Erkekler çalışan ve özellikle öğretmen kız mı tercih ediyor?

Bir arkadaşımın babsı biriyle tanıştırcaktı beni telefonda aradı ahbabıı konuşmalardan anladım...babası girdi kpss girdi sonucunu bekliyo iyi geçmiş iyi atancak ehmde sağlık sektörü iyi iyi dedi ..neye uğradığımı şaşırdım...

Atanmış öğretmen gelin mi arıyorlar, tövbeler olsun :53::53::53:

Bin yıl kalsa istemem öyle adamı, bekar ölürüm daha iyi, o ne yaa :53::53:

Bu konudan bende sıkayetcıyım kıslar. Çevremdekı herkes devlete atanmıs kıs arıyor tıpı, huyu hıc onemlı degıl tek krıter devlet memuru olması.Mühendisim özelde calısıyorum.Devlete atanamadığım için 3 senelık erkek arkadasımdan ayrıldım dusunun yanı artık bazı ınsanlar ıcın sevgı ask ıkıncı planda. Devlet memuru olamassak gecınemezmısız. Artık herkes boyle dusunuyor.:(((
aynen öyle canım ya ailemden tut sevgilime çevremdeki tüm insanlara kadar herkes kpss ye çalış diye başımın etini yiyo özelde çalışmayı kölelik olarak görüyolar zaten tez yazıyorum aynı anda sınava nası çalışıcam ki onun için de össye hazırlanır gibi dershaneye gitmek gerekiyo artık memur olmak kolay değil ki

aynen öyle canım ya ailemden tut sevgilime çevremdeki tüm insanlara kadar herkes kpss ye çalış diye başımın etini yiyo özelde çalışmayı kölelik olarak görüyolar zaten tez yazıyorum aynı anda sınava nası çalışıcam ki onun için de össye hazırlanır gibi dershaneye gitmek gerekiyo artık memur olmak kolay değil ki

ben erkek arkadasım ve aılem ıstedıgı ıcın ısten cıktım kpss ye hazırlandım. sınavdan 80 aldım daha yuksek beklıyodum fakat netım eksık geldı zaten sınavda saıbelı bır sınavdı ya.ben puanla atanamayacagım ıcın erkek arkadasım 3 seneyı sıldı bır kenara koydu ve benden ayrıldı. Artık mutlu olmak yuva kurmak atanmaktan gecıyor.:(((

konuyu saptırdıysam ozur dılerım kıslar sadece ornek olsun dıye yasdım. Sadece öğretmen değil çamurdan olsunda memur gelın olsun mantıgında herkes

evleneceği kadında maddiyat ve özellikle garanti bi iş, mümkünse memuriyet-öğretmenlik arayan asalaklar o kadar çoğaldı ki.. :20: bizim de geçen yıllarda bi akrabamız oğluna görücü usülü kız arıyordu. özellik olarakda, memur olsun mümkünse öğretmen olsun, geliri olsun işi garanti olsun diyorlardı. yani öyle, ahlaklı olsun, ne bilim yaşı şu olsun, dini yaşayış şekli böyle olsun değil. mesleği şu olsun yeter. :20:
gerçekten o kadar iğreniyorum ki böyle erkeklerden de onlara uyan ailelerinden de. ne kadar aşağılık bi durum. o adam kendine nasıl erkek diyor anlamıyorum. :41:

öğretmen hanımlar, memurlar, kısacası bu utanmaz asalakların ilgi alanına giren tüm hanımlar. aman diyim, iyice araştırın, emin olmadan evlenmeyin. yoksa kendinizi asalak, paracı, tiniyetsiz, sadece görünüşde ERKEK olan bi sünepeyle ticari bi evliliğin içinde bulursunuz. eş adayınızın sizi paranız için istemediğine emin olun öyle evlenin lütfen ..

