Erkekler çalışan ve özellikle öğretmen kız mı tercih ediyor?

Kızlar bu tablo içimi iyicene sıkmaya başladı.
Zaten işsizim evdeyim kimse görmüyor zaten kimsede çıkmaz karşıma bu durumda.
Çevremden duyduğum oğlan anaları kız çalışıyor mu memur mu atandı mı soruları oluyor
Yıllardır öğretmen gelin olsun diye bekleyen annen ve oğulları var
SİZCE EVLİLİK TİCARET HALİNE Mİ DÖNDÜ.Tamam hayat müşterek bu zamanda zor herşey tabi çalışılmalı.
İyi bir işin yoksa sevilmeye hakkın yok mu?Mutlu bir yuvaya hakkın yok mu?

evet aynen düşündüğün gibi bunu sadece erkek anneleri değil erkeklerin kendisi bile düşünüp soruyor çalışıp çalışmadığını
artık eşim evde otursun ben bakarım devri çoğu kişide özellikle okumuş kariyer edinmiş kişilerde kapmış durumda çünkü erkekler için baya zor bir durum birileri evde dururken onlara bakmak heleki onun bunun azarını çekerek aşağlanarak bakmak ama burada konuşulması gereken şu bende şahit oldum arkadaşıma kaç kere görücü gelmişti mesela önce kızı çok istediler illa o olsun istiyorlarmışta falan filan sonra çalışmadığını öğrendiler kızın pırr diye uçtular halbuki kızın işyeri kapanmıştı iş arıyordu ama tek sebep o an çalışmıyor olmasıydı sonra bir çocukla tanışmış oda aynısı çalışıp çalışmadığını sormuş çalışmadığını öğrenince oda pırrrrr uçmuş yani aynen evlilik bazı kişilerce ticarete dönüşmüş durumda sen çok iyi biriymişsin umurlarında değil sadece çalışıyormusun ne kadar maaş alıyorsun evlenince o maaş yetecekmi hesabı şimdiden yapılıyor bazı kişilerce

Kızlar ben de öğretmen adayıyım ama bence her şeyden önce insanda şans olucak.Sadece o kadar diyorum.

Bakın bizim apartmanda evlenip boşanmış,onunla bununla düşüp kalkan aşırı da çirkin bir kadın vardı.Liseyi bile okumamış zaten ama ben onun kadar şanslı bir insan görmedim.Öğretmenle evleniyor bu yaz sonu.Üstelik adam daha hiç evlenmemiş.Arabası var ev de alıyor bu kadın resmen dört ayağının üstüne düştü.Bu işler şansla oluyor anlıyacağınız.

Kendime gelirsem 1buçuk senedir bir ilişkim var erkek arkadaşım lise bitirmiş,açıktan okumaya çalışıyor.Garsonluk yapıyor asgari maaş alıyor.Ben yine açıktan mezun olsa bir iş bulunur evlenebilirim gözüyle bakıyorum.Ki güzel,bakımlı,kafa dengi de bir insanım.Ama gel gelelim çocuğun annesi bana ilk andan beri düşman.Öğretmenlik okuduğumu da bilmesine rağmen.Mecburen bu sene artık beni beğenen başka bir erkekle mantık ilişkisi yürütmeyi düşünüyorum.Güzel de bir kızım ama olmayınca olmuyor işte.Anlıcağınız öğretmen olcaz diye kısmetlerimiz dolup taşmıyor.İçim acısa da sevgilimin annesi yüzünden ayrılmak zorunda kalıcağım.

Kendinizi şartlamayın,hayata küsmeyin.İnsanda şans olduktan sonra her kapı açılır.

Kızlar ben de öğretmen adayıyım ama bence her şeyden önce insanda şans olucak.Sadece o kadar diyorum.

Bakın bizim apartmanda evlenip boşanmış,onunla bununla düşüp kalkan aşırı da çirkin bir kadın vardı.Liseyi bile okumamış zaten ama ben onun kadar şanslı bir insan görmedim.Öğretmenle evleniyor bu yaz sonu.Üstelik adam daha hiç evlenmemiş.Arabası var ev de alıyor bu kadın resmen dört ayağının üstüne düştü.Bu işler şansla oluyor anlıyacağınız.

