Alla alla ya bi ben görmüyorum öğretmenlerin havada kapıldığını :26: Etrafım öğretmen genç kızlarla dolu ve evlenmek istiyorlar elleri yüzleride düzgün, birbirinden güzel kızlar kısmet çıkmamasından dert yanıyorlar:44:

Kizlar merak ettim neden özellikle ögretmen ariyorlar ? yarim gün çalistigi için mi ? Part-time bi isi olsa baska meslekten, olmaz mi öyle ?

Bu konudan bende sıkayetcıyım kıslar. Çevremdekı herkes devlete atanmıs kıs arıyor tıpı, huyu hıc onemlı degıl tek krıter devlet memuru olması.Mühendisim özelde calısıyorum.Devlete atanamadığım için 3 senelık erkek arkadasımdan ayrıldım dusunun yanı artık bazı ınsanlar ıcın sevgı ask ıkıncı planda. Devlet memuru olamassak gecınemezmısız. Artık herkes boyle dusunuyor.:(((

Back
X