Kızlar bu tablo içimi iyicene sıkmaya başladı.
Zaten işsizim evdeyim kimse görmüyor zaten kimsede çıkmaz karşıma bu durumda.
Çevremden duyduğum oğlan anaları kız çalışıyor mu memur mu atandı mı soruları oluyor
Yıllardır öğretmen gelin olsun diye bekleyen annen ve oğulları var
SİZCE EVLİLİK TİCARET HALİNE Mİ DÖNDÜ.Tamam hayat müşterek bu zamanda zor herşey tabi çalışılmalı.
İyi bir işin yoksa sevilmeye hakkın yok mu?Mutlu bir yuvaya hakkın yok mu?

ben mezun olur olmaz iki komşu teyze sormuş öğretmen mi atandı mı bizimde oğlumuz var görseydik..

senin çok matah oğlun olsa bu yaşa kadar zaten onu bir kız görür keşfeder yüzüğüde takardı parmağına..

oğluna kız arayan annelere ve oğullarına karşı bi soğukluk var bende ..

çok çaresiz geliyorlar. bide öğretmen mi atandı mı?

evet bazıları resmen çalışan ama evinede çalışacak çocuğuna bakacak kız arıyorlar...

sen zengin koca istediğini söylesen ayıp kaçar ama bunlar bunda bir ayıp görmüyorlar.

valla ben öğretmenim ama talipler çoğalmadı yani aman bu öğretmenmiş hemen istemeliyiz diyenler yok :DD

Dinimize göre erkek kadına bakmak zorunda ama şimdi erkek mi kaldı. Babalarımız kendini öldürüyor neredeyse ama şimdikiler kadın gibi canı kıymetli. Evlilik ticaret değil en kutsal müessesedir ve kadın da hergün 8 saat çalışmak zorunda değil.

aslinda mantikli dusunulurse...kadinlar erkegin isine meslegine bakmiyorlar mi?? evlenme programlarinda cikiyor mesela kadinlar...
yok efenim isi olsun parasi olsun evi olsun..beni tasiyabilecek biri olsun :1::1::1:

yani bu durumda erkeklerde isterse garip olmaz bana gore..ama su da varki..calisan kadin her zaman bir kaca bolunmek zorunda...is ev sonrasinda coluk cocuk derken...yipranan kadinlar oluyor tabii..

sirf bunu maddiyati ve rahati icin isteyen erkekler icin soyleyecek pek soz yok...onlar size degil diplomanizla evlenmek istiyorlardir...
insanlarin memuriyet vs istemelerininde tabiiki daha cok is garantisinin olmasindandir..ne demisler; devlet mali deniz, yemeyen keriz :34:

Dinimize göre erkek kadına bakmak zorunda ama şimdi erkek mi kaldı. Babalarımız kendini öldürüyor neredeyse ama şimdikiler kadın gibi canı kıymetli. Evlilik ticaret değil en kutsal müessesedir ve kadın da hergün 8 saat çalışmak zorunda değil.

ya işte bunu bilse bile erkekler işlerine gelmiyor..

tamama gerçekten ekmek parası kazanmak eskiye nazaran çok zor ama bir erkeğin bir kadına çalışmaya mecbursun edasıyla yaklaşması sevimli değil...

şimdi çalışan kadınlar resmen iki kere köle...kazandığını istediği gibi harcayabilse amenna ama o da yok...

bi kadın çalışıyorsa mükemmel olmaya çalışmamalı evim pis yemek yapmadım mesela bunlar benim umurumda olan şeyler değil açıkçası..hem dişarda yorulup hem evde perişan olamam..

üstüne üstlük bu hengamede bi de çocuk doğur azcık kilo al o çok sevgili kocaların gözü fıldır fıldır olmaya başlıyor..

bu kadar fedakarlık ne için kim için..

ben mezun olur olmaz iki komşu teyze sormuş öğretmen mi atandı mı bizimde oğlumuz var görseydik..

senin çok matah oğlun olsa bu yaşa kadar zaten onu bir kız görür keşfeder yüzüğüde takardı parmağına..

oğluna kız arayan annelere ve oğullarına karşı bi soğukluk var bende ..

çok çaresiz geliyorlar. bide öğretmen mi atandı mı?

evet bazıları resmen çalışan ama evinede çalışacak çocuğuna bakacak kız arıyorlar...

sen zengin koca istediğini söylesen ayıp kaçar ama bunlar bunda bir ayıp görmüyorlar.