Kendime gelirsem 1buçuk senedir bir ilişkim var erkek arkadaşım lise bitirmiş,açıktan okumaya çalışıyor.Garsonluk yapıyor asgari maaş alıyor.Ben yine açıktan mezun olsa bir iş bulunur evlenebilirim gözüyle bakıyorum.Ki güzel,bakımlı,kafa dengi de bir insanım.Ama gel gelelim çocuğun annesi bana ilk andan beri düşman.Öğretmenlik okuduğumu da bilmesine rağmen.Mecburen bu sene artık beni beğenen başka bir erkekle mantık ilişkisi yürütmeyi düşünüyorum.Güzel de bir kızım ama olmayınca olmuyor işte.Anlıcağınız öğretmen olcaz diye kısmetlerimiz dolup taşmıyor.İçim acısa da sevgilimin annesi yüzünden ayrılmak zorunda kalıcağım.

Kendinizi şartlamayın,hayata küsmeyin.İnsanda şans olduktan sonra her kapı açılır.

Yorumların için sağolun .O zaman herkese hayırlı kısmetler,bol şanslar :))

Daha erken kamuya atansaydım(istesem atanırdım,özelde çalıştım),yaşım daha genç olsaydı,hiç evlenmemiş olsaydım,vaktiyle daha güzel giyinseymişim eminim daha çok nasibim olurdu.Gençlik zamanlarımı güzel değerlendirememişim.Güzel,hanım bir kız olduğum halde ozamanlar nedense çok az talibim olurdu,şimdi de az..

ben de memur olabılseydım ya da aılemın yanında yasayabılecek ıslerım olsaydı, esımle evlenmezdım belkı de. memur bır talıbım de olurdu kesın. erkekler, onem verıyor maalesef buna.

bosanmıs ogretmen bayan bır arkadasım var ve senın gıbı davranıyor. lutfen bunu yapmayın kendınıze. memur olmanızdan dolayı avantajınız var bırkere, yenıden mutlu olablecegınız bır ılıskı ve aday bulma konusunda. hem meslegın avantajı hem ortam olmasından dolayı avtajlısınız. bosanıp aıle yanına donen ve maddı gucu olmayan kadınların, tamamen umutsuz olması gerekır ozaman.

ben 29 yasındayım ama kılolu oldugum ıcın yuzum nekadar guzel ve genc gosterse de ( yuzum 25 gosterır ), yasımdan buyuk duruyorum ama meslek ve fızık avantajı bır de bakım ıle daıma genc gorunebılırsınız. lutfen ozguvenınızı kaybetmeyın ozguvenınız nekadar yuksek olursa, kısının oyle bır ısıgı olurmus ve karsıdakılere olumlu elektrık verırmıs. erkekler kıbırlı olmayacak sekılde ozguvenlı ve bunu gosteren bayanları sevıyormus.

Kızlar bu tablo içimi iyicene sıkmaya başladı.
Zaten işsizim evdeyim kimse görmüyor zaten kimsede çıkmaz karşıma bu durumda.
Çevremden duyduğum oğlan anaları kız çalışıyor mu memur mu atandı mı soruları oluyor
Yıllardır öğretmen gelin olsun diye bekleyen annen ve oğulları var
SİZCE EVLİLİK TİCARET HALİNE Mİ DÖNDÜ.Tamam hayat müşterek bu zamanda zor herşey tabi çalışılmalı.
İyi bir işin yoksa sevilmeye hakkın yok mu?Mutlu bir yuvaya hakkın yok mu?

kuzum 4 yıllık öğretmenim haklsın,böyle bir istek var,hem işi var hem tatili,cocuguda bakar eve de ama mutluluk matematıksel bir işlem değil.öğretmensn işin var kızı alıp ewlenp kredi cektrp bırakan da var onun için sıkma kendini,Allah iyilerle karşılastrsın..

walla kızlar işler gittikçe sarpa sarıyor bende öğretmenim evliyim de bana da cevreden soranlar öğretmen olsun ama ingilizce olsun neden dediğimde eş tayinleri dha kolay olur ingilizceye her yerde ihtiyaç olur yada anasınıfı olsun okulda kafası rahat olur kendini eşine ve cocuklarına verir gibi tuhaf istekler alıyorum.en sonunda siz yazın aradaığınız özellikleri ben döktüreyim diyorum yazık ya namuslu efendi olsun diyen yok :)

walla kızlar işler gittikçe sarpa sarıyor bende öğretmenim evliyim de bana da cevreden soranlar öğretmen olsun ama ingilizce olsun neden dediğimde eş tayinleri dha kolay olur ingilizceye her yerde ihtiyaç olur yada anasınıfı olsun okulda kafası rahat olur kendini eşine ve cocuklarına verir gibi tuhaf istekler alıyorum.en sonunda siz yazın aradaığınız özellikleri ben döktüreyim diyorum yazık ya namuslu efendi olsun diyen yok :)

eee yuhhh yaniii bu kadan da olmaz...
ben evlenirken esim atansin die 3 yil bekledim
ama atanamasa idi evlenmicektim..
gercekten ciddi diyorum
cunku ben calisiyodum..
olmazdi yani...
olmasa idi evlenmeyde niyetim yoktu,,,

O degil de benim akrabalarım ogullarına gelin olarak kuzenimi istiyorlar.
Bu devirde yeşil gözlü ve mümkünse kumral olacaksın.
Siyah saçlı kahverengi gözlüyüz diye dışlanıyoruz iyi mi :(

konunun başında söylediğim beni soran komşu teyze annemle tanışmaya gelmiş dün, şaka gibi oğlunu anlatmış ben şok:53::53:

cahil insanlar işte ne yaptıklarının farkında bile değiller.geçen parkta oturuyoruz annemler teyzemler falan gerizekalı kadının biri gelmiş benim yanımda (ki tek genç kız bendim)kız arıyoruz ama öğretmen olsun bildiğiniz öğretmen kız yeri varmı diye soruyor.ne yalan söyleyeyim ağırıma gitti sanki ben kız değilim.bi genç kızın yanında yanında bu yapılmaz.27 yaşındayım bekar olan son iki arkadaşımda nişan arefesindeler bazen takıyorum bu durumu.öğretmen değilim ama güvenlik görevlisiyim ayrıca şuan üniversite okuyorum.hem örgün hem açıköretimden başka bölüm.illaki iyi bir işim olacak.huyu güzel olsun, ev kadınlığı yapalsin, çocuklarına analık yapabilsin en önemlisi hayırlısı olsun diye düşünen yok artık yazık.

cahil insanlar işte ne yaptıklarının farkında bile değiller.geçen parkta oturuyoruz annemler teyzemler falan gerizekalı kadının biri gelmiş benim yanımda (ki tek genç kız bendim)kız arıyoruz ama öğretmen olsun bildiğiniz öğretmen kız yeri varmı diye soruyor.ne yalan söyleyeyim ağırıma gitti sanki ben kız değilim.bi genç kızın yanında yanında bu yapılmaz.27 yaşındayım bekar olan son iki arkadaşımda nişan arefesindeler bazen takıyorum bu durumu.öğretmen değilim ama güvenlik görevlisiyim ayrıca şuan üniversite okuyorum.hem örgün hem açıköretimden başka bölüm.illaki iyi bir işim olacak.huyu güzel olsun, ev kadınlığı yapalsin, çocuklarına analık yapabilsin en önemlisi hayırlısı olsun diye düşünen yok artık yazık.

Canım benim aynı durumu yaşıyorum nasıl ağrıma gidiyor .Üniversite mezunu iş arayan eli yüzü düzgün ailesi düzgün bir kızım .Eve gelen misafir babama soruyor çevrenizd eöğretmen kız yok mu diyo bende yanlarındayım .Gülsem mi ağlasam mı?Ben ne oluyorum acaba orda kendimi odadaki eşya gibi hisettim .Çok ağrıma gitti o gün bu gündür.Formasyon aldım ama bölümümn ataması zor diye istemiyorlar sanırm.

kızlar belki üzücü ama davul bile dengi dengine derler ya.... yani bir kadın olarak biz nasıl ki karşımızdaki erkek düzgün işi olsun istiyorsak karşımızdaki de aynı şekilde isteyebilir gayet normal... geçinmek zor.. çok zor.. .... BU İŞLER TAMAMEN KADER ASLINDA. kaderinde varsa hiç ummadığın yerden biri gelir çıkar... başkada lafım yok :) ALLAH hayırlı insanlarla karşılaştırsın.....

tabi erkeğin de bayanında çalışması hoş,bu devirde geçinmek zor çünkü
ama öğretmen olsun diye tutturanları da anlamıyorum saçma bi düşünce.insan herşeyden önce hayırlısı olsun demeli.

Üniversite mezunu iş arayan eli yüzü düzgün ailesi düzgün bir kızım .Eve gelen misafir babama soruyor çevrenizde öğretmen kız yok mu diyo bende yanlarındayım .Gülsem mi ağlasam mı?Ben ne oluyorum acaba orda kendimi odadaki eşya gibi hisettim .Çok ağrıma gitti o gün bu gündür.Formasyon aldım ama bölümümn ataması zor diye istemiyorlar sanırm.

Üniversite mezunu iş arayan eli yüzü düzgün ailesi düzgün bir kızım .Eve gelen misafir babama soruyor çevrenizde öğretmen kız yok mu diyo bende yanlarındayım .Gülsem mi ağlasam mı?Ben ne oluyorum acaba orda kendimi odadaki eşya gibi hisettim .Çok ağrıma gitti o gün bu gündür.Formasyon aldım ama bölümümn ataması zor diye istemiyorlar sanırm.

bölümün neydi cnm?? benim de atanmam çok zor yaa sevgilimin annesiyle konuşuyoduk memur olurum en başta sonra öğretmenliğe geçebilirim flan dedim öğretmenlik iyi dedi :)) kötü bir niyeti yok abisininki de hemşirelik mezunu zaten ama öğretmenlik bulunmaz nimet gibi geliyo herkese valla ne yalan söyliim ben bile stajdan önce öyle düşünüyodum ama öğretmenlik çok zor çünkü bu devirde öğrenciler sapıtmış durumda bizim öğrenciliğimiz gibi değil artık azılı bir lisede kafayı yiyodum :1:

insanlar hesap yaparken, kader gülermiş.

bekar bir öğretmen olarak anca bunu söyleyebilirim arkadaşlar.

eğer bazı genç kızlar 'evlenemiyorum çünkü işim yok ya da öğretmen değilim' diyorsanız benim yazacaklarımı okuyun.

şu an da 26 yaşındayım.

15 yaşımdan beri sevdiğim ve onun da beni sevdiğini düşündüğüm kişi için kendimi sakladım. ne lisede ne üniversitede kimseyle çıkmadım.çok namuslu kızım yaaa. en zor bölümü türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde okudum. sevdiğim çocukta çok parlak meslek sahibiydi. benim aklımdan geçen ben mezun olunca evlenirizdi. ama ne oldu? ben mezun olmaya yakın babam çok ciddi bir rahatszlık geçirdi ki ailem perim perişan oldu. maddi durum battı. perişan olduk. o halde hemen atanmalıydım ki eve para girsin babam tedavi olsun. tr derecesi yaparak ankara atandım o zaman matematik öğretmeni olarak. alemi ankara ya getirttim ki babam burda tedavi olsun diye. yani memleketle ve o çocukla bağım koptu. aradan bir zaman geçti. babam iyileşti. ama bizimkinden ses soluk yok. iki sene önce de evlendiği haberini aldım ama resmen hayatımda kırılma noktası olmuştu. öyle bir zaman geöirdimk ki onu günleri ne yazsam ne da karşınıza geçsem anlatsam nafile. çektiklerimi kimse bilemez.daha yeni yeni kendime geliyorum.

ha beni isteyen olmadı mı? daha mezun olmadan ve olduktan sonra savcı,komser, teğmenler, öğretmenler düz memurlar o kadar çok kişi benimle evlenmek için görüştü. o ben tabi evlencem kişiyi biliyorum ya salak kafam hepsiyle masadan yarım saat oturup kalktım:8:

bu arada doğu affına uğradım tayinim ankara merkeze ailemin yanına çıktı.(öğretmen olanlar bilirler, bekar bir öğretmenin büyük şehre gelmesi rahat 7-8 seneyi bulur ama ben 2. senemde ordaydım. ) kendime bir ev alayım dedim. nasılsa masraf yok. evin borcu azaldı. bir de araba alayım dedim.. e noooldu bu seferde hem öğretmen hem maddi durumu iyi. bu sefer kimsenin bana gelmeye cesaret yok:15::15::15::15:

sonuç: bekarım.. evlenmek istiyorum ama tık yok:50::50::50::50::50::50:

demek ki öğretmen olmak, güzel olmak, zengin olmak,dindar olmak,zeki olmak ya da tam tersi , kaynanın aradığı, damadın istediği olmuyor. çünkü HERKES KENDİ KADERİNİ YAŞAR:46:

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım benim aynı durumu yaşıyorum nasıl ağrıma gidiyor .Üniversite mezunu iş arayan eli yüzü düzgün ailesi düzgün bir kızım .Eve gelen misafir babama soruyor çevrenizd eöğretmen kız yok mu diyo bende yanlarındayım .Gülsem mi ağlasam mı?Ben ne oluyorum acaba orda kendimi odadaki eşya gibi hisettim .Çok ağrıma gitti o gün bu gündür.Formasyon aldım ama bölümümn ataması zor diye istemiyorlar sanırm.

Canım, emin ol nagi'nin de dediği gibi herkes kendi kaderini yaşar.

Bak, ben de çok iyi bir üniversiteden mezun oldum ama uzun yıllardır kendi alanımda istediğim gibi bir iş bulamadım.

Zeka seviyesi düşük birçok insan bunu idrak edemiyor doğal olarak. Saçma sapan bir takım konuşmalar...

Takıyor muyum? Hayır.

Ama şu noktaya gelene kadar epey bir o saçma sözleri önemsediğim olmuştu.

Yani demem o ki herşeyin bir zamanı var, o zaman gelmeden hiçbir şey olmuyor. Bu iş içinde böyle, evlilik içinde, hayatın içinde ne varsa herşey için geçerli.

Yukarıda bahsettiğin gibi saçma sapan düşünceleri olan insanlar ve onların oğulları sana hiç yaklaşmasın daha iyi. İnan bu tip insanların yetiştirdiği erkekler de iyi bir eş olamaz.

Zaten önemli olan olması değil, en hayırlısının olması.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ne kadar abartıyorsunuz :ssz: Benim çoğu arkadaşım eğitim fakültesi bitirdi ve hiçbirisinin başına sizin bahsettiğiniz durumlar gelmedi :/

ona bakarsanız kızlar doktor avukat vb. meslek sahipleriyle evlenmeyi daha çok istiyo. herkesin her düşündüğü oluyo mu sanki. insanların bu yaklaşımda olduğu bi gerçek ama kaderin önüne de kimse geçemez ki. bu işler kader kısmet işi. kısmetinizdeki kişi kimse gün gelir karşılaşırsınız zaten boşuna takılmayın o yüzden.

Canım, emin ol nagi'nin de dediği gibi herkes kendi kaderini yaşar.

Bak, ben de çok iyi bir üniversiteden mezun oldum ama uzun yıllardır kendi alanımda istediğim gibi bir iş bulamadım.

Zeka seviyesi düşük birçok insan bunu idrak edemiyor doğal olarak. Saçma sapan bir takım konuşmalar...

Takıyor muyum? Hayır.

Ama şu noktaya gelene kadar epey bir o saçma sözleri önemsediğim olmuştu.

Yani demem o ki herşeyin bir zamanı var, o zaman gelmeden hiçbir şey olmuyor. Bu iş içinde böyle, evlilik içinde, hayatın içinde ne varsa herşey için geçerli.

Yukarıda bahsettiğin gibi saçma sapan düşünceleri olan insanlar ve onların oğulları sana hiç yaklaşmasın daha iyi. İnan bu tip insanların yetiştirdiği erkekler de iyi bir eş olamaz.

Zaten önemli olan olması değil, en hayırlısının olması.

Evet canım haıyırlısı tabii.Ama haytaımdaki herşey çok geç oluyo herşey...Ne diyelim sabır artık bende öyle düşünen insanlarla evlenmem ama düzgünün bulmak den gelmesi nasip diyelim.Sağolasın yorumların için :))

Back
X