Erkekler çalışan ve özellikle öğretmen kız mı tercih ediyor?

insanlar hesap yaparken, kader gülermiş.

bekar bir öğretmen olarak anca bunu söyleyebilirim arkadaşlar.

eğer bazı genç kızlar 'evlenemiyorum çünkü işim yok ya da öğretmen değilim' diyorsanız benim yazacaklarımı okuyun.

şu an da 26 yaşındayım.

15 yaşımdan beri sevdiğim ve onun da beni sevdiğini düşündüğüm kişi için kendimi sakladım. ne lisede ne üniversitede kimseyle çıkmadım.çok namuslu kızım yaaa. en zor bölümü türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde okudum. sevdiğim çocukta çok parlak meslek sahibiydi. benim aklımdan geçen ben mezun olunca evlenirizdi. ama ne oldu? ben mezun olmaya yakın babam çok ciddi bir rahatszlık geçirdi ki ailem perim perişan oldu. maddi durum battı. perişan olduk. o halde hemen atanmalıydım ki eve para girsin babam tedavi olsun. tr derecesi yaparak ankara atandım o zaman matematik öğretmeni olarak. alemi ankara ya getirttim ki babam burda tedavi olsun diye. yani memleketle ve o çocukla bağım koptu. aradan bir zaman geçti. babam iyileşti. ama bizimkinden ses soluk yok. iki sene önce de evlendiği haberini aldım ama resmen hayatımda kırılma noktası olmuştu. öyle bir zaman geöirdimk ki onu günleri ne yazsam ne da karşınıza geçsem anlatsam nafile. çektiklerimi kimse bilemez.daha yeni yeni kendime geliyorum.

ha beni isteyen olmadı mı? daha mezun olmadan ve olduktan sonra savcı,komser, teğmenler, öğretmenler düz memurlar o kadar çok kişi benimle evlenmek için görüştü. o ben tabi evlencem kişiyi biliyorum ya salak kafam hepsiyle masadan yarım saat oturup kalktım:8:

bu arada doğu affına uğradım tayinim ankara merkeze ailemin yanına çıktı.(öğretmen olanlar bilirler, bekar bir öğretmenin büyük şehre gelmesi rahat 7-8 seneyi bulur ama ben 2. senemde ordaydım. ) kendime bir ev alayım dedim. nasılsa masraf yok. evin borcu azaldı. bir de araba alayım dedim.. e noooldu bu seferde hem öğretmen hem maddi durumu iyi. bu sefer kimsenin bana gelmeye cesaret yok:15::15::15::15:

sonuç: bekarım.. evlenmek istiyorum ama tık yok:50::50::50::50::50::50:

demek ki öğretmen olmak, güzel olmak, zengin olmak,dindar olmak,zeki olmak ya da tam tersi , kaynanın aradığı, damadın istediği olmuyor. çünkü HERKES KENDİ KADERİNİ YAŞAR:46:

Canım yorumların için teşekkür ederim.En kısa zamnda gönlüne göre daha iyi biri çıkar işallah :)) Unutursun olan bitenleri ..

Evet canım haıyırlısı tabii.Ama haytaımdaki herşey çok geç oluyo herşey...Ne diyelim sabır artık bende öyle düşünen insanlarla evlenmem ama düzgünün bulmak den gelmesi nasip diyelim.Sağolasın yorumların için :))

Rica ederim.

Bende de geç ilerliyor.

Bu arada boğa burcu musun?

Öğretmenim,31 yaşımdayım,tertemiz parmakla gösterilen saygı duyulan bir ailem var,ailemin bütün üyeleri de memur,temiz bir hayat yaşadım,gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki hayatta tek bir kişiye kötülüğüm dokunmadı,beni tanıyan çocuk,yaşlı,genç hemen herkes çok sever.Yüzümün güzel olduğunu,etkileyici bir ses tonum olduğunu söylerler;kilom vardı Onu da attım 34 kilo verdim;gayet hoş göründüğümü söylüyorlar.Veeee bekarım :1: Demek ki işin sırrı şartlarda değil,yazgıda :70: Allah bütün bekarlara hayırlı yazılar yazsın;doğum,ölüm,nikah saati değişmezmiş...

Arkadaşlar ne kadar abartıyorsunuz :ssz: Benim çoğu arkadaşım eğitim fakültesi bitirdi ve hiçbirisinin başına sizin bahsettiğiniz durumlar gelmedi :/

İngilizce ,Türkçe,İlköğretim matematik ,pdr ise açılır kısmetleri yakında :9::9::9::9:

Canım yorumların için teşekkür ederim.En kısa zamnda gönlüne göre daha iyi biri çıkar işallah :)) Unutursun olan bitenleri ..

valla artık olur mu olmaz mı bilemem..:44:
öğrendiğim ve hayatıma uygulamaya çalıştığım bir şey var..

ben bir şeye üzülsem de , ağlasamda, dua dua yalvarsam da, tam tersi umursamayıp sallamasam da HER ŞEY OLACAĞINA VARIYOR.

valla artık olur mu olmaz mı bilemem..:44:
öğrendiğim ve hayatıma uygulamaya çalıştığım bir şey var..

ben bir şeye üzülsem de , ağlasamda, dua dua yalvarsam da, tam tersi umursamayıp sallamasam da HER ŞEY OLACAĞINA VARIYOR.
En doğru tespit bu işte.İnsan üzülüyor elde değil,evlenmemenin suç ve kusur sayıldığı zihniyetler arasındayız ama nihayetinde gerçekten olacakla öleceğin önüne geçilmiyor...

kızlar söyledikleriniz doğru ama her öğretmene de kısmet yağmıyor.benim görümcem öğretmen ama hiç kısmeti çıkmıyor.bunun yanında çalışmayan ama çok iyi evlilikler yapmış,el üstüde tutulan kadınlar da var.zaten senle o mantıkla evlenen hiç evlenmesin daha iyi.amaç hem maaş hem de tüm zamanlı etinden sütünden faydalanabilme.hele de kendisi ilkokulu bitirmemiş,bütün hayatını gün gün gezip keyif yaparak geçirmiş kaynanalar böyle köle aramıyorlar ifrit oluyorum.sen ol köle.

Bende 20 yasinda esimle tanistim bu sure zarfinda evlenene kadar 2 bolum daha bitirdim toplam 3 univ. Bolum bitirdim..evlendim bir sure calistim simdi cocuk dogurdum dolma sariyorum ;)gunlere falan gidiyorum resmen ev hanimi oldum ...

Yani hic endiselenme birgun evlenirsin bu makul kader senide bulur...o dolmalari bir gun sende sararsin ....sabahlara kadar cocuk bakar sonra o yorgunlukla okula gidersin bu gunlerini coktan unutursun...

İngilizce ,Türkçe,İlköğretim matematik ,pdr ise açılır kısmetleri yakında :9::9::9::9:

ben de Türkçe öğretmeniyim ama hiç öyle şeyler yaşamadım:) ayrıca bizi sadece okulda çalışıp evde oturuyor sanıyorlar galiba o sınav kağıtları ödev kağıtları vs. ben bütün gün kağıt okuduğum günleri biliyorum bir de o e-okul işlemleri var oraya girmeyeceğim:)

aramayla olmuyor bu işler,olucaksa her türlü olur.takma kafana,kısmetin nereden geleceği belli olmaz.
ama kızmıyorum böyle memur eş,gelin arayanlara çünkü çoğu gelin adayı ister çalışsın ister ev kızı olsun iyi işi iyi maaşı olan erkek arıyor.hatta ev,araba bile soruyorlar. e kız ve ailesi böyle tercihler sunuyorsa erkek ve ailesi de sunabilir pek tabi ki.gerçi biz hiç aramadık böyle şeyler :)

ben de Türkçe öğretmeniyim ama hiç öyle şeyler yaşamadım:) ayrıca bizi sadece okulda çalışıp evde oturuyor sanıyorlar galiba o sınav kağıtları ödev kağıtları vs. ben bütün gün kağıt okuduğum günleri biliyorum bir de o e-okul işlemleri var oraya girmeyeceğim:)

Kıyamam size ..Sizin branş için sevindim bu yıl ki kontejyan için ..Yıllardır bekleyen arkadaşlarım vardı .Sonunda yüzleri güldü;))

öğretmensin diye peşinde dolanmalrı güzel bir şey değil ki...
istifa etcem demiştim birine bi daha aramadı:52:
sadece maaşın için istenmek çok kötü bir duygu..
evliliğin kader olduğunu düşünüyorum. Allah karşımıza iyi insanlar çıkarsın.

Kıyamam size ..Sizin branş için sevindim bu yıl ki kontejyan için ..Yıllardır bekleyen arkadaşlarım vardı .Sonunda yüzleri güldü;))

Çok teşekkürler canım.O yıllardır bekleyenler biri de benim inşallah bu sefer olacak yüzüm öyle bir gülüyor ki sürekli bir gülümsemeyle dolaşıyorum:) Allah bekleyen herkese bu mutluluğu yaşatsın

ah ah bu konudan ben de muzdaribim.ben de öğretmenim.bu sene ben kpss için dershaneye gidiyordum.kızım var 3 yaşında.ve kayınvalide kayınpeder bana geldiler.3.5 ay ben de kaldılar.sabah 7 kalkıyorum kızımı hazırlıyorum kahvaltı hazırlığı sonra onu kreşe bırakıyordum.sonra ben dershaneye akşam 6.30 a kadar.kızımı alıp eve gel daha üstümü çıkaramadan yemek hazırlığına başla kayınvalidem bütün gün evde oturmaktan yorgun yemek falan yapamaz.yemek yenir.masa topla sonra eşim gelir ona da hazırla.muftağı topla çay meyve ikram et.sonra makineye çamaşır at.en son kızımı uyut.ertesi gün için yemek pişir.bu arada eşimin çok değerli akrabaları ben eve gelince gelirler.hafta içi bu kısır döngü.hafta sonu evi temizle bolca misafir ağırla.ben güya ders çalışcam.sınava 2 ay kala gittiler ben ondan sonra ne çalıştıysam.taban puanın 1 puan üstünde aldım bakalım atanacak mıyım.

bir öğretmenin robot olma hikayesini dinlediniz.bu her sene katlanarak devam edecek.

Çok teşekkürler canım.O yıllardır bekleyenler biri de benim inşallah bu sefer olacak yüzüm öyle bir gülüyor ki sürekli bir gülümsemeyle dolaşıyorum:) Allah bekleyen herkese bu mutluluğu yaşatsın

Ben sınav kağıtlarından bahsedince çalıştığınızı düşündüm.89 larla bekleyenler vardı hadi hayırlısı..Darısı lise branşlarını başına :))

valla benim eşimde öğretmen arıyordu bende tanıştığımız zamanlarda okul bitmemişti hatta ben okul bitsin ondan sonra evlenelim dedim ama kocam beni kaçırmak istemedi sanırım:1::1::1: okul bitti şimdi ama şu anda bebek beklediğim için atanmak için birşeyler yapmıyorum ama eşim her fırsatta çalışmamın iyi olacağını söyler hatta sadece eşim değil kayınpederede dert olmuş ki neden en azından ücretli öğretmenlik yapmadığımı inceden inceden dokundurarak söyler demekki bu öğretmen kız aramak modaymışş :52::52::52: bak benimkinler bu okul biter atanır diye önceden kapmışlar benii :60::60::60::60:

kızlar baştan tavrınızı koyun.öyle her işe atılmayın bilmiyorum beceremem falan deyin.baştan nasıl alıştırırsanız öyle gider.Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın.sırf öğretmen diye de evlenilmek çok aşağılayıcı bir durum.

Back
X