şimdikiler sünepe, sen o kadar doğru düşünüyosun ki, sende sadece soğukluk var ben böylelerinden resmen iğreniyorum. bana çok aşağılıkca geliyor. dışardan erkek görünen mahluklar ..

valla ben öğretmenim ama talipler çoğalmadı yani aman bu öğretmenmiş hemen istemeliyiz diyenler yok :DD

aman aman sırf bu yüzden olacaksa olmasın ztn. sende koru kendini böylelerinden. bak ne güzel öğretmensin, iyi düşün taşın, sırf bu sebepden istemeye gelecek olanlara karşı hakettikleri cevabı ver. :ssz:

o kadar haklısın ki, bizim babalarımız, onların babaları adam gibi adamdı. şimdikiler ana kuzusu üstelik maddiyatçı, şımarık... ben erkeğim karıma bakmak zorundayım diye düşünen yok. ne yazık. ve dinimizde bi kadının kocasına karşı tek görevi onun ahlakını namusunu korumak, laf getirtmemek. bakın bi kadın bebeğine bile süt vermek emzirmek zorunda değil, bunun için süt anneler vardı zamanında. ne ev işi, ne yemek, ne dışarda çalışmak eve ekmek getirmek. kadın bunların hiçbirini yapmak zorunda değil. ama şimdi erkek mi kaldı, kim düşünür bunları..

ah ah bende o atanmış kadrolu öğretmenlerdenim. herkesin istediği gelin adayı :)
ama şimdi eş durumu tayinim olmadı için izin almak zorunda kalıcam.nerde kaldı maaşım yok tek maaşa düşücem. o yüzden kimsenin garantisi yok artık. kadrolu öğretmenin bile

ben erkek arkadasım ve aılem ıstedıgı ıcın ısten cıktım kpss ye hazırlandım. sınavdan 80 aldım daha yuksek beklıyodum fakat netım eksık geldı zaten sınavda saıbelı bır sınavdı ya.ben puanla atanamayacagım ıcın erkek arkadasım 3 seneyı sıldı bır kenara koydu ve benden ayrıldı. Artık mutlu olmak yuva kurmak atanmaktan gecıyor.:(((

canım zaten torpilin işlediğini herkes biliyo artık yapacak birşey yok. ayrıca da o erkek arkadaşın olacak adam seninle bu yüzden ayrıldıysa defolsun gitsin zaten. sen de o düşüncede birinden kurtulduğun için sevin bence. onursuzun biriymiş resmen para için evlilik yapmak istiyo çok sinirlendim şimdi.

ya işte bunu bilse bile erkekler işlerine gelmiyor..

tamama gerçekten ekmek parası kazanmak eskiye nazaran çok zor ama bir erkeğin bir kadına çalışmaya mecbursun edasıyla yaklaşması sevimli değil...

şimdi çalışan kadınlar resmen iki kere köle...kazandığını istediği gibi harcayabilse amenna ama o da yok...

bi kadın çalışıyorsa mükemmel olmaya çalışmamalı evim pis yemek yapmadım mesela bunlar benim umurumda olan şeyler değil açıkçası..hem dişarda yorulup hem evde perişan olamam..

üstüne üstlük bu hengamede bi de çocuk doğur azcık kilo al o çok sevgili kocaların gözü fıldır fıldır olmaya başlıyor..

bu kadar fedakarlık ne için kim için..

Hakketen durum aynen böyle .Çalışan kızlar baştan konuşmalı. Kazancım dinen bana aittir. İster hayır işlerim ,ister biriktiririm. Ailenin geçimi , ev araba , çocudınkların eğitimi , her ihtiyaç erkeğin sorumluluğudur. Kabul ediyolarsa evlenin . Etmiyolarsa yormayın kendinizi. KEndileri yetmiyo bir de anneleriyle uğraşırsınız. Oğlum bana şunu al. Kardeşine şunu al diye. Dertleri hiç bitmez böylelerinin. Çok çok büyük ihtimal aile reisleri de sorumsuzdur. Kayınvalideler toplu para kaynağına sahip olmak isterki oğlunun geliriyle rahat etsin. Gelin de hem evde hem işte çalışsın ,ço cuk baksın , bakımlı olsun ...Oğluşunun gönlünü hoş etsin .Yoksaaaaaaa çok yakışıklıklı oğulcukları hemen başkasını bulur zaten .püfffff içim şişti böyle ucube zihinli kadınlardan. YAŞASIN BECERİKLİ ÜRETKEN AHLAKLI KADINLAR.

hepinize katılıyorum.. evin reisiyim diye geçinmekle olmaz bu işler, -ki kadın da çok zayıf bir varlıktır hem bedensel hem de ruhsal yönden duygusaldır, annedir en önemlisi- kadının sırtından geçinmek erkekliğe yakışıyor mu? aslında hepsi sistemin suçu, güya kendi ayaklarımız üzerinde duracaz diye kadınları coşturdular, ama kadınlar da haklı erkek gibi erkek olmayınca ele güne muhtaç bırakınca insan güvencesi olsun istiyor. ben ciddi söylüyorum inanın çalışmak istemiyorum. eskiden olduğu gibi ben çocuğumla evimle ilgileneyim, eşim de bize baksın istiyorum. ama hayat şartları o kadar pahalı ki. herkes cebimizdeki üç kuruşun peşinde.. vergiler, mağazalar, faturalar, yakıtlar bilmemlneler... havaya bile para ödeyeceğiz utanmasalar.. Allah bu sistemin belasını versin ya..

Son düzenleme:
evlilikten tiksinmiş durumda bir çok arkadaşım, sırf bu yüzden.
görücü usulu ya da ortamda tanıştığım bir çok erkekte ben de bunu yaşadım.
yemek bilir misin, işten eve kaçta geliyordun, temizlik sever misin?
utanmasan açıp dişlerine bakacak sanki damızlık alıyor.
o kadar belli ki senin mesleğine vs. geldiği.
boşver arkadaşım, işsizsin ama benden daha mutlu olabilirsin.
özgüvenim bitti. eskiden işsizken sırf bana gelip gemedikleri belli oluyordu.
vereceğim öğretmenliği nikah kıysın herifler!
bir keresinde beni hiç görmeyen bir erkek, sırf öğretmenim diye beş kere ailesi ile
kapımıza geldi ve ben ailemle yaşamıyorum fotoğrafımı bile görmemiş.
annem inatla kız istemiyor tanışmam deyince bu sefer de inanmayıp
ver numarasını demişler. belki 110 kilo bir şeyim? belki ruh hastasıyım.
belki memlekette gezmemiş adam bırakmamışım?
kimin umrunda, maaş getirsin, ev temizlesin, yemek yapsın, gece aşağı yatsın.
Allah aşkına bundan onure olunur mu adamlar işi ticarete dökmüş.

Bir ömür boyu mutlu bır evlılık ıcın es aramayan, onun yerıne kendılerıne kadrolu kole arayan erkekleri Allaha havale edıyorum....

bunların çoğununda işleri çok matahmış çok alıcısı varmış gibi öğrtmenden başka kız istemeyenleri anlamıyorum ben de. sanki peşlerinde bi dolu kız koşuyo da onlar seçip beğeniyo.

Kızlar bu tablo içimi iyicene sıkmaya başladı.
Zaten işsizim evdeyim kimse görmüyor zaten kimsede çıkmaz karşıma bu durumda.
Çevremden duyduğum oğlan anaları kız çalışıyor mu memur mu atandı mı soruları oluyor
Yıllardır öğretmen gelin olsun diye bekleyen annen ve oğulları var
SİZCE EVLİLİK TİCARET HALİNE Mİ DÖNDÜ.Tamam hayat müşterek bu zamanda zor herşey tabi çalışılmalı.
İyi bir işin yoksa sevilmeye hakkın yok mu?Mutlu bir yuvaya hakkın yok mu?

canım sadece iyi bir işin yoksa değil, öğretmenlikten daha kariyerli bir işin olsa bile; öğretmenlerin yaz tatili olması, sabahçı-öğlenci olması gibi avantajları nedeniyle artık her meslekten erkek rahatlık için öğretmen eş tercih etmeye başladı. Bunu da açıkça söylüyorlar. Tercih meselesi ama daha kariyerli kadınlar evde kalma tehlikesiyle karşı karşıya:)

Back